Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În ultima vreme au avut loc și câteva schimbări ale specificităților geopolitice. Una din aceste schimbări este colapsul a ceea ce eu numesc "troiță profană". Troița este unitatea teritorială, un stat – o națiune, care a determinat mai bine de 200 de ani harta politică a lumii. Și iată, se pare, în secolul XX ea a eșuat, planeta a început să se preschimbe într-un arhipelag al diasporelor. Totul ține de trecut, statul și națiunea funcționează pe cont propriu.

în CriticAtac, interviu (3 iunie 2011)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Liquid Love: On the Frailty of Human Bonds Paperback" de Zygmunt Bauman este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.

Citate similare

Stalin
națiune
Națiunea este o comunitate stabilă, istoric constituită, determinată de patru caracteristici: unitatea de limbă, unitatea de teritoriu, unitatea vieții economice și unitatea formării psihice.

definiție clasică de în revista "Instruirea", nr. 3-5, Problema națională și social-democrația (martie 1913)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
detalii despre carte

Dacă observi din vreme micile schimbări, acest lucru te va ajuta te adaptezi la marile schimbări ce vor veni.

în Cine mi-a luat Cașcavalul?
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cine mi-a luat Cașcavalul?" de Spencer Johnson este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.04- 15.99 lei.

Am o curiozitate. Ce crezi că a determinat cele mai mari schimbări în bine în viața ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Vechile îndemnuri la fervoare naționalistă și mândrie șovinistă au început să își piardă atractivitatea. Probabil, din cauza creșterii standardelor de viață, copiii sunt tratați mai bine în întreaga lume. În doar câteva decenii, schimbări radicale la nivel mondial au început să se miște exact în direcțiile necesare pentru supraviețuirea umană. O nouă conștiință este în curs de dezvoltare, care recunoaște faptul că suntem o singură specie.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
detalii despre carteIoan Petru Culianu

O putere inteligentă se ferește de Martiri. Știe că aceste fantasme nu numai că îi vor tulbura visele, ci vor cutreiera și cutremura mințile altora, îndemnându-i nu numai iasă din obișnuita apatie, ci dea, la rândul lor, mărturie. În al doilea rând, când lipsa de inteligență a Puterii este atât de mare încât nimic din ce face nu poate rămâne tainic, fiindcă e făcut aproape la lumina zilei, cu totală lipsă de subtilitate și cu maximumul de brutalitate posibil, atunci înseamnă că ea a ajuns la un punct în care nu se mai teme de gura lumii. Dar gura lumii, a lumii întregi, este un organ puternic, capabil producă schimbări de atitudine și sancțiuni; și cine nu se mai teme de nimic înseamnă că a ajuns la o situație-limită, în care totul este egal, fiindcă nu mai există supraviețuire posibilă: panica a înecat ultima brumă de bun-simț.

în Păcatul împotriva Spiritului
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Păcatul împotriva Spiritului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.11- 16.99 lei.

Schimbări

când pleacă ce a fost
deja se vâră ce va fi

între a fost și va fi
este omniprezentul este

a fost bine și rău
cu siguranță este și va fi

au fost schimbări
și vor fi

acestea sunt însoțite de om
de când acesta este și cât va fi

necunoscutul schimbă vecinătatea
natura schimbă lumea
iar omul le influențează

poezie de din Pod okiem Kaliope, traducere de Valeriu Butulescu
Adăugat de alejandroSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
detalii despre carte

Fapt este însă că, în loc de a se încrede pe deplin într-un stat democratizat în cele mai mici resorturi ale sale, cetățenii trebuie să-și sporească vigilența pentru a ține statul sub observare. Nu este armonioasa sinteză visată, ci o confruntare nu lipsită de neîncredere. Departe de a se cristaliza într-o stare definitivă, democrația se anunță ca o luptă nesfârșită, o luptă de zi cu zi.

în Mitul democrației
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Mitul democrației" de Lucian Boia este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

De-a lungul vremii, în toate domeniile științifice se schimbă teoriile, metodele și tehnicile de investigare, de aceea evoluția cunoașterii umane influențează dezvoltarea generală a societății umane. Pentru a obține evoluție și eficiență în viața sa, omul trebuie să se adapteze continuu la aceste schimbări ale cunoașterii. În domeniul educației, și în special al învățării și al perfecționării, apariția de noi tehnologii ale informației și ale comunicației (TIC), îmbunătățirea teoriilor pedagogice și psihologice, obligă pe elevi, studenți, profesori, părinți, și pe specialiști, să se adapteze la aceste schimbări. Ce fac elevii și studenții? Ce fac profesorii și părinții? Ce fac specialiștii? Ce fac guvernele țărilor?

în Proiectele de e-Learning CNIV și ICVL (2011)
Adăugat de Marin VladaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există așa numitele "3 cutii ale vieții": Prima cutie este școala care în mod normal durează între 12 și 16 ani. A doua cutie este munca, ce durează până la retragere. A treia cutie este ultima parte a vieții în care trebuie te bucuri de ce ai realizat. Problema cu acest stil de viață, pe lângă faptul că riști urli de nefericit în ultima perioadă a vieții, este că nu mai e valabil. Trăim într-un mediu economic super dinamic și în medie se schimbă cam 4 cariere de-a lungul vieții unui om muncitor. Iar ritmul va crește, nu va scădea. Totul este competitiv și dacă nu ești bun în domeniul tău riști mori de foame. Pe lângă asta nicio companie, oricât de mare, nu este scutită de faliment. Așadar, te dezvolți personal permanent este o condiție obligatorie. Să fii tot timpul vârful de lance în mediul tău economic, poți face față cerințelor și să te adaptezi rapid la schimbări. Și totuși, adevăratul scop al vieții tale care este?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Schimbări de nume

Spui c-ai numele cam sec
Și jinduiești a fi de viță
Dar, cu tz sau cu igrec,
Marița este tot Mariță

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scriitorul vremii vremea scriitorului" de Corneliu Vasile este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.20- 16.99 lei.
Adolf Hitler

Dreptul la teritoriu devine datorie în cazul în care o mare națiune pare destinată decadă dacă nu-și extinde posesiunile. Iar acest lucru este cu atât mai adevărat atunci când națiunea în cauză nu este o mică comunitate negroidă, ci însăși Germania-mamă a tuturor celor care au conferit lumii actuala sa formă culturală. Germania fie va deveni Putere Mondială, fie va dispărea. Țelul de viitor al politicii noastre externe trebuie fie o politică îndreptată spre est, care să prevadă teritoriile considerate necesare poporului german.

în Mein Kampf
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Când a trecut prea multă vreme în care nu ai mai progresat sau nu ai mai observat schimbări în bine în viața ta, e semnul că nu ai mai riscat nimic. E timpul riști din nou. Să riști înseamnă îți injectezi sufletul cu mister, necunoscut și aventură, curiozitate și explorare care te vor duce spre o nouă treaptă, bornă a vieții tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cetățenilor li se prezintă prin media "independentă" o scenă de teatru cu aceeași actori, adevăratele personalități românești, potențiali oameni de stat există modest în afara scenei. Oamenii, în majoritate onești, votează ceea ce văd pe scena manipulatorilor, iar ceea ce se percepe electoral costă cel puțin sute de milioane de euro. În multe țări ale lumii este vizionată aceeași piesă de teatru cu mici variațiuni. Este inventată o p o z i ț i a, după duelurile verbale televizate, reprezentanții putere – opoziție se retrag împreună, discret, în zonele intime ale petrecerilor politicianiste. Ciclic, funcționează sistemul politic rotativ de acces la resursele economice și administrative secătuite ale țării...."pleacă tu vin eu... așteaptă pentru că vei reveni, după ce am devalizat statul.., ai răbdare, vei face și tu, la fel, în "interes național". Sistematic majoritatea clasei politice atacă securitatea politică a țării, esența statului național democratic.

în Adrian Ibiș (autor) - „Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice”, Editura Pansofia, București, (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Maria Botnaru

200 de ani...

200 de ani ne târâm pe sub cer
cu bocancii de plumb și cătușa de-oțel,
200 de ani între zbor și mormânt
cu ochii-n pământ, dar cu dorul fidel...

200 de ani cu-al răbdării cuțit
în gâtleje înfipt, nu cerem dreptate,
200 de ani... un infern răstignit
pe izvorul luminii, nu vrem libertate...

200 de ani prea orfani de o mamă...
Ce așteaptă cuminte -i revină copii,
200 de ani îndopați cu sânge, ca vamă,
din iubirea de frate, ce ne scrie la vii...

200 de ani cu-n vis orb, de-ntregire,
Doamne, nu ne minți, că mai suntem inapți!
200 de ani prea nedemni de iubire...,
atunci dați-ne otravă, de ne țineți de frați!

Mai ușor, poate, ar fi, lăcrimând a privi
palma dragă de cer peste gardul cu spini
Și-a-nvăța zi de zi a visa..., a zidi..., a iubi...
sub ciubota rusească... printre inimi de câini...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Schimbări

Ai făcut promisiunea
Că te vei schimba îndată
Și de-atunci te vede lumea
Mereu altfel îmbrăcată.

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

După cum am observat în mod constant, acele lucruri care fac cu putință acțiunea pot în același timp sluji la limitarea potențialului nostru, în măsura în care stabilesc limite posibilităților. În această privință, cultura este mai eficace dacă se deghizează în natură. Ceea ce este artificial pare înrădăcinat în chiar "natura lucrurilor", devenind astfel ceva ce nu poate fi schimbat de nici o decizie sau acțiune omenească.

în Gândirea sociologică
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prăbușirea încrederii a ajuns într-un asemenea punct critic, încât toate relațiile au devenit locuri ale anxietății, nu ale liniștii. Am ajuns compensăm prin cantitate lipsa de calitate a prieteniei.

în Teama lichidă
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Schimbări

totul e amuzant, totul e doar o glumă,
până îți dai seama că ceea ce faci este greșit.
atât de greșit, dar ești dependentă,
și continui.
poate că intr-o zi se va termina...
dar ce anume?
tu
sau ceea ce faci?

poezie de din Cuvintele sufletului
Adăugat de Alex DospianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ioan Petru Culianu

Dacă avea chef, Al-Kindi era în stare extragă informații privitoare la alți indivizi singulari sau la persoane corporative, precum un regat întreg de exemplu. Aceasta l-a determinat pe Al-Kindi să-și pună câteva întrebări fundamentală: de vreme ce totul mă îndeamnă cred că aceste lucruri care-mi dezvăluie viitorul nu se află aici decât pentru a mi-l dezvălui, care este atunci adevărata consistență a lumii? Nu e oare vorba, în ultimă instanță, de o pură fantasmagorie pusă în mișcare de propriul meu intelect? Și, în acest caz, nu sunt eu oare, în fiecare clipă, singurul creator al lumii?

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
detalii despre carteOctavian Paler

Una din prejudecățile lumii noastre este de a pune eticheta, de a clasifica totul; oamenilor li se pareau și înțeles ceea ce au clasat.

în Viața pe un peron
Adăugat de MergeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Viața pe un peron" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.95- 16.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook