Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Loviturile pe care le aplicați nu trebuie să fie în glumă, ci trebuie să-l convingă că dumneavoastră sunteți stăpânul... dacă el a văzut că este înfrânt de prima dată și a fost obligat să se umilească în fața dumneavoastră, nu va mai avea curajul de a se răzvrăti din nou.

în Câteva gânduri despre educația copiilor (1752)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

În starea de iluminare sunteți dumneavoastră - "dumneavoastră și sinele dumneavoastră" devin una. Nu vă mai judecați pe "dumneavoastră înșivă", numai plângeți de milă, nu vă iubiți, nu vă urâți etc. Ruptura cauzată de conștiința autoreflexivă e vindecată, iar blestemul ei înlăturat. Nu există niciun "sine" pe care trebuie să-l mai protejați, să-l apărați sau să-l hrăniți.

în Puterea Prezentului
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose Paperback" de Eckhart Tolle este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.
Krishnamurti

Vă agățați de casa Dumneavoastră, vă agățați de cărțile Dumneavoastră, vă agățați de idolii Dumneavoastră, de zei, de concluzii, de proprietățile Dumneavoastră, de amărăciunile Dumneavoastră, pentru n-aveți nimic altceva și tot ce faceți vă aduce nefericire. Pentru a descoperi dacă există altceva, trebuie să lăsați să se ducă cele de care vă agățați. Dacă vreți treceți râul, trebuie să plecați de pe acest țărm. Nu puteți sta pe un singur țărm. Dumneavoastră vreți fiți liber de mizerie și totuși nu vreți treceți râul. Așa vă agățați de ceva ce știți că este jalnic și sunteți înfricoșați -i puneți capăt, fiindcă nu știți ce se află pe celălalt mal al râului.

în Despre Educație
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mihail Bulgakov

Ochii aceștia nu mint! Doar de câte ori v-am spus greșeala voastră de bază constă în faptul că nu apreciați la justa lor valoare importanța ochilor omenești. Înțelegeți, limba poate ascundă adevărul, dar ochii — niciodată! Vi se pune deodată o întrebare, dumneavoastră nici nu tresăriți, într-o clipă sunteți stăpân pe dumneavoastră și știți ce trebuie să spuneți ca ascundeți adevărul, și vorbiți destul de convingător și nu se mișcă nici o cută pe fața dumneavoastră, dar, din păcate, adevărul din adâncul sufletului, neliniștit de întrebare, pentru o clipă sare în ochi, și totul s-a terminat! Adevărul a fost văzut, sunteți prins!

în Maestrul și Margareta
Adăugat de zinadorinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Black Snow" de Mihail Bulgakov este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Domnul Darcy: Trebuie știți... cu siguranță trebuie să știți toate acestea sunt pentru dumneavoastră. Sunteți prea generoasă pentru a glumi cu mine. Am aflat ați vorbit aseară cu mătușa mea și acest lucru m-a făcut sper mai mult decât am sperat vreodată. Spuneți-mi, vă rog, de îndată dacă sentimentele dumneavoastră au rămas la fel ca cele pe care le aveați în aprilie. Afecțiunea și dorința mea nu s-au schimbat, dar un singur cuvânt din partea dumneavoastră și nu voi mai scoate niciodată un cuvânt. Dar dacă, totuși, sentimentele dumneavoastră s-au schimbat, trebuie să vă spun: m-ați fermecat, trup și suflet și vă iubesc, vă iubesc, vă iubesc. Nu mai vreau mă despart de dumneavoastră niciodată de acum înainte.

replici din filmul artistic Mândrie și prejudecată, scenariu de , după Jane Austen
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tulip Fever Paperback" de Deborah Moggach este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 43.99 lei.

Femeia nu trebuie lovită peste părțile sensibile ale corpului precum este fața, capul, abdomenul sau sânii. Loviturile trebuie să fie îndreptate spre picioare sau mâini. Trebuie să se folosească un băț subțire și ușor, care să nu lase zgârieturi sau hematoame. Loviturile nu trebuie să fie puternice, pentru scopul pedepsei este cauzarea suferințelor sufletești și nu a celor fizice.

în Femeia în Islam
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Eugene Ionesco

Logicianul: Vedeți dumneavoastră, polemica s-a desfășurat în jurul unei probleme de care, fără voia dumneavoastră, v-ați îndepărtat. La început, vă întrebați dacă a fost sau nu vorba de același rinocer care a trecut pe-aici. Aceasta a fost întrebarea. Și la ea trebuie răspuns.

replică din piesa de teatru Rinocerii, scenariu de (1959)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Teatru III: Victimele datoriei. Amedeu. Tabloul" de Eugene Ionesco este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 37.05 lei.
Iarina Demian

Actorul are o viață grea, indiferent de talentul cu care a fost hărăzit. Ca să fie văzut, el trebuie să fie distribuit, iar ca să fie distribuit, nu întotdeauna ajunge talentul pe care-l are. Trebuie știe să se umilească, învețe să fie laș și lingușitor.

în interviu
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lorena Craia

O glumă descoperită la macroscop

de ce am tendința vorbesc la per tu
cu ființe bipede ce nu știu scrie?

tot circul acesta necesită-n grabă
o altă filosofie

dumneavoastră, stimabile,
sunteți deștept
cât timp vi se zbate puțin ochiul drept

nu, nu vă jignesc!
dimpotrivă, chiar nu!
dar cred sunt mult prea măruntă
și limba mea cruntă
refuză tendința de a vorbi
la per tu

dumneavoastră, probabil,
priviți cum mă-nclin
perspectiva e alta
parol! doar leșin

chapeau!
dumneavoastră nu sunteți prost

doar de-a dreptul cretin

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Kurt Vonnegut

Stimate domn, bietul meu domn, curajosul meu domn. Sunteți un experiment făcut de Creatorul Universului. Sunteți singura făptură din tot Universul care dispune de liberul-arbitru. Sunteți singurul care trebuie să estimeze ce-o să se-ntâmple imediat... și de ce. Toți ceilalți sunt roboți, mașini. Unii par vă admiră, alții par vă urăsc și dumneavoastră trebuie să vă-ntrebați de ce. Sunt pur și simplu niște mașini care admiră și urăsc. Sunteți vlăguit și demoralizat. Și de ce n-ați fi? Bineînțeles e extenuant ai tot timpul rațiune într-un univers care n-a fost făcut să fie rațional.

în Micul dejul al campionilor, 22
Adăugat de Bogdan GeorgeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Slaughterhouse-Five Hardcover" de Kurt Vonnegut este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -77.99- 46.99 lei.

Domnul Darcy: Așadar, asta credeți dumneavoastră despre mine. Vă mulțumesc că nu ați omis niciun detaliu. Poate aceste ofense ar fi putut fi trecute cu vederea dacă orgoliul dumneavoastră nu ar fi fost rănit de sinceritatea mea.
Elizabeth Bennet: Orgoliul meu?
Domnul Darcy: În a admite există o urmă de îndoială în privința relației noastre. Credeți aș fi în stare mă bucur pe seama situației materiale precare a familiei dumneavoastră?
Elizabeth Bennet: Și acestea au fost cuvintele unui gentleman. Din prima clipă în care v-am întâlnit, aroganța și înfumurarea dumneavoastră, indiferența egoistă pe care o aveți față de sentimentele celorlalți m-au făcut -mi dau seama că sunteți ultimul bărbat din lume care m-ar putea convinge mă căsătoresc cu el. (Se privesc timp îndelungat, ca și cum ar urma să se sărute.)
Domnul Darcy: Iertați-mă v-am irosit timpul, doamnă.

replici din filmul artistic Mândrie și prejudecată, scenariu de , după Jane Austen
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

"La om totul trebuie să fie frumos, de la haine până la suflet" parcă așa ați spus, Anton Pavlovici! Dumneavoastră care-ați pătruns atât de adânc în urâțenia din om, în toate întunecimile și micimile din suflete. Sunt medic și simt, citindu-vă, ați făcut și dumneavoastră trotuarul condiției umane, cum spunea un scriitor despre noi, medicii. Mă uit la toate portretele dumneavoastră și nu reușesc vă pun un diagnostic. Rămân cu aceeași întrebare: așa arată un geniu? Și omul cum o fi fost? Fericiți cei care v-au cunoscut?

în Noi, doamnă doctor, când o să murim? (ianuarie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.

Sugestiile altora nu au absolut nici o putere prin ele însele, ci doar dacă dumneavoastră le primiți și sunteți dispuși să le acordați vreo importanță. Ele au nevoie de consimțământul dumneavoastră, au nevoie să fie întreținute.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Ion I.C. Brătianu

Sunteți, domnilor, reprezentanții unui popor care este mândru și poate fi mândru de trecutul său, și care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeți rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiți cât de modești pentru persoana dumneavoastră, nu fiți modești pentru poporul pe care îl reprezentați.

citat din
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Antonescu

Prevăd un al treilea război mondial, care va pune omenirea pe adevăratele ei temelii sociale. Ca atare, dumneavoastră și urmașii dumneavoastră veți face mâine ceea ce eu am încercat fac astăzi, dar am fost înfrânt! Dacă aș fi fost învingător, aș fi avut statui în fiecare oraș al României. Cer fiu condamnat la moarte și refuz dinainte orice grațiere. În felul acesta, voi fi sigur voi muri pe pământul Patriei, în schimb voi, ceilalți, nu veți fi siguri dacă veți mai fi aici când veți fi morți.

în proces (14 mai 1946)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Cornelia Georgescu

Sorin: Dumneavoastră sunteți Mihai Ristea?
Mihai: Da. Și sper vă dați seama , de fapt, chiar dacă n-am împlinit încă 18 ani, nu prea am nevoie de protecție.
Dan: Știm; am fost informați despre activitatea dumneavoastră sportivă profesionistă. Și ne dăm seama un fost campion mondial la lupte, ba chiar arte marțiale, indiferent era vorba doar despre juniorat, nu ar avea nevoie de protecție, dar dacă acestea sunt dispozițiile primite, nu facem altceva decât ne supunem acestora. Eu mă numesc Dan Firan și mi se spune Forțosu', dar n-am de gând -mi măsor puterile cu dumneavoastră.
Sorin: Eu sunt Sorin Negură, zis Fiorosul, însă, ca și colegul meu, nu intenționez mă pun rău cu dumneavoastră.
Mihai: Bine. Dar știți ce, nu sunt obișnuit mi se vorbească astfel, cu "dumneavoastră", așa ar fi mai bine -mi spuneți pe nume, Mihai; am aflat de curând de la unul dintre colegii mei e mult mai bine fim prietenoși.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jerome K. Jerome

O doamnă: Sunteți niște creaturi foarte curioase, voi, bărbații. Habar nu aveți ce vă poate capul și din cauza asta nu știți niciodată ce vreți.
Un bărbat: Draga mea doamnă, acuzați pe cine nu trebuie. Mărturisesc că nu prea știu ce îmi poate capul și puținul care îl știu despre el nu îmi place. Nici nu l-am făcut eu, nici nu l-am ales eu. Sunt mai nemulțumit de el decât puteți fi dumneavoastră. Pentru mine constituie un mister mai mare decât pentru dumneavoastră și trebuie să îl accept așa.

replici de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Three Men in a Boat and Three Men on the Bummel" de Jerome K. Jerome este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.
Deepak Chopra

Legea karma-ei poate fi aplicată inclusiv pentru a face rost de bani, pentru prosperitate, pentru toate lucrurile bune pe care le doriți. Dar mai întâi de toate trebuie să deveniți conștienți de faptul viitorul dumneavoastră este generat de alegerile pe care le faceți în fiecare clipă din viața dumneavoastră.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.
Emil Cioran

De când am fost izgonit din Paradis, m-am gândit în fiecare secundă la dumneavoastră și nu mă pot gândi la nimic altceva. Aș vrea acum zbor în Patagonia departe, departe de Dumneavoastră, la polul opus. Cu o oră în urmă am găsit cuvântul pe care l-am căutat zadarnic ieri sau azi: Leprosul, asta înseamnă să nu mai fiu cu dumneavoastră, să numai aud suspinele...

în scrisoare lui Friedgard Thoma
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Iată un exemplu clasic în legătură cu puterea uriașă pe care o poate avea sugestia. Să presupunem că sunteți la bordul unui pachebot și abordați un pasager, spunându-i cu un aer foarte timid: "Păreți foarte bolnav. Ce palid sunteți! Sunt sigur ca în curând vă va veni rău de mare. Lăsați-mă vă conduc în cabina dumneavoastră." Veți observa pasagerul pălește într-adevăr. Sugestia dumneavoastră negativă este acceptată, căci se asociază cu propriile lui temeri și, odată ajuns în cabină, el ar suferi în realitate de răul de mare.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O știți, cineva stă abia cinci minute aproape de dumneavoastră, apoi vă căutați în zadar inspirația, bucuria, credința în Dumnezeu. Totul a dispărut... Alții stau cinci minute cu voi și sunteți revigorați, vechile voastre celule au dispărut și din nou aveți credință, din nou aveți elan. Cauza acestor schimbări, trebuie să o știți, este aura lor.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook