Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

infern (vezi și iad)
Infernul este locul în care întrebarea "ce e de făcut?" nu se mai pune.

definiție de în Despre limită
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.

 

1
elena denisa [din public] a spus pe 2 august 2008:
infernul este locul unde nu mai apuci sa iti pui intrebari... de durere...
2
TheGodRa [din public] a spus pe 16 iulie 2010:
Dar daca exista reincarnarea?
Cui pui intrebarea?
daca in urmatorii 10 ani METEMPSIHOZA se va fovedi ?
Atunci nu o sa ne mai intrebam decat "de ce". Pentru ca ... o sa pricepem pana la urma ca tot aici ne intoarcem orice am face.
O intrebare mai fireasca este "de ce ne aflam exact aici, dar de ce exact aici si nu in alta parte unde noaptea e noapte si ziua poate nu o sa mai vina? "
sau daca gravitatea nu era aceeasi era cu 0,0000000000000000000000,01 (am exagerat enorm in cifre) mai mare sau mai mica teoria relativitatii ar mai fi fost la fel?
Sau daca teoria haosului ar fi fost altfel noi oamenii am mai fi gandit la fel?
asta e rolul filozofiei sa te lamureasca, ea e podul intre noi si cunoastere, ar trebuii sa ne lamureasca nu sa ne incurce. Stell thinking inside of the box 4 me Mr. L. si sa ii raspund la intrebare!
Citez: Infernul este locul în care întrebarea "ce e de făcut?" nu se mai pune... Pentru ca iti fac altii. Deja e_teologie asta si negam toata stiinta de care ne bucuram in prezent.
3
TheGodRa [din public] a spus pe 16 iulie 2010:
Denisa iti e teama sa nu te ia infernul D-lui L. pe neprehatite? ca dupa cate stim avem o eternitate la dispozitie sa punem intrebarea asta. problema e ca o sa stam la rand pentru cazanele inca nefabricate in care noi nu vom mai avea loc de popi ca suntem niste creduli si in imaginatia noastra bolnava credem ca ei ptr ca sunt popi nu vor merge in iad, DAR DUMNEZEU E UNUL PENTRU TOTI SI EXISTA IN ORICE E BUN SAU RAU PE PAMANTUL ASTA, NUMAI CA NOI NU IL INTELEGEM!!! si nu vad de ce Dumnezeu are nevoie de banii mei sa-si ia popa masina sau sa-si faca vila. Nimic nu e deacolo, nu este ceea ce s evrea a fi, si cred ca asta e rolul stiintei, sa demonstreze NU CA RELIGIA ESTE UNA GRESITA, CI CA EDSTE FOLOSITA GRESIT. cu toti stim ca este cel mai avansat aparat guvernamental descoperit vreodata de manipulare in masa pana si impotriva vointei proprii, si foloseste doctrine capagile prin puterea obisnuintei sa-ti suprimi in mod automat, aproape reflexiv Liberul Arbitru, ceea ce ptr unu ca "Socrate" este echivalent cu pedeapsa capitala. Sa nu mai poti sa gandesti prin propriile tame puteri de percepere pe care (asa ni se spune) ni le-a dat Dumnezeu sa nu ni le folosim este exact acelasi lucru cu a fi HANDICAPAT. Si nu mai inteleg inca ceva: Cum ma iubeste pe mine dumnezeu atat de mult incat "m-a creat" dar daca n u sunt cumintzel ma baga la "Zmoala". eu asta nu pot sa pricep, pana si eu sunt mai ingaduitor cu vecinu orice rau mi-ar face el nu l-asi putea condamna pe vecie care nu stie nimeni cat inseamna cred ca aproape 2 eternitati mai mititele. Nu credeti ca punem prea mult pretz pe simplitatea noastra decat pe inteligenta noastra?, nu vi se pare ca va este implementata fortat ceva impotriva vointei voastre pe care creierul il accepta doar ptr faptul ca toti fac asa si deja face parte din realitate, dar parca il tratam ca pe un virus, ptr ca organismul il respinge evident, si il respinge pentru ca nu e folosit cum trebuie sau dincontra, pentru simplu fapt ca e folosit, eu consider ca toti ar trebuii sa credem in Dumnezeu, dar fara bani. Eu personal simt nevoia sa multumesc cuiva ptr ca inteleg un pic mai pe langa celelalte care se stiu si sunt la fel la toti sau ca privesc lucrurile si dintr-un alt unghi sau alt punct de vedere, si sincer chiar este necesar Dumnezeu si mai ales acuma dar nu asa, sau nu chiar asa...
4
Gică Duru [din public] a spus pe 16 iulie 2010:
TheGodRa,

Ar trebui să știi
că reîncarnarea
nu face parte
din repertoriul creștinilor.

Dacă te-ai botezat,
n-ai de ales: Învierea,
urmată de o triere a la Mengele:
Paradis sau Infern.

Pentrua a aspira la metempsihoză
trebuie să te convertești rapid
la hinduism.

Nu pricep cum e cu gravitatea.
Dacă te referi cumva la gravitație,
sau mai precis la accelerația gravitațională "g",
atunci exagerarea Dta e cu adevărat enormă.
Diferența valorilor lui "g",
măsurate în Tibet și la Mamaia
este de ordinul miimilor,
fără a răsturna teoria lui Einstein.

Nici urmă
de teologie.
Când a formulat
această aserțiune
marele băsescofil Liiceanu
nu s-a gândit la Infern,
ci la Parlamentul României...
5
TheGodRa [din public] a spus pe 16 iulie 2010:
Scuze de greselile de ortografie, sper sa intelegeti cat, cum si mai ales ce vreti voi sau ce credeti ca e bine ptr. voi. Nedormit de 2 zile si mi-a cazut pe gene in drum spre perna pagina asta si nu ma pot aptine . Si da pot si altii, intradevar nu in acel fel nespus de omenesc al d-lui L. dar se poate.
P.S. Oare de ce simt nevoia sa ma justific? pe net sunt em cine vrem noi
Deci inseamna ca imi asum intr-un fel responsabilitatea, dar ce ma face sa o si materializez, adica sa o gandesc e bine, dar sa o mai si fac deja devine o lege nescrisa a firii, adica orice am face vom face la fel de prost sau la fel de bine, dar sa nu uitam ca nici pana acuma nu stim care e adevarul, inca nu ne cunoastem limitele exacte si inca le mai cautam, stiinta ne ajuta. Ar trebuii sa intelegem, ca noi le cam stim pe toate ca incepem usor usor cat mai multi sa intelegem ca raspunsul tot timpul a fost acolo doar ca npi nu l-am vazut, deci realitatea poate fi si altfel, si la cat de rau e acuma altfel ar fi ideal, si uite cat de frumos HAOSUL intervine in apsolut orice, ca un fel de dumnezeu si ne indreapta cu gandirea spre dumnezeul care ni-l arata biserica ca nu mai e la fel, e chiar mai rau decat "cel autentic", si deodata binele se transforma in rau si nu mai e ca inainte ci este aproape ce stiam noi ca e rau . Eu sper sa nu am dreptate sau daca am macar sa il acceptam pe dumnezeu asa cum este el nu "cum vrem noi"
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 octombrie 2010:
uneori intrebari de genul "ce-i de facut?" (in sensul gasirii unei probleme definitive, "salvatoare") pot sa fie un preludiu la istaurarea unui mic infern (materialist) istoric
7
kati [din public] a spus pe 23 martie 2011:
Ar trbui sa stim cu totii si sa intelegem, exact asa cum a spus domnul profesor Liiceanu- infernul este ultima statie!
8
daniel stanciu [din public] a spus pe 23 martie 2011:
Domnul profesor Sartre a descoperit aceasta frumoasa insusire a infernului inaintea d-lui Liiceanu. Infernul e locul in care exista numai trecutul si remuscarile prezente (un fel de cazan de smoala administrat pe dinauntru) ca nu-l poti schimba.
9
ludmila [din public] a spus pe 4 decembrie 2013:
infernul este ultima statie de autobus, apoi luam avionul....
10
Silviu Romeo D.Baboi [din public] a spus pe 11 aprilie 2015:
Elene Denisa, chiar dacă nu vei filozofa, dovedești talent pentru Limba Română, ceea ce nu se poate afirma despre toți satrapii acestei frumoase limbi.,, LOCUL UNDE" este,, mai românește decât,, LOCUL ÎN CARE"!
Da, liumba este, la urma urmei, instrumentul pentru muzică, pensula și culorile pentru pictură, dalta și ciocanul pentru sculptură...mulți chemați puțini aleși...poate fi folosită și în cazul modului de folosire al unei limbi. Bun ca filozof poți fi și bâlbâit... tot filozof te numești...!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook