Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Osho

Fericirea urmează pretutindeni iubirea, indiferent dacă aceasta din urmă este returnată sau nu sau dacă celălalt îi răspunde cu aceeași monedă. În aceasta constă rezultatul iubirii, în faptul că valoarea ei este intrinsecă. Ea nu depinde de răspunsul celuilalt, ci vă aparține în întregime dumneavoastră. Nu contează nici pe cine iubiți: poate fi un câine, o pisică, o piatră sau un copac.

în Farmacie pentru suflet
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Citate similare

Osho

Când iubirea există, depinde de tine dacă poți să o primești sau nu. Numai când nu există iubire poate celălalto dea sauo rețină de la tine. Cu iubirea, cu compasiunea, nu există diviziune între divin și non-divin. Iubirea este divină. Dumnezeu este iubire.

în Revoluția interioară
Adăugat de LiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexandru Paleologu

Omul are dreptul să renunțe la fericirea sa terestră, dacă socotește că este bine să facă acest lucru, dar nimeni nu are dreptul să renunțe la mântuirea propriului suflet, pe lumea aceasta sau pe o alta, indiferent. A învenina sufletul altora cu propria ta superioritate sufletească și a gusta prin aceasta o amară voluptate este un atentat, un păcat ce te duce la monstruozitate și la pierzania sufletului tău, nemuritor sau nu, indiferent.

citat clasic din
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Osho

Care este diferența dintre cine este mai puternic, cine este mai deștept, cine este mai frumos, cine este mai bogat? La urma urmei, în cele din urmă, nu contează decât dacă ești fericit sau nu.

citat celebru din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu e nevoie să ai un copil pentru a fi mamă. Aceasta este doar condiționare socială. Corpul în care te-ai născut ca femeie este înzestrat cu iubire, ceea ce este suficient. Înainte de a da naștere unui copil, este necesar să dai naștere iubirii din tine. Apoi, poți deveni mamă pentru oricine: pentru soțul tău, pentru pisică, pentru flori sau pentru copilul tău. Maternitatea este iubire, nu contează dacă ai sau nu copii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În general, căutăm după o nouă lege urmând procedeul următor: Întâi o presupunem; apoi calculăm consecințele acelei presupuneri să vedem ce ar însemna dacă legea pe care am presupus-o este corectă; apoi comparăm rezultatul calculelor cu natura, prin experiment sau experiență, sau comparare directă prin observare, să vedem dacă funcționează. Dacă aceasta contrazice experimentul, este greșită. În acea simplă afirmație se află cheia spre știință. Nu contează cât de frumoasă este teoria ta, nu contează cât de deștept ești tu. Dacă nu corespunde cu experimentul, este greșită.

citat clasic din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Lao Tse

Faima sau integritatea: care este mai importantă? Banii sau fericirea: care este mai de valoare? Succesul sau eșecul: care este mai distructiv? Dacă vei căuta împlinire la alții, tu nu vei fi niciodată cu adevărat împlinit. Dacă fericirea ta depinde de bani, tu nu vei fi niciodată fericit cu tine însuți. Fii mulțumit cu ceea ce ai; găsește bucurie în felul în care stau lucrurile. Când vei realiza că nu lipsește nimic, întreaga lume îți va aparține.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Depinde numai de tine

Știi tu cât de înalt este cerul deasupra ta?
Atât cât ți-l imaginezi!
Știi tu cât de puternică este dragostea?
Atât cât vrei să o simți!
Știi tu cât de aproape îți este Dumnezeu?
Atât cât Îl lași tu să-ți fie.
Știi tu că depinde numai de tine dacă înaintezi
sau dacă bați pasul pe loc?
dacă realizezi ceva sau dacă viața trece
numai pe lâangă tine?
Dacă transformi mica lume ce te înconjoară
sau dacă rămâne totul neschimbat în jurul tău?
Toate acestea îți stau în putere... Dacă vrei...
Dumnezeu este cu tine!
Știai aceasta?

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu bune și rele omul de lângă voi e al vostru, așa aschilambic sau burtos, tăcut sau demagog, pasiv sau implicat, sărac sau bogat, cum vi l-a hărăzit soarta. Dacă printre toate acestea se strecoară și oleacă de iubire, obligatoriu reciprocă, credeți-mă, zău: nu mai contează nici pătrățelele de pe abdomen, nici zerourile din cont, nici brandurile din șifonier și nici măcar priceperea cu care aruncă gunoiul, spală vase, dă cu aspiratorul sau repară chiuveta. Omul drag, dacă vă iubește, se va schimba el singur, în timp, pentru dumneavoastră. Simplu, natural, fără constrângeri, cu sentimentul că o face în numele iubirii sale.

citat din (2016)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Bombanelile Marinei" de Marina Almășan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 14.99 lei.

Să-l realizezi pe Dumnezeu este singura și cea mai înaltă realizare. Nici dacă ai fi președinte de stat, nici dacă ai salva planeta de la moarte, nici dacă ai vindeca sau ai îndestula întreg pământul, nici dacă ai avea cea mai fericită familie, nici dacă ai fi cel mai pios, mai smerit sau mai sfânt dintre oameni nu se compară cu aceasta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Zero

Aceasta este iubirea noastră, care-și
modifică sensul continuu. Nu știu dacă
iubirea aceasta este poezia noastră, sau
invers. Vrei să fii tu însuți? Ai nevoie de mine?
Poate e iadul, poate e raiul. Poate e
amândouă la un loc. Poate are nevoie de
un zero absolut. Tot ce știu este că ea trebuia
să ardă în interior. Dar nu poate să ardă, pentru
că iubirea noastră este un paradis nebun.
E ceva ce trebuia să știi înainte de a mă atinge.
Trebuia să știi dragostea nu poate fi decât divină.

poezie de din Poeme
Adăugat de Marieta MăglașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Codrin Ștefan Țapu

Întrebați un adevărat credincios cine este pentru el Dumnezeu și, indiferent de religie, va spune cam așa: Nu am răspuns la întrebarea "Cine este Dumnezeu?". Nu mă interesează dacă într-adevăr se numește așa și nici măcar dacă "există sau nu". Acestea sunt întrebări meschine. Despre ce mă întrebi tu nu se poate gândi sau vorbi, este mai presus de orice gând sau cuvânt omenesc. Nu mi-a "poruncit" nimic, nu mi-a promis nicio recompensă și nu m-a amenințat cu nicio pedeapsă. Eu știu doar fără "El" nu pot trăi și nici muri, oricine ar fi, orice ar fi.

citat din
Adăugat de JohnwrSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Hermann Hesse

Un om sau o ființă nu este niciodată în întregime Sansara sau în întregime Nirvana, omul nu este niciodată în întregime sfânt sau în întregime păcătos.

în Siddhartha
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Jocul cu margele de sticla" de Hermann Hesse este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -42.00- 20.99 lei.

Viața fiecărui om este predestinată, programată de genele transmise de părinți. Dar fiecare individ în parte poate să-și prelungească sau să-și scurteze zilele, care depind de faptul dacă el privește atent sau neatent în ambele părți atunci când traversează strada ori dacă duce o viață decentă sau destrăbălată. Aici nu depinde de soartă, ci de voința de caracter a fiecăruia dintre noi. Pe cel care nu se protejează, nici Dumnezeu nu-l ocrotește.

(3 martie 2017)
Adăugat de Mihai CucereaviiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jerome K. Jerome

Când un bărbat iubește o femeie, iar aceasta nu se poate hotărî dacă îl iubește sau nu, numim această complicație comedie. Acolo unde femeia este prinsă serios, rezultatul este în general tragedie.

în Arta de a nu scrie un roman (1893)
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Three Men in a Boat and Three Men on the Bummel" de Jerome K. Jerome este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.
Michael Laitman

Suferințele, de fapt, au fost stabilite din capul locului, însă în mâinile noastre este alegerea dacă să le experimentăm sau nu. Aceasta seamănă cu faptul că Puterea Supremă stabilește la începutul anului cantitatea de ploaie pentru întregul an, iar ploaia poate să cadă pe câmpul tău sau, dimpotrivă, în deșert. Eforturile noastre de jos fac diferența.

în 1000 de sfaturi pentru viață, XXVIII - Corpul și sufletul
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred cu tărie că din fiecare "bătălie" a vieții, indiferent dacă este o victorie sau o înfrângere, ieși mai puternic. Aceasta este singura modalitate de a-ți forma personalitatea.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buddha

Tot ceea ce suntem și tot ceea ce există (apare, se menține și dispare) în viața noastră este rezultatul a ceea ce am gândit: este fondat pe gândurile noastre, este confecționat din gândurile noastre. Dacă un om vorbește sau acționează având un gând rău (greșit sau impur), atunci suferința îl urmează așa cum roata urmează piciorul boului care trage căruța.

în Dhammapada
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Nu contează dacă un om luptă sau zece mii... Dacă un singur om vede că nu are altă opțiune decât să lupte, atunci el va lupta, indiferent dacă alții sunt de partea lui sau nu.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Singur in Berlin" de Hans Fallada este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.12- 36.99 lei.

Intervenția militară va deveni o trăsătură constantă a relațiilor internaționale, indiferent dacă aceasta este sau nu justificată în ceea ce privește combaterea drogurilor, combaterea terorismului, conținând "state necinstite", opuse "fundamentalismului islamic" sau conținând China...

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Camus

Există însă o singură adevărată problemă filosofică, și aceasta este sinuciderea. Atunci când judeci dacă viață merită sau nu să fie trăită înseamnă încerci să răspunzi la întrebarea fundamentală a filosofiei. Tot restul - dacă lumea are sau nu trei dimensiuni, dacă mintea se împarte în nouă sau douăsprezece categorii - vine după aceea.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Carnete" de Albert Camus este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.00- 22.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook