Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

artă
Arta este o minunată minciună care ne face să ne dăm seama de adevăr.

definiție clasică de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Picasso Portraits Hardcover" de Pablo Picasso este disponibilă pentru comandă online la 168.99 lei.

 

1
EvelinaEvi [utilizator înregistrat] a spus pe 11 noiembrie 2011:
E interesant ce a spus Pablo Picasso, atrage atentia si e bine formulat! Bravo! Un copil cand aude de minciuna e interesat . Dar in cazul acesta e mai interesat deoarece cu ajutorul minciunii afli adevarul.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 11 noiembrie 2011:
Nu-i chiar asa, Evy. Minciuna artistica (fictiunea) nu e totuna cu minciuna comuna. Artistul transfigureaza realitatea (si daca o modifica, "minte") ca sa ne ajute sa vedem mai bine ceea merita vazut. De pilda, o floare pictata n-o fi la fel de mirositoare ca una reala si nici suficient de atractiva pentru insectele polenizatoare, dar e "mai frumoasa" pentru noi, bipezii sentimentali. Fiindca nu e numai o floare, este emotia pe care ne-o provoaca intalnirea cu floarea. Pictorul iti rafineaza perceptia. Nu mai "vezi" floarea doar cu analizatorii senzoriali (organele de simt), ci o "vezi" si cu inima. In cazul in care inima ta e mai mult decat o pompa cu 4 compartimente care impinge sangele spre organele situate la extreme (sex, creier si membre). Unde mai pui ca floarea pictata e o investitie (financiar -sentimentala) mai buna. Nu se ofileste niciodata.
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 11 noiembrie 2011:
rectificare: membrele nu sunt organe decat in inteles politic.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook