Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Osho

Doresc ca oamenii să dezvolte în ei calități precum iubirea, în jurul căreia să nu creeze o biserică, luciditatea, care nu este monopolul nimănui și să-și păstreze mereu ochii puri și proaspeți ai copilăriei. Doresc ca oamenii să se cunoască pe ei înșiși, nu să fie de acord cu părerea altora – deoarece calea este în ei. Ființa umană bâjbâie în întuneric. Ea este asemenea unei case în care nu mai strălucește nici o flacără. Cu toate acestea, focul cunoașterii de sine se poate aprinde din nou, din cenușa ignoranței.

în Meditația, Calea perfectă
Adăugat de Cristian MuresanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Citate similare

Osho

Încrederea mea în existență este absolută. Dacă există măcar un adevăr în ceea ce spun, acela va supraviețui... Cei ce vor rămâne interesați de munca mea vor conduce în continuare torța, dar fără impună aceste adevăruri celorlalți. Eu voi rămâne întotdeauna sursă de inspirație, de lumină pentru discipolii mei și sunt sigur că ei vor simți aceasta și când eu nu voi mai fi. Doresc ca ei să dezvolte munca mea și să emane în jurul lor dragoste, puritate, înțelepciune, luciditate, calități care nu sunt monopolul nimănui, care nu sunt dependente de niciun sistem filozofic sau religios. Doresc ca oamenii să devină proprii lor stăpâni, să nu mai fie dominați și controlați de alte persoane.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă într-adevăr există o teorie complet unificată care guvernează totul, aceasta se presupune că poate determina, de asemenea și acțiunile voastre. Dar o face într-un asemenea mod încât este imposibil de calculat pentru un organism care este atât de complicat precum este ființa umană. Motivul pentru care spunem că oamenii au liber arbitru este pentru că nu putem prezice ce vor face.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Dacă îți dorești cu adevărat ca un vis de-al tău să se împlinească, nu renunța la el niciodată. Adaptează-ți mereu strategia, învață, îmbunătățește-te și nu te lăsa până când visul tău devine realitate. Toate acestea se aplică la obiectivele care depind doar de tine ca să le îndeplinești. Însă atunci când este vorba de o altă ființă umană, acceptă că "nu" înseamnă "nu". Nu poți forțezi pe cineva te iubească sau te dorească în viața sa. Oamenii nu sunt obiecte, nu sunt bunuri și nici lucruri. Ei au drumul lor, au viața lor și poate nu-și doresc sau nu îți mai doresc ca tu îi însoțești în călătoria lor. Caută să ai demnitatea necesară ca, după ce le-ai arătat ce îți dorești tu de la ei, accepți faptul că ei nu își doresc același lucru ca și tine. Să fii cu un anumit om poate fi doar visul tău, care provine din motivația ta interioară, dar poate sa nu fie și ceea ce-și dorește celalalt. Mergi mai departe, dă-ți o altă șansă și cu siguranță vei găsi pe altcineva care va dori același lucru ca și tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

În general, oamenii nu caută să-și eleveze conștiința. Dimpotrivă, ei trăiesc prin mintea colectivă a societății, prin psihologia maselor, urmând orbește mulțimea din jurul lor. Conștiința este un fenomen individual - pe care trebuie -l creezi singur. Societatea nu te poate ajuta; dimpotrivă, ea te va împiedica în toate modurile posibile devii cât mai conștient. Societatea nu are nevoie de oameni rebeli, ci de roboți care să respecte status-quo-ul, stabilimentul, biserica, statul. O ființă rebelă este periculoasă, deoarece ea nu va accepta nimic care i se impune din exterior, nimic care este în contradicție cu trăirea ei interioară - și va crea această revoluție interioară și în ceilalți.

în Dhammapada
Adăugat de Adriana Georgiana GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Democrit

Nemulțumirea de sine apare dintr-un dezechilibru al sufletului și din dorințe timide sau prea puțin fericite, când oamenii fie nu îndrăznesc, fie nu obțin atât cât doresc și se întind cu totul înspre speranță: sunt mereu instabili și schimbători, ceea ce este inevitabil li se întâmple celor ce trăiesc pe muchie. Încearcă să-și împlinescă dorințele pe orice cale și se învață și se obligă facă lucruri necinstite și grele, iar când efortul le este lipsit de răsplată, îi chinuie o rușine zadarnică, și nu suferă pentru că au dorit lucruri rele, ci pentru că le-au dorit degeaba. Atunci îi reține și regretul pentru ceea ce au început, și teama de a începe din nou, și se strecoară acea agitație sufletească ce nu-și găsește ieșire, pentru că nu sunt capabili nici să-și stăpânească dorințele, nici să li se supună lor, apoi șovăiala unei vieți în care a rămas puțină libertate și mucegaiul unui suflet care zace amorțit între dorințe înșelate.

în Euthymia
Adăugat de MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

După ani de practică și sute de oameni cu care am interacționat, atât în psihoterapie cât și în life-coaching și training, am aflat care sunt cele mai frecvente dificultăți cu care se confruntă oamenii în viețile lor. Astfel am observat că în marea lor majoritate, oamenii au o mentalitate care nu-i ajută depășească problemele cu care se confruntă, că se lasă prea mult influențați de cei din jurul lor, că încă sunt tributari unei mentalități învechite care îi împiedică să-și cunoască și să-și atingă propriul lor potențial. Atitudinea pe care o avem în fața vieții este cea care determină cât de departe și cât de sus putem ajunge, astfel că eu consider că este imperios necesar ca fiecare dintre noi să se descopere pe sine și să dobândească o atitudine și o mentalitate de învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Eu nu mai doresc și nu mai caut nimic. Existența și-a deschis porțile pentru mine. Nu mai pot spune că aparțin existenței pentru că acum sunt, de fapt, părticică din ea. Când o floare înflorește, eu înfloresc odată cu ea. Când Soarele răsare, eu răsar odată cu el. Ego-ul, care face ca oamenii să se simtă individualități separate, nu mai există. Trupul meu este o părticică din natură, ființa mea este o parte din întreg, Eu nu mai sunt o entitate separată.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Nicio ființă umană nu este o insulă. Trebuie vă amintiți mereu acest lucru, deoarece el reprezintă unul din adevărurile fundamentale ale vieții. Insist asupra acestui fapt, deoarece există mereu tendința de a-l uita. Facem cu toții parte din aceeași energie a vieții, din aceeași existență oceanică. Și tocmai datorită faptului că rădăcinile noastre sunt ancorate în aceeași unitate, este posibilă iubirea. Dacă nu am fi o singură unitate, iubirea nu ar fi nicidecum posibilă.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 6 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Ce îmi doresc

Îmi doresc fi aici,
Îmi doresc mă-nțelegi,
Îmi doresc te implici,
Îmi doresc ma alegi,
Îmi doresc -mi spui ce simți,
Îmi doresc îmi vorbești,
Îmi doresc să nu mă minți,
Îmi doresc îmi zâmbești,
Îmi doresc mă saluți,
Îmi doresc să nu eziți,
Îmi doresc mă săruți,
Îmi doresc fim iubiți,
Îmi doresc mă adori,
Îmi doresc mă privești,
Îmi doresc -mi dai fiori,
Îmi doresc mă dorești,
Îmi doresc ca să citești,
Îmi doresc știi ceva,
Îmi doresc mă iubești,
Îmi doresc fii a mea.

Îmi doresc îți vorbesc,
Nu-mi doresc mă rănești,
Îmi doresc ce îmi doresc,
Îmi doresc doar citești.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Ce-mi doresc de Anul Nou

Ce-mi doresc de Anul Nou?
Să am mai multă credință,
Să citesc Cuvântul sfânt,
Ce-ndeamnă la pocăință.

Ce-mi doresc? O, Doamne mare,
Să îmi dai înțelepciune,
Calea îngustă urmez,
Să fac numai fapte bune.

Ce-mi doresc de Anul Nou?
Să fiu lumină și sare,
Arătând celor din jur,
Că am un Dumnezeu mare.

Ce-mi doresc? Doresc fierbinte,
Părtășie-n Duhul Sfânt,
Cu Isus, Mântuitorul,
Ce mă ține pe pământ.

Da, doresc ca întreg anul,
Numai Lui Îi slujesc,
Să-I urmez cu bucurie,
Toată viața cât trăiesc.
Amin

poezie de (1 ianuarie 2017)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii aveau impresia

că orașul se scurge odată cu ploaia. rigolele erau pline de case
și canalizările refulau cartiere întregi. nemestecate
e doar o ploaie, fără nici o legătură cu potopul
dar cu toate acestea oamenii sunt sceptici
e prea multă apă. copacii se înmoaie
crengile lor par acum alge brun-roșcate
unduindu-se în așteptarea umpluturii de sushi
îngerii coboară și-încep măture totul
case, străzi, copaci, orașe
ca să aibă unde arunca noile pietre
din care vor crește alți oameni, alte case, alte orașe
impresia generală e că toate acestea ar avea un sens
dar totul este confuz. încă nedeslușit

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lumea zace într-o flacără a deșertăciunii; deși ea ridică numeroase biserici, îi lipsește luciditatea. Dumnezeul pe care oamenii îL caută, nu este în temple: El este existența naturală a tot ce este viu pe pământ. Pământul este la fel de dumnezeiesc și dătător de viață.

aforism de
Adăugat de Ana Georgiana NiculescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Oamenii care nu au țeluri înalte, în general le ating: își doresc foarte puțin și asta primesc. Viața nu trebuie trăită astfel. Cred că una din cele mai puternice forțe din lume este voința omului care crede în sine, care îndrăznește țintească sus, urmărească încrezător lucrurile pe care și le dorește în viață.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Căsătoriile nu sunt altceva decât niște afaceri ale politicienilor și preoților, niște încătușări la care oamenii aderă de bunăvoie. "Jurăm în fața ofițerului de stare civilă credință și dăruire partenerului de viață..." - este o insultă adusă iubirii! A aduce iubirea în fața preoților sau a politicienilor este cel mai urât lucru pe care îl poate face cineva; de fapt, este o crimă de neiertat. Iar asemenea legăminte sunt complet stupide: "Suntem de acord să ne căsătorim și promitem că nu ne vom despărți și nu ne vom înșela niciodată." Nu înseamnă prin aceasta că punem legea deasupra iubirii? Legea este doar pentru aceia care nu cunosc ce este iubirea. Legea este pentru cei care sunt orbi, care au uitat limbajul inimii și trăiesc doar prin comenzile minții.

în Iubire, Libertate, Solitudine
Adăugat de Adriana Georgiana GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Știi de ce își doresc oamenii promisiuni și iluzii? Pentru că nu vor să-și cunoască sufletele.

în Marea petrecere
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Dumnezeu binecuvanteaza America" de Petre Barbu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -42.00- 29.99 lei.
Oscar Wilde

Ce zarvă mai fac oamenii, despre fidelitate! Căci, chiar și în dragoste, este vorba doar despre o simplă chestiune de fiziologie. Nu are nimic de a face cu voința. Bărbații tineri doresc să fie credincioși, dar nu sunt; bărbații în vârstă doresc să fie necredincioși, dar nu pot: acesta este adevărul.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Collected Works of Oscar Wilde" de Oscar Wilde este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 22.99 lei.

Dragă viață

Dragă viață, nu-mi doresc
Să îmi dai mai mult,
Ci-mi doresc -mi lași mereu
Ce am azi și am avut.

Nu vreau bani, căci ei se pierd,
Nu vreau ani, căci anii trec,
Ci-mi doresc să fie bine
Oamenii ce îi iubesc.

Îmi doresc doar sănătate
Pentru cei dragi de acasă
Și -mi fie veșnic sprijin
Și mî aștepte-acasă.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mare parte din societate spirituală folosește ridicarea vibrației ca simplă tehnică pentru evoluție. Aurul are o înaltă vibrație telurică, e drept, dimantul negru, de asemenea, apa ionizată din vîrf de munte este și ea de o vibrație înaltă. Un corp poate să le folosească pe toate acestea și să aibe cea mai înaltă vibrație, susținută și de gânduri pozitive, dar toate acestea sunt elevări ale trupului- prima din alcătuirea noastră care moare. Nu este absolut nimic spiritual în a te folosi de toate acestea. Cât despre nemurire... mă-ntreb cine poate să-și dorească așa ceva pe acest pământ?

în Rupte din Seu, Lumea fără filtru (2016)
Adăugat de TchobanskySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John F. Kennedy

O națiune căreia îi este frică să-și lase oamenii să judece adevărul și falsitatea într-o piață deschisă este o națiune căreia îi este frică de oamenii săi.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Nation of Immigrants Paperback" de John F. Kennedy este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Aristotel

Perfectă este însă prietenia dintre oamenii cu noblețe spirituală, adică cei ale căror afinități izvorăsc din virtute. În același fel își doresc ei binele unul altuia: ca oameni de virtute;și oameni de virtute ei sunt în însăși esența lor. Iar a dori binele prietenului pentru prietenul însuși înseamnă a fi prieten în sensul cel mai înalt (pentru că o astfel de prietenie se datorează structurii interioare a celor ce o resimt și nu unei stări accidentale). Prietenia lor durează atât timp cât dau dovadă de virtute, iar virtutea este durabilă. Și fiecare dintre ei este bun atât în mod absolut, cât și în raport cu prietenul său, căci, oamenii cu noblețe spirituală sunt nobili în sens absolut și în același timp utili unii altora. E de la sine înțeles că asemenea prietenii sunt rare, oamenii de acest fel fiind puțini. Această formă de prietenie este deci perfectă atât prin durata sa, cât și prin celelalte trăsături, și în toate privințele fiecare primește și oferă celuilalt același lucru sau ceva asemănător, așa cum trebuie să fie între prieteni.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook