Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Pitagora

Omul poartă în interiorul său o parte de Energie Primordială și Divină care supraviețuiește la moartea corpului, în Lumea Astrală, pentru ca, în acord cu comportamentul etic al vieții sale anterioare, să se reîncarneze în alt corp și să trăiască altă existență, și astfel în mod succesiv, până la întoarcerea finală la Divin.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Omul are drept la conștiință tocmai pentru a conștientiza că fără Dumnezeu e pierdut pentru viață. Deși moartea este un limbaj pe înțelesul vieții, n-ar exista altă soluție pentru renaștere într-o altă sferă de existență și la fel de pură cum e cuvântul Lui, căci viața se întregește cu moartea până la următorul elan al renașterii sale.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Deși moartea este un limbaj pe înțelesul vieții, n-ar exista altă soluție pentru renaștere într-o altă sferă de existență și la fel de pură cum e cuvântul Lui, căci viața se întregește cu moartea până la următorul elan al renașterii sale.

aforism de din WordPress.com, În ceruri, ultimul cuvânt nu va fi al morții...
Adăugat de ElenaelenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

O consecință foarte importantă a relativității este relația dintre masă și energie. Din postulatul lui Einstein, conform căruia viteza luminii trebuie fie aceeași pentru toți, rezultă că nimic nu se poate deplasa mai repede decât lumina. Dacă se folosește energie pentru a accelera un corp, fie că e o particulă, fie că e un vehicul spațial, masa corpului crește, astfel încât e tot mai greu -l accelerezi în continuare. Accelerarea unei particule până la viteza luminii ar fi imposibilă, fiindcă ar cere o cantitate infinită de energie.

în Universul într-o coajă de nucă
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Exigența fundamentală a lui Socrate în ceea ce privește eticul este ca omul nu doar pară că este drept, sau bun sau posesorul unor virtuți, ci fie și în fapt astfel, și anume în orice condiții, indiferent dacă există în preajmă alți oameni care să-I poată sau nu judeca, vedea, auzi, pedepsi ori răsplăti. Interiorul omului, prin urmare, trebuie fie coerent și conform cu exteriorul său, fără fisuri sau clivaje între înăuntru și în afară, între gând, spusă și faptă, astfel încât omul, din punct de vedere etic, reprezinte un întreg, un tot unitar. Opusul integrismului etic - condamnat de Socrate - va fi desigur "dualismul etic", a cărui regulă pretinde în exclusivitate respectul exterior al unui cod moral, fără Însă aspire la a cere gândului neexprimat sau sentimentului interior conformarea cu fapta.

în Când Socrate nu are dreptate, IX. Testul Gyges
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lantul de aur" de Andrei Cornea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.00- 23.99 lei.

Libertatea, înțeleasă în mod corect, este scopul Ingineriei Umane. Dar libertatea nu înseamnă nici dezordine, nici desfrâu. Libertatea constă în existența legitimă - în ființarea în acord cu legile naturii umane - în acord cu legile naturale ale Omului. O plantă este liberă doar dacă nu este împiedicată existe și să se dezvolte în acord cu legile naturale ale vieții vegetale; un animal este liber doar dacă nu este împiedicat să trăiască în acord cu legile naturale ale vieții animale; ființele umane sunt libere dacă și numai dacă nu sunt împiedicate să trăiască în acord cu legile naturale ale vieții umane.

în Natura noastră umană: știința și arta ingineriei umane
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Selections from Science and Sanity Second Edition Paperback" de Alfred Korzybski este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Cât timp omul se va identifica cu corpul său fizic, el va rămâne vulnerabil, slab, muritor ca și corpul fizic, și va fi atins de orice i se întâmplă corpului său. Dar dacă el încetează să se identifice cu corpul său fizic și cu impulsurile sale instinctive pentru a se identifica cu centrul universului, cu sursa vieții, cu Creatorul, el se va îndepărta din ce în ce mai mult de slăbiciune, de bătrânețe, de boală și de moarte, el se va apropia de Cel ce este nemuritor, omniscient, omniprezent.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.
Sigmund Freud

În scrierile mele am tratat mult mai puțin despre sursele cele mai profunde ale sentimentului religios, cât despre ceea ce gândește omul obișnuit când vorbește despre religia sa și despre acel sistem de doctrine și de făgăduințe care pretind, pe de o parte, clarifice cu o certitudine de invidiat toate enigmele acestei lumi și să-l asigure pe credincios, pe de altă parte, că o Providență plină de solicititudine veghează asupra vieții sale, urmând ca într-o existență viitoare -l despăgubească de privațiunile îndurate în viața de acum.

în Angoasă în civilizație
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Până și un viermișor prințișor în al său regat creat într-un măr stricat e mai frumos și grațios decât un bărbat care, prin comportamentul său soios, tratează cu indiferență femeia ce cândva i-a deschis în mod reverențios poarta sufletului ei prețios.

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Giovanni Papini

Adevărata noblețe a omului, eroismul său cel mai mare constă în a ști să trăiască până atunci când toate temeiurile vieții sunt distruse în el, până și atunci când vălurile și cârjele care fac posibilă viața tuturor au fost aruncate la o parte.

în Un om sfârșit
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un om sfirsit" de Giovanni Papini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.95- 14.99 lei.

Orice lucru pe care îl imaginați devine, astfel, la fel de real ca și mâinile sau orice altă parte a corpului dumneavoastră.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Edgar Lee Masters

Josiah Tompkins

Am fost cunoscut de toată lumea și foarte mult iubit,
Bogat, conform standardelor recunoscute
În Spoon River, unde am trăit și muncit.
Aici eram acasă,
În pofida faptului că toți copii mei au plecat departe –
Căci acesta este rostul vieții – toți, mai puțin unul.
Băiatul cel mic a rămas acasă
Pentru a fi sprijinul meu la bătrânețe,
Și cosolarea mamei sale.
Apoi, eu am început sa devin tot neputincios, iar el tot mai puternic;
Și nu mai era de acord cu mine in privința afacerilor,
Și soția lui spunea că sunt o piedică pentru el;
Și și-a convins mama fie de partea lui,
Și tot așa până când mi-au dat lovitura finală, încercând mă mute
În casa unde copilărise ea, în Missouri.
Astfel o bună parte din averea mea s-a pierdut –
Oricum, îmi făcusem testamentul chiar înainte să se fi întâmplat asta,
Așa ca n-a putut profita prea mult.

epitaf de din antologia de versuri Antologia de la Spoon River, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Spoon River Anthology Paperback" de Edgar Lee Masters este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.

Într-o epocă foarte îndepărtată, când omul nu intrase cu adevărat în posesia corpului său fizic, tradiția inițiatică spune că trăia tot timpul dedublat, în afara corpului său...

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lăcrămioara Vasuian Apostu

Întoarcerea spre sine

Clepsidra vieții
întoarce starea,
Urmează tăișul nisipului
pe retină...
Un fir roșu
însângerează irisul.
Derulare de timp,
calul înaripat al fericirii
galopează pustiul
iluziilor, depășind muntele
deșertăciunilor vieții.
Șansa la a-l prinde
minimă sau mare.
Numai urma labelor
cerberilor văzută
prin lupa minții
salvează întoarcerea.
Altă soluție, magia pură
contopită cu misterul.
Alchimia inimii însă
mai presus de orice!
Transferul de putere
și energie domină
gândurile pozitive,
atunci, ființa ia forma
amazoanei care-și
urmează drumul
pe calul ei prin pustiu,
până la capăt!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Benito Mussolini

Pentru fascism, lumea adevărată nu este lumea materială, superficială, în care omul devine un individ izolat de toți ceilalți, trăind prin el însuși și cârmuit de o lege naturală care, instinctiv îl face să trăiască o viață de plăceri egoiste și trecătoare. Omul fascismului nu este decât națiune și patrie; o lege morală care unește indivizii și generațiile într-o tradiție și într-o misiune, suprimând instinctul de viață închisă în cercul restrâns al plăcerii, stabilind în datorie o viață superioară, liberată de limitele timpului și ale spațiului, o viață în care individul prin abnegație de sine, prin sacrificiul intereselor sale particulare, prin moarte chiar, realizează acea existență pur spirituală care face valoarea sa de om.

în Fascismul (1934)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Comportamentul exterior al omului este mecanic. Este supus impulsului aplicat lui de către comportamentul sinelui interior, iar obiceiurile vechi ale sinelui interior continuă până ce sunt înlocuite de unele noi. Este proprietatea exclusivă a celui de-al doilea om, sau omului interior, pe care el o oferă sinelui său exterior – ceva similar propriei sale realități de a fi. Orice schimbare în comportamentul sinelui interior va rezulta în schimbări exterioare corespunzătoare.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Feeling Is the Secret Paperback" de Neville Goddard este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.99- 19.56 lei.
Sigmund Freud

Este clar, pentru cine cunoaște în profunzime această simbolică, că sensul visului, toate detaliile și unele dintre fragmentele sale devin mai ușor de înțeles fără a fi necesar ca cel care a dormit fie supus unui interogatoriu privind gândurile sale din vis. Ne apropiem aici de idealul popular pe de-o parte, iar pe de altă parte de metoda dragă popoarelor primitive la care imaginile visului se interpretau în mod exclusiv prin simboluri.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Goethe

Beethoven... o personalitate de sălbatic care nu numai că - în mod fals - consideră Lumea a fi un loc detestabil, dar reușește să o facă astfel pentru el și pentru toți cei din jurul său.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Planul Divin nu comportă restricții, ci numai sănătate, bogăție, iubire și expresia perfectă de sine. Astfel, omul întâlnește întotdeauna în calea sa elementele Alegerii Divine. El trebuie să trăiască zilnic după Planul Divin, în caz contrar fiind supus durerii.

în Jocul Vieții. Cuvântul este bagheta ta magică
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Complete Game of Life and How to Play it : The Classic Text with Commentary Study Questions Action Items and Much More" de Florence Scovel Shinn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.00- 43.99 lei.
Alin Ghiorghieș

Crezul

Crezi
într-un bărbat care duce cu fața la spate
o femeie pe pieptul lui
care duce cu ceafa în față
un copil pe spatele ei
care duce cu un obraz întors
un alt obraz neîntors dintr-o parte
în altă parte a noastră
în altă parte a noastră
în altă parte a noastră
cu noi în spate cu spatele la voi
cu voi în față cu fața la noi
în altă parte
din altă parte
aici!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru un discipol, a-și întâlni Maestrul înseamnă a găsi o mamă care acceptă îl poarte nouă luni în pântecele ei, pentru a-l naște apoi lumii spirituale. De îndată ce s-a născut, adică s-a trezit, ochii săi descoperă frumusețea creației, urechile sale ascultă Cuvântul Divin, gura sa gustă din hrana cerească, picioarele sale îl poartă în diferite locuri din spațiu pentru a face bine, iar mâinile sale învață creeze în lumea subtilă a sufletului.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook