Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Irina Movilă

Cred că toți actorii se întâlnesc cu Dumnezeu când sunt pe scenă. Și se întâlnesc și cu celălalt... E o linie subțire pe care trebuie să mergi și cred că, în general, atunci când putem să facem un lucru bun și să influențăm cumva sufletul sau psihicul fie chiar și al unui singur om care ne urmărește, ne întâlnim cu Dumnezeu.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Acum mă aflu într-un stadiu de realizare a conștiinței divine în care îl văd pe Dumnezeu în orice formă umană, manifestându-se ca un sfânt și ca un păcătos, virtuos sau vicios. Atunci când întâlnesc diferite persoane îmi spun mie însumi: Dumnezeu se află sub forma unui sfânt, Dumnezeu se află sub forma unui păcătos, Dumnezeu se află sub forma celor drepți și a celor nedrepți.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vincent Van Gogh

Dacă simți nevoia unui lucru măreț, infinit, un lucru care să te facă -l simți pe Dumnezeu, nu trebuie să mergi departe pentru a găsi acel lucru. Cred că mai profund, mai infinit și mai etern decât oceanul este privirea unui copilaș când se trezește dimineața și gângurește sau râde pentru vede soarele strălucind deasupra leagănului.

citat celebru din
Adăugat de Liliana ȘtefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba olandeză.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "Draga Theo" de Vincent Van Gogh este disponibilă pentru comandă online la 35.00 lei.
Anne Frank

Pentru oricine se teme de ceva sau se simte prea singur sau este nefericit, cea mai bună metodă este să se ducă undeva în natură, unde să fie complet singur, singur cu cerul, cu natura și cu Dumnezeu. Atunci, abia atunci simți totul e așa cum trebuie să fie și simți că Dumnezeu vrea ca toți oamenii să fie fericiți.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Diary of a Young Girl Paperback" de Anne Frank este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.99- 26.99 lei.
Patrick White

Cred că Dumnezeu

Religie. Da, despre asta-i vorba în toate cărțile mele.
Sunt interesat de relația dintre ființa omenească
supusă greșelilor și Dumnezeu.
Nu țin de nicio biserică, dar am un crez religios;
e tentativa mea de-a arăta , printre altele, asta încerc fac.
Indiferent dacă mărturisește sau nu e credincios,
fiecare om are o credință religioasă de un fel sau altul.

Eu însumi sunt o ființă supusă greșelilor
și cred că Dumnezeu ne-a creat și că ne-a scăpat din mână,
și că am devenit un soi de Frankenstein, un monstru.
Toți putem face greșeli, inclusiv Dumnezeu. Cred că
Dumnezeu intervine, există o Putere Divină, un Creator,
care are o influență asupra oamenilor care-s deschiși către El.

poezie celebră de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ochiul Furtunii" de Patrick White este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.90- 35.99 lei.
Alice Munro

Cei care cred în minuni nu fac mare larmă atunci când cu adevărat întâlnesc una.

în Selected Stories (1996), traducere de Dan Costinaș
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil originalul în limba engleză.
Este disponibilă și traducerea în spaniolă.
cumpărăturiCartea "The Moons of Jupiter" de Alice Munro este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 27.99 lei.

Dumnezeu (făcând pe ospătarul): Ador povestea aia cu arca lui Noe. Știi, mulți oameni nu înțeleg rostul acestei povești. Ei cred că este vorba despre mânia Domnului. Le place când Dumnezeu se înfurie.
Joan: Despre ce este vorba atunci? Despre arcă?
Dumnezeu: Cred că este o poveste de dragoste despre încredere. Știi, animalele au fost alese în perechi. Stăteau împreună, apropiate, așa cum Noe și familia sa stăteau unul alături de celălalt. Toată lumea intra în arcă stând unul lângă celălalt.
Joan: Dar soțul meu zice că Dumnezeu i-a spus facă arca. Ce crezi despre asta?
Dumnezeu: Pare a fi o ocazie bună. Să te întreb ceva. Dacă cineva se roagă pentru răbdare, crezi că Dumnezeu îi dă răbdare sau ocazia de a fi răbdător? Dacă se roagă pentru curaj, Dumnezeu îi dă curaj sau ocazia de a fi curajos? Dacă oamenii se roagă ca familiile lor să fie unite, crezi că Dumnezeu le trimite sentimente călduroase sau le dă ocazia să se iubească unul pe celălalt? Trebuie plec. Am de servit mulți oameni. Poftă bună!

replici din filmul artistic Evan Atotputernicul
Adăugat de Marin Irina, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea noastră pentru Dumnezeu nu rămâne niciodată fără răspuns. Și este chiar mult mai mult decât recompensată, pentru că Dumnezeu ne înțelege chiar și atunci când toți cei din jurul nostru ne înțeleg greșit. Pentru că Dumnezeu ne iubește chiar și atunci când toți ne părăsesc. Pentru că Dumnezeu și-aduce aminte de noi chiar și atunci când toți ceilalți ne-au uitat. Noi suntem ai lui Dumnezeu și doar ai Lui pentru eternitate.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Ne-a dat Dumnezeu doi ochi. Dacă unul nu mai vede, măcar putem vedea cu celălalt... Și mâini ne-a dat, tot două. Dacă nu ne mai putem ajuta de una, măcar ne putem ajuta de cealaltă... Mă întreb: de ce nu ne-o fi dat și două suflete? Pentru momentele acelea în care sufletul nu mai poate și ar avea nevoie să fie ajutat de celălalt...

citat din (13 ianuarie 2014)
Adăugat de Alex DSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 4 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.
Ștefan Iordache

Cred că sensul vieții îl știe doar Dumnezeu. Noi nu putem decât încercăm să influențăm nițel ce ne-a dat el. Asta e important, slujim viața.

în interviu în ziarul "Jurnalul Național" (iulie 2008)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Eu nu cred că Dumnezeu vrea îl slăvim fără măsură, nici -i dovedim credința și devotamentul postind și mergând frecvent la Biserică. Eu cred că tot ceea ce vrea de la noi este să ne iubim unul pe celălalt.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 5 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Channing Tatum

Eu cred în dragoste. Eu cred în poveștile bune. Mă joc din greu în weekend-uri deoarece îmi place am acele povești bune. Soția mea și cu mine ne dezlănțuim și facem nebunii tot timpul. Spunem lucruri de genul: "Ce putem face sau ce putem obține weekend-ul ăsta?". Apoi avem alte weekend-uri în care stăm pur și simplu și nu facem nimic. Și apoi avem munca pe care o facem. Toate astea sunt amintiri.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred în Dumnezeu, dar nu în domnul cu barbă, cu toate îmi place foarte mult imaginea aceea de pe cupolele bisericilor noastre. Mă simt ocrotit. Mă simt ca păpușa aceea care știe sforarul există undeva și o duce unde trebuie. În același timp, Dumnezeu cred că are foarte mult umor. Există un Dumnezeu cu zâmbet. Pe catedrala din Rennes există un înger care zâmbește. De obicei sunt severi. Atunci am înțeles eu că Dumnezeu se și amuză cu noi. Probabil că se și autocreează prin noi.

în AGERPRES, interviu (13 februarie 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vant Volume Vectori" de Gigi Căciuleanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 17.99 lei.
Rumi

Îndrăgostiții nu se întâlnesc...

Îndrăgostiții nu se întâlnesc în cele din urmă într-un loc anume,
Ei sunt tot timpul unul în celălalt.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Oceanul sufletului" de Rumi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 27.55 lei.

În afara religiei pe care ai învățat-o de mic de unde mai știi ești desprins de Dumnezeu? Dacă Dumnezeu este propria ta Inimă, cum si unde te-ai desprins de ea? Dumnezeu este veșnic Aici, iar acest Aici e la fel, fie că ești în cea mai pioasă mănăstire, fie că ești în cea mai desfrânat bordel sau crâșmă. Cum de nu poți vedea asta și la ce bun să cauți un Dumnezeu căruia îi e frică sau scârbă de lume și se ascunde în răceala unei biserici? Unde și cum Iisus a predicat într-o biserică? Oare nu cumva când a spus: "Eu și Tatăl Una suntem!" a făcut-o sub cerul liber? Asta este adevărata biserică! Biserica a devenit o afacere și nu o cale spre mântuire! Dacă trebuie să mergi la biserică pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu, nu o să-l cunoști niciodată! Tot ceea ce vei cunoaște vor fi veșnicele dogme ale separării, veșnica lor pomenire! Dumnezeu este mai aproape decât următoarea respirație și infinit mai aproape decât primul/următorul gând. Ai fi în stare bați mătănii la toate bisericile acestei lumi, simple clădiri din lemn sau din piatră care găzduiesc separarea. Dar Adevărata biserică este propria ta inimă, este chiar faptul tău de A FI, a ființa fără gânduri, Aici oare când ai să mergi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când cunosc un om bun trăiesc sentimentul minunat l-am îmbrățișat pe Dumnezeu... Iar în ultimul timp simt că Dumnezeu mă ține numai în brațe!

în Insomnii (15 iulie 2013)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Enescu

Cum cred în muzica pe care am iubit-o, atât cred și în Dumnezeu care m-a creat. După umila mea părere, trebuie să fii un adevărat naiv, ca declari serios că Dumnezeu nu există. Însuși faptul e invizibil ne face -L adorăm.

în Amintirile lui George Enescu
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Preludiu si fuga" de George Enescu este disponibilă pentru comandă online la 26.00 lei.

Omul bun

Cred că oamenii buni
se nasc buni-nu devin;
Sunt plămădiți
din iubirea
a două suflete gemene
și din dragostea
lui Dumnezeu
pentru noi.
Bunătatea unui om
se simte
în vorbe,
gesturi,
tăceri.
Se simte in felul
în care te salută
spunându-ți
bună dimineața
precum
clinchetul unui clopoțel
sau
bună seara
ca și cum
ți-ar mângaia
sufletul.
Mereu zâmbește
iar zâmbetul lui
e precum
deschiderea unui boboc
de floare.
Îmbrățișându-ne
o face ca și cum
ar cuprinde Dumnzeu
pământul
cu brațele sale.
Omul bun
îți face ziua bună
de dimineață
și este
când îl întâlnești
ca o ploaie de vară
peste pământul ars.
Este trimis pe pământ
să ne ridice
când suntem
îngenuncheați
de griji,
boli,
disperare;
Face toate acestea
în locul
lui Dumnezeu.

poezie de (22 septembrie 2012)
Adăugat de Angelina NădejdeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Cred în Steaua

Cred în Steaua
La bine și la greu,
Cât voi trăi
Steaua va fi
Sufletul meu.

Cred în Steaua,
Colț de tricolor,
Cu ea trăiesc,
Cu ea mă mândresc,
Pentru ea pot mor.

Pentru onoare și adevăr,
Pentru albul fir de păr,
Pentru lumina ce vine din ea,
Cred în Steaua mea.

Pentru albastrul cerului sfânt,
Pentru tot ce am fost și ce sunt,
Pentru speranța ce vine din ea
Cred în Steaua mea.

Știu prea bine -n adâncul meu
Este bunul Dumnezeu
Și-n viața aceasta, bună sau rea,
Cred în Steaua mea.

Om bogat sau om de rând
Trăim împreună sperând,
Dar toți ca unul zicem așa:
Cred în Steaua mea.

Lumea știe că sunt luptător
Și că nu renunț ușor,
Fie lupta ușoară sau grea,
Cred în Steaua mea

Port în mine semnul ceresc,
Am curaj și îndrăznesc,
Focul credinței mă ține în șa,
Cred în Steaua mea.

Steaua va fi veșnic în inima mea,
Steaua îmi dă puterea de-a crede în ea!

cântec interpretat de Cristian Buică, muzica de Cristian Buică, versuri de
Adăugat de Cristian BuicaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Teatrul nu se întâmplă numai atunci când actorii și spectatorii se întâlnesc într-un spațiu pentru a împărtăși o experiență;teatrul este o cale de a scăpa de "societatea din tine", de a scăpa de angoase chinuite sau de energii depresive, de a te redescoperi, de a te auto-modela, de a te lăsa cuprins de uimire, chiar și temporar, în fața miracolului existențial.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Este posibil ca o persoană să fie prea spirituală? Sigur da. Dacă stai toată ziua în camera ta și meditezi sau te rogi ai viața pe care-o visezi, nu așa vei obține viața pe care-o visezi și a crede altceva înseamnă te angajezi într-o gândire magică. Să te amăgești singur. Ți-am spus eu cred că există un plan general pentru destinele noastre, a fost scris înainte ca noi să ne naștem în această lume. Acestea fiind spuse, oamenilor le-a fost dat liberul arbitru cu un anume motiv: ca facă pașii necesari pentru a da viață destinului propriu. Există multe spații libere pe care avem puterea le umplem și multe puncte pe care putem să le unim. Trebuie să facem eforturi și sacrificii pentru a trăi viața la care visăm. Trebuie fim disciplinați și să facem alegeri înțelepte. Acțiunile au consecințe și, ca culegi roadele la care visezi, trebuie să semeni semințele.

în Descoperă-ți destinul (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook