Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Prin extaz - al cărui obiect e un dumnezeu fără atribute, o esență de dumnezeu - ne înălțăm spre o formă de apatie mai pură chiar decât aceea a zeului suprem, și, cufundându-ne în divin, suntem totodată dincolo de orice formă de divinitate. Este etapa finală, punctul de sosire al misticii, punctul de plecare fiind ruptura cu demiurgul, refuzul de a-l mai frecventa și de a-i lăuda lucrarea. Nimeni nu-i mai cade în genunchi, nimeni nu-l mai venerează. Singurele cuvinte ce i le adresăm sunt rugi în răspăr - unic mod de comunicare între o creatură și un Creator deopotrivă de căzuți.

în Demiurgul cel rău
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
PIERSICULL [din public] a spus pe 25 februarie 2013:
acestea sunt cuvintele unui Cioran, cu diaree, probabil flamand si fara chef de a merge la magazinul din colt sa-si cumpere paine...! Un cioran chinuit de intrebari fara raspuns, pe care le va primii cu mult mai tarziu, spre finalul vietii sale...! dar nu e, nici pe departe, de judecat! A FOST, PUR SI SIMPLU, UN OM, CARE CAUTA RASPUNSURI, SI A CARUI DORINTA ARZATOARE, ERA COASTA BOACII, si pamantul pe care alergase cu picioare de copil, in momentul acela, era pur si simplu un strigat disperat de deznadejde si un regret si dor teribil, dupa raiul din copilarie, COASTA BOACII...!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook