Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Impermeabil muzicii - omul atinge extazul pe burtă și se desfată c-un scâncet în treacăt, numind fericire esența echivocă a absolutului din șira spinării.

în Îndreptar pătimaș (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 3 noiembrie 2012:
In primul rand, d-l Cioran comite o eroare spatiala. Extazul erotic poate fi atins nu doar pe burta si in alte pozitii. Pentru o mai buna edificare, cioranienii inveterati pot rasfoi cu falange tremurande si umectate un volum din Kama Sutra cu ilustratii. Apoi, marele eseist comite (probabil din necunostinta de cauza) o eroare de perceptie acustica. Sunetul emis in momentul de varf al desfatarii tactile nu e un scancet ci mai curand un fel de grohait (nu bebelusul ci mistretul din noi e cel care-l emite). Dupa canoanele artistice ale epocii sunetul (mai bine zis trilul) in cauza ar putea trece drept muzical. Prin urmare, vietatea extatica impermeabila la muzica produce in actul sau de suprema delectare un fel de muzica. E adevarat ca iti trebuie ureche dezvoltata (de asin) ca sa o receptezi si sa o savurezi.
Pentru cei mai multi bipezi suferinzi de frigiditate muzicala, fericirea nu se reduce la tavaleala (Ce caraghiasa exprimare: "esenta echivoca a a absolutului din sira spinarii.!). Unii gasesc placerea absoluta in acumularea de accesorii (accesorii in raport cu ce pot lua in coparseu), altii in gloria literara (cum e Cioran) sau politica, in umplerea si evacuarea intestinelor, in lamentatia in genunchi sau in scris (la care Cioran e campion mondial), in imbuibarea si detasarea bahica, in pierderea de sine in fata tembelizorului etc.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook