Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Chiar și cei cărora nu le pasă prea mult despre pictură sunt mișcați de unele lucrări ale sale - aproape în mod personal - într-un mod în care nu îi impresionează nici un alt artist... Rembrandt sapă adânc la rădăcina vieții și pare să își deschidă inima în fața noastră.

în O introducere în universul Rembrandt (1978)
Adăugat de angel.demonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Am ajuns la nivelul la care nici diplomele, nici milioanele de euro nu mă mai impresionează la un om. Mă surprind cu adevărat cei care oferă iubire necondiționată, cei cu inima curată, în prezența cărora te simți fericit... așa... pur și simplu!

în Povestea Divei cu ochi de ciocolată
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Meseria de artist se gândește mereu; la fiecare vârstă te apropii de ea într-un alt mod, pentru că misiunea artistului, a pictorului în mod special, este aceea de a intra în casele oamenilor și de a învăța copiii crească în spiritul bucuriei culorilor.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Kenneth Branagh

În mâinile unui mare poet cuvintele ne influențează într-un mod pe care noi nici nu-l înțelegem.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Vorbim mult despre Stanislavski și uneori chiar ni se pare că aplicăm sistemul său în mod creator. Aș fi mulțumit dacă am aplica mai mult preceptele lui la condițiile repetiției, căci nu spectacolul, ci repetiția e munca noastră propriu-zisă. (Spectacolul e încîntare.)

în revista Teatrul, Nr. 3 (anul VI) Martie 1961
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nici o trompetă nu răsună atunci când sunt luate deciziile importante pentru viața noastră. Destinul își face apariția într-un mod tăcut.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vanitatea, trăsătura nocivă a omului, este construită pe momente de nesiguranță în spatele cărora orgoliosul își ascunde frica într-un mod deliberat. Această slăbiciune emană frica permanentă sieși, individul trăind lamentabil în spațiul intern; își propagă ideile sale ca fiind cele mai bune, că el are dreptate în orice împrejurare. Structura sa temperamentală este sufocată de frustrări în mod permanent și de aceea ține morțiș de a avea dreptate chiar și atunci când nu are dreptate. El nu se deosebește cu nimic de existența unei pietre.
Contradicțiile din sufletul omului duc la o experiență teribilă, de-a dreptul ruinătoare a personalității sale. Este adevărat că și modestia îți îndoaie umerii, dar trebuie știut când trebuie -ți arăți nu orgoliul, ci valoarea spirituală ca parte integrantă a omului; ea îți dă coloană și tărie de caracter. Nici în momentele de maximă încordare nu poți face nimic fără Dumnezeu – Nihil sine Deo.

în Nihil sine Deo
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un artist se poate întâlni (sau nu) cu rolul vieții sale, ori cu regizorul special, care să îi reveleze valențele unui personaj, sau își poate întâlni partenerul de scenă ideal – și știm cu toții cât de importante sunt aceste întâlniri, providențiale chiar. Aș spune că pe un plan la fel de important stă întâlnirea cu un cronicar. Cel care știe vadă prezentul tău ca artist și să îl înscrie cu inteligență într-o traiectorie firească, relaționând momente ale carierei de până acum.

citat din (martie 2017)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Criticile neghioabe ale muritorilor însoțesc de mii de ani chiar și acțiunile misterioase sau manifestările uluitoare ale lui Dumnezeu Tatăl care sunt evidente pentru cei înțelepți. Aici pe pământ, nimeni - fără excepție - nu poate placă la toată lumea în același timp. Nici măcar Dumnezeu nu întrunește unanimitatea absolută în această lume. Dincolo de toate criticile, adevărul obișnuiește biruie întotdeauna, indiferent dacă noi vrem sau nu aceasta. Timpul, care până la urmă supune aproape totul în manifestare, face crească în mod inevitabil valoarea operelor spirituale, frumoase, bune și adevărate pentru că ele sunt într-un anume fel tangente cu eternitatea.

în Gânduri inspirate
Adăugat de SerjSatyanandaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.
Mary Shelley

Victor Frankenstein: O! De ce mândrește omul cu sensibilități superioare celor ale animalelor? Asta îl face doar în mod necesar ființă. Dacă impulsurile noastre ar fi limitate la foame, sete și dorință, am fi aproape liberi, dar, de fapt, suntem mișcați de fiecare adiere de vânt și de un cuvânt norocos sau de o întâmplare pe care acel cuvânt o poate comunica.

replică din romanul Frankenstein de
Adăugat de Cîrstea DenisaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The New Annotated Frankenstein Hardcover" de Mary Shelley este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -145.99- 74.99 lei.

Mașina: ce imagine dinamică, glorioasă! Poezie a mișcării! Adevăratul mod de a călători! Singurul mod de a călători!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wind in the Willows" de Kenneth Grahame este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.

Joe Bradley: Cât ar valora un interviu adevărat cu această femeie?
Domnul Hennessey: Te referi la Alteța Sa?
Joe Bradley: Cu siguranță nu mă refeream la Annie Oakley, la Dorothy Lamour sau Madam... Cât ar costa?
Domnul Hennessey: Ce-ți pasă ție? Ai atât de multe șanse faci asta ca...
Joe Bradley: Știu, dar dacă aș reuși, cât ar valora?
Domnul Hennessey: Ei, bine, o simplă discuție despre lumea în care trăim probabil că ar valora vreo 250. Desigur, părerile ei despre modă, ar valora mult mai mult, poate chiar o mie... de dolari.
Joe Bradley: Dar eu vorbesc cu ea despre părerile ei în materie de orice. Dorințele secrete ale unei prințese. Gândurile ei cele mai ascunse, dezvăluite reporterului tău personal, într-un interviu intim și exclusiv. (Șeful său rămâne cu gura deschisă la gândul unei astfel de posibilități.)
Joe Bradley: Nu prea îți e de folos, așa-i? M-am gândit eu că n-o -ți placă.
Domnul Hennessey: Vino încoace. Presupun că ai discuta și despre aspectul emoțional, nu?
Joe Bradley: De fapt numai despre asta e vorba.
Domnul Hennessey: Și vei face poze.
Joe Bradley: S-ar putea. Cât valorează?
Domnul Hennessey: În mod special un astfel de articol ar valora chiar și cinci mii de dolari pentru orice ziar.
Joe Bradley: Ai spus cumva cinci mii? Vreau îmi promiți asta și să dăm mâna.

replici din filmul artistic Vacanță la Roma (2 septembrie 1953)
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Cărtărescu

Adevărul nu e nici ironic, nici experimental. Marile cărți ale lumii sunt cărți întunecate și grave, care folosesc inclusiv ironia și experimentul în sensul acestei seriozități esențiale, acestei responsabilități în lipsa căreia ești un simplu literator. Privesc cum cohorte de autori aleargă după subiecte cât mai trident "interesante". Cum au succes cărți care sunt în mod evident inutile, care țin un sezon, care nu spun nimic nici despre autorul lor, nici despre mine, nici despre lume.

în Pururi tânăr, înfășurat în pixeli
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.
Marshall McLuhan

Orice reclamă pusă într-un alt cadru este amuzantă. Acesta este un mod de spune că orice reclamă tratată în mod conștient este comică. Reclamele nu sunt făcute pentru a fi digerate în mod conștient. Intenția este ca acestea pară ca niște pilule subliminale pentru subconștient, pentru a exercita o vrajă hipnotică, în special asupra sociologilor. Acesta este unul dintre aspectele edificatoare ale uriașei întreprinderi educaționale pe care noi o numim publicitate, al cărei buget anual de douăsprezece miliarde de dolari egalează bugetul alocat sistemului educațional.

în Să înțelegem media, Reclamele: ținând pasul cu familia Jones
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Sa intelegem media. Extensiile omului" de Marshall McLuhan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.57- 22.99 lei.
Tudor Gheorghe Calotescu

Cum să judec frunzele

niciodată nu caut vinovați de toamnă
nici mustul nici gutuile
nici nucile de sub covorul galben
nici brazda sub care doarme pâinea
poate inima
în mod cert bătăile inimii mele sunt vinovate
nu numai de toamnă
ci de toată trecerea vieții
poate și pleoapele
când despart visele în clipe

nu pot judeca nici moartea
niciodată nu caut vinovați de efemer
nici fluturii nici floarea soarelui
nici măcar mișcarea de rotație
nici ziua
nici noaptea
poate doar inima
e vinovată de toate

chiar și de aceste cuvinte

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Durerile nu se uită, chiar fiindcă sunt legate, într-un mod nemăsurat de mare, de conștiință. De aceea, singurii oameni care au mult de uitat sunt aceia care au suferit mult. Numai oamenii normali n-au ce uita.

în Pe culmile disperării (1934)
Adăugat de OverDoseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Într-un articol scurt, lucrurile sunt prezentate într-un mod prea simplificat. În realitate, chiar și schimbările de mare succes au o istorie încâlcită și plină de surprize.

citat din
Adăugat de elenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Simtul urgentei" de John P. Kotter este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.57- 30.99 lei.
Daniel Vișan-Dimitriu

Armonii stinghere

A-nceput, de-o vreme,
Iarba răsară
Peste-nsingurarea clipelor boeme
Din adâncu-n care se mai nasc poeme.

Și se-nalță-n lume
Mlădiindă, oarbă
Care s-ar întinde cerul -l sugrume
Cu întunecatul răsărit de iarbă.

Își înfige spice
Într-un zbor de fluturi
Care sângerează-n ropotul de bice
Stropi de buze arse-n roiuri de săruturi.

Rădăcina ierbii
Sapă, sapă, sapă,
Ca în sânii toamnei, prin pădure, cerbii,
Când împlântă coarne-n ochiul ce-i adapă.

Șuieră prin clipe
Armonii stinghere
Ce încearcă noaptea zorii -nfiripe
Și-n adânc să-nchidă iarba ce nu piere.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu ajung departe nici cei care complică lucrurile foarte mult, dar nici cei care le simplifică în mod excesiv. În primul caz, dificultățile sunt mai curând în mintea celui ce judecă o situație decât în realitate, pe când, în celălalt, problemele care există realmente sunt cu totul ignorate sau neluate în seamă.

în Între două lumi
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Urma un week-end; întâiul pe care aveau să și-l petreacă nu acasă, ci la Institut, ocupându-se de ultimele pregătiri necesare misiunii, pe care nu le puteau neglija și mai aveau destul de multe de pus la punct; părea parcă imposibil sfârșească la timp, chiar dacă magaziile și spațiile de depozitare ale navei albastre începeau se umple în mod vizibil, în urma aducerii la bord a produselor nealimentare comandate și a unor "lucrușoare" personale aduse de acasă de cei șapte tineri; încă mai aveau de adus și vreo câteva asemenea "lucrușoare", ba chiar multicele (le era foarte greu decidă pe care să le ia cu ei și la care să renunțe, pentru că, de fapt, nu prea doreau renunțe la nici unele).

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. Cox (către comisia de revizuire a internilor): Aș vrea menționez în mod special un intern. John Dorian. Copil deștept, este extrem de competent, iar entuziasmul său și dorința de auto-depășire e ceva ce văd 24 de ore pe zi. Îi pasă. Îi pasă prea mult. Dar e clar cineva pe care nu vreți -l pierdeți.

replică din filmul serial Stagiarii
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook