Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Istoria lumii este aceea a câtorva oameni extraordinari care au avut credință deplină în ei. Această credință face să se manifeste Divinul care este totdeauna în spatele nostru. O ființă umană care are o credință mare poate orice; acesteia îi este totul cu putință. O asemenea ființă umană va eșua numai când nu-și va mai da în mod suficient osteneala să manifeste puterea subtilă infinită a Universului. Cel ce va înțelege aceasta va realiza cât de important este să credem, înainte de toate, în forțele noastre proprii.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

O ființă umană cu adevărat eliberată poate să vă arate care este calea demnă de urmat și chiar poate să vă impulsioneze pe cărare, dar cu toate acestea voi trebuie fiți aceia care realizați cu eforturi proprii călătoria spirituală.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Orice om care nu s-a implicat, care nu face tot ce-i stă în putință, care nu joacă pe miză mare și nu trăiește la un standard de excelență este la un nivel profund un om cu spaime care trebuie vindecate. Acum, trebuie fiu clar: nu există niciun suflet pe planetă care să nu aibă o frică, ceva care-l împiedică trăiască la adevăratul lui potențial. Repet, însăși condiția de ființă umană este una a imperfecțiunii și o mare parte din această imperfecțiune apare din cauza spaimelor pe care le-am acumulat atunci când am părăsit perfecțiunea naturii noastre originare și am intrat în lume.

în Descoperă-ți destinul (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Dacă într-adevăr există o teorie complet unificată care guvernează totul, aceasta se presupune că poate determina, de asemenea și acțiunile voastre. Dar o face într-un asemenea mod încât este imposibil de calculat pentru un organism care este atât de complicat precum este ființa umană. Motivul pentru care spunem că oamenii au liber arbitru este pentru că nu putem prezice ce vor face.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Dorința de bogăție este pur și simplu capacitatea de dezvoltare a vieții, căutându-și împlinire; orice dorință este efortul unei posibilități neexprimate de a se produce. Puterea care caută să se manifeste este cea care determină dorința. Ceea ce te face pe tine îți dorești mai mulți bani, este același lucru care face planta crească; este Viață care își caută exprimare deplină.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Chiar crezi că visele tale merită? Crezi cu adevărat că merită efortul consecvent necesar pentru a le face să se manifeste? Din momentul în care o să crezi acest lucru cu adevărat, nimic nu te poate opri, nimic în afară de tine, fiindcă această credință este aceeași putere care creează și menține orice existență.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Ființa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp și spațiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile și sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conștiinței sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toții și care ne limitează la dorințele noastre personale și la afecțiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii astfel încât aceasta să îmbrățișeze toate creaturile vii și întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăși încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare și reprezintă un fundament pentru siguranța noastră interioară.

citat celebru din
Adăugat de Radu LiviuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Dintre toate fericirile care pot fi trăite pe pământ, cea mai mare este bucuria învierii Domnului. Învierea Domnului este putere cerească în toate dimensiunile sale. Prin El, dreptatea vine mântuiască sufletul omului.
Iisus, Fiul lui Dumnezeu și Fiul Omului – credință sublimă în Tatăl Ceresc rămâne cea mai extraordinară ființă care a străbătut vreodată pământul. Învierea domnului este un adevărat imn al vieții, evidențiată prin frumusețe, încântare și speranță. Omul fără credință este izvor de nefericire, îmi frânge inima...

în Înaripată de speranță (aprilie 2020)
Adăugat de Ioan MariaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat că atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca poată prinde rădăcini. Eu am ales cred în potențial, pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare problemă, credință, atitudine sau presupunere este exact problema care stă între tine și relația ta cu o altă ființă umană; sau între tine și tu însuți.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Credință

Precum eram îndrăgostit sadea,
Juratu-ți-am credință, draga mea
Și nu știam, malefică ființă,
Că am atâția "frați" întru credință!

epigramă de din arhiva personală a lui Gheorghe Culicovschi (2006)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aceia care caută competiția fac o greșeală gravă. A lovi, a răni sau a distruge este cel mai mare păcat pe care o ființă umană îl poate comite.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Heart of Aikido: The Philosophy of Takemusu Aiki Hardcover" de Morihei Ueshiba este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -81.99- 41.99 lei.
Immanuel Kant

A fi sensibil, adică a fi real, înseamnă a fi obiect al simțurilor, și deci a avea în afara sa obiecte sensibile, obiecte ale sensibilității. Sensibilitatea este singura formă de cunoaștere umană prin care ne sunt date obiectele. Acestea nu pot fi date omului decât în măsura în care îl "afectează";ca ființă senzorială el este o ființă care este afectată de obiecte, pasivă;o ființă care suferă.

în Critica rațiunii pure
Adăugat de AndreiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Unchiul Dan despre ființa omenească

Unchiul Dan a spus
ascultă,
există dreptate și există nedreptate,
și mai există două tipuri de oameni:

Cei în care nu poți avea încredere
și cei în care poți avea încredere că nu pot fi nedrepți.

Scoate microscopul și hai vedem
ce fac anumite persoane atunci când
află că ai făcut o greșeală.

Dacă te tratează de parcă n-ai mai fi o ființă omenească,
atunci află că
aceea este fața diavolului.

Mă sperie mai mult acei care
cred că ei au drepate absolută decât
acei care știu că au greșit.

Află care este persoana absolut convinsă că
are dreptate în privința a toate și a orice
și treci pe celălalt trotuar –
aceea este o femeie periculoasă
sau acela este un om periculos.

Acum, dacă întâlnești persoană care
își dă seama că ai greșit,
dar nu te judecă,
aceea este o ființă umană.
Asta te include și pe tine când judeci
pe alții.
Evită pe cei care încearcă dovedească mereu
au dreptate, acesta este semnul clar că nu au.
Evită pe cei care constant
vorbesc necontenit despre cum
au fost ei nedreptățiți,
asta înseamnă că așteaptă șansa lor
de a se revanșa pe cineva,
pe oricine –
oricine din apropiere poate deveni o victimă.

Vorbește cu oameni care spun
"s-ar putea am dreptate sau nu",
căci dovedind că ai sau nu ai dreptate nu este important,
important este cum tratezi oamenii și cum
te judeci pe tine. Altceva nu contează.
Atât.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Iubirea de Frați

Scăldat în foc de soare
Cu ochii mari și Luminați
Mă-nțeapă și mă doare
Iubirea mea de frați

Iiubirea mea frățească vine
Se opintește în ființă
Cu dor față de sine
Și jale în credință

Este credința de a fi
Și a Cânta pe Cel ce Este
Și a Cânta pentru a ști
Încet, Frumos și Bătrânește

Avem pământ frumos sub soare
Avem copiii minunați
Dar cel mai mult mă doare
nu avem Iubire-n frați

Un dor de frate care vine
Și vine în a ta ființă
Jălește dragostea de sine
Și far', A fraților credință

Și dacă frații nu ar fi
Și-ar fi în Cel ce Este
Nimic, de mine nu s-ar ști
Și, totu-mbătrânește!

poezie de din Floarea Dragostei (21 martie 2008)
Adăugat de Paul Preda PăvălacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prin fermă credință se declanșează generatorul de miracole în umană ființă.

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Atributele Divinului se regăsesc în fiecare ființă umană, într-o măsură mai mare sau mai mică. Dacă privești cu atenție în profunzimile sufletului, vei descoperi că fiecare ființă umană poartă în ea o scânteie divină.

aforism de din Cuvintele maestrului nostru – aforismele pline de înțelepciune ale lui Satguru Shiva Yoga Swami
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu este o ființă. Dumnezeu este o ființă separată de univers. Dumnzeu este o entitate separată de noi, dar ne cunoaște toate gândurile. Nu-ți imagina că Dumnezeu vrea -i purtăm vreo credință și că vrea ne sacrificăm viața pentru el. Dumnezeu este o ființă avansată, nu vrea stăm în genunchi în fața lui. Dumnezeu nu vrea ne simțim datori față de el că ne-a creat — de aceea nici nu apare și nu ne spune nimic. Dumnezeu nu vrea stăm ne gândim la el și să spunem că viață este un păcat în fața lui.

în Mintea condcue lumea (iulie 2013)
Adăugat de Iustinian CruceanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Christopher Morley
ființă umană (vezi și om)
O ființă umană este un ansamblu ingenios de canalizare portabilă.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Camil Petrescu
părere (vezi și opinie)
O părere este înainte de toate un act de credință ideologică și o credință nu poate să fie confortabilă ca un rând de haine gata.

definiție celebră de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un om intre oameni" de Camil Petrescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 23.99 lei.

Frați întru credință

Pe când eram îndrăgostit lulea,
Eu ți-am jurat credință, draga mea,
Abia apoi, malefică ființă,
Ai spus că ai mulți frați întru credință.

epigramă de din Antologia epigramei românești, 2007 (2009)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook