Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ștefan Marinescu

Blagoveștenie

Veni un înger să vestească
Alegerea Dumnezeiască
Să fie mamă celui care,
Prin jertfă să ne dea iertare.

La sărbătoarea de vestire
Începe cucul o zidire:
Să-și facă cuib pentru clocit,
"Cine-o mai fi acest vestit?!"

Rămase-n veacuri moștenire
Păcatul lui spre ispășire:
Ursit să n-aibă cuibul lui
Nici dragostea urmașului,
Fără să-i dea o sărutare
Nici să-l învețe cum să zboare.

poezie de din Rezonanțe (2008)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Numai bigoții cred că lucrul cel mai grav e te culci cu cineva; și că trebuie -ți ispășești păcatul prin căsătorie. Ca și cum Dumnezeu ar avea nevoie mai ales de ispășire și nu de renunțare la rău; ca și cum căsnicia ar trebui să fie o ispășire și nu alegerea unei căi pe care o consideri cea mai bună.

în Sâmburele
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Samburele vietii" de Anka Kowalska este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -14.45- 10.99 lei.
Marilena Tiugan

* * *

în cer se miră îngerul pe pământ nici aripile
nu zboară fără înger
în clipa aceea
o pasăre de pradă își părăsea cuibul
zbura către punctul
din centrul nopții să-l ia în stăpânire

și să-i dea cuvântul în nemărginire
eu căutam în locuința mea o Biblie

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Ispirescu

Negustorul, văzând că are a face cu ursul din pădure, îi deschise capul și-l făcu priceapă cum merg lucrurile prin orașe. Se miră George deocamdată de toate nagodele ce-i tot povestea negustorul; apoi, daca văzu că n-are încotro, ceru slujească fierarului pentru sabie și buzdugan. Se învoiră, deci, ca pentru aceste lucruri slujească un an și așa se băgă ucenic. Iscusința lui George ajunsese de poveste: unde alții nu puteau face unele lucrări de fierărie nici în trei ani, el într-o jumătate de an lucra ca o calfă veche. Barosul cel mare pe carele nici trei oameni nu-l putea ridica, el se juca cu dânsul. Și toți se temeau de el. Daca își împlini anul, se mai băgă pe un an, ca să-i dea fier și cărbuni să-și făurească el o sabie și un buzdugan, după pofta inimii sale. Împlinindu-se și acest an, stăpânul porunci să-i dea fier și cărbuni. Calfa cea mai mare, temându-se nu-i ia locul, îi pusese gând rău și căuta cum să facă să-l prăpădească.

în George cel viteaz
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Greuceanu" de Petre Ispirescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.44- 28.99 lei.
Petre Ispirescu

Tocmi un argat și porni meargă la frații lui, cu alaiul după dânsul. Pe când mergea, fratele năzdrăvan spune împăratului toate cele întâmplate fratelui lor celui mai mic, și se pregătiră să-l priimească cu cinste. Când ajunse la marginea cetății unde domnea împăratul, se miră că găsi pe fratele său cel mijlociu care îl aștepta. Acesta îi povesti toată întâmplarea cu muma lor și a dascălului, și cum îi pedepsise Dumnezeu. Plânse fratele cel mic de osânda dumnezeiască ce căzuse peste muma lor, apoi merse de se înfățișă împăratului. Cum se văzură, se cunoscură și se îmbrățișară. Apoi ceru de la împăratul să-i dea un grajd curat unde să-și puie măgarii, pe care singur îi îngrijea. Trecu ce trecu și nici pomeneală nu era ca să facă pe măgari se schimbe iarăși în oameni.

în Cei trei frați împărați
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Ispirescu

Și mai trecând ce mai trecu, împăratul își aduse aminte de cele trei mănunchiuri de flori. Atunci se vorbi cu împărăteasa cum să facă să-și dea fetele la casele lor. Cum se află de această hotărâre împărătească, începu a veni pețitori de pe la fel de fel de împărați. Fetele, adecă cea mare și cea mijlocie, își aleseră câte un fecior de împărat și se duseră după bărbații lor. Fata însă cea mică nu voia se mărite cu nici un chip. Ba să-i dea pe feciorul cutărui împărat, ba pe al cutărui; ași! ea zicea că nu-i place nici unul. Ce să facă bietul împărat? Se sfătui cu boierii și găsiră cu cale stea fata într-un pridvor, cu un măr de aur în mână, treacă toți fiii de împărați și de boieri pe dinaintea ei, și, pe care îl va plăcea, să-l lovească cu mărul. Așa și făcură.

în Făt-Frumos cel rătăcit
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Noica

Primul lucru pe care trebuie să-l spui unui tânăr angajat în cultura umanistă este că abia pe la 40 de ani începe să-și dea măsura. Pe urmă vei spune celui trecut de 40 de ani că abia la 60 de ani ar putea începe deceniul de aur al creatorului în acest plan. Iar celui de 60 trebuie să-i spui (dacă a reușit ori nu, și cine reușește cu adevărat?) că e bine se gândească, atunci când scrie, la cititorul care nu s-a născut încă...

în Carte de înțelepciune, Îndrumător pentru tineri (1993)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prigoana. Documente ale procesului. 50 de ani de la pronuntarea Sentintei" de Constantin Noica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -52.02- 36.99 lei.
Cincinat Pavelescu

Lui X

Anonim ursit să fie
Și să dea la sigur chix,
El de astăzi iscălește
Ce-o să fie mâine: X.

epigramă de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Ispirescu

Fiii împăratului tăcură și se supuseră; iară feciorul cel mare al împăratului se găti de drum. Merse ce merse și daca trecu de hotarele tatălui său, stete conăcească într-o dumbravă frumoasă. După ce făcu focul, sta acolo până se gătească mâncarea, când văzu deodată înaintea lui un vulpoi care îl rugă să-și lege ogarul, să-i dea și lui un codru de pâine, un pahar de vin și să-l lase se încălzească și el la ăl foc. Fiul împăratului, în loc asculte rugăciunea, dete drumul ogarului, care se luă după dânsul. Atunci vulpoiul făcu un semn asupra lui și îl schimbă în stană de piatră. Văzând împăratul că fiul său cel mare nu se mai întoarce ascultă rugăciunea fiului celui mijlociu, și îi dete voie meargă și dânsul. Acesta, după ce se găti și își luă merinde de drum, porni și dânsul. La locul unde se împietrise frate-său, păți ca dânsul; fiindcă nu voi să dea ascultare rugăciunilor ce-i adusese vulpoiul, ci voia să-l prinză ca să-i ia pielea. Împăratul se puse pe gânduri văzând că după atâta mare de timp nu se mai întoarse fiii săi nici cu pasărea măiastră, nici fără dânsa.

în Pasărea măiastră
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Ispirescu

Ajungând și la urechile stăpânului moșiei acest zvon, se duse și el de văzu palaturile și rămase cu ochii zgâiți. Acest om era pizmătareț și zăcaș la inimă. Nu voia, vezi, nici în ruptul capului, să-l întreacă alții, nici în bogăție, nici în procopseală. Se duse, deci, acolo, se încredințeze prin sine însuși de această minune, și daca văzu pe Făt-Frumos, ar fi poftit dumnealui să-l ginerească, fiindcă avea trei fete. Pofti pe Făt-Frumos, ca vie și el pe la dânsul p-acasă, ca lege prietenie. Făt-Frumos, cu inima curată și fără nici o vinovăție într-însul, se duse, de! de datorie. Acolo, daca îl văzură, stăpânul moșiei aduse vorba de căsătorie, și-i spuse că ar fi bun bucuros să-i dea pe oricare va voi el ia din fetele lui. Făt-Frumos le spuse curat că el este însurat, și că are de gând se întoarcă la nevastă peste puțin. Ba încă le spuse și cu ce putere făcuse palaturile alea frumoasele daca îl întrebară. Pizmătarețul de stăpân al moșiei plănui atunci cu fetele sale, cum să facă să fure inelul din degetul lui Făt-Frumos. Pentru aceasta, nu trecu multe zile, și poftiră pe Făt-Frumos la masă la dânșii ca se chefuiască și să petreacă împreună, căci, ziceau ei, mai avea-vor zile se mai vază au ba?

în Voinicul cel cu cartea în mână născut
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pe Niprul furtunos

Pe Niprul furtunos, pe-o neagră stâncă,
Un tânăr arbore trăiește;
Nici zi, nici noapte vântul n-are-astâmpăr
Și fără milă-l chinuiește,
Îi smulge frunza, spre pământ l-abate,
Dar apelor să-l dea, nicicum nu poate.

Așa-i și omul trist lovit de soartă;
Deși dorințele-i sunt mute,
Sub lună singur mohorât își poartă
Ruinele vieții lui trecute;
Nădejdile-i silit le gonească,
Iubind, să-i fie teamă iubească!

poezie clasică de , traducere de Victor Felea
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Ispirescu

Fiindcă vorba vorbă aduce, cotoșmanul și boierul stătură la taifas și se înțeleseră la cuvinte. Ei hotărâră ca vie Mătăhuz împărat să dea ochi cu fata boierului. Întorcându-se cotoșmanul la stăpânul său, îi spuse cum a izbutit în solia lui și puseră la cale ca în sărbătoarea viitoare meargă împreună. Băiatul nu putea domiri cum de să meargă el așa goloneț. Iară cotoșmanul nu-i da răgaz se gândească la d-alde-astea, ci îl luă cu vorba pe departe și cu un cusur supțire îl făcea priceapă că are să fie fericit. Trecură zilele ca ziua de ieri și veni sărbătoarea așteptată. Cotoșmanul luă pe stăpânul său și plecă cu el în pețit. Merseră ce merseră și, ajungând într-o pădure, aproape de palaturile boierului celui cu fata, se opriră. Băiatul rămase adumbrit într-un crânguleț verde, căci era gol pistol. Iară cotoșmanul o rupse d-a fuga spre curtea boierului celui mare.

în Cotoșman năzdrăvanu
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Ispirescu

Băiatul se duse la împărat și ceru și dânsul să-i păzească fetele, într-o noapte. Împăratului i se facu milă de tinerețele lui și-l sfătui să-și caute mai bine de treabă, decât se răpuie. El stărui. Împăratul primi. Acesta nici că bănuia măcar a fi argatul de la grădinărie; așa de mult se schimbase. Când îl arătă fetelor și le spuse împăratul ce voiește, nici ele, vezi, nu-l cunoscură. Numai cea mică, fiind cu cuiul la inimă, îl cunoscu și începu a tânji de dragoste. Noaptea următoare, când plecară ele la joc, îl luară și pe dânsul. El știa ce i se pregătește, dară se feri ca de oala mălaiului nu dea în clapcă. Ajunseră la palatul vrăjit, jucară până despre ziuă, apoi se puseră la masă. I se aduse și lui băutura din care băuse toți cari veniseră înaintea lui, băutură care trebuia să-l facă a-și pierde mințile și simțirea, băutură care să-l piarză și pe dânsul ca pe ceilalți.

în Cele douăsprezece fete de împărat și palatul cel fermecat
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am murit pentru Lege

Lui Hristos i-aduc onoare
Nu lui Moise nici Maria
Căci Hristos ne dă salvare
Și El ne aduce iertare
Ne oferă veșnicia
Și de-a pururi bucuria

Prin Hristos ni se deschide
Calea înspre Tatăl Sfânt
Și El dragostea ne arprinde
Nouă Ușa nu ne-o-nchide
trăim al Lui Cuvânt
Până vom intra-n mormânt

Jertfa-i sfântă ne-a legat
De El Însuși nu de Lege
avem un duh curat
Ascultându-l nencetat
Pe Cel care ne alege
A Lui fim se-nțelege

Pe Isus vreau să-l slăvesc
Și Lui mă-nchin pe vecie
Căci pe El dar îl iubesc
Și ființa-i dăruiesc
Mire drag pe veci -mi fie
Ca să-i cânt lumina vie

Prin Hristos eu am murit
Pentru Legea din Sinai
Altă Lege am primit
Ca fiu neprihănit
Prin Hristos intru-n Rai
Pe al sfințeniei plai

Suntem liberi în Hristos
Viața nouă s-o trăim
umblăm așa frumos
Având ochii sus nu jos
Fii ai Tatălui fim
Pe Mire noi să-l iubim

Ne-nchinăm dar Lui Mesia
Fiul Celui Prea Înalt
Ce ne oferă veșnicia
Prin El s-avem bucuria
Veșnică ce ni s-a dat
Cu duhul pururi curat
30-12-2022 M.

poezie de autor necunoscut/anonim
Adăugat de Ioan Daniel BălanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Prioteasa

Cucul cântă în nucet

Cucul cântă în nucet,
duce viață de ascet,
iară eu postez pe net.
Cucul știe limba lui,
o tot cântă orișicui,
eu o știu pe-a netului.
El din creangă-n creangă zboară,
știe viers pe dinafară
și nu-i trebuie chitară.
La auzul cucului
eu dau drumul dorului,
dar nu mai spun nimănui.
Cine trebuie s-audă
este oarbă, mută, surdă,
dar nici nu vrea răspundă.
Cucul cântă cânt de jale,
să-i iasă mierlița-n cale
ca să-l caute pe vale
și la cuib se furișează,
ouăle și le așează
când mierla nu priveghează.
De la cuc am învățat
ies seara pe-nserat
s-o găsesc pe mândra-n sat.
Că gura mi s-a uscat
de când nu ne-am sărutat
și trăiesc tot din oftat.
Mândro, de ți-e dor de mine,
bagă spaima prin vecine,
spune-le că nu mi-e bine.
Ele or veni degrabă,
prefăcându-se cu treabă,
pe mama de mine-o-ntreabă.
le vezi cum vin buluc,
precum mierla după cuc,
iar eu pe vale-o apuc
cu tine mă-ntâlnesc,
cum știu eu te iubesc,
-mi vărs oful tineresc.
Dragostea mea-nvăpăiată,
încordată, agitată,
n-o s-o uiți tu niciodată.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeriu Cercel

Caut un scriitor

Am vrut scriu o poezie,
S-aud și eu un scriitor
Că-mi zice: "Fără bășcălie,
Cu asta ești... nemuritor!",

Si-apoi, să-i văd mutra schimbată,
Ca și un pește în acvariu
Un cuvințel nu mai scoată,
Nici vorbă de vreun comentariu,

Praf îl fac, să-și dea castane,
Iar ciornele să și le-arunce,
Să-l văd cum prinde avioane,
Pixu' în draci să și-l mănânce,

Să dea în darul băuturii,
Cu lumea se ia în colți,
În Dex aibe doar injurii
Mai tari ca la șoferi și hoți....

Am scris vreo două, bune-aseară,
Precis, pe toți îi ‘nebunesc!
Norocul e, fără gargară,
Că scriitorii... nu citesc!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Georgeta Radu

Decepție

Zboară gândul ca năucul...
e mai singur decât cucul!
Zboară și nu se va-ntoarce,
de vlagă doru-l stoarce.

Nime nu l-a întrebatu
de-a aflat ce știe satu'
și-acum fuge, ca turbat,
se mute în alt sat,
unde nimenea nu-l vede
de-nnoptează-n câmpul verde,
să-și găsească alinare
de o dragoste prea mare...
își lingă rănile,
până-l adorm zorile.

A iubit fără măsură
obrăjori ca de răsură,
obrăjori trandafirii
și doi ochi, ca de copii...

Însă gândul s-a mințit
și află, în asfințit,
că mândruța lui iubea
un alt gând, când îi spunea:

"-Dragule, mă tot gândesc
cum să fac nu-ți rănesc
inimioara-ți nenuntită
și dragostea nesfârșită!"

Cuvintele nu-și găsea
și gându' și-nchipuia
că-i timidă, dar ar vrea
să fie mireasa sa.

Vru să-i dea o sărutare,
ea se-ntoarse către Soare
și spuse, abia șoptit:
"-Alt gând e al meu iubit!..."

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fie-vă Hristos dar soare

Domnul vă binecuvinteze
Pe-a Lui brațe vă ia
Sus pe stâncă vă așeze
Prin Duhul vă-nștințeze
Că sunteți mireasa Sa
Viața sfântă vi-o dea

dea Hristos lumina
Și Cuvântul Lui cel Sfânt
Ca voi primiți cununa
Să-l urmați întodeauna
Cât veți fi pe acest pământ
-mpliniți al Lui Cuvânt

Domnul vă ia pe brațe
Viața nouă s-o trăiți
Și prin Duhul vă-nalțe
Cu-a Lui mână vă-nhațe
Toți copiii Lui fiți
Oameni noi astăzi și sfinți

Pe cărarea mântuirii
Duhul Sfânt vă conducă
Lumina neprihănirii
Și puterile iubirii
În lumină v-aducă
Drumul când vi se încurcă

Fie-vă Hristos dar soare
Și ajutor în veșnicie
umblați pe-a Lui cărare
Prin iubire și-ndurare
Domn pe veci El fie
dea cununa vie

Hristos dar în al Său Nume
vă pună sus pe stâncă
vă ia cu-o rugăciune
Cum Cuvântul sfânt vă spune
Și în dragostea adâncă
dea viața încă

Fie-vă cărarea vieții
El Hristosul și Mesia
Chiar din zorii tinereții
Și din roua dimineții
fie bucuria
Și de asemeni veșnicia

Prin Hristos și al Lui Nume
Tatălui — copii să-i fiți
Cum Cuvântul viu vă spune
Îmbrăcați în astă lume
Oameni noi deveniți
Și mereu vă sfințiți

Evanghelia cea sfântă
fie dar lumină
Îngerii din cer cum cântă
îi auziți la nuntă
Mirele când o să vină
Chiar în slava Lui Divină

Înțelegeți dar Scriptura
Și trăiți azi prin credință
Dăruindu-vă făptura
După sfântă-nvățătura
Căci a voastră biruința
E a Lui Isus Ființă

Luminați de-a Lui lumină
Prin Hristos dar trăiți
Ca să n-aveți nicio vină
El pe palme vă țină
A Lui frați pe veci fiți
Veșnicia s-o primiți

Fiți de aceea o cântare
Numele să-i onorați
Prin dragoste și-ndurare
Să-l cinstiți dar fiecare
Ființa voastră să i-o dați
Pururea fiindu-i frați

Prin credința în Hristos
Viața aici ni se oferă
Un trai scump și de frumos
Ca trăim cu folos
Cu toți dar în noua eră
Inima cum azi ne speră

Noi fim mărgăritar
Pentru Cine ne-a creat
Viața nouă aici prin har
Să ne fie unic dar
Și al nostru duh curat
Să fie un nestemat

Prin Hristos și pentru El
Viața noastră s-o trăim
Harul Lui Emanuel
Să ne fie unic țel
Pururea îl iubim
Pe Hristos și-a Lui fim
07-01-20120 mănăștur

poezie de autor necunoscut/anonim
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eric (într-o celulă la inchisoare): Nu toți am dat de belea. (I se adresează lui Kelso.) Părinții tăi au șapte copii. Nici n-o să-și dea seama că tu lipsești. (I se adresează lui Fez.) Părinții tăi nici măcar nu locuiesc în țara asta. (I se adresează lui Hyde.) Mama ta? Probabil că e în celula de alături.

replică din filmul serial Anii '70
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Marin Sorescu

Bobârnacul

Nimeni nu poate să-și dea seama
Ce efect poate avea acest
Bobîrnac,
Nimeni nici măcar dumnezeu nu poate
Să-și dea seama,
Care a renunțat de mult la forțele obscure,
El lucrînd cu forțele supranaturale
Și cu puterile înzecite.

zicem că împing scama asta
Dîndu-i un bobîrnac la moacă.
Ea se prăbușește și se izbește de talpa de înger
Care tocmai trece prin aer
Îngerul răstoarnă un avion
Și căderea lui trage cerul
Ca pe o prelată.

Ecoul se amplifică, se amplifică
Stelele încep țipe
Simțind cerul frigîndu-le de sub tălpi
Și totul se amplifică
Și totul se ridică la pătrat
La cel mai mare pătrat posibil -
Sub ochii noștri.

Stau și eu așadar și desăvîrșesc
Mici acțiuni, după puterile mele
Fac bobîrnace - ca s-o spun pe șleau -
Bobîrnace pentru zilele negre de repaus
Pentru zilele negre de moarte
Cînd nu se va mai mișca nimic
Și orice putere colosală va fi de prisos
Și doar un bobîrnac venit din urmă
Mai poate declanșa fericit
Mașinăria.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Trei dinti din fata" de Marin Sorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.00- 29.99 lei.
Hermann Hesse

Fiecare om își are sufletul lui, pe care nu poate să-l amestece cu altul. Doi oameni se pot îndrepta unul către celălalt, pot vorbi unul cu altul și pot fi foarte apropiați. Dar sufletele lor sunt ca niște flori, fiecare a prins rădăcini în locul lui și nici unul nu poate veni la celălalt, altminteri ar trebui să-și părăsească rădăcina și asta nu poate s-o facă. Florile își împrăștie mireasma și sămânța pentru că doresc foarte mult să fie împreună; dar floarea nu poate face nimic pentru ca sămânța ajungă la locul potrivit, acest lucru îl face vântul, iar acesta vine și pleacă mereu cum și când îi e voia.

în Knulp
Adăugat de 107Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Jocul cu margele de sticla" de Hermann Hesse este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -42.00- 20.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook