Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Vecinatatea destăinuirilor

Ceața s-a ridicat,
de pe eventualitate,
și vârfurile strigă
bucuriile simple.
Orașul este o oglindă
atentă, pentru că vrea să știe tot.
Ideile au ferestrele deschise
și cuvintele stau cu coatele pe pervazuri.
Parcă aș trăi într-o grenadă,
căreia i s-a scos cuiul de siguranță,
în vecinătatea destăinuirilor.
Trecerea prin denumiri
este o întârziere, o siluire.
Privirea pipăie înțelesul
și răbdarea trimite înainte o furtună
de încercare.
Așa poți cunoaște o zi,
care ți se cuvine, ajunsă
în altă parte.
Renunțarea este sinonimă cu orice,
cu oricine, oriunde,
oricând.

poezie de
Adăugat de T. Constantin GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Simone Weil

Deplinătatea iubirii aproapelui înseamnă fii pur și simplu în stare îl întrebi: "Care îți este chinul?" înseamnă știi nenorocitul există, nu ca o unitate într-o colecție, nu ca un exemplar al categoriei sociale etichetate "nenorociți", ci ca om, exact asemenea nouă, care a fost lovit într-o zi de nenorocire și în care s-a întipărit pecetea ei inimitabilă. Pentru asta e de ajuns, dar indispensabil, știi îndrepți asupra nenorocitului o anume privire. O privire care este înainte de toate privire atentă, în care sufletul se golește de orice conținut propriu pentru a primi în sine ființa pe care o privește așa cum este ea, în adevărul ei întreg. Numai cel capabil de atenție e capabil de o asemenea privire.

în Forme de iubire implicită a lui Dumnezeu (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Waiting for God Paperback" de Simone Weil este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.
Cornelia Georgescu

Scrisul este o formă de eliberare, în general. O formă de a te rupe din rutina zilnică, de a evada din cotidian, de a-ți crea propria lume, o lume în care să te poți refugia oricând, o lume în care poți fi orice, oricine, tot și toate...

aforism de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
om (vezi și ființă umană)
Omul este singura dintre ființele create căreia i s-a dat puterea de a simți, de a cunoaște, de a cunoaște că el cunoaște, și de a cugeta el cunoaște.

definiție de
Adăugat de Peter GluckSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu poți să fii sigur moneda nu se devalorizează, deci dacă ai bani deoparte, nu poți sta complet liniștit, pentru că nu ești 100% în siguranță. Nu poți să fii sigur partenerul sau partenera de viață nu te vor părăsi, deci nu ești 100% în siguranță nici la capitolul acesta. Nu poți să fii sigur vreo boală cruntă nu te va lovi, deci nu ai siguranță 100% nici aici. Asta ne învață nimic din ce este în exterior nu este sigur, iar securitatea, siguranța și confortul pe care ni le dorim atât de mult, nu există decât într-un singur loc. Acel loc din tine care știe că poți să pierzi sănătate, iubire și tot ce este material și totuși, stând în curul gol printre ruine, poți să te bucuri mai respiri. Acel loc este singurul loc pe care te poți baza, este singurul loc "real" și "palpabil", este ceea ce îți dă liniște și siguranță. Întoarce-ți privirea din afară înspre înăuntru și onorează, hrănește și îngrijește acel loc pentru că de acolo izvorăște fericirea. Păstrează-ți privirea în afară și mori de frică, stres și inimă rea, copleșit de suferințele zilnice.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O lume obosită este o lume care nu se odihnește - iar o lume care nu se odihnește este o lume zgomotoasă, condusă de tendința de mișcare a sunetului. Liniștea nu este niciodată absentă, pentru că Ea nu se întrerupe și nu se fragmentează. Liniștea care precede sunetul, rămâne în spatele sunetului - chiar dacă sunetul nu știe asta. Liniștea a fost acolo, când sunetul s-a născut, Liniștea rămâne în spatele sunetului și Liniștea va fi acolo și când sunetul se va întoarce acolo de unde a plecat: din Liniște. Așadar, nicicând Liniștea nu poate fi absentă din existență - este singura prezență care nu are formă și care nu poate fi caracterizată sau explicată. Nu poți vorbi Liniștea, pentru că orice ai spune despre Ea, nu este complet adevărat, deoarece cuvintele sunt sunete, iar o formă relativă nu poate cuprinde o Prezență Absolută. Însă, deși nu poți vorbi Liniștea, poți arăta către Liniște, chiar și prin intermediul cuvintelor. Și nici măcar asta nu e complet adevărat, pentru că Liniștea nu este acolo, într-o direcție, ci este chiar Aici, Acum, precedând orice formă, orice faptă, orice cuvânt și orice gând.

în Întoarcerea la Liniște, Liniștea, Partea I
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.
Osho

Dragostea este cea dintâi ușă. Prin ea, poți păși în afara timpului. De aceea oricine vrea să fie iubit, oricine vrea să iubească. Și nimeni nu știe de ce este dată atâta importanță dragostei, de ce există o tânjire atât de adâncă după dragoste. Și, fără să o cunoști bine, nu poți nici iubești, nici fii iubit, întrucât dragostea este unul din cele mai profunde fenomene de pe pământ.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Atunci când în viața trupului nostru pătrunde o dezordine gravă, natura, printr-o violentă intensificare a procesului vital, face uz de toate forțele pentru vindecare: așa se produce febra, care este simptom de îmbolnăvire și totodată încercare de vindecare. - Ceea ce este pentru boală febra este pentru voința ce se afirmă această întreagă lume: ea este vizibilitatea afirmării; iar prin faptul aduce la expresia sa deplină, cea mai înspăimântătoare, tot răul moral și tot răul fizic, care sunt consecința sa necesară, ea ține în fața voinței derutate o oglindă a propriei sale strădanii, vinovate de toată durerea existenței, dacă ar vrea să ajungă la deplina cunoaștere de sine și prin ea la schimbarea de direcție, la întoarcere, la eliberare.

în Elementele metafizicii (noiembrie 2008)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înainte de orice formă de existență, există o Prezență De Sine Existentă. Numele Său, nu poate fi vorbit, Prezența Sa nu poate fi simțită, căci niciun simț relativ nu poate penetra Infinitul Absolut. Orice nume i-am da, am limita Ceea Ce Este Cu Adevărat, pentru că, dacă numești un element, îl limitezi între pereții trasați de numele pe care i-l dai. Dacă numești o prezență, o transformi într-o idee, iar Ceea Ce Este Dincolo De Orice nu e un concept. Acum, noi îl vom da mai multe nume. Și, pare o contradicție, însă vom folosi aceste nume doar pentru a arăta către El, nu pentru a-L cuprinde. Cuvintele sunt indicatoare - și așa vor rămâne și în cazul de față. Conștiința Fără De Formă există în Liniște, fiind Una cu Liniștea. Nevăzutul este Nemanifestatul din care provine manifestatul, însă, prin manifestare, Manifestatul nu s-a separat de Nemanifestat, căci orice formă văzută este purtătoare de Prezența Nevăzutului, dar nu orice formă văzută este conștientă de Nevăzutul ce sălășluiește în interiorul său - tocmai de aceea, s-a creat această separare fictivă între Nemanifestat și Manifestat.

în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Laudă brumărie

Brumărel a trecut iute,
Alergând prin calendar,
Și-a venit de pe la munte
Veștejitul de Brumar.

Pe mașini, pe bănci, pe case
S-a depus o brumă groasă,
Deși zilele-s frumoase
Toamna este friguroasă.

Stau și beau o țuică fiartă
Cu reflexe aurii
Distilată fin, cu artă,
Doar din prune brumării.

Mintea în trecut colindă
Și-aș vrea tânăr mai fiu,
Dar mă uit într-o oglindă
Și-mi văd părul brumăriu.

Fuge timpul cu tot zelul
Nu poți să îi pui hotar,
Căci am fost ca Brumărelul
Și acum sunt ca Brumar.

Și nu știu unde se duce,
Dar un lucru-i stabilit
Că sunt bun ca vinul dulce
Care încet s-a învechit.

poezie de (26 noiembrie 2020)
Adăugat de Octavian CocoșSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Creangă

Cum a sfârșit de zis aceste, deodată s-a stârnit un vânt năprasnic, și, venind un vârtej înfricoșat, a ridicat pe ginerele împăratului în sus și s-a făcut nevăzut. Atunci podul cel minunat îndată s-a stricat și s-a mistuit, de nu se știe ce s-a făcut. Iară palatul în care ședeau moșnegii și cu nora, cu toate bogățiile și podoabele din el, s-a schimbat iarăși în sărăcăciosul bordei al moșneagului, de mai înainte. Atunci bătrânii, văzând astă mare nenorocire și pe nora lor în așa hal, au început a o mustra, cu lacrimi în ochi, și a-i zice cu asprime să se ducă unde știe, ei n-au cu ce s-o țină.

în Povestea porcului
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Povestea lui Harap-Alb" de Ion Creangă este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -38.44- 15.99 lei.

De vorbă...

De vorbă cu mine... De vorbă cu noi...
De vorbă cu tine... De vorbă cu voi...
De vorbă cu noi... De vorbă cu mine...
De vorbă cu voi... De vorbă cu tine...


Este un mare dar ca să poți vorbi,
Este o minune ca să poți zâmbi!
Comunicarea înseamnă speranță,
Atunci când suntem la distanță!

Eu stau uneori de vorbă cu mine,
Să aflu tot ceea ce nu îmi convine.
De vorbă cu mine mai stau uneori,
Să înțeleg clipele care îmi dau fiori.

De vorbă cu tine aș vrea ca să stau,
Să aflu toate lucrurile care te afectau.
Bucurie aș vrea să aduc în viața ta,
Iubește și trăiește-ți prezentul, nu uita!

De vorbă cu noi aș vrea să stau mereu,
Să aflu ce însemnă prietenia la greu.
Pentru noi, uneori ne mai schimbăm,
Atunci când suntem bine uităm ajutăm.

De vorbă cu voi încă nu am apucat să stau,
Dar aș vrea să știu dacă putea ca iau...
O parte din imensa voastră strălucire,
Ca să o transform într-o planetă de iubire.

poezie de (19 aprilie 2020)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai vrea să-ți dau formula succesului? Este destul de simplă, cu adevărat: dublează-ți numărul de eșecuri. Gândești eșecul este inamicul succesului, dar nu este așa. Poți fi descurajat de eșec și poți învăța din el, așa mergi înainte și fă greșeli. Fă tot ce poți. Și amintește-ți că în acest fel vei găsi succesul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Iulia Hasdeu

Am sperat o lume întreagă de fapte mari și am văzut acest mare teatru al omenirii, unde o parte din privitori cască, altă parte fără a fi atentă cu altele își petrece, și astfel puțini sunt care au înțeles piesa. Am sperat un viitor măreț și am văzut trecutul ce nu vrea să treacă. Oh! Omenire nenorocită și slabă, nu poți purta necazurile și a le îndepărta; îți este frică! Numai în tine nu mă mai încred, invidioasă omenire! Precum o rază de soare te deșteaptă și lăcrimând ochii deschizi la neobișnuita lumină, așa se deșteaptă omul a cunoaște pe om. Uită-te la stele și lucirea lor se schimbă, floarea se veștejește; marea umflându-se și scăzând alt drum își caută; pe ce privirea îți arunci toate se schimbă. Chipul statorniciei nicăieri nu-l găsești, degeaba îl cauți în lume; de la tine nu vreau nimic, nu cred nimic.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Brâncuși

În sufletul meu nu a fost niciodată loc pentru invidie - nici pentru ură, ci numai pentru acea bucurie, pe care o poți culege de oriunde și oricând. Consider ceea ce ne face trăim cu adevărat, este sentimentul permanentei noastre copilării în viață.

citat celebru din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Romani celebri - Constantin Brancusi" de Constantin Brâncuși este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -7.51- 5.99 lei.

Frica este un obicei, la fel cum este și autocompătimirea, victimizarea, anxietatea, disperarea, lipsa de speranță, înfrângerea și renunțarea. Toate acestea nu sunt decât rezultatul unor gânduri conștiente sau inconștiente, sunt doar modalitățile prin care ai fost învățat gândești și să trăiești. Ele nu reprezintă realitatea! Probabil ai preluat modul de gândire al mamei tale sau al altui adult care a participat la educația ta, sau ai fost influențat de mediul în care ai crescut. Și, pentru că, de fapt, aceste modele de gândire nici măcar nu-ți aparțin, poți oricând să le înlocuiești cu altele... Fă un experiment și înlocuiește în mintea ta frica cu curajul, neputința ("nu pot") cu determinare, renunțarea cu voință... pentru că POȚI și VREI trăiești viața visurilor tale!

în Iubire, relații și viață. Reflecții
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicolae Vălăreanu Sârbu

Într-o altă stare

Ai înghițit sufletul înainte de a muri
și ai rămas în stare latentă de așteptare,
care ascultă tot, luptă și revine la viață.

Ai sondat lumina de dincolo de moarte
prin porțile deschise ale cetății necunoscute
unde intră caii cu trăsurile vântului stelar
fără să știe unde se duc.

Dacă totul trebuia să se întâmple așa
nimeni nu știe,
durerea filtrată-n suferință își râde-n crez
cum umbrele îmbracă haine de vitejie
și fug la nevoie.

Refacerea simțurilor căzute prea jos
ridică trupul la silueta avută înainte
și-l face trepideze din interior
pentru o perioadă de timp
neștiută.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicholas Sparks

Fiindcă toată lumea minte. Este o parte a vieții sociale. Nu mă înțelegeți greșit - cred că este ceva necesar. Cel din urmă lucru pe care-l dorește oricine care trăiește în societate este să domnească o onestitate totală. Îți poți imagina o conversație de acest gen: "Ești scund și gras", ar putea spune o persoană, iar cealaltă i-ar răspunde "da, știu". "Și în plus, miroși urât!" Așa ceva nu se face în viața socială. Așa că oamenii mint prin omisiune tot timpul. Oamenii îți spun tot felul de lucruri... și am învățat partea pe care o neglijează este adeseori cea mai importantă. Oamenii ascund adevărul pentru că se tem.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Safe Haven" de Nicholas Sparks este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -63.00- 25.99 lei.

Bucuria de a-ți trăi viața în sensul propriu al cuvântului este semnificatia posibilului. Cu cât deschizi mai mult porțile cunoașterii, cu atât poți învăța mai mult trăiești. Pe de altă parte, disperarea neagă posibilul și, prin urmare, viața.
Așa că haide, fii mereu cu un pas înaintea vieții, nu muri înainte de a muri!

în Cerșetori de existență, Să ai libertatea în mâinile tale (ianuarie 2011)
Adăugat de Ioana Dobrin MihalacuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dragostea este experiența căreia nu-i poți supraviețui altfel decât a nu mai putea trăi fără ea. Este sentimentul cel mai adânc din structura organică a omului cu tot ceea ce i-a fost dat fie, irezistibilul neant care aruncă omul dincolo de orice închipuire.

în Dragostea, o stare pe care n-o poți controla din lipsă de rațiune
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

Nu cumpărați

s-a stricat ceasul unor vremuri
cesornicarul a fost închis, de mulți ani
ia ieșit barba prin ziduri
un geam tremură și se sparge
șoseaua s-a prăbușit dincolo de cer, totul este haos
o mânuță de copil se zbate-n zidul zile de ieri

am cumpărat fiecare dintre noi cu monezi din viitor
speranța deaja îngropată de ieri
într-o stație de viață, o femeie strigă către orașul fără ziduri
nu cumpărați de vreți a mai fi, zile pentru ei

poezie de (februarie 2015)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook