Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

J. D.: Există câteva lucruri în care am crezut întotdeauna. Florile sunt potrivite pentru orice ocazie. Și nu e nimic mai important decât să-ți faci timp pentru o veche prietenă, în special dacă biata fată a avut și zile mai bune. Pentru că și dacă frânge inima să fiți "doar prieteni", dacă într-adevăr îți pasă de cineva, vei încerca.

replică din filmul serial Stagiarii
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Rigid dar moale

dezvelit de sentimente
în fața unui dezastru,
mi-am acoperit inima
cu orice altceva
înafară de un zâmbet.

întotdeauna va exista cineva
de care va trebui te lepezi întru totul,
pentru că un gest câtuși de feroce
se naște dintr-o mizerie profund molipsitoare.

așa sunt femeile,
așa sunt bărbați,

niște răni care se pot infecta în timp
și dragostea va arăta la fel ca un chiștoc într-o scrumieră.
nu îl vei mai putea aprinde niciodată
așa și dragostea,
nu va mai înseamna nimic.

nici pentru ea,
nici pentru el.

orice cauză are o urmare mai mult sau mai puțin plăcută,
nu încerca să schimbi nimic
totul funcționează într-un echilibru abstract,
doar așteaptă vină
și dacă nu vine, mai așteptă puțin.

poezie de
Adăugat de CucuiulSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă se întâmplă ca cineva foarte drag să-ți moară mintea te va prinde cu vinovăția indiferent de care parte ești. Dacă faci totul pentru cel iubit mintea va pretinde "ceva trebuie să-ți fi scăpat", dacă nu faci nimic pentru el, atunci mintea te va întreba "cum de nu ți-a păsat?". Realizează că orice ai face atâta timp cât ești sluga gândului rămâi o biată victimă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întotdeauna trebuie sa existe cineva sau ceva mai 'special': - cel care și-a depășit condiția, la care te uiți cu uimire și îi admiri rezultatele, e mai special, a avut oportunitățile, problemele și avantajele pe care tu nu le ai, 'a fost special conceput pentru succes'. - tu ești un caz mai special, problema ta nu e ca a celorlalți, de aceea tu nu poți obții ceea ce îți dorești, problemele tale 'speciale' te împiedică. Dacă îți dorești atât de mult crezi ceva e atât de special în lume, renunță la problemele 'speciale' pe care ți le creezi și alege ca tu fii acel cineva special care schimbă lumea!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Degeaba vrei se schimbe realitatea ta, viața pe care o ai, dacă nu faci acțiunile potrivite. Degeaba faci acțiuni dacă îți lipsesc abilitățile de a le face bine, corect și eficient. Degeaba ai abilități dacă tu nu crezi poți să îți atingi visurile și obiectivele. Degeaba crezi și știi poți obții un lucru în viață dacă acel lucru nu e important pentru tine. Și degeaba sunt toate aceste lucruri dacă tu nu îți asumi complet rolul, identitatea omului care are valorile, convingerile, abilitățile, acțiunile și la sfârșit mediul și realitatea dorită.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii te vor judeca oricum pentru orice ești, orice faci, orice gândești și transmiți, pentru ce crezi. Întotdeauna vei deranja pe cineva, vei atinge o coardă sensibilă, vei trezi o rană veche și nici măcar nu depinde de tine. Fiecare e la nivelul lui de înțelegere pe care odată și odată îl va depăși. Dar până atunci, pentru ce preferi fii judecat? Pentru măștile tale sau pentru autenticitatea ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

N-am întâlnit pe nimeni care să învingă lenea. Am întâlnit în schimb, mulți oameni care și-au găsit motivul personal pentru a începe ziua cu entuziasm și a o continua cu productivitate. Am o veste: nu există amânare cu adevărat. Există să îți propui lucruri pe care nu ai chef le faci. Nu-i așa că e logic faptul că nu le vei face dacă nu aveai chef de ele în primul rând? Amânarea vine atunci când acțiunile tale nu sunt congruente cu valorile tale. Află ce e cel mai important pentru tine în viață și fă ca 80% din timpul tău fie dedicat lucrurilor care sunt extrem de importante și vei vedea că nu mai există amânare. Când ți-e foame, cât poți amâni să nu mănânci? La fel e și cu valorile. Dacă este CU ADEVĂRAT important, cât de mult poți amâni? Nu mult zic eu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Carter Webb: De ceva timp tot încerc scriu o astfel de scrisoare, una cum mi-ai spus că nu ai primit niciodată. Una pe care mă străduiesc să o scriu de o viață întreagă. Îmi aduc aminte aveam 13 ani și stăteam în camera mea, ascultând aceeași melodie la nesfârșit. Credeam , dacă aș putea scrie ceva frumos, ceva din suflet, astfel aș putea fac pe cineva să mă iubească. Am crezut că mi se cuvin multe lucruri. Niciodată nu m-am străduit prea tare, am fugit mereu de responsabilități. Am venit aici pentru că încercam fug, pentru că vroiam fiu singur. În schimb, te-am întâlnit pe tine, iar tu nu iei nimic de-a gata. Sper ai parte de toate lucrurile pe care le meriți. Sper te vei întoarce la New York, la muzeul Metropolitan și că te vei duce în sala unde e tabloul cu râul Hudson și mai sper că o vei lua și pe Lucy cu tine, sunt sigur că o să-i placă. Îmi pare rău că ți-am complicat viața. Îmi pare rău pentru multe lucruri, dar cel mai mult regret că nu ți-am putut spune , indiferent ce se va întâmpla, îți sunt recunoscător pentru momentele petrecute alături de tine. Și chiar dacă mă tot chinui găsesc cuvintele potrivite, tot ce vroiam să-ți spun este, de fapt, mulțumesc.

replică din filmul artistic Pe tărâmul femeilor, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Și dacă nu vreau fac așa cum zici?
Stela: Nu-mi pasă ce vrei tu, vei face exact cum spun eu! De altfel, nici nu vei avea încotro. Însă după acest tratament, vei vedea te vei simți mai bine, aproape ca nou.
Lucian: Sunt convins. Și-ți mulțumesc de pe acum pentru efortul depus.
Stela: Nu te grăbi cu mulțumirile, frumosule! Sunt sigură n-o să-ți convină regimul la care vei fi supus. Pe durata tratamentului n-ai voie părăsești nava. Vei sta mai mult izolat, în rezerva ta; ai numai câteva ore în care te poți plimba prin navă, timp în care îți este absolut interzis orice efort fizic sau intelectual. Trebuie doar să fii cât mai relaxat, dormi la orele stabilite, mănânci și să-ți iei pastilele, după programul pe care ți-l voi impune. E clar?
Lucian: Nu pare a fi prea plăcut.
Stela: Nu mă interesează dacă-i plăcut sau nu. Nici nu trebuie fie plăcut! Nu cumva să-ți închipui că dacă nu voi fi tot timpul aici, vei putea să-ți faci de cap după cum vrei, pentru că te înșeli! Vei fi urmărit îndeaproape, iar dacă aflu că nu-mi urmezi întocmai instrucțiunile, voi lua măsuri severe. În acest caz, voi veni în navă și voi rămâne aici, cu tine, până-ți vei reveni complet și te voi supraveghea îndeaproape. Voi fi mereu lângă tine. Te sfătuiesc deci -mi dai ascultare; ar fi mai bine cooperezi cu mine, ne înțelegem omenește. Nu crezi, comandante?
Lucian: Bine, doctore! Nu-ți promit nimic, dar voi încerca să fiu băiat cuminte și ascultător, deși pentru mine e mai dificil mă supun tuturor acestor reguli. Însă nu vreau te dezamăgesc.
Stela: Așa sper și eu.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu te întreba!

Nu te întreba de te iubesc, ori ba.
Ești permanent în inima mea,
De parcă Universul te-a sădit în ea,
Iar eu, nu te mai pot uita.

Nu te întreba dacă dorința mai există,
Dacă sunt veselă sau tristă,
Dacă gânduri bune îți mai trimit,
Sau dacă azi, numele ți l-am pomenit.

Nu te întreba dacă azi m-am rugat pentru tine,
Dacă îmi doresc să-ți fie bine,
Chiar dacă nu ești lângă mine,
Dacă mai cred în tine.

Întreabă-te, mai bine,
Dacă azi te-ai gândit la mine,
Dacă mi-ai trimis un zâmbet luminos,
Dacă m-ai privit drăgăstos.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Dorinta cuantica" de Gabriela Aronovici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -18.00- 12.99 lei.

Wiliam Parrish: Dragostea înseamnă pasiune, obsesie, un lucru fără de care nu poți trăi. Iubește cu toată ființa ta. Găsește pe cineva pe care să-l iubești nebunește și care să te iubească la fel. Cum îl găsești? Uită de rațiune și ascultă-ți inima. Nu îți aud inima. Asumă-ți riscurile și dacă vei fi rănită o să-ți revii. Pentru că, într-adevăr nu are rost trăiești făra fi cunoscut iubirea. Să treci prin viață fără fi iubit cu adevărat, însemnă ai trăit in zadar. Trebuie sa iubești. Pentru că dacă nu ai iubit, atunci nu ai trăit.

replică din filmul artistic Întâlnire cu Joe Black
Adăugat de Loredana MateiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu contează dacă studiezi, călătorești, sau îți câștigi existența. Trebuie iubești ceea ce faci.
Cui îi pasă dacă ești vesel sau trist? Lucrurile mărunte sunt cele care aduc bucurie. Nu e nevoie cauți cine știe unde, e nevoie doar de timp să-ți dai seama.
Iar dacă ai curajul și puterea, nu înceta să-ți cultivi pasiunea. La orice vârstă.

în Vând insomnii (2002)
Adăugat de acest siteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă că e bine să faci schimbări înainte să îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți să îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi va veni cineva să facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu ești bogat azi, nu vei fi nici peste noapte. Dacă nu ești vedetă, nici asta nu vei fi peste noapte. Există pentru cei care nu au nimic și nici nu știu de unde înceapă, un lucru mai puternic decât orice altceva și la care poți începe lucrezi chiar din această clipă. Personalitatea ta. Ea îți va aduce toate rezultatele pe care le vrei în lumea reală, ea îți va aduce în sfârșit confirmarea în lumea reală , într-adevăr, tu ești în realitate așa cum te simți în interior și te va ajuta transformi visurile în realitate."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți voi arăta o partitură, nu îți va spune nimic. Nu vei ști dacă muzica e amuzantă sau tristă. Vei ști asta doar după ce mă vei asculta cântând-o pentru tine. Mai mult, vei auzi din interpretarea mea doar ceea ce poți auzi în acea etapă a vieții tale. Acesta e procesul – înveți, descoperi și să inventezi în acel moment pe scenă. Este o putere dumnezeiască, pentru care sunt recunoscător.

în revista Dilema Veche, interviu
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dă cu zarul

dacă tot ai de gând s-o faci, fă-o până la capăt,
altminteri, nici măcar nu încerca.

dacă tot ai de gând s-o faci, fă-o până la capăt.

s-ar putea să-ți pierzi iubita,
soția, rudele, serviciul și poate mințile.
fă-o până la capăt,
s-ar putea să nu mănânci 3 sau 4 zile.
s-ar putea îngheți pe o bancă-n parc.
s-ar putea să faci pușcărie,
s-ar putea te faci de râs,
de batjocură,
rămâi singur,
singurătatea e un dar,
toate celelalte sunt teste de rezistență,
a cât de mult chiar vrei să faci asta.

iar tu o vei face
în ciuda respingerii și a șanselor schiloade
și va fi mai minunat decât
orice altceva
ți-ai putea imagina.

dacă tot ai de gând s-o faci,
fă-o până la capăt.
nu mai există un sentiment ca acesta.
vei fi numai tu și zeii
și nopțile vor fi cuprinse de flăcări
fă-o, fă-o, fă-o.
până la capăt
până la capăt.
vei duce viața de-a dreptul într-un
hohot de râs, este singura luptă pe cinste
care există.
... tu n-ai putea-o povesti mai bine.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Pleasures of the Damned: Poems 1951-1993 Paperback" de Charles Bukowski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.
Paulo Coelho

Când mănânc, nu fac nimic altceva decât să mănânc. Dacă merg, doar atât voi face, voi umbla. Dacă va trebui lupt, orice zi va fi la fel de bună ca mor. Și asta pentru că nu trăiesc nici în trecutul meu, nici în viitor. Nu am decât prezentul, și numai el mă interesează. Dacă vei putea rămâne mereu în prezent, vei fi un om fericit. Vei simți că în deșert există viață, cerul are stele, și că războinicii se luptă pentru că asta face parte din rasa omenească. Viața va fi o sărbătoare, o mare sărbătoare pentru că este numai și numai momentul în care trăim.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Maiorul Carter: Janet Fraiser a fost o persoană excepțională. Era amabilă, amuzantă și talentată. Mai mult decât orice era curajoasă. Oricât de mult aș încerca nu pot găsi cuvintele potrivite care să o onoreze pe deplin, care să îi justifice viața. Din fericire am primit puțin ajutor. Dacă nu sunt suficiente cuvintele, există câteva nume care ar fi potrivite. Vorbim adesea despre cei care își dau viața pentru patrie, și deși Janet Fraiser a făcut asta, viața ei nu s-a rezumat la acest lucru. Urmatoarele nume aparțin nu celor care au murit servind patria, ci celor care sunt astăzi în viață datorită lui Janet.

replică din filmul serial Stargate SG-1
Adăugat de Spataru Cosmin, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă oamenii nu ar uita suntem făcuți pentru a cădea și pentru a ne ridica în continuu, viața multora ar fi mult mai bună. E sănătos și firesc să ți-o iei în bot în viață. Te face smerit, așa cum ar trebui fii, și, în același timp, te ambiționează să îți depășești condiția, știind poate orice faci în viață sunt doar poduri peste râuri care seacă. Important este ce ai devenit, nu ce ai realizat sau acumulat. Tu ești cel mai de preț bun al tău și tot ce e important e doar în tine. Datoria ta este crești permanent.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jennifer Lopez

Dacă te concentrezi asupra banilor, n-o să ajungi nicăieri. Poți să-ți dorești ai succes, însă la capătul unei zile, dacă banii sunt motivația, și dacă aceasta e la fel de superficială cum ne e înfățișarea exterioară în viață, atunci vei fi o persoană goală pe dinăuntru. Pentru că nu te călăuzește nimic din interior - nu există pasiune.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Așa cum spune vechea vorbă, niciun om nu este o insulă. Oh, poți încerca să te ții pentru tine, poate chiar reușești pentru un timp. Dar vei avea nevoie de cineva care să-ți ajute spatele, te țină în siguranță și, cel mai important, te mențină sănătos.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook