Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Vocația noastră este aceea de a fi sacramentul colectiv al unei Prezențe care este libertatea în esența ei, un sacrament de liniște în care toată umanitatea contemporană să simtă atracția acestei Prezențe pe care este inutil să o numim dacă nu o trăim, pentru că nu am face decât să o coborâm, desfigurăm, limităm și s-o facem odioasă. "Misiunea" noastră se poate rezuma prin expresia: "prezență Prezenței".

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Albert Einstein

Ființa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp și spațiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile și sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conștiinței sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toții și care ne limitează la dorințele noastre personale și la afecțiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii astfel încât aceasta îmbrățișeze toate creaturile vii și întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăși încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare și reprezintă un fundament pentru siguranța noastră interioară.

citat celebru din
Adăugat de Radu LiviuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Tot ceea ce spun este să rămâi un pic ca Prezența acestei Prezențe pentru că tot timpul stai și ești prizonierul gândului care răsare în propria ta Prezență. Prezența și iubirea sunt Una. Înțelegi oceanul de simplitate la care cu atâta dragoste te invit?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Este destul de clar, sarcina noastră este predominant de natură metafizică, pentru că este modalitatea de a face ca toată umanitatea să se autoeduce suficient de rapid încât genereze comportamente sociale spontane prin care să evite extincția.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ești deja pe drumul cel bun, dacă deja știi despre dezvoltarea personală, dacă ai înțeles secretul stă în puterea noastră interioară, atunci ajută-mă îi trezim și pe ceilalți. Dacă ne mulțumim ne întâlnim între noi, ne ajutăm între noi și să ne izolăm în bula noastră de oameni educați și evoluați, ne ratăm misiunea. Degeaba suntem 100 de mii care ne-am trezit dacă trăim între milioane de adormiți. Misiunea mea nu este doar a mea. Este a noastră. Dacă vrei trăiești într-o lume mai bună, datoria ta și misiunea ta nu este doar te faci pe tine un om mai bun și pe cei dragi ție, ci oferi o mână de ajutor celor mai sălbăticiți, necăjiți, săraci și nefericiți oameni ai acestei societăți. Să pui o carte în mâna unuia care nu a citit în viața lui și să găsești o cale îl motivezi să o citească, oferindu-i astfel șansa de a se trezi și el. Asta ar fi o victorie de 1000 de ori mai mare decât să faci un grup mastermind cu prietenii tăi deja evoluați.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Încercarea de a crea Liniște, produce și mai mult zgomot, pentru că Liniștea nu poate fi creată. Liniștea există deja, liberă de orice formă de sunet sau de zgomot. Dacă încerci creezi Liniște, astupi realitatea cu o dorință și creezi rezistență la ceea ce este, iar această rezistență determină apariția blocajelor sonore, din simplul motiv opunerea la ceea ce este, te face prizonierul realității asupra căreia acționezi cu rezistență. În clipele de zgomot, lupta contra zgomotului nu este calea către Liniște, pentru că elementul pe care îl condamni, prosperă în realitatea ta, din simplul motiv energia pe care tu o investești în lupta contra lui, reprezintă o hrană pentru el. Ceea ce condamni își va mări ponderea prezenței în realitatea ta, deoarece chiar tu alimentezi energetic această prezență. Prin lupta împotriva zgomotului, devii una cu lupta și devii prizonier în captivitatea zgomotului, întrucât la Liniște nu se ajunge prin război. La Liniște se ajunge prin Sine. Adică, prin Liniște. Deci, nu poți ajunge la Liniște prin zgomot, ci prin Liniște.

în Întoarcerea la Liniște, Liniștea, Partea I
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Doar omul, din toate creaturile pământești, are privilegiul de a conștientiza această prezență divină și de a-i răspunde personal, oferindu-i lui Dumnezeu, la rândul lui, însuși darul pe care Dumnezeu i-l face prin prezența lui. Prin însăși vocația sa, omul este chemat să se facă prezent lui Dumnezeu în felul în care Dumnezeu i s-a făcut prezent creându-l, în felul în care, în misterul Persoanelor divine, Tatăl este prezent Fiului și Fiul Tatălui. Această prezență reciprocă a Tatălui și a Fiului la care participă omul în ființa lui profundă este și însăși rădăcina prezenței omului față de semenii lui în comunitatea umană.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Mustrarea de cuget este un soi de tristețe care provine din îndoiala noastră că un lucru pe care îl facem sau l-am făcut nu este bun. Ea presupune neapărat îndoiala. Căci dacă am avea deplină siguranță ceea ce facem este rău, ne-am abține de la a face acest lucru, pentru că voința aspiră numai spre lucruri care au măcar aparența sunt bune. Iar dacă am fi siguri ceea ce am și făcut este rău, am simți căință, iar nu numai mustrare de cuget. Dar rolul acestei pasiuni constă în a ne face să cercetăm dacă lucrul de care ne îndoim este bun sau nu și a ne împiedica de a-l mai face altădată, cât timp nu ne-am asigurat că este bun. Dar întrucât ea presupune răul, cel mai bine ar fi să nu avem niciodată prilejul de a o simți. O putem de altfel preveni prin aceleași mijloace prin care ne putem lipsi de nehotărâre.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Libertatea noastră, cu prețul nostru pentru libertatea noastră, este cinică. Trăim patetic și sfârșim lamentabil.


Adăugat de Vasile GhineaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Atunci când facem o alegere – indiferent care – noi ne putem pune două întrebări: mai întâi: "Care sunt consecințele alegerii pe care sunt pe punctul de a o face?" În inima noastră noi vom cunoaște imediat răspunsul la această întrebare. În al doilea rând: "Ne va face mai fericiți, pe mine și pe cei din jur, această alegere a mea?" Dacă răspunsul este afirmativ, putem merge mai departe cu alegerea noastră. Dacă el este însă negativ, dacă opțiunea noastră ne poate face nefericiți, pe noi sau pe cei din jur, cel mai bine este să nu o luăm. Nimic mai simplu!

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Identitatea noastră nu este un dat exterior nouă, o categorie din afară în care suntem asimilați independent de ceea ce facem sau gândim. Ea este rezultatul, dar și expresia alegerilor și-al comportamentelor pentru care optăm în fiecare situație cu care viața ne confruntă inevitabil.

în Cine sunt eu?
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu, Sinele este eterna noastră Absență manifestată temporar ca Prezență. Dacă ceva nu este Aici, nu merită căutat. Dumnezeu care este "acolo" este un Dumnezeu al distanței și al așteptării, un astfel de "Dumnezeu" al deșertăciunii nu este ceea ce cauți tu. Adevăratul Dumnezeu este propria ta Absență, manifestată ca simplă Prezență. Poate vreo minte înțelege asta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aldous Huxley

Desigur că nu există niciun motiv pentru ca noile regimuri totalitare semene cu cele vechi. Guvernarea prin intermediul bâtei și al plutoanelor de execuție, al înfometării forțate, al întemnițărilor și al deportărilor în masă este nu numai inumană (dar de asta nu prea se sinchisește nimeni în ziua de azi), ci se poate demonstra că este și ineficace, iar într-o eră a tehnologiei avansate, ineficacitatea este un păcat împotriva Sfântului Duh. Un stat totalitar cu adevărat "eficient" ar fi acela în care atotputernicul comitet executiv al șefilor politici și al armatei lor de directori ar avea putere deplină asupra unei populații de sclavi pe care ar fi inutil s-o constrângă, pentru că și-ar iubi servitutea. Ai face s-o iubească: iată misiunea pe care statele totalitare de astăzi o dau ministerelor propagandei, redactorilor-șefi ai ziarelor și profesorilor de școală.

citat celebru din romanul Minunata lume nouă de (1946)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Island" de Aldous Huxley este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -69.00- 22.99 lei.

Ce anume este Acum, Aici, ce anume nu apare și nu dispare, asta este ceea ce căutăm în Satsang! Ce anume îi lipsește acestei Prezențe, pentru ca eu mă raportez la o experiență trecută și să plec cu mintea să o cumpăr din trecut: "Știi, aș vrea ca experiența aia să o cumpăr de la tine, minte! Te rog, minte, fii amabilă, vinde-mi (Nemurirea) acum, aici, în prezent!" Trebuie realizăm Acum, Aici, noi suntem Întregul căruia nu i se poate pune problema despărțirii. Noi nu suntem despărțiți. Nu există decât Unicul, acel zero dinainte de zero. Căutătorul, căutarea și cel căutat dispar în acest moment al Prezenței, Acum, Aici.

în Acela dinainte de "Eu-Sunt" mai poate fi pierdut?, Partea 4
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Pascal Bruckner

Umanitatea noastră nu se bazează pe natură, de aceea nu am încetat, de apariția speciei noastre, violăm ciclurile naturale prin cunoaștere, prin abilitățile noastre, prin munca pe care o facem.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fanaticii Apocalipsei. Sa salvam Pamantul sa pedepsim omul!" de Pascal Bruckner este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -31.79- 9.99 lei.
Karl Popper

Trebuie să facem planuri pentru libertatea noastră și nu pentru siguranță, dacă nu din alt motiv, atunci pentru că numai libertatea poate face siguranța sigură.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Descoperă ce poate face VOCAȚIA pentru tine! Vocația este o predispoziție pe care ai căpătat-o de-a lungul vieții tale. Este locul unde se întâlnește pasiunea ta cu viața reală. Este punctul în care găsești ceva ce te face fericit și reușești și să trăiești din asta. Prea mulți dintre noi au fost încălțați de părinți de prieteni sau chiar de preconcepții cu meserii pe care ajung le urască! Și asta e cea mai mare prostie, nu e ok asculți orbește de altcineva decât pe tine însuți, pentru că tu ești cel care suportă consecințele, tu ești fraierul care trage la jug toată viața. Găsește acel lucru care te face fericit, lucrul care să îți dea energie dimineața. Oricine are vocație, dar puțini au curajul de a o căuta. Ție îți este frică de succes? Ia-ți inima-n dinți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Trăim aici viața noastră separată și viața unei alte ființe, mult mai cuprinzătoare, care include ființările noastre separate așa cum corpul nostru include toate celulele separate care îl alcătuiesc. Și de aceea activitatea noastră spre binele acelui Întreg nu se irosește, așa cum nu se irosește activitatea celulelor pentru întregul organism. Poate de aceea moartea este doar un transfer al conștiinței dintr-o persoană separată într-o ființă mai cuprinzătoare, care include persoanele separate. Și asta probabil fiindcă întreaga viață omenească este numai sporirea continuă a conștiinței.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
George Sand

Dar ce viitor putea -i ofere acestei femei, acum când ea nu-l mai interesa? Ar putea oare s-o ia de soție, pentru a-i arăta în fiecare zi o față tristă, o inimă distrusă, un suflet dezolat? Ar putea s-o ia de soție pentru a o face odioasă familiei lui, demnă de dispreț pentru egalii ei, ridicolă față de servitori, pentru a o aventura într-o societate în care s-ar simți nelalocul ei și în care umilința ar ucide-o, pentru, a o copleși de remușcări, făcând-o să simtă toate nenorocirile pe care le atrăsese asupra iubitului ei?

în Indiana (1832)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lelia" de George Sand este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 14.99 lei.

Pe pământ misiunea noastră este să trăim o viață sfântă în mijllocul atâtor lucruri la care trebuie renunțăm.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emile Durkheim

Dacă dorim ne facem înțeleși, nu putem denumim cu același cuvânt prcesul în virtutea căruia, în sânul unei colectivități omenești, se elaborează un sentiment colectiv, acela din care rezultă adeziunea noastră la regulile comune sau tradiționale de conduită și, în fine, aruncarea în apă ca o turmă pentru că o oaie a dat tonul. În prima serie de fapte lipește orice reproducere, în cea de-a doua, ea este doar consecința operațiunilor logice, judecăților și raționamentelor, implicite sau formale, care constituie elemntul esențial al fenomenului. Reproducerea deplină nu este decât în al treilea caz, acolo, noul act fiind doar ecoul celui inițial.

în Sinuciderea (1897)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Division of Labor in Society Paperback" de Emile Durkheim este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook