Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Jack Burden: Pentru a putea găsi ceva, orice, un mare adevăr sau o pereche pierdută de ochelari, trebuie mai întâi să ai convingerea că există un beneficiu în găsirea sa. Cu mult timp în urmă, eu am aflat ceva de care m-am ținut cu dinții până acum. Succesul meu se datorează acelui lucru; datorită acelui lucru sunt astăzi unde sunt. Este vorba despre acest principiu: ceea ce nu știi, nu te rănește. În cartea pe care am citit-o acest lucru era denumit idealism.

replici din filmul artistic Toți oamenii regelui, scenariu de , după Robert Penn Warren
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Constantin Noica

De unde ideea filozofia te învață adevărul? Te învață gândești - nu adevărul. Îți dă DIRECȚIA adevărului. Vorba lui Kant: ca să știi care e adevărul despre un lucru, trebuie să ai acordul cu acel lucru. Deci, orice adevăr e despre ceva; orice adevăr e material. Ce poate însemne adevărul, așa formal? Există realități, nu realitate. Există adevăruri, nu adevăr.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prigoana. Documente ale procesului. 50 de ani de la pronuntarea Sentintei" de Constantin Noica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -52.02- 36.99 lei.

Adam Stanton: Care este slăbiciunea mea?
Jack Burden: Nu poți privi un lucru care este stricat fără trebuiască -l repari.
Adam Stanton: Și de ce e asta o slăbiciune? De ce e asta o slăbiciune?
Jack Burden: Pentru că te determină faci lucruri pe care nu vrei le faci.

replici din filmul artistic Toți oamenii regelui, scenariu de , după Robert Penn Warren
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Este, desigur, o minciună ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată în mod sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și niciodată nu m-am dezis de acest lucru, ci l-am exprimat clar. Dacă există ceva în mine care poate fi numit religios, atunci acel lucru este nemărginita admirație pentru structura lumii, atât cât știința ne-a arătat-o până acum.

citat celebru din (1954)
Adăugat de AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Oamenilor cărora le este frică zboare, de exemplu, ar putea să lucreze ceva în avionul care se află în zbor și vor descoperi că se întâmplă un lucru uimitor. Vor scăpa de frică. O persoană ocupată facă ceva își concentrează atenția pe acel lucru și, prin concentrarea atenției asupra acelui lucru, nu mai dă atenție cauzei fricii și astfel nu este neliniștit în legătură cu ceea ce creează frica, așteptarea negativă.

în O viață mai bună prin control mental
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Rock Hudson

Sunt actor și nu mă pricep dau interviuri... Nu am nici o filozofie despre actorie sau orice altceva. Pur și simplu fac acest lucru și atât. Tocmai ai putea face și tu acest lucru...

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Maiorul Carter: Janet Fraiser a fost o persoană excepțională. Era amabilă, amuzantă și talentată. Mai mult decât orice era curajoasă. Oricât de mult aș încerca nu pot găsi cuvintele potrivite care să o onoreze pe deplin, care să îi justifice viața. Din fericire am primit puțin ajutor. Dacă nu sunt suficiente cuvintele, există câteva nume care ar fi potrivite. Vorbim adesea despre cei care își dau viața pentru patrie, și deși Janet Fraiser a făcut asta, viața ei nu s-a rezumat la acest lucru. Urmatoarele nume aparțin nu celor care au murit servind patria, ci celor care sunt astăzi în viață datorită lui Janet.

replică din filmul serial Stargate SG-1
Adăugat de Spataru Cosmin, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Masa are întotdeauna nevoie, în felul ei greoi de a fi, de un anumit timp până să devină aptă de a înțelege un lucru. Memoria ei nu va reține decât acele noțiuni, fie și cele mai simple, care îi sunt repetate de mii de ori. Nici o modificare nu are voie schimbe conținutul a ceea ce se afirmă prin propagandă, ci ea trebuie, până la urmă, spună același lucru. Astfel, o lozincă poate fi prezentată sub diferite unghiuri, dar la sfârșit oricare expunere trebuie să ajungă întotdeauna din nou la lozincă... Și atunci se va putea constata cu uimire ce rezultate extraordinare, greu de închipuit, poate produce perseverența. Orice reclamă, fie în domeniul afacerilor, fie în politică, își datorează succesul duratei și regularității cu care este aplicată.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Rose DeWitt Bukater (se află pe o ușa care plutește pe apă, iar Jack e agățat de ea, tremurând de frig): Se face liniște.
Jack Dawson: Va mai dura câteva minute până organizează bărcile. Nu știu ce ai tu de gând, dar eu intenționez scriu o scrisoare cât se poate de dură companiei White Star Line despre toate acestea.
Rose DeWitt Bukater: Te iubesc, Jack.
Jack Dawson: Nu face asta! Nu îți lua rămas-bun! Nu încă, înțelegi?
Rose DeWitt Bukater: Mi-e așa de frig.
Jack Dawson: Ascultă, Rose. O scapi de aici, o să treci peste acest incident, o să ai mulți copii și o să îi privești cum cresc. O mori bătrână... o doamnă bătrână în patul ei cald, nu aici, nu în această noapte. Nu în acest mod, mă înțelegi?
Rose DeWitt Bukater: Nu îmi mai simt corpul.
Jack Dawson: Câștigarea acelui bilet a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat... mi te-a adus pe tine. Și sunt recunoscător pentru acest lucru, Rose. Sunt recunoscător. Trebuie -mi faci onoarea asta. Trebuie îmi promiți vei supraviețui, că nu te vei da bătută, indiferent ce s-ar întâmpla, oricât de disperată ai fi. Promite-mi, Rose, și nu încălca niciodată această promisiune!
Rose DeWitt Bukater: Promit.
Jack Dawson: Să nu te dai bătută.
Rose DeWitt Bukater: N-o să mă dau bătută, Jack. N-o să mă dau bătută.

replici din filmul artistic Titanic
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Tot ceea ce durează poate fi creat doar treptat, prin efort îndelungat și susținut, reflecție atentă și prudență. Dacă dorim comprimăm ceva, mai întâi trebuie să-i permitem acelui lucru să atingă expansiunea maximă. Acela care cere prea mult dintr-o dată, acționează necugetat și în grabă. Iar pentru încearcă prea mult, inevitabil va ajunge să nu realizeze, să nu reușească în nimic.

în I Ching
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey (pe ecranele televizoarelor): Chestia asta e deschisă? Așa. Bun. Hei. Sunt eu... evident. Dacă ai putea să te apropii puțin și nu-ți face griji, nu o să te mușc. Vin cu gând de pace. Tu și eu... noi o să stăm ceva timp aici. Se pare destul de mult. Așa că eu cred ar fi cel mai bine dacă am putea ajunge la o înțelegere. Și ca ne fie mai ușor, sunt dispus recunosc că sunt un adevărat dobitoc, lucru pe care îl știi deja. Mai bine decât oricine, decât toți oamenii de pe planeta asta. Dar mă îndepărtez de la subiect. Propunerea mea este următoarea: lăsăm trecutul în trecut acolo unde îi este locul de fapt și încercăm îndulcim situația asta în care ne aflăm și ne facem comozi. Cu alte cuvinte, ți-am cumpărat ceva. De fapt nu ți-am cumpărat ceva. Mai bine zis am procurat ceva, dar oricum mă înțelegi tu. E pe tejghea. (Ea se uită cu atenție și vede el a pus pe tejghea o pereche de pijamale și o pereche de papuci) Nu mai știu sigur care e mărimea pentru că a trecut ceva timp, dar le putem schimba oricând. Și dacă îmi accepți propunearea, vei putea oricând pe o perioadă limitată mă obligi fac singurul lucru pe care nu vreau -l fac nici în ruptul capului. Ceea ce nu înseamnă că nu ai mereu această putere asupra mea, dar mi-am dat seama așa a început noaptea asta de calvar. Făceai ceva pentru mine ce nu îți făcea plăcere căci pentru asta sunt prietenii.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rose (în vârstă): Poți da o viață în schimbul alteia? Omida se transformă în fluture. Dacă o simplă insectă putea face acest lucru, eu de ce nu puteam? Era mai de necrezut ca faptul Titanicul se poate scufunda?
Lewis Bodine: Nu am găsit nimic despre Jack. Nu există niciun document cu privire la el.
Rose (în vârstă): Nu, n-are cum, nu-i așa? Și nu am amintit nimic de el până acum. Nimănui. Nici măcar bunicului tău... Inima unei femei este un ocean plin de secrete. Dar acum știi că a existat un bărbat pe nume Jack Dawson care m-a salvat în toate felurile în care o persoană poate fi salvată. Și nu am nici măcar o fotografie de-a lui. Acum există doar în amintirea mea.

replici din filmul artistic Titanic
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întotdeauna ascultă-ți instinctele și află toate răspunsurile de care ai nevoie se găsesc în tine. Stai singur un timp. Fii suficient de relaxat pentru a găsi răspunsurile și a le asculta. Găsește ceva care îți place faci și apoi trăiește o viață care să dovedească acest lucru. Țelurile tale ar trebui țâșnească din valorile tale, și atunci munca ta va radia dorințele inimii. Acest fapt te va opri de la toate acele distracții prostești care nu fac altceva decât -ți risipească timpul – viața înseamnă timp – și vei afla cât de mult poți crește în anii în care îți sunt destinați.

în Supă de pui pentru suflet
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Chicken Soup for the Teenage Soul: Stories of Life Love and Learning Paperback" de Jack Canfield este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 56.99 lei.

Dacă te întrebi de ce te simți așa de deprimat, poți fi convins că acest lucru se datorează unei povești neadevărate pe care ți-o spui și pe care o crezi. Visul tău a devenit profund distorsionat, iar acest lucru trebuie luat ca atare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Toltec Art of Life and Death: Living Your Life as a Work of Art Paperback" de Miguel Ruiz este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Treaba ta este să te concentrezi și exprimi dorința ta lui Dumnezeu. Acesta este cel mai dificil lucru pentru majoritatea oamenilor; în ei se păstrează ceva din vechile idei precum sărăcia și sacrificiul de sine sunt pe placul lui Dumnezeu. Ei privesc sărăcia ca pe o dorință, o necesitate a naturii. Sunt convinși Dumnezeu și-a terminat Lucrarea, că a făcut tot ce putea El face și cea mai mare parte a oamenilor trebuie să rămână săraci pentru că nu mai este de unde. Ei se agață atât de tare de acest gând greșit, încât le e rușine ceară bogăție; încearcă să nu ceară mai mult decât ceva modest, ceva care să fie cât de cât decent.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Orice lucru, ca -l duci la bun sfârșit, îți ia timp. Iar în acel timp, esența acelui lucru concrește cu ființa ta.

în Scrisul, între vindecare și destin (2014)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Oprah Winfrey

Înainte de a face orice lucru ți-ar putea aduce stres în viață, chiar și într-o măsură foarte mică, întreabă-te: Care este adevărata mea intenție. Alocă-ți puțin timp până ce auzi rezonând în tine o afirmație. Dacă ceea ce faci e bine, întregul tău trup va simți acest lucru.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ce stiu cu adevarat" de Oprah Winfrey este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 17.99 lei.

Teama de ceva este deseori mai mare decât facerea acelui lucru.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Banii sunt un lucru ciudat. Dacă nu îi aveți, lucrurile sunt simple, nu apare nicio problemă. Însă dacă îi aveți, problemele își fac, cu siguranță, apariția. Una dintre cele mai mari probleme pe care le creează banii este faptul că nu știi niciodată dacă tu ești cel dorit sau ei. Și acest lucru este atât de dificil de aflat, încât ai prefera să nu îi ai deloc. Atunci, cel puțin, viața ar fi simplă. Banii, care ar fi putut reprezenta o mare plăcere, devin însă - în acest caz - o sursă de angoasă. Nu ei sunt însă adevărata sursă, ci propria ta minte. Banii sunt folositori, nu este niciun păcat îi ai, nu este nevoie să ai un sentiment de culpabilitate.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Aristotel

O devenire se numește naturală când ea provine din natură. Lucrul din care provine ceva îl numim materie; acel ceva prin care provine e un lucru ce există în chip natural; lucrul provenit este sau un om, sau o plantă, sau altceva de acest fel, și acestea sunt lucrurile pe care noi le numim mai ales substanțe. Toate ființele a căror devenire e datorată fie naturii, fie artei, au o materie, căci fiecare din aceste ființe are posibilitatea de a fi și, totodată, de a nu fi, iar această posibilitate constituie pentru fiecare lucru materia lui.

în Metafizica, VII, 7
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Buckminster Fuller

Toate birocrațiile din prezent ale guvernelor politice, ale marilor organizații religioase și ale tuturor intreprinderilor mari sunt de părere succesul fizic pentru toată umanitatea ar fi devastator pentru perpetuarea activităților pe care ei le desfășoară. Acest lucru se datorează faptului toate sunt fondate pe premisa ameliorează cazuri individuale în timp ce, în general, ei exploatează în numele organizațiilor politice, religioase sau a intreprinderilor de care aparțin condiția "nicăieri nu există suficiente resurse de susținere a vieții pentru toată lumea" și rezultanta sa - o mare suferință și nemulțumire umană.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook