Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ziarul s-a îndepărtat de carte, jurnalismul s-a îndepărtat de televiziune și s-a apropiat de internet, ziaristul a devenit un prestator de servicii, cetățeanul a devenit ziarist.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Viata si Opera" de Cristian Tudor Popescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -34.95- 26.99 lei.

 

1
Simona [din public] a spus pe 20 aprilie 2012:
Cristian Tudor Popescu este cel mai bun ziarist la ora actuală. Bine a spus criticul literar Nicolae Manolescu: "Gazetarul acesta este mai înainte de toate, un scriitor. Un condei absolut extraordinar, unul dintre cele mai puternice condeie literare din ultimul deceniu." În ceea ce privește jurnalismul, îl ador pe jurnalisttul - inteligent și cult - Radu Banciu, realizatorul emisiunii-pamflet "Lumea lui Banciu" difuzată la B1TV.
2
Alex Dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 4 decembrie 2013:
CTP-ul e cam incrancenat, dupa parerea mea.
Ca discurs, cucereste usor cititorul(telespectatorul).
Da' nu-s de ce, am senzatia ca o umbra planeaza asupra sa
din vremuri stravechi.
Poate e doar o falsa impresie.
3
Eduard Zalle [din public] a spus pe 4 decembrie 2013:
Cristian Tudor Popescu este, într-adevăr, un jurnalist de primă mână, cu știința scriiturii, uneori cam încrâncenat, e drept. În ceea ce-l privește pe Radu Banciu, este, în opinia mea, întâi de toate, un personaj abject, grotesc, un om care nu iubește pe nimeni, iar emisiunea sa numai pamflet nu este. Cred că Tudor Arghezi s-ar răsuci în mormânt să vadă ce a ajuns pamfletul în țara asta și, mai ales, ce indivizi dubioși se pretind a fi slujitori ai genului!
4
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 4 decembrie 2013:
Da, ”jurnalist de primă mână”, mai ales când face afirmații de genul: ”Traian Băsescu s-a m ... cu puterea”(7 dec 2012 Rtv.); sau ”cei care votează partidul lui X, sunt alienați mintal” (12 mai, 2012, Gândul)!
Oare, un jurnalist, fie el și de primă mână, are dreptul să compatibilizeze verdicte pentru populația țării sale? Oare nu este liber fiecare cetățean să-și exprime opțiunea de vot?! Instanța, care a legiferat candidatura, este și ea, alienată?! Oare mai există în țara asta, cineva nealienat, în afară de C.T.Popescu? Oare individul C.T.Popescu cunoaște cumva prerogativa tulburărilor psihice și protecția cetățenilor ”alienați mintal” în fața stigmatizării?!

”... o umbră planează asupra sa”. Da, noi ne exprimăm delicat, onorabil! Fără injurii, fără judecăți de valoare și prejudecăți, fără sentințe și diagnostice sumbre, neautorizate! Pentru că, așa suntem noi! Nu neapărat, pentru că celălalt are merite! Și alegem să tăcem, tocmai de dragul apărării unei imagini! De exemplu, modelul de om integru, superinteligent, supertalentat, genial, pe care candoarea îl construise pentru cugetul meu, înainte ca el să fi încalțat un bocanc plin de noroi ...!
5
Alex Dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 5 decembrie 2013:
N-am mai continuat si cu Radu Banciu, pentru ca i-as fi acordat mai mult spatiu decat distinsului CTP, insa initial, am vrut sa incep cu o completare la comentariul Simonei.
Mai dragaSimona, Raducu nu e de ieri de azi pe 'sticla'.Te-a apucat adoratul acum cand omul are vreo 43-44 de 'chiftele'.Vreo 10 ani, a avut emisiuni la Sport.Ro si te asigur ca era mult mai hazliu decat acum.
Facea niste emisuni cu Mihai Mironica pe segmentul sportiv care-i ascundeau latura malefica.
6
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 6 decembrie 2013:
Iar unii ziariști (”distinsul”) s-au renâtors la alura cetățeanului (turmentat!), cu limbaj maidanezo-iritabil, cu preconcepții și mentalități retrogrado-veleitare!

Totuși, mai există ziariști adevărați: Marius Tucă! Mă-nclin în fața sa!
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 6 decembrie 2013:
Doamna, un editorialist trebuie sa fie combativ. Eufemismele si amabilitatile diplomatice n-au ce cauta in gazetaria politica. CTP e un ins care gandeste si care, spre deosebire de alti caini de paza ai democratiei, stie sa "latre" gazetareste, nu doar marlaneste asa cum o fac cei mai multi dintre colegii sai de breasla. Poate ca dvs. va doriti de la un jurnalist obiectivitate, reflectare fidela a realitatii. In cazul asta nu mai cititi ziarele, cumparati-va o oglinda (plana) Obiectivitate umana nu exista. Daca vreti publicatii cuviincioasa, cititi numai reviste pentru copii. Va recomand cele aparute inainte de '89. Nu sunt foarte actuale, dar sunt sigure. N-o sa intalniti niciun cuvant nelalocul lui (ma refer la locul moral, nu gramatical).
Fireste, cetateniii sunt liberi sa-si exprime optiunea prin vot. In egala masura jurnalistii sunt liberi sa critice felul in care cetatenii isi exercita sacrosanctul drept electoral. De pilda, poate sa considere ca membrii unui partid sunt niste alienati (instrainati de realitatea sociala, debransati mintal si emotional de nevoile si opiniile cetatenilor). Daca e consecvent in gandire si mai ales in exprimarea acesteia poate sa declare ca votantii respectivului partid sunt, prin contagiune, niste alienati. Nu cred ca in felul asta se situeaza in afara jocului democratic. E liber sa analizeze reprezentatia (adica spectacolul reprezentantilor) politica si cum de s-a ajuns la o distributie atat de captivanta a rolurilor publice.
8
Alex Dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 6 decembrie 2013:
Marius Tuca, fratele lui Dan Diaconescu
Intr-adevar, e un ziarist bun.

Cristoiu ar fi cea mai mare dezamagire a
ultimilor ani. Sa te vinzi in felul asta...

Sa-i iau Gagestii la tranta!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook