Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

sărăcie
Sărăcia constă în a te simți sărac.

definiție celebră de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiSunt disponibile și textele în engleză, spaniolă și catalană.
cumpărăturiCartea "The Essential Writings of Ralph Waldo Emerson Paperback" de Ralph Waldo Emerson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 39.99 lei.

 

1
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 17 octombrie 2011:
Este strigător la cer să spui o așa prostie. Probabil individul nu a fost sărac niciodată și a avut ce mânca; nu a dat cu sapa de copil pentru 7 lei pe zi; nu a lucrat la C.A.P. toată vara fără bani și să i se dea toamna câțiva saci cu porumb știuleți și atât; nu a stat într-o casă acoperică cu paie de grâu sau stuf, trestie, papură, și să se lumineze cu lampă de petrol numărul 5, 8, sau 11; nu a tremurat de frig din lipsa lenmelor care tăiate cu frică din pădure și verzi fiind, te afumai ca șunca pusă la afumat în podul casei; și multe altele pe care eu le-am simțit pe pielea mea, adică nu că m-am simțit sărac lipit, ci am fost așa ceva... prima ciocolată cadou, am mâncat-o pe la cinci ani cred, de la un unchi ce fugeam de el că ziceam eu că-i doctor la costumul acela alb al lui. Asta înseamnă să fii sărac. Acum suntem toți bogați, dar suntem bolnavi de la dulciurile, sucurile, și alte minuni ale acestui secol.
Vă mulțumesc.
2
popescu cristina [din public] a spus pe 17 octombrie 2012:
paul sa sti ca ai dreptate
3
Valentin Chilat Cornaci [din public] a spus pe 5 martie 2014:
multumiti partidului ca-ti fost sarac, iar acum saracii pot fi numai lenisii si betivii.Nu vorbesc de cei bolnavi, batranii, de care intr-o societate civilizata au grija de ei statul.
4
Mihai Cucereavii [utilizator înregistrat] a spus pe 17 octombrie 2017:
Variantă:

* Sărăcia constă în a te simți sclav (rob).

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook