Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La douăzeci de ani nu aveam în minte decât exterminarea bătrânilor; continuu să cred că e urgentă, dar i-aș adăuga acum exterminarea tinerilor; cu vârsta, capeți o viziune mai completă asupra lucrurilor.

în Caiete III. 1969-1972
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 ianuarie 2011:
Intotdeauna batranii vor mai mult, fiindca au din ce in ce mai putin. iar genocidele pe criterii de varsta sunt imbecile la orice varsta.
2
Katia [din public] a spus pe 29 ianuarie 2011:
La ora actuală, având în vedere comportamentul agresiv și necuviincios al tinerilor din țara noastră, și eu aș propune exterminarea tinerilor.
3
Antipa [din public] a spus pe 29 ianuarie 2011:
Cioran glumea, când vorbea de exterminarea bătrânilor.
Apoi a introdus, tot ca glumă, și "exterminarea tinerilor",
pentru a-și consolida puenta (poantă sună prea vulgar)
cu viziunea mai completă asupra lucrurilor.

E modul său original și spiritual
de a-și exprima plictisul, blazarea și lehamitea.

Cioran e un mare scriitor,
nu un mare filozof.

Eu îl admir enorm
pe scriitorul Cioran.

Când vă aud pe voi
că îl căutați pe "gânditorul Cioran"
mă apucă râsul.
4
Katia [din public] a spus pe 29 ianuarie 2011:
Antipa, merci pentru explicație. Eu chiar credeam că Cioran dorea exterminarea majorității populației!
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 ianuarie 2011:
Radeti, dar e rasul lui Harap Alb. Cioran e un ganditor (sa nu-i spun filosof, fiindca-l deranja, pe buna dreptate, termenul). Daca ar fi scriitor, opera lui ar fi strict eseistica. Nici un mare scriitor nu a fost atat de monovalent si atat de ancorat intr-o specie literara minora. Ar mai fi ceva. Marii scriitori au si mesaje (produse semantice)pe masura. Restul sunt "avangardisti", trepadusi literari, condeieri care neavand ce spune, s-au concentrat exclusiv asupra formei (sau "scriiturii") in care isi fac declaratii de dragoste si le expediaza catre marele public "iubitor" de frumos (dar nu neaparat inteligent).
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 ianuarie 2011:
Antipa, nu-ti spuneam ca Emil este un scriitor care agrea umorul negru? iata o mostra!
7
Antipa [din public] a spus pe 29 ianuarie 2011:
Cioran cultiva, desigur un umor, negru și subtil.
Dar să nu mi-l faci pe Cioran umorist,
că iar ne luăm la bătaie.
8
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 ianuarie 2011:
Poti sa ai umor (indiferent de culoarea lui) fara sa fii umorist. Cehov atat de trist in scrierile lui de maturitate avea un umor irezistibil. Dostoievki atat de profund in incursiunile sale in sufletul uman cultiva o ironie demare subtilitate (sunt cititori care nicio n-o sesiseaza). Socrate, marele intelept al Atenei a facut din ironie o tehnica filosofica. Caragiale, Toparceanu, Gogol, oameni cumplit de tristi simt nevoia sa se gadile la tot pasul. Cioran era un melancolic care isi administra zilnic o doza de umor negru pentru a prinde chef de literatura. Melancolicul Eminescu era un bonom incorigibil, care se prapadea de ras la glumele porcoase ale lui Creanga. Toti marii scriitori au simtul umorului. Fara acest simt s-ar lua prea in serios si n-ar mai putea scrie povesti (fictiuni). Povestile lor chiar si cele triste, au drept sursa o imaginatie pusa pe sotii (un spirit ludic, "copilaresc" in sensul profund si atemporal al cuvantului). Tolstoi si-a pierdut la batranete simtul umorului si a degenerat intr-un fel de mistica tembela. Seriozitatea (cu scoarta) este pentru scriitori, ceea ce este o nevasta supraponderala pt. barbati: un anafrodisiac.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook