Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La început, este greu de crezut că sentimente ca respectul, stima, venerația ar putea avea legatură cu cunoașterea, având în vedere că există tendința de a considera cunoașterea ca fiind o facultate în sine, independentă de tot ceea ce se întâmplă în viața interioară. Se uită un lucru: că sufletul este cel care cunoaște. Și sentimentele sunt hrana sufletului tot așa cum alimentele o reprezintă pe cea a corpului. Dacă un corp primește pietre în loc de pâine, activitatea lui moare. La fel se întâmplă și în cazul sufletului: respectul, stima, devotamentul sunt substanțe hrănitoare ce asigură sănătatea și puterea activităților lui în general și a cunoașterii în special. Pe când disprețul, antipatia și denigrarea paralizează și distrug forța cunoașterii.

în Treptele inițierii
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Din istoricul si continuturile primei sectii a scolii esoterice 1904 - 1914" de Rudolf Steiner este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -53.00- 34.99 lei.

Citate similare

Neale Donald Walsch

Ceea ce urmărește sufletul reprezintă cel mai înalt sentiment de dra­goste pe care ți-l poți imagina. Aceasta este dorința sufletului. Acesta es­te scopul lui. Sufletul caută sentimentul. Nu cunoașterea, ci sentimentul. El are deja cunoaștere, dar cunoașterea este conceptuală. Sentimentul ține de experiență.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul I (1995)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.
Kurt Cobain

Drogurile sunt o pierdere de timp. Îți distrug memoria, respectul și toate lucrurile care construiesc stima de sine.

citat din
Adăugat de SnejanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Journals Paperback" de Kurt Cobain este disponibilă pentru comandă online la 110.99 lei.

Cunoaștem cu sufletul, iar pentru suflet sentimentele sunt ceea ce pentru trup sunt substanțele hrănitoare.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Printre realități, există și materie există și suflet, și acestea sunt într-un singur loc, căci nu există un loc separat al materiei și unul separat al sufletului(cum ar fi unul pe pământ pentru materie și unul în aer pentru suflet), ci locul sufletului este separat, în sensul nu se află în materie. Aceasta înseamnă faptul că sufletul nu este unit cu materia, iar același lucru nu se poate naște și din suflet și din materie, adică nu se poate naște din materia ca substrat (pentru ea nu este formă)și anume este separat. Materia așezându-se pe sine însăși sub suflet este luminată de el și nu poate să pună stăpânire pe cel de la care primește lumină;sufletul nu poate suporta materia fiindcă din cauza acestei materii rele este incapabil să vadă. Aceasta este căderea sufletului: faptul de a veni astfel în materie și de a deveni slab, fiindcă nu toate puterile sale sunt active, fiindcă materia le împiedică să își ocupe locul pe care sufletul îl deține și oarecum se opune și face să devină rău ceea ce a luat ca pintr-un fel de furt, până când sufletul reușește să se întoarcă la starea lui superioară. Așadar materia este și cauza slăbiciunii din suflet și cauza viciului. Căci este ea însăși rea mai înainte ca sufletul să devină rău, este de fapt răul inițial.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unitatea interioară se obține atunci când există în ființă lupta interioară dintre "da" și "nu". Dacă o persoană trăiește fără niciun fel de luptă interioară, dacă tot ceea ce i se întâmplă se derulează fără niciun fel de opoziție, dacă ființa se îndreaptă întotdeauna în ce parte o duce valul, în ce parte bate vântul, atunci ea nu va progresa niciodată, va rămâne așa cum este.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexander Schmemann

În adâncul sufletului, ceea ce mă chinuie nu este activitatea în sine, ci o nesiguranță interioară legată de ceea ce fac, de rolul pe care trebuie să-l joc. E greu de crezut cât de mult îmi displace acest rol, oarecum impus mie de împrejurări.

în jurnal (21 februarie 1974)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "O istorie a Bisericii de Rasarit" de Alexander Schmemann este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 27.99 lei.
Charles Haddon Spurgeon

Înțelepciunea reprezintă folosirea corectă a cunoașterii. A cunoaște nu înseamnă a fi înțelept. Mulți oameni au multe cunoștințe, dar, cu toate acestea, sunt cei mai mari proști. Nu există un prost mai mare decât un prost care cunoaște. Dar a ști cum să folosești cunoașterea înseamnă să fii înțelepți.

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Holy Spirit Power Paperback" de Charles Haddon Spurgeon este disponibilă pentru comandă online la 28.99 lei.
Friedrich Nietzsche

Se face o pledoarie în favoarea răului, căci "omul are nevoie de ce e mai rău în el, dacă vrea să parvină la ce are mai bun". Pentru aceasta sunt exaltate voluptatea, nevoia de dominare, grandoarea solitară, iubirea de sine, refuzul lașității, disprețul față de înțelepciunea plângăreață. Specia se conservă numai prin spiritele puternice și rele, acestea asigură progresul umanității. Sunt elogiate pasiunile afirmative: orgoliul, bucuria, sănătatea, ostilitatea, războiul, respectul, voința puternică, înalta disciplină intelectuală, voința de putere, recunoștința față de Pământ și viață, tot ceea ce e bogat și vrea să dăinuiască, forța virtuților ce transfigurează.

citat celebru din romanul Așa grăit-a Zarathustra de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.

În prezent, fizicienii lucrează la combinarea teoriei generale a relativității a lui Einstein cu ideile lui Feynman despre istoriile multiple într-o teorie unificată completă, care să descrie cu precizie tot ceea ce se întâmplă în Univers. Această teorie unificată va face posibil să calculăm cum se va dezvolta Universul, dacă știm cum au început istoriile sale. Teoria unificată nu ne va putea spune cum a început Universul, sau care i-a fost starea inițială. Pentru aceasta am avea nevoie de ceea ce numim condiții la limită, reguli care să ne spună ce se întâmplă la frontierele Universului, la marginile spațiului și timpului.

în Universul într-o coajă de nucă
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.
suflet
Definiția sufletului. Sufletul este un substantiv cu multe sensuri, care se aplică atât într-un sens ce cuprinde deopotrivă omul, animalul și planta, cât și într-un sens care cuprinde doar omul și îngerii cerești. Definiția primului sens este aceasta: sufletul este desăvârșirea unui corp natural, înzestrat cu organe și având viață în potență. Definiția sufletului în celălalt sens: sufletul este o substanță necorporală, desăvârșire a corpului, care pune corpul în mișcare după o alegere întemeiată pe un principiu rațional, adică intelectual, în act și în potență. Ceea ce este în potență este deosebirea specifică sufletului omenesc;ceea ce este în act este o deosebire sau o particularitate a sufletului îngeresc.

definiție de în Cartea Definițiilor
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Canon of Medicine Hardcover" de Avicenna este disponibilă pentru comandă online la 451.99 lei.

Cea mai intangibilă performanță a cunoașterii, este nestemata cunoașterea de sine.

în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de saraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Capacități intelectuale de seamă n-au apărut pe planeta Pământ decât în ultima zi a Calendarului Cosmic. Funcționarea corelată a celor două emisfere cerebrale constituie un instrument pe care ni l-a dat natura pentru ca noi să supraviețuim. Este puțin probabil să putem supraviețui dacă nu folosim întregul potențial creator al inteligenței noastre umane. "Suntem o civilizație științifică." spune Bronowski. Aceasta înseamnă o civilizație în care cunoașterea și integralitatea cunoașterii sunt esențiale. Cuvântul știință nu este decât denumirea latinească a cunoașterii... Destinul nostru este cunoașterea.

în Balaurii Raiului
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Neale Donald Walsch

Viața și tot ceea ce se întâmplă este o exprimare a voii lui Dumnezeu - a se citi, voia voastră - care se manifestă. Dacă ar fi să se întâmple ceva împotriva voii lui Dumnezeu, acest lucru nu s-ar putea întâmpla.

citat din
Adăugat de AndreeaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Albulescu

Carpe diem! Totdeauna am crezut că trebuie să trăiesc momentul. Sunt un om care trebuie, de cel puțin 3-4 ori pe săptămână, dacă nu mai mult, să se piardă pe sine ca să intre în pielea altui personaj. Dacă sunt plin de ale mele, de tot trecutul meu, de tot ce ma frământă, de tot ce mi se întâmplă, unde dracu' să mai încapă și întreaga problematică a personajului pe care îl joc? Așa cum era scris la școală, pe pereți, "fii și nu fă!". Problema este, când am terminat rolul, cum dracu' ajung din nou la mine?

în revista "Q Magazine" (octombrie 2009)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Stima de sine este o adevărată baghetă magică prin care putem forma viitorul unui copil. Stima de sine a unui copil poate afecta fiecare domeniu din existența lui, de la prietenii pe care și-i alege și felul cum va învăța în școală, până la ce fel de slujbă își va alege și ce persoană își va selecta pentru a se căsători.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Khalil Gibran

Așa cum fiecare dintre voi este de unul singur în fața cunoașterii lui de către Dumnezeu, la fel fiecare dintre voi trebuie să fie singur în cunoașterea sa a lui Dumnezeu și în înțelegerea sa a lumii.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Love Letters in the Sand: The Love Poems of Khalil Gibran Paperback" de Khalil Gibran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.99- 47.84 lei.
Aleister Crowley

Se întâmplă că tot ce există pe planeta asta este irațional. Nu este și nici nu poate fi vreo conexiune cauzală între lucruri. Cunoașterea este de fapt limitată la experiență. Legile naturii sunt, după cum spunea Kant, legile minții noastre și, după cum spunea Huxley, generalizări ale faptelor observate. Nu există niciun argument în defavoarea magiei ceremoniale, nu poți să spui că este absurd să provoci o furtună bătând într-o tobă, nici chiar dacă faci experimentul și constați nu a funcționat. Este ca și cum, având la dispoziție pânze și vopsea, te-ai plânge nu ai produs un Rembrandt.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Book Four Paperback" de Aleister Crowley este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Pasiunea cunoașterii constă în a ajunge, prin intensificarea supremă, tocmai acolo unde cunoașterea eșuează. În necunoaștere, însă doar în necunoașterea împlinită, dobândită, se află un izvor de neînlocuit al conștiinței de sine a ființei noastre. La aceste limite se oprește cunoașterea, nu însă și gândirea. Cu ceea ce cunosc pot acționa exterior, tehnic, însă necunoașterea face posibilă acțiunea interioară, prin care mă transform pe mine.

în Texte filosofice (1986)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ai considera că tot ce se întâmplă e spre binele tău, care sunt lucrurile bune pe care le poți lua din cel mai rău lucru din viața ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Steve Jobs

Sunt sigur mulți dintre voi au trecut prin această experiență în perioadele de schimbare: crești ca și individ, iar oamenii au tendința de a te trata ca și în urmă cu 18 luni, un lucru extrem de frustrant atunci când te dezvolți și simți ești mai capabil. Același lucru se întâmplă cu o companie și presa. Presa va avea o întârziere. De aceea, cel mai bun lucru pe care îl putem face în ceea ce privește presa esteo acceptăm așa cum este și să încercăm să o educăm privind strategia noastră.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook