Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La început poate fi dureroasă trezirea și realizarea bruscă a faptului că acea colectivitate cu care s-au identificat și pentru care au muncit este de fapt nebună, în acest punct, unii adoptă cinismul sau amărăciunea și de atunci încolo neagă orice valoare, orice merit. Aceasta înseamnă că îmbrățișează rapid un alt sistem de credință, în chiar clipa în care cel anterior a fost recunoscut drept iluzoriu și, în consecință, s-a prăbușit. Ei n-au înfruntat moartea egoului lor, ci au alergat și sau reincarnat într-unul nou.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose Paperback" de Eckhart Tolle este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.

Citate similare

Înțeleptul are experiența totalității și unității a tot ceea ce există. Cel care și-a realizat Sinele are conștiința faptului că este etern. El nu este identificat cu trupul, așa ideile comune despre viață sau despre moarte nu au nicio relevanță pentru el. Viața sau moartea se referă doar la corpul fizic.

în Ashtavakra Gita - Sutrele realizării sinelui
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Claude Levi-Strauss

Cei vechi au construit un sistem și, începând din momentul în care a fost construit, acest sistem s-a dovedit a fi funcțional și fecund. În definitiv, orice sistem este funcțional și fecund, căci omul nu poate gândi decât cu ajutorul sistemelor. Astrologia a fost un sistem măreț, deoarece a ajutat omul să gândescă timp de milenii.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Myth and Meaning: Cracking the Code of Culture Paperback" de Claude Levi-Strauss este disponibilă pentru comandă online la 53.99 lei.
Osho

Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorității sau a inferiorității. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie, și din acest lucru nu rezultă nicio comparație. Noi nu le-am permis oamenilor să se accepte pe ei înșiși așa cum sunt. În clipa în care te accepți așa cum ești, fără nicio comparație, orice inferioritate și orice superioritate dispare. În acceptarea totală de sine vei fi liber de aceste complexe de inferioritate sau superioritate. Altfel, vei suferi toată viața. Și nu pot să-mi închipui o ființă care să aibă totul în această lume. Unii n-au ezitat să încerce, dar au eșuat lamentabil. Fii doar tu însuți și va fi suficient. Ești acceptat de soare, ești acceptat de lună, ești acceptat de arbori, de ocean, de pământ. Ce poți să îți dorești mai mult? Ești acceptat de întregul univers. Bucură-te și savurează acest lucru!

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Gândind, nu rezolvi problemele – gândind, le complici. Soluția întotdeauna apare atunci când intri în starea de Liniște și Prezență totală, chiar pentru câteva clipe. Puțin mai târziu, când gândul se întoarce la tine, brusc apar idei care anterior nu le aveai.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât sunteți mai identificat cu mintea dumneavoastră, cu atât mai mult suferiți. Sau puteți privi acest lucru și în felul următor: cu cât sunteți mai capabil să respectați și acceptați clipa Acum, cu atât sunteți mai liber de durere și suferinț㠖 și de mintea egocentrică.

în Puterea Prezentului
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Khalil Gibran

Orice om are o menire în viață... un har unic sau un talent special pe care îl poate dărui celorlalți. Atunci când acest talent unic fuzionează cu serviciul adus celorlalți, noi experimentăm o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice. Și ce înseamnă să lucrezi prin iubire? Înseamnă să țeși haina cu firele extrase din propria ta inimă, conștient cea care va purta haina va fi iubita ta.

în Profetul
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Love Letters in the Sand: The Love Poems of Khalil Gibran Paperback" de Khalil Gibran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.99- 47.84 lei.
Marin Moscu

Punctul care se dă după deget

Un punct poate fi numai în lumină,
Poate să lumineze
Sau poate fi iluminat.
Un punct poate fi numai în întuneric,
Atunci el poate întuneca
Sau poate fi întunecat,
De aceea un punct
Poate fi numai alb sau poate fi numai negru.

Omul este singurul punct care se dă după deget,
El este punctul neutru,
Sau poate fi eminamente
Punctul cenușiu!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Clepsidra vartejului negru" de Marin Moscu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.97- 15.99 lei.

Identificarea sinelui cu mintea este cea care cauzează suferința. Atunci când se întâmplă acest lucru, mintea capătă un caracter coercitiv. Când reușești să scapi de acest lucru, atunci mintea este doar un instrument minunat, care poate exprima ceea ce apare de la nivelurile cele mai profunde.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ar fi să spun care este cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat mai multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești. Am fost întrebat cum am ieșit din starea de blocaj mental când eram copleșit de probleme și nu vedeam ieșirea. Am ieșit din blocaj când durerea vieții pe care o trăiam a fost atât de mare încât am fost dispus să pierd tot ce aveam (sau în mod iluzoriu credeam îmi aparține) pentru a îmbrățișa libertatea vieții trăită doar după regulile mele, indiferent de consecințe. Este o senzație pe care merită să o trăiești în orice etapă a vieții. Este momentul în care te trezești cu adevărat pentru prima oară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Erich Fromm

Din cauza fatalității există războaie și o parte a omenirii trebuie să fie dominată de o alta. Fatalitatea se face vinovată nu este posibil să fie mai puțină suferință pe pământ decât a fost dintotdeauna. Fatalitatea poate fi raționalizată din punct de vedere filosofic drept "lege naturală" sau "destin omenesc", din punct de vedere religios drept "voința Domnului", din punct de vedere etic drept "datorie" - pentru caracterul autoritar ea este întotdeauna o putere mai mare exterioară individului, căreia individul nu poate decât să i se supună. Caracterul autoritar venerează trecutul. Ceea ce a fost va fi în veci. Să dorești sau să muncești pentru ceva care nu există dintotdeauna înseamnă crimă sau nebunie. Miracolul creației - pentru că creația este întotdeauna un miracol - se află în afara experienței sale emoționale.

în Texte alese (1983)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Anatomia distructivitatii umane" de Erich Fromm este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -66.47- 39.99 lei.

Orice formă de creație - orice formă de sunet - poate deveni conștientă de Liniștea din care provine, iar această conștientizare semnifică trezirea - trezirea la Viață, pentru că orice formă de sunet care trăiește fără a fi conectată conștient la Liniște, trăiește într-o separare fictivă și dureroasă față de Ceea Ce Este Ea Cu Adevărat. Nimic din ceea ce pare, nu este așa cum pare, căci tot ceea ce pare, este temporar, iar tot ceea ce este temporar, ascunde eternitatea Esenței. Fiecare sunet este temporar și impermanent, deoarece dansul lumii create determină o mișcare continuă a formei și această mișcare face ca dansul să fie influențat de melodia de pe fundal. Tocmai de aceea, o melodie înaltă va da naștere unui dans înalt, un dans care poate vindeca, poate elibera și poate elimina orice blocaj din călătoria de cunoaștere de Sine.

în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Fiecare sistem social încearcă să-i facă pe oameni să se conformeze și să susțină acel sistem. Acest lucru este valabil pentru comunism, socialism, piața liberă sau orice alt tip de civilizație. Dacă nu îți solicită loialitatea ei nu pot să-și păstreze civilizația integră. Așa , ceea ce fac ei este să te învețe lucruri care să susțină sistemul existent. Noi nu sprijinim un sistem consacrat. TVP vorbește despre un sistem emergent într-o stare de schimbare continuă. Astfel încât, să pregătim întotdeauna oamenii pentru următoarele schimbări care vor veni mai departe. Astfel încât, oamenii să nu se mai agațe de trecut.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ralph Waldo Emerson

Fiți ceea ce sunteți; nu imitați niciodată. Puteți să vă prezentați în orice moment propriul talent, cu forța cumulativă dată de cultivarea de o viață;dar pentru talentul adoptat de la altul aveți doar o posesie provizorie, înjumătățită. Ceea ce poate face fiecare cel mai bine, nu-l poate învăța nimeni, în afara Creatorului lui... Unde este maestrul care i-ar fi putut instrui pe Franklin, sau pe Washington, sau pe Bacon, sau pe Newton? Faceți ceea ce v-a fost dat să faceți și atunci orice speranță și orice îndrăzneală nu va fi prea mare.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Essential Writings of Ralph Waldo Emerson Paperback" de Ralph Waldo Emerson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 39.99 lei.

În momentul în care atenția ta e concentrată în clipa Acum, realizezi viața este sacră. Sacralitatea există în orice lucru pe care îl percepi atunci când tu ești prezent. Cu cât trăiești mai mult în clipa Acum, cu atât mai mult simți bucuria simplă și totuși profundă a Ființei, precum și sacralitatea a tot ceea ce înseamnă viață.

în Linistea vorbește, traducere de Ovidiu George Vitan
Adăugat de ValentishSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă un om se abandonează pe el însuși, chiar dacă își păstrează bogăția, sau oricare alt bun, este ca și cum a renunțat la toate lucrurile. Un astfel de om este cel care nu se tulbură de nimic, care nu este legat de nimic, care nu și-a atașat binele său suprem de nimic altceva, care este complet cufundat în voința divină. El poate totul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dragostea pe care majoritatea cuplurilor o experimentează este bazată pe o nevoie de completare. Întotdeauna te vei îndrăgosti de cineva care îți răspunde nevoilor ego-ului tău, pentru a înlocui o dependență și pentru a da un nou sens vieții tale. În acest fel frica și lipsa sunt înlocuite de dragoste.

în Puterea Prezentului
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Polarizarea șanselor generată de activitățile monopoliste tine, pe termen lung, să ducă la un tratament diferențiat al învingătorilor și perdanților. Mai devreme sau mai târziu, învingătorii și perdanții se fixează "permanent" în aceste categorii. Învingătorii vor da vina pentru eșecul perdanților pe inferioritatea lor inerentă, aceștia fiind astfel declarați răspunzători de propria lor neșansă. Este triumful tipului de gândire ce consideră problemele sociale au soluții individuale, biografice. Oamenii respectivi sunt apoi descriși drept inepți, vicioși, instabili, depravați, deșănțați sau demni de dispreț din punct de vedere moral, adică lipsiți tocmai de calitățile socotite necesare comptetiției care a dus de la bun început la starea aceasta de fapt. Astfel definiți, perdanților li se neagă legitimarea nemulțumirii. Săracul este înjosit ca leneș și neglijent, depravat mai degrabă decât deprivat.

în Gândirea sociologică
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Liquid Love: On the Frailty of Human Bonds Paperback" de Zygmunt Bauman este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.

Orice carte, chiar dacă n-are o valoare intrinsecă, are cel puțin meritul ne face să cugetăm și acest lucru este ceva. Aceasta ne ridică deasupra anumitor josnicii, anumitor neplăceri ale vieții care adesea ne asaltează și care e bine să nu ne atragă.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trăiam zi și noapte în această Nirvana, care nu admitea niciun alt lucru în ea și nici nu se modifica. Apoi și ea a început să dispară într-o Supraconștiință. Aspectul iluzoriu al lumii lăsa loc, treptat, unui alt aspect, în care iluzia nu era decât un mic fenomen de suprafață, în spatele căruia exista imensa Realitate Divină Supremă în inima tuturor lucrurilor care îmi apăruseră la început ca forme vide sau imagini cinematografice. Și aceasta nu era o încătușare în simțuri, o diminuare sau o cădere din experiența supremă ci, din contră, o elevare și o lărgire constantă a Adevărului.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oare poți înțelege faptul tău de "A-Fi"? Fie înțelegi sau nu, tu ești, nu-i așa? Faptul ești nu poate fi înțeles, poate fi doar recunoscut când orice interes pentru minte sau orice gând, implicit cel al înțelegerii dispare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook