Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

H.L. Mencken

Cel mai periculos om, pentru orice guvern, este cel care poate gândi pentru sine, fără să țină cont de superstiții și tabu-uri. Aproape invariabil ajunge la concluzia că guvernul sub care trăiește este nesincer, nebun și intolerabil, și astfel, dacă este romantic, încearcă să-l schimbe. Și dacă nu este romantic el însuși, este capabil de a răspândi nemulțumirea printre cei care sunt.

citat clasic din
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Citate similare

Lao Tse

Cel ce cunoaște cât de cât pe alții este inteligent; cel ce se cunoaște pe sine este cu adevărat iluminat și înțelept. Cel ce poate să învingă pe alții este tare, cel ce s-a învins pe sine este cu adevărat mereu puternic. Cel ce este mulțumit cu ce are e foarte bogat. Cel ce este energic, are un scop în viață. Cel ce nu se depărtează de firea sa trăiește mult. Cel care de moare nu se stinge, posedă cu adevărat îndelunga viețuire pe care o dă numai nemurirea.

în Tao Te King, 33
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Dacă un om se abandonează pe el însuși, chiar dacă își păstrează bogăția, sau oricare alt bun, este ca și cum a renunțat la toate lucrurile. Un astfel de om este cel care nu se tulbură de nimic, care nu este legat de nimic, care nu și-a atașat binele său suprem de nimic altceva, care este complet cufundat în voința divină. El poate totul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Pentru a atinge scopul final – care este o singură lume, nu două lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Parțial nu trebuie niciodată acționeze ca o alianță împotriva restului lumii. Singurul pas adevărat către un guvern mondial, este Guvernul Mondial însuși.

în scrisoare deschisă către Adunarea Generală a ONU (1947)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
Simone Weil

Cine poate fi binefăcător al lui Hristos, dacă nu Hristos însuși? Cum poate un om să dea de mâncare lui Hristos, dacă nu este ridicat cel puțin pentru o clipă la acea stare despre care vorbește sfântul Pavel, în care nu el trăiește, ci doar Hristos trăiește în el?

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Waiting for God Paperback" de Simone Weil este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.
Alfred Adler

Individul care nu se interesează de semenii săi este acela care întâlnește cele mai mari greutăți în viață și care este cel mai periculos pentru societate. Printre aceste ființe se găsește cel mai mare număr de ratați.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în franceză.
cumpărăturiCartea "Caracterul nevrotic" de Alfred Adler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -49.00- 29.99 lei.
A.W. Tozer
credincios
Un adevărat credincios este o ciudățenie. El are o dragoste supremă pentru Cineva pe care niciodată nu l-a văzut; îi vorbește cu familiaritate, zi de zi, Unuia pe care nu-l poate vedea; el se așteaptă meargă în ceruri pe baza meritelor Altcuiva; se golește singur de sine pentru a fi umplut de Altcineva; recunoaște că a greșit pentru a putea fi socotit drept; se coboară pentru a fi ridicat; este cel mai puternic atunci când este cel mai slab; este cel mai bogat când este cel mai sărac, cel mai fericit când îi merge cel mai rău. El moare pentru a putea trăi; pierde pentru a putea câștiga; dăruiește altora pentru a păstra pentru el. Vede nevăzutul; aude neauzitul și cunoaște necunoscutul.

definiție celebră de
Adăugat de Antonio RadoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mentalul lucrează după aceleași mecanisme ca și un silogism. Astfel, orice premisă pe care o acceptați în mod conștient determină concluzia, deci rezultatul la care ajunge subconștientul în legătură cu o anumită problemă. Dacă premisa este adevărată, concluzia va fi la fel.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

Eu sunt izvorul de schimbare pentru mine și pentru cei din jurul meu, eu sunt cel care decide, eu sunt cel care sufăr, eu sunt cel care mă bucur, și nimeni nu îmi poate spune cum trebuie fiu și ce trebuie fac, ce este în mine este cu mult mai puternic decât ce este în lume, așa m-am născut și asa am mor, precum un meteorit care a făcut din noapte zi, ca mai apoi se stingă la orizont.


Adăugat de Marius TorokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cuvintele nu sunt lucrurile pe care le reprezintă. Cuvintele pe care le folosim pentru un obiect niciodată nu descriu întregul obiect. Orice spunem noi că este - NU ESTE! Un obiect are multe caracteristici pe nivele diferite precum sunt cel microscopic, și cel submicroscopic. Majoritatea acestor caracteristici ne sunt necunoscute și astfel ele nu sunt incluse în cuvântul pe care i-l dăm, în numele obiectului. Orice ai putea spune "este" obiectul, ei bine nu este.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Selections from Science and Sanity Second Edition Paperback" de Alfred Korzybski este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.
Theodore Roosevelt

Nu criticul contează, nu cel care îți arată cum poate să se împiedice un bărbat puternic, sau care sunt locurile unde făptuitorul ar fi putut lucreze mai bine. Meritul aparține omului care coboară în arenă, a cărui față este plină de praf, de transpirație și sânge, care se luptă cu curaj... care cunoaște marile entuziasme, marile dăruiri, cel care se consumă pe sine pentru o cauză demnă, care cunoaște cel mai bine biruința finală și care, în cazul cel mai rău, dacă nu reușește, cel puțin eșuează pentru că și-a asumat riscuri mari. Astfel încât locul lui nu va fi niciodată alături de suflete reci și sperioase care n-au cunoscut vreodată victoria sau înfrângerea.

citat clasic din
Adăugat de Radu GSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Strenuous Life: Essays and Addresses Paperback" de Theodore Roosevelt este disponibilă pentru comandă online la numai 20.99 lei.

Iubirea este de departe cea mai importantă emoție pe care o poate avea cineva. Chiar dacă este vorba de iubirea față de Dumnezeu sau de iubirea pentru un alt om, este cea mai puternică, incredibilă și copleșitoare experiență. Momentul când îți dai seama ești capabil să iubești pe cineva mai mult decât pe tine însuți este, foarte posibil, cel mai important moment din viața ta. Pentru mine, cel puțin, așa a fost.

citat din
Adăugat de Bogdan IonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Before" de Anna Todd este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -67.99- 27.42 lei.

Omul este animalul cel mai viclean, cel mai periculos și cel mai crud din natură. Dintre toate animalele care ucid pentru hrană, omul este singurul care ucide pentru plăcere.

aforism de din Omul și umanitatea în aforisme și epigrame (18 martie 2015)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Dacă te vei gândi la ceea ce trebuie faci pentru alți oameni, caracterul tău va avea grijă de el însuși. Caracterul este un co-produs și orice om care se va devota cultivării sale pentru sine, va deveni un îngâmfat egoist.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Kierkegaard

Poetul sau oratorul nu poate săvârși ceea ce săvârșește eroul, el poate doar admire, iubească și să se bucure prin intermediul eroului. Totuși, poetul nu e mai puțin fericit; căci eroul este, ca spunem așa, natura sa mai bună, de care e îndrăgostit și-n care se desfată pentru că nu mai este el însuși, și iubirea sa poate fi admirație... El își urmează chemarea inimii, iar când a aflat ceea ce căuta, rătăcește pe la ușa fiecăruia cu cântecul ori cu povestea sa, pentru ca toți să-l admire pe erou precum el însuși și toți fie mândri de erou, asemeni lui... Dacă rămâne astfel fidel iubirii sale, dacă înfruntă zi și noapte acea viclenie a uitării care l-ar îndepărta de erou, atunci poetul și-a desăvârșit opera, s-a alăturat eroului care l-a iubit și el întocmai, căci poetul este natura mai bună a eroului, neputincioasă, într-adevăr, ca orice amintire, dar simultan transfigurată, ca orice amintire.

în Frică și cutremur
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vladimir Potlog

Poezia este o rugăciune Motto(Poezia este ca o rugăciune. Nicolae Dabija)

Poezia este o rugăciune
Spusă de un om sfânt.
Ea este ca un copil ce poartă un frumos nume
Și are suflet curat și blând.

Poezia este o rugăciune.
Pentru omul care iubește,
Și care nu mai prin dragoste,
Cu adevărat trăiește.

Poezia este o rugăciune.
Pentru cel renegat.
E o călăuză în lume
Și pentru cel cu sufletul împăcat.

Poezia este o rugăciune.
Spusă de îngerii din cer
Ea este o sfântă minune,
Plină de iubire, durere și mister.

poezie de (24 martie 2022)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dat fiind faptul , cel mai adesea, "frumusețea este în ochii privitorului", am mai putea adăuga , pentru acela care este capabil să o descopere, frumusețea iradiază un inefabil câmp de bunătate și tocmai aceasta o face fie demnă de dorit. Bunătatea manifestată adeseori este o garanție sigură a calității frumuseții unei ființe umane. Adevărata frumusețe depășește aparența. Nu există frumusețe mai reală decât înțelepciunea pe care o vedem că este plenar trezită în unele ființe umane rare. Frumusețea este adevăr și adevărul este frumusețe. Pentru cel care este capabil să se minuneze și să o contemple în toată splendoarea ei tainică, frumusețea se dezvăluie ca fiind ceva suprem, care ni-l revelează pe Dumnezeu.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca poată prinde rădăcini. Eu am ales cred în potențial, pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Romantic este visătorul incurabil, și cine l-ar putea judeca? Țara în care trăiește este visul: toate păcatele sale sunt idealurile unei iubiri nevinovate, unde poezia devine operă de artă, născută din inima templelor stela..
Și cine l-ar putea înțelege mai bine dacă nu visul în care s-a aventurat?!
Nu există lume exterioară dacă nu există și una în interiorul tău.

în Recurs pentru Infinit
Adăugat de Maria ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sistemul vostru de justiție "ochi pentru ochi" nu este construit pentru a aduce vindecarea pe planeta Pământ. Singurul lucru care poate elibera de violență este cel care este el însuși neviolent.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Cu cât ego-ul e mai agravat cu atât pentru el Gurul care este aproape, eventual nu doar din același oraș, chiar de pe aceiași stradă cu el, sigur nu este un Guru adevărat. Dar cu cât Gurul e mai la distanță, cu cât e mai îndepărtat, dacă se poate chiar fi mort acum 2000 de ani; Ei bine, asta da, e un Maestru adevărat demn de urmat pentru ego, dar de ce? Pentru ego-ul la un Maestru care e mort sau e extraterestru, ei bine ego-ul chiar îl iubește pentru că îl poate face muci. O astfel de ființă este un pashu și va fi sclavul minții pe viață. Cel care afirmă că a depășit mintea, dar nu are în el strălucirea nici o fărâmă de non-dualitate, este un pashu, un troglodit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook