Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

G.K. Chesterton

De ce să nu ne certăm pentru un simplu cuvânt? Care este folosul cuvintelor, daca nu sunt destul de importante ca să te cerți pentru ele? De ce mai alegem un cuvânt mai degrabă decât altul, dacă nu e nici o diferență reală între ele.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Hanul zburator" de G.K. Chesterton este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 19.99 lei.

Citate similare

Ivo Andric

Poduri

Dintre toate pe care omul le ridică și le construiește din necesitatea
de a trăi, nimic, în ochii mei, nu este mai valoros decât podurile.
Ele sunt mai importante decât casele, mai sacre decât templele.

Aparținând tuturor și fiind imparțiale cu toți, utile, întotdeauna
construite cu un rost, în locul unde se încrucișează cele mai multe
nevoi omenești, ele sunt mai durabile decât alte construcții
și nu servesc în folosul unor scopuri secrete sau rele.

poezie clasică de din Semne pe marginea drumului, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Bridge on the Drina Paperback" de Ivo Andric este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Neale Donald Walsch
cuvânt
Cuvintele sunt, pur și simplu, sunete rostite care înlocuiesc sentimentele, gândurile și experiența. Ele sunt simboluri, semne, embleme. Ele nu sunt Adevăr. Ele nu sunt realitatea.

definiție de în Conversații cu Dumnezeu, volumul I (1995)
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Știința este o manieră solidă, într-adevăr, de a studia lumea naturală. Știința nu este deosebit de eficientă în a face comentarii despre lumea supranaturală. Ambele lumi, pentru mine, sunt destul de reale și destul de importante. Acestea sunt cercetate în moduri diferite. Ele coexistă. Ele se iluminează reciproc.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Logourile care nu mai sunt folosite, treptat, își vor pierde înțelesul pentru public, la fel cum sensul unui cuvânt vechi nu mai este înțeles de contemporani. Oamenii nu vor mai avea asocieri cu privire la ele și ele nu vor mai putea produce bani.

în ziarul ActiveNews, interviu (29 februarie 2016)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Nu exsită printre contopiri nici una care fi produs un sens nou din condensarea elementelor sale; acestea sunt puse în evidență de cea mai simplă analiză. Modificările și înlocuirile trimit, asemenea cuvântului de spirit, la o formulă curentă și familiară, însă ele nu exprimă prin ele însele nimic altceva, de regulă nimic valabil sau interesant. Prin urmare, pentru aceste "cuvinte de spirit" este valabilă dar prima concepere: ele sunt nonsensuri. Astfel de producții, care s-au îndepărtat de una din caracteristicele esențiale ale cuvântului de spirit, pot fi numite spirite nereușite, sau pur și simplu li se poate refuza calitatea de cuvânt de spirit.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Eu văd eșecurile nu ca pe ceva negativ, nu ca pe un pas înapoi, ci sunt ca niște prăpastii și atunci când cad în ele, aterizez pe o trambulină care mă aruncă și mai sus decât eram înainte. De fiecare dată am ceva de învățat din ele și pentru asta nu pot decât să le iubesc și fiu recunoscător pentru ele. Atât succesul cât și eșecurile sunt pași către evoluție, dacă ai atitudinea potrivită.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

Bunurile întâmplătoare sunt foarte diferite între ele pentrusunt prețuite după folosul pe care îl aduc celui ce le are. Bunurile adevărate însă au un singur țel: fie în armonie cu natura; iar trăsătura aceasta este egală în toate. Cel care le stăpânește fără rațiune nu le ține mult timp; chiar și fericirea, dacă nu e bine strunită, devine apăsătoare. La fel stau lucrurile și cu binele: un bine se manifestă în plăcerile intense, un altul în împrejurări triste și grele; unul este stăpân peste bunăvoința sorții, altul i-a îmblânzit cruzimea: amândouă sunt deopotrivă feluri de bine, chiar dacă unul a străbătut o cale lină și plăcută, iar celălalt o cale aspră.

în Scrisori morale către Lucilius
Adăugat de AuraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.
Mircea Ursei

Rondelul covorului învechit

Între ele nu-i distanță,
De la covoraș la preș...
Unul are o prestanță,
Te ștergi pe altul, nu dai greș.

Ele creează ambianță
În domesticul decor,
Dar nu apare distanță
Între preșuri și covor.

Dacă ar face alianță
Între ele, ca niște frați,
Până nu ajung o zdreanță,
Ca fie mângâiați...

Între ele nu-i distanță.

rondel de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Untaru

Ce înseamnă un cuvânt

neștiința o iscoadă
viitorul nu ia mită
cere viața mulțumită
pentru marea ei rocadă

turbion de gânduri rele
țesătură de arnici
când nu știi ce vrei și nici
unde te vor duce ele

lumi care-mi treceau prin față
sau prin care eu treceam
lunile ce curg pe geam
nopți de gene îmi agață

un mister ascuns în ou
ca un semn de întrebare
pentru clipa trecătoare
când ajunge la potou

sunt același? nu mai sunt
cine poa' -mi dea răspuns
când nu știu îndeajuns
ce înseamnă un cuvânt...

poezie de
Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henry James

Întrecem rasele europene pentru că suntem mai liberi decât ele să alegem formele de civilizație care nu ne aparțin.

în scrisoare (1897)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Daisy Miller and Other Tales Paperback" de Henry James este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -36.76- 22.99 lei.
Arthur Schopenhauer

De vreme ce tot ce există și se petrece pentru om nu e prezent imediat decât în conștiința sa și nu se petrece decât pentru aceasta, e evident că predispozițiile conștiinței sunt ele însele lucrul cel mai important și că lucrurile depind mult mai mult de ele decât de figurile care apar în ele. Ceea ce un individ posedă pentru sine, ceea ce îl însoțește în singurătate și ceea ce nimeni nu poate -i ia sau -i dea, iată ce e mult mai important decât ceea ce posedă sau este în ochii celorlalți. Un om de spirit se simte excelent într-o singurătate totală grație propriilor gânduri și imaginației sale, în timp ce un prost se plictisește chiar dacă își petrece timpul numai în spectacole, serbări și ieșiri în lume. Un caracter bun, blând și moderat poate fi mulțumit în circumstanțe care lasă de dorit, în timp ce un caracter rău și plin de invidie nu va fi mulțumit nici dacă este acoperit de bogății.

în Arta de a fi fericit
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.
Ana Blandiana

Orașele nu seamănă între ele nu pentrusunt așezate diferit geografic, nu pentru că parcurile și clădirile lor urmează stiluri diferite sau pentru că istoria lor a fost de fiecare dată alta - toate acestea nu sunt decât consecințe neglijabile sau neînsemnate premise: orașele nu seamănă între ele pentru că au, fiecare, un alt suflet, inefabil, care nu poate fi comparat.

în Orașe de silabe
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Povestiri fantastice" de Ana Blandiana este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -55.00- 41.99 lei.

În compararea diverselor stări de plăcere și durere, iată normele de orientare. Vrem gustăm plăcerea, nu alegem, nici nu vrem durerea. Starea de mijloc nu o preferăm plăcerii, însă o preferăm durerii. Vrem orice condiție unde există multă plăcere și puțină durere și nu vrem pe aceea unde durerea întrece plăcerea. Relativ la starea unde plăcerile se cumpănesc cu durerile, e anevoie a hotărî dacă o vrem. Alegerea și voința nostră rămân în suspensie, după cum plăcerile și durerile sunt mai numeroase sau nu, mai vii ori mai slabe, într-un cuvânt după cum se echilibrează între ele. În fine, când una e egală cu alta, suntem osândiți, a nu putea vrea, fiindcă voința noastră nu se hotărăște pentru sau contra, decât când predomnește obiectul afecțiunii sau repulsiei sale.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Glimpse After Glimpse: Daily Reflections on Living and Dying Paperback" de Sogyal Rinpoche este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.
Viorel Muha

Sunt acum, cuvânt!

Citește-mă, deschide-mă filă după filă
nu sări un rând
sunt eu acolo scrisă
crede-mă, sunt scrisă în cuvânt
seara târziu, în noapte
de numai găsești, deschide o pagină de carte
și ia, filă după filă, cu grijă tare, totul, de la început
nimic acum nu poate să ne mai despartă
căci eu nu mai sunt, decât cuvânt
acolo împreună, ne vom citi noi viața
tu pe pământ, iar eu... un zâmbet, zburând în vânt
prin primăvara care te răscolește, amintește-ți
ultimul meu cuvânt
Dimineața! pune doua cești pe masa albă
cafeaua pune-o cu zâmbet, cu mine-n gând
și... îndulcește-o, gândește-te că încă sunt
sunt pe cealaltă parte, acolo undeva, privește-mă, te aștept!
și nu uita că până atuncea
chiar dacă ești singur, că eu încă pentru tine
sunt cuvânt!

poezie de (iulie 2010)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Nici o diferență între existență și nonexistență, dacă ne temem de ele în egală măsură.

în Despre neajunsul de a te fi născut
Adăugat de LorenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Primul drept al fiecărui francez este libertatea, dar situația lui reală este sclavia, deoarece săracul nu-și poate câștiga existența decât printr-o muncă de rob. Dacă ar vrea se folosească de prețioasa lui libertate, ar trebui moară de foame. Într-un cuvânt, libertatea este un cuvânt gol, iar dreptul celui puternic rămâne un drept care stă mai presus de toate legile.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marius Robu

Unu împărțit la doi

NOI suntem un singur cuvânt.
Eu nu te vreau pentru că ești altfel,
Ci pentru că mă iubesc
Și te iubesc
Și te iubești
Și mă iubești.
Vorbesc degeaba.
NOI ne iubim pe NOI,
Adică iubim același om,
Dar nu alt om,
Ci pe NOI.
Vorbesc degeaba.
Tu ai toate defectele femeilor
Pe care nu le iubesc.
Eu am toate defectele bărbaților
Care nu te iubesc.
La calități stăm și mai bine:
Pentru ele cred că te iubesc pe tine,
Pentru ele crezi că mă iubești pe mine.
Credem degeaba.
NOI ne iubim doar pe NOI,
Chiar dacă vorbim și gândim altfel.
Gândim degeaba.
Trece timpul și nu suntem împreună?
Ce este timpul?
Vine moartea și nu apucăm trăim
Amândoi?
Ce este moartea?
Câți suntem NOI?
Iubito, unu împărțit la doi,
Nu face nici unu, nici doi,
Ci două jumătăți,
Ca NOI
Făcut bucăți.

poezie de din Aproape alb (18 aprilie 2013)
Adăugat de Marius RobuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Karl Popper

Între Adevăr și Ființa reală, adevărul este o valoare, căci Ființa este mai bună decât Neființa. Aceasta din urmă nu este pur și simplu Nimicul, ea este o potențialitate și o amenințare pentru Ființă -distrugerea. Lupta pentru adevăr este o luptă împotriva distrugerii, pentru salvarea Ființei(efort care apare el însuși ca fiind distructiv dacă asaltează realitatea existentă ca "neadevărată"). Întrucât lupta pentru adevăr "salvează"realitatea de distrugere, adevărul angajează existența umană. El este proiectul eminamente uman. Dacă omul a învățat vadă și cunoască ceea ce realmente este, el va acționa în concordanță cu adevărul.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jeremy Bentham

Referitor la animale, întrebarea nu e, "Pot ele să raționeze?", nici "Pot ele să vorbească?", ci mai degrabă: "Pot ele să sufere?"

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să negi sau închizi ochii în fața defectelor tale nu le va face dispară. Doar struțul crede că dacă bagă capul în nisip nimeni nu îl vede. Acest concept ne spune că trăsăturile care ne provoacă o reacție negativă atunci când le vedem la alții, le avem într-o formă mai directă sau subtilă, în noi. Merită gândești așa doar prin prisma faptului că ajungi îți pui întrebări legate de tine atunci când te enervează trăsăturile altor persoane. Este amuzant vezi un om care îl ceartă pe altul pentrue leneș și nu face nimic cu viața lui doar ca să te uiți mai atent la viața celui care ceartă și vezi că și el este într-o perioadă "nu foarte productivă" a vieții lui. Și-a recunoscut propria lene și îl ceartă pe celălalt pentrueste MULT mai simplu să vezi la altul ce ai în tine decât să te privești pe tine. De aici vorba românească, "în loc vezi paiul din ochiul altuia, mai bine vezi bârna din ochiul tău." Ce facem de fapt, atunci când îi certăm pe alții? de obicei ne certăm propriile trăsături pe care nu ni le recunoaștem.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook