Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cu cât cunosc mai bine oamenii, cu atât iubesc mai mult câinii.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

 

1
cristodulo [din public] a spus pe 14 aprilie 2008:
Ce sa zici e crudul adevar care ne inconjoara
2
lozovschi [din public] a spus pe 17 aprilie 2008:
imi pare rau ca nu i-am fost contemporan sa-i fiu ucenic
3
liviu [din public] a spus pe 2 mai 2008:
ce puternic este spiritul acestui om este mort de atita timp si oamenii l-ar urma si acum
4
anonim [din public] a spus pe 23 mai 2008:
poate ca nu gandeste mereu si cu sufletul.. dar are mare dreptate uneori
5
Roman Valevschi [din public] a spus pe 23 mai 2008:
Hitler a fost un manipulator. Văd că și acum, din subsolul Berlinului cenușa lui manipulează. Unii vor chiar să-i fie ucenici.
Ar trebui să știți că monstrul acesta care spune că iubește câinii are pe conștiință zeci de milioane de oameni.
A omorât milioane de copii, de toate etniile. Dorea puritate etnică. Dorea o planetă eminamente germană.
A stârnit un război uriaș, pe care l-a pierdut, scoțând la rampă un criminal și mai mare: Stalin.
Dacă nu erau cei doi ticăloși, România n-ar fi ajuns nicicând în cloaca comunistă.
Oameni buni!
Nu vă grăbiți să venerați niște monștri!
Numai un mic monstru poate venera un monstru!
6
Alina [din public] a spus pe 25 mai 2008:
sunt total deacord cu roman... cititi despre cum adora hitler sai pedepseasca pe saracii evrei si atunci no sa mai doriti sa-i fi fost ucenici.
7
Tinu [din public] a spus pe 31 mai 2008:
Evreii nu au fost niciodata saraci E cu dus si-ntors toata chestia asta cu Hitler si toti dictatorii... De Napoleon nu am auzit niciodata ca a fost un criminal. Al. Macedon? Nimic. Roman, de unde ai copiat comm tau?"monsti"..."Din subsolul Berlinului cenusa lui manipuleaza"Nu-mi vine sa cred ce citesc! Veniti de pe hi5 si va lasati prostia pe aici... pune mana pe carte Roman ca e jale!!!
8
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 31 mai 2008:
Asta cu evreii bogați este deja o stereotipie agasantă. Sunt unii cu bani, dar marea majoritate sunt oameni ca toți oamenii, unii chiar săraci (cunosc câțiva). Și apoi, cu mulți bani sunt și greci, ruși, indieni etc. Oricum, chiar presupunând că asta e o vină, orice păcate ar avea un om, sunt ale lui, nu ale poporului din care face parte.

Mulți dictatori au făcut crime, dar nimeni atât de premeditat și organizat ca Hitler. De aceea este o pată atât de neagră în istoria omenirii. Umbrește chiar și alte monstruozități.
9
Roman Valevschi [din public] a spus pe 31 mai 2008:
Draga Tinu
N-ar trebui sa ma cobor într-atât, încât să polemizez cu partizanii întârziați ai lui Hitler.
Hitler a fost un criminal carismatic. A avut capacități manipulatoare ieșite din comun.
Deși ești pătimaș, pari un băiat citit, deci știi că trupul lui Hitler, alături de al Evei Braun, a fost stropit cu benzină și ars, parțial, în buncărul său din subteranul Berlinului. Știu că anumite organe, cum ar fi un fragment de maxilar, au ajuns la Moscova, dar o parte din cenușa sa a rămas în subsolul Berlinului (de Vest, dacă-ți place!) De acolo cenușa lui Hitler manipulează de vreme ce neonazismul face pui. Era o metaforă, așadar.

Ușurința cu care îi faci pe alții proști și inculți sub scutul unui pseudonim, este regretabilă și ține de arsenalul totalitarist.
Cred că mi-ai da brânci cu mare plăcere într-o cameră de gazare.
Nu sunt evreu, dar nu pot fi indiferent la destinul tragic al acestui popor.
Dragă Tinu. Aș vrea să mergi cu mine la lagărul de la Jaslo, să vezi un loc în care au murit ZECI DE MII de copii, pe simplul motiv că aparțineau unor etnii indezirabile. Sunt convins că amândoi am lăcrima la vederea acelei orori. Si poate ne-am întoarce prieteni.
Mi-ai aruncat vorbe grele în obrazul drept
Dar dacă asta te ajută și simți nevoia să mă pocnești iar, iată, îmi întorc spre tine obrazul stâng...
Cu deosebit respect
Roman Valevschi
10
Mariana Fulger [din public] a spus pe 1 iunie 2008:
Cu cât cunosc mai mult oamenii, privesc în oglindă și iau la palme fiecare ins apărut acolo!
11
Mariana Fulger [din public] a spus pe 1 iunie 2008:
și-mi dau palme!
12
Monica Trif [din public] a spus pe 1 iunie 2008:
Da nici nu-mi vine sa cred ca sunt oameni care-l adora pe hitler, acuma urmeaza Sadam Husein. Omul acela daca a avut putina sau mai multa cunostinta, a fost datorita puterii lui si nu datorita intelepciunii lui. Am vazut filme documentare cu ceea ce facea cu evreii, a fost pur si simplu un criminal sadic cu intentia de a distruge orice. Oameni ca acestia iubesc cainii pt ca musca nu din alt motiv.
13
pa [din public] a spus pe 3 iunie 2008:
miemi plac pisicile
14
Maryanna Ciungu [din public] a spus pe 9 iunie 2008:
.... mi-as dori sa pot cunoaste anonimul care a postat citatul. tare inteligent, cred k te amuzi, copios. unii atribuie citatul lui Seneca, altii lui N. Stanescu, unele voci vb de regretatul G. Pruteanu,... aud, pt prima oara(iertata-mi fie ignoranta!)ca-i apartine lui A. Hitler. ce comentam citatul-mesaj sau ce a putut face Hitler, influentat de dragostea lui pt caini?!... si EU imi iubesc cainele f f mult si stiti de ce? : pt ca nu=mi dezvolta instincte criminale(precum unii din tribul meu!)........
15
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 9 iunie 2008:
Am cercetat chestiunea. Se pare că autorul corect este Charles de Gaulle. L-am găsit citat în mai multe locuri, inclusiv în revista "Time", care este de încredere. Așadar, l-am înlocuit pe Adolf Hitler cu Charles de Gaulle ca autor al acestui citat.
16
Tyranus [din public] a spus pe 15 iunie 2008:
Domnule Velea, citatul ii apartine lui Adolf Hitler intr-adevar. Daca acelasi lucur a rostit si Generalul de Gaulle, nu cunosc. Dar sunt convins ca citatul apartine lui Hitler.
17
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 15 iunie 2008:
Posibil, dar când sunt dubii, trebuie să ne bazăm pe sursele cele mai credibile. Din ce am cercetat până acum, pare mai sigur Charles De Gaulle. Și nu cred că ar fi preluat de la Adolf Hitler. Este posibil și ca ambii să fi parafrazat pe altcineva, poate chiar vreo zicală. Dacă știe cineva vreun amănunt care ar putea lămuri situația, vom ține cont.
18
roman valevschi [din public] a spus pe 15 iunie 2008:
Detest orice încercare de a consolida un cult al lui Hitler, fie și prin citate.
În Germania, numele lui este prohibit.
Nu veți găsi nici măcar un colț de stradă "Adolf Hitler".

Dragă Lucian Velea,
La prima operație de deratizare a Citatepediei,
din considerente morale, etice și istorice,
ai face bine dacă ai radia pe cei doi mari criminali,
Hitler și Stalin!
19
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 15 iunie 2008:
Nu știu cât de prohibit este în Germania, dar văd că pe web apare în peste 500.000 de pagini scrise în limba germană. Și mi se pare normal, este o pagină importantă de istorie, chiar dacă este atât de sumbră. Nu cred că este bine să ignorăm gunoiul istoriei. Mai bine îi arătam și îi comentăm mecanismele.
20
Tyranus [din public] a spus pe 16 iunie 2008:
Am gasit. Socrate a zis ceva asemenator. Din considerente, subliniez morale si etice, ar trebui sa eliminam Imperiul Roman din istorie datorita convingerilor "rasiste" ale romanilor. Plus declansarea de razboaie interminabile in decurs de sute de ani, care au dus la uciderea a milioane de oameni. Daca uiti istoria, cu siguranta o vei repeta. Nu ar trebui sterse unele citate, deaorece ele arata cu adevarat psihologia acestor dictatori. Cat timp un citat nu are un continut discriminator sau acuzator la adresa unui popor, nu vad de ce ar fi sters.
21
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 16 iunie 2008:
De acord.

Poți să dai mai multe amănunte despre Socrate și acest citat?
22
elisabeta [din public] a spus pe 16 iunie 2008:
citatul ma ingrozeste, sunt mai multi oameni buni decat rai, nu putem trai singuri, inconjurati doar de caini. MIE imi plac oamenii, doresc compania acestora, daca sunt destepti e minunat
Hitler/ca toti tiranii/n-au facut decat rau.
23
Tyranus [din public] a spus pe 16 iunie 2008:
Am gasit acest citat pe internet... dar nu are o sursa veridica... pana nu se confirma ca acest citat apartine intr-adevar lui Socrate, autorul acestuia este Charles de Gaulle/Hitler.
24
Roberto [din public] a spus pe 20 ianuarie 2009:
Cand iti merge rau sau bine este alaturi de tine! El te va asculta cand ii vorbesti si niciodata nu-ti va intoarce spatele...(acesta este cainele).
25
apriori [din public] a spus pe 12 februarie 2009:
Cei care ii plang pe evrei nu cunosc de cine e lumea condusa si anume de evreii masoni care iti dau educatia si politica corupta, mass media...
26
Sebastian [din public] a spus pe 5 februarie 2010:
Bueno
Din cate stiu eu...citatul este compus de grecul Socrate, referindu-se la vremurile murdare in care a trait el, acum daca A.Hitler avea la cunostinta acest citat si multe alte, ii alceva, important ii momentul in care pronunti acest citat, si cine. Clar in cazul lui Adolf este de nemiluit! Dar daca as cita eu aceasta fraza referitor la romanii din strainatate mº ar intelege toti perfect....PRESUPUN!!!???
P.S. Nu mai comentati trecutul, priviti prezentul!!!
Cu deosebit respect
I.S.M.
27
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 5 februarie 2010:
Este posibil să fie o cugetare antică, pentru că multe dintre acestea au intrat în circulație ca proverbe. Dacă știe cineva o lucrare din care face parte, o lămurim.
28
claudia bigioi [din public] a spus pe 22 februarie 2010:
de ce va certati atata?
oricum ce a fost a fost.fiecare isi va lua rasplata pt ce a facut
asa e .cu cat cunosc mai mult oamenii cu atat iubesc mai mult cainii.unii oameni sunt prefacuti ceea ce la un caine nu vezi.mai e un mottto.cand te uiti in ochii unui caine el ori te intelege ori te musca.indiferenta ii este straina.multa pace va doresc tuturor ce cititi
29
Tokolyi Mihai [din public] a spus pe 16 martie 2012:
Că ne mușcă mulți câini nu e o problemă mai mare decât aceea că mușcă unii oamenii!!!
30
Betty Marcovici. [din public] a spus pe 16 martie 2012:
Cainii sunt cu mult mai umani decat oamenii.
31
iulia mirancea [din public] a spus pe 17 martie 2012:
"Cainii" (dacă e vorba de cîini) n-au cum să fie umani, căci nu fac parte din regnul uman! O fi vorba de Cain (întăiul născut al lui Adam) la plural ...! Așa da, bre ...!
32
Mike Farkas [din public] a spus pe 17 martie 2012:
Regnuri exista numai trei si anume : animal, vegetal si mineral.
In niciun caz, uman.
33
Julia ot Cislău [din public] a spus pe 17 martie 2012:
Nu-i chiar așa bre, mirancea la plural cum ar suna?
34
daniel stanciu [din public] a spus pe 17 martie 2012:
Subscriu la afirmatia lui Betty: "câinii cumsecade sunt mult mai umani decat oamenii câinosi."
35
all4_heaven [utilizator înregistrat] a spus pe 17 martie 2012:
Asta-i chiar tare "Veniti de pe hi5 si va lasati prostia pe aici..." Vreau sa zic, ca de cativa ani, cei de pe hi5 sau transferat pe facebook, sau ala-i diferit...?
36
all4_heaven [utilizator înregistrat] a spus pe 17 martie 2012:
Foarte frumos spus Roaman Valevschi, dar cred ca acel comentariu i se potriveste foarte bine si lui, tyranus!
Parerea mea este ca daca stergem ceva din istorie, o putem repeta!
Pentru ca ceea ce este scris in istorie este scris pt a nu o mai repeta!( astea nu le-am gasit pe hi5)
37
iulia mirancea [din public] a spus pe 18 martie 2012:
Așa cum ar suna și cislăii don-șoară ..."juliette" ... Hai, breee!
38
iulia mirancea [din public] a spus pe 18 martie 2012:
Mike Farcaș așa este, intenția mea a fost (din cauza impulsului caustic), să-l pun între ghilimele dar, din păcate, am omis! Vă respect sincer!
39
iulia mirancea [din public] a spus pe 18 martie 2012:
Domnule Daniel Stanciu, opincile sunt mai cinstite decît ipocrizia, căci, de fețe ... ce să mai vorbim ...! Iar de simț (bun), departe Griva de iepure! În orice caz, n-am mai întîlnit omenuț mai ciudat ca domnia voastră!
40
daniel stanciu [din public] a spus pe 18 martie 2012:
Domana, va multumesc pentru doza redusa de umanitate pe care mi-o atribuiti (omenut) si pentru bizareria superlativa pe care o surprindeti la nivelul insignifiantei mele persoane.
Citind omentariile postate cu ceva vreme in urma, constat ca frantzul e gresit inteles.
Gaulle a fost un militar de cariera care in a doua parte a vietii, a lasat mantaua cazona si a imbracat costumul scrobit de politician. Experienta pe care a acumulat-o buzunarele celui de-al doilea costum i-a zdruncinat increderea in camarazii lui de specie. Omul politic e complet diferit de omul cazon. Ultimul e disciplinat si respecta cu strictete un set de reguli. Principala lui calitate e loialitatea. Omul politic e un hopa-mitica, un om “elastic”, fara pricinpii. Politicianul e fidel scaunului (functiei), nu unei doctrine sau unui grup pe care, zice-se, vrea sa o “implementeze” in viata publica. De aceea, longilinul Charles afirma ca apreciaza mai mult loialitatea canina, decat infidelitatea cronica a oamnilor din jurul sau (si in preajma lui fojgaiau “jucatorii” politici).
41
iulia mirancea [din public] a spus pe 18 martie 2012:
În adevăr, Câinii (ar merita și mai mult decît majuscula) sunt de mii, de miliarde de ori mai iubitori, mai credincioși (de bună credință), mai recunoscători decît specia umană! El, Câinele, este (nu cred că exagerez) unica făptură compatibilă cu recunoștința omului (și el nici măcar nu știe, ce nedrept ...!) Am experimentat această fericire șapte ani -cei mai fericiți din viața mea) iar drama pierderii acelei ființe, cred că se va sfîrși odată cu mine ... E prima oară cînd comunic semenilor mei (unii dintre dumneavoastră chiar meritați), această durere (telefonic voi fi avut, la momentul consumăriii tragediei -2009-, privilegiul compasiunii unui om adevărat: Lucian Mănăilescu -Agonia. ro, n-am să-l uit niciodată)!
Sunt câini care mușcă și chiar ucid? Păi asta îi învață stăpânul (criminalul conștient)! Asemenea specimene nu au ce căuta nici printre oameni, nici printre animale, nici pe nicăieri ...!
Ce blestem, ca cineva căruia în loc de sânge, îi șiroiește sociologia prin vene, să-și definească propriul crez -om, omenire - ca iluzoriu ...
Să trăiască zi de zi neputința umanității... Trist!
42
Betty Marcovici. [din public] a spus pe 18 martie 2012:
Va multumesc Doamna Iulia Mirancea pentru frumoasa dvs.pleduarie adresata acestei minunate vietati lasata de Dumnezeu.Merita cu prisosinta iubirea noastra neconditionata pe care ni-o reantoarce inzecit.
43
iulia mirancea [din public] a spus pe 18 martie 2012:
"Om" ciudat? Hm, -sentința ar fi fost una gravă, simpaticule ... omulean!
Domnule (ghici), vă apreciez mai mult decît vă puteți imagina!
"Efuziunile" mele (cu care mă complpimentați din cînd în cînd), sunt legitime abilității de a recunoaște meritele semenilor (sunt puțini inși care se bucură de vrednicia altuia, iar pentru cei care subscriu la această recunoaștere, îți ajung degetele de la o mînă, -deci, cu opțiunea: refuz ... mai ușor- ce ziceți? Căci, dacă chiar nu ne interesează imaginea, ne expunem potențialul în oglindă și ne aplaudăm singuri)!
Cît privește "omenuț" este -exclusiv- un diminutiv de tandrețe, nicidecum de reducere a valorii umane! Eu nu cred că Daniel Stanciu nu e sigur de soclul său, așa încît să dea mereu cu bîta-n baltă, în raport cu timbrul unui ton ca al meu (ce mi-e 'n gușă și-n căpușă)! Ar fi de așteptat, ca domnia voastră să dea credit mai mare optimismului, încrederii, decît reticenței, susceptibilității! Sunt și omenuți sinceri pe lumea asta!
44
Victoraș [din public] a spus pe 18 martie 2012:
Doamnă Iulia, Daniel Stanciu este ciudat pentru că nu e cîine? Sau Dvs. vă identificați cu cei care au un comportament cîinesc?
45
iulia mirancea [din public] a spus pe 18 martie 2012:
Oho, ne lansăm în judecăți de valoare? Păi, nu tocmai mă plînsei de blestematu-mi destin? Deci, exemplificarea autentică!
Iar cît privește neamul câinesc ... aș vrea eu să mă identific cu el ... așa cum grăiește măria ta, Victoraș-Tăurașul!
În orice caz, a-l apăra pe dl. Daniel Stanciu, e un gest sublim! Dar, a-l apăra de una ca mine, e de-a dreptul ridicol ...
Decît să te agăți de "comportamentul câinesc" al admiratorilor săi (la vedere), mai bine atîrnă-te, de expresa calitate a domniei sale: maniera elegană a disputei! Și rămâi acolo, sir!
Și, vezi de-ți legumește cornițele, nu le risipi inutil, căci, nu se știe în viața asta "ciudată" cînd poți avea -realmente- nevoie de ele!
46
daniel stanciu [din public] a spus pe 19 martie 2012:
Cine pretinde ca nu sunt caine, se inseala. Am si eu calitati canine. E adevarat ca nu de felul celor pe care le apreciaza maresalul De Gaulle. Eu musc latru, si cred ( trebuie sa cread si eu in ceva!) ca luna e o mamaliga apetisanta tuflita ceanul ceresc spre infinita jale a potailor de un "demiurg rau". E adevarat ca nu-mi fac nevoile in locuri publice (nici macar in gang sau in apa verzulie - cu nuante de galben- a marii), dar ce fapte comit cand sunt turmentat sincer nu-mi prea aduc aminte. Ham, ham.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook