Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Carl L. Becker

Nimeni nu poate nega faptul că o mare parte din publicitatea modernă este, în esență, necinstită; și se poate susține că libertatea de a minți tot timpul pentru a obține profit privat nu înseamnă să abuzăm de dreptul la libera exprimare, indiferent dacă este vorba despre încălcarea legii sau nu. Dar, din nou, o întrebare realistă este: cât de mult neadevăr trebuie permis de lege, pentru oblținerea profitului privat?

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Citate similare

Astăzi singura certitudine este că totul se mișcă. Când știința și rațiunea nu ne pot ajuta, un singur lucru ne poate salva: conștiința noastră. De aceea avem nevoie de o Ecologie a Sufletului!..
Cine crede în minuni, ridice mâna!!! Apoi ridică din nou cine a înțeles ce înseamnă să ai credință.
Și apoi din nou cei care spun că nu cred în Dumnezeu, dar înțeleg "cine" ESTE EL!!! Da, pentru că dacă spui crezi sau nu în ceva sau în cineva, trebuie mai întâi ai o idee clară despre asta și măcar știi exact despre cine sau despre ce vorbești..!

în Ochii pământului sunt în ochii cerului (noiembrie 2011)
Adăugat de Jimmy Somerville - Citatepedia.RoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Montesquieu

Este adevărat , în democrații, poporul pare facă ceea ce vrea; dar libertatea politică nu constă de fel în a face ceea ce vrei. Într-un stat, adică într-o societate în care există legi, libertatea nu poate consta decât în a putea face ceea ce trebuie să vrei și în a nu fi constrâns faci ceea ce nu trebuie să vrei. Trebuie ne fixăm în minte ce înseamnă independență și ce înseamnă libertate. Libertatea este dreptul de a face tot ceea ce îngăduie legile; și dacă un cetățean ar putea facă ceea ce ele interzic, el nu ar mai avea libertate, pentru că și ceilalți ar putea facă la fel.

în Despre spiritul legilor, partea a doua / cartea XI / cap. III (1748)
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Kate Bosworth

Păstrez tot ceea ce e privat, privat, de aceea nu vreau difuzez nimic din viața mea personală.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îmi tot imaginez că se mai adaugă încă un articol la Declarația Universală a Drepturilor Omului: dreptul de a avea acces liber la imaginație. Am ajuns cred că o democrație veritabilă nu poate exista fără libertatea aceasta și fără dreptul de a folosi ficțiunea fără nicio restricție. Pentru a duce o viață împlinită, omul trebuie să aibă posibilitatea de a crea și a exprima public universuri private, visuri, gânduri și dorințe, și de a avea acces permanent la comunicarea între spațiul public și cel privat. Cum altfel am putea ști dacă existăm, simțim, dorim, urâm sau ne temem?

în Citind Lolita în Teheran
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Reading Lolita in Tehran: A Memoir in Books Paperback" de Azar Nafisi este disponibilă pentru comandă online la 69.99 lei.

Trebuie păstrezi mereu o parte din tot ce câștigi. Nu trebuie să fie mai puțin de o zecime, indiferent cât de mic este câștigul tău. Dar poate fi și mai mult, depinde de cât câștigi. Plătește-te pe tine însuți mai întâi!

în Cel mai bogat om din Babilon
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului" de George S. Clason este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -18.30- 9.15 lei.

Cine poate descrie rănile din interiorul sufletului tău? Nimeni. Și nimeni nu poate simți asta pentru el decât tu cel care îl învelești.
Când corpul nostru este lovit de o boală, chemăm doctorul, cheltuim o mulțime de bani pentru medicamentele necesare. Dar când sufletul ne este chinuit, plânge. Când este în deznădejde, ce poate să -l vindece altceva dacă nu iubirea? Dacă sufletul tău plânge, nu înseamnă că ești slab, înseamnă că el e atât de rănit, încât lumina din interiorul lui e difuză cu efect de întunecare.

în Fără dragoste, e singurătate; un timp spre nicăieri...
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sergiu Celibidache

Este vorba despre înrudirea dintre tonuri, înrudire între diferitele niveluri de sunet, intensități. Dacă unul este foarte puternic, iar celălalt este slab nu este vorba de un contrast foarte mare. Dacă unul este foarte puternic, iar celălalt este tot puternic atunci avem un contrast enorm. Cu cât este mai mare contrastul, cu atât sunt mai numeroase punctele de contact dintre stările de fapt. Și cu cât este mai mare contrastul, cu cât sunt mai numeroase contactele, cu atât mai mult timp îmi trebuie mie pentru a percepe asta. Așadar dimensiunea temporală este inclusă în interval. Frescobaldi spune: Pasajele expresive trebuie cântate mai încet decât celelalte.

în Despre fenomenologia muzicală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a supraviețui nu am nevoie de focul lui Gale, învăpăiat de furie și ură. Sunt plină de foc eu însămi. Ceea ce îmi trebuie e păpădia primăvăratică. Strălucirea gălbuie care înseamnă renaștere în loc de distrugere. Promisiunea viața poate merge înainte, indiferent cât de mult ai pierdut. Că poate fi din nou bine. Și numai Peeta îmi poate da asta.

în Jocurile Foamei
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Catching Fire Hunger Games Trilogy Vol. 2" de Suzanne Collins este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -56.00- 20.99 lei.
Erich Fromm

Din cauza fatalității există războaie și o parte a omenirii trebuie să fie dominată de o alta. Fatalitatea se face vinovată că nu este posibil fie mai puțină suferință pe pământ decât a fost dintotdeauna. Fatalitatea poate fi raționalizată din punct de vedere filosofic drept "lege naturală" sau "destin omenesc", din punct de vedere religios drept "voința Domnului", din punct de vedere etic drept "datorie" - pentru caracterul autoritar ea este întotdeauna o putere mai mare exterioară individului, căreia individul nu poate decât i se supună. Caracterul autoritar venerează trecutul. Ceea ce a fost va fi în veci. Să dorești sau să muncești pentru ceva care nu există dintotdeauna înseamnă crimă sau nebunie. Miracolul creației - pentru că creația este întotdeauna un miracol - se află în afara experienței sale emoționale.

în Texte alese (1983)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Anatomia distructivitatii umane" de Erich Fromm este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -66.47- 39.99 lei.

Timpul ne-a învățat succesul înseamnă mult mai mult decât acumularea de bogății și că nimeni nu se poate considera un ratat, indiferent cât de subțire îi este portofelul, atâta vreme cât trăiește o viață de progres constant, înaintând pas cu pas, zi de zi, către realizarea țelurilor sale și dedicându-se, altruist, celor din jur.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bibliotecarul: Ei bine, -ti zic eu ceva, băiețaș. Știi ștampila aia mică pe care scrie Biblioteca Publică New York? Poate că nu înseamnă nimic pentru tine, însă pentru mine înseamnă al dracului de mult. Sigur, n-ai decât râzi. Știu eu genul tău: insipid, care face scene și încalcă normele. Da, știu eu ce gândești: De ce face tipul ăsta atâta tămbălau de niște cărțulii vechi? Să-ți dau un indiciu, puștiulică. Poate oamenii ca tine și ca mine pot trăi fără biblioteci. Poate. Desigur, suntem prea bătrâni pentru a schimba lumea. Dar copilul acela, care se așează și deschide o carte, chiar în momentul ăsta, într-o aripă a bibliotecii locale, și găsește desene cu penisuri în The Cat in the Hat sau The Five Chinese Brothers. Nu merită ceva mai bun? Uite, dacă tu crezi că este vorba despre plata întârziată a unor amenzi și cărti care lipsesc, greșești. Este vorba despre dreptul acelui copil de a citi o carte fără ca mintea i se pervertească. Sau poate asta te excită, Seinfeld. Poate așa te simti bine, tu și prietenii tăi. Am o veste pentru tine, puștiule: S-a terminat cu distracția. Ai 7 zile la dispoziție, Seinfeld. Adică o săptămână.

replici din filmul serial Seinfeld
Adăugat de Alina-Olimpia MironSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă este vorba despre o tânără, ea trebuie să se ridice când e prezentată unei doamne sau unui domn mult mai în vârstă. În general, când se fac prezentările sau în cadrul unor discuții, tinerii nu vor sta jos în prezența persoanelor mai în vârstă. Dacă este vorba despre un bătrân, este politicos, dar nu indispensabil, să se ridice femeile. Dacă este vorba despre o doamnă în vârstă, se va ridica în picioare toată asistența.

în Codul bunelor maniere astăzi
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Octavian Paler

Vă amintiți ce povestește Dostoievski despre minutele petrecute în fața plutonului de execuție? Despărțise, dacă țin bine minte, acele minute în mai multe părți. O parte pentru a-și lua rămas bun în gând de la prieteni. O parte pentru a-și aminti viața. Și o parte pentru a privi cum soarele pe tabla unei cupole... Poate că trebuie să simți sudoarea morții ca înțelegi, într-adevăr, cât de frumoasă e o cupolă care strălucește. Pe care, altfel, o privești întrebându-te cât e de veche sau în ce stil e construită. Sau pur și simplu n-o observi deloc. Și poate că e o lege a compensațiilor în toate. Cei care speră sunt tocmai cei care au cea mai mare nevoie de speranță. La ce e bună speranța pentru cel care are totul? În schimb, unul ca mine trebuie să creadă orice rău are o limită. Inclusiv pustiul...

în Viața pe un peron
Adăugat de Valentina BecartSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Ce vrei spui prin: "Nu sunt pregătită pentru non-dualitate"? Mintea va susține de la naștere până la moarte că nu ești pregătită pentru Libertate. I-a hai vedem, e cineva pregătit? Nu, nu e nimeni! Niciodată persoana nu e pregătită pentru Libertate! Nu ai observat, nici pentru moarte nu e pregătită vreodată! Dar oare pentru minte ești? Dar când ți-a fost îndesat pe gât primul gând, prima invitație la sclavie te-a întrebat cineva dacă ești pregătită? Tu ești deja Libertatea, draga mea, și libertatea nu poate fi pregătită pentru libertate! Da, pentru persoană nu ești pregătită niciodată. Nu ai observat? La cei peste 30 de ani ai tăi mintea tot timpul mai vrea o porție din tortul cu durere al devenirii. "Hai, mai ia o porție de suferință, că pentru asta ești pregătită!" Gândul niciodată nu este pregătit pentru adevăr, pentru că mama lui mintea e doar o grosolană minciună, iar tatăl lui Speranța este un iluzionist perfect.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu gândești ca ceilalți, asta nu înseamnă că gândești "greșit". Poate ei se înșeală, chiar dacă sunt majoritatea, iar tu ai dreptate. Dacă nu îți plac aceleași lucruri care îi încântă pe alții, asta nu înseamnă că este ceva neregulă cu tine. Dacă alții nu îți oferă validare sau confirmări, asta nu înseamnă că nu faci bine ceea ce faci. Ești diferit, autentic, original și asta este tot ceea ce contează. Caută-ți întotdeauna calea și adevărul proprii pentru că ele te vor face fericit, indiferent de opinia altora. Atât timp cât nu încalci libertatea celorlalți, fii așa cum simți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Ce este iluzia? A. M: Credința mintii ca ești liber de ea este iluzia. I: Ce este libertatea? A. M: Eliberarea de minte cu toate "alegerile" sau credințele ei despre "libertate" este Libertatea. I: Este libertatea o stare a minții? A. M: Absolut nu, libertatea este de minte, nu pentru minte, de gând, nu pentru gând, de "eu", nu pentru "eu". I: Atunci cine se mai bucură de libertate dacă nu mai este "eu"-l? A. M: Libertatea este bucurie, fericire în ea însăși fără subiect și fără obiect. Când conștiința se recunoaște pe sine ca și conștiință explozia de fericire care are loc este definită drept ananda-beatitudine nețărmurită fără formă. I: Este libertatea o stare trecătoare? A. M: Cu siguranță nu, libertatea este liberă atât de stările trecătoare cât și de cele aparent netrecătoare. Ea este dincolo de orice așteptare sau dualitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Una din cele mai mari revelații ce îți poate schimba întreagă viață în bine este că procesul pentru a obține un obiectiv sau vis nu este ceva ce trebuie să înduri, o chinuială necesară ca obții ceva ci în acest proces se poate găsi cea mai mare sursă de bucurie și împlinire. În loc aștepți fii bucuros, fericit și împlinit când atingi visul sau obiectivul, cum ar fi fii fericit tot timpul în procesul de atingere a obiectivului, îți placă atât de mult procesul zilnic, săptămânal și lunar încât atingerea efectivă a obiectivului e doar cireașa de pe tort? Procesul este tortul întreg. Știi la ce mă refer?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a trăi

Să mori încet
te pierzi
pentru a-nțelege,
ceea ce
mintea-ți zice
dar sufletul nu,
pentru a trăi
pentru a crede
în tot ceea ce nu e
sau poate
doar o nebunie.

Să mori încet
și să închizi o ușă
care din întâmplare
ți s-a deschis și
tot din întâmplare
ți-a furat inima.

Să mori încet
pentru a crede
la ceea ce era
sau poate nu,
pentru a te putea
renaște din nou
fără a te nega
în viața asta,
disperata viață
de iubire
fără de sfârșit,
ca mai apoi mori..

Să poți muri încet.

poezie de
Adăugat de Cornelia MindaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Spectacolul înspăimântător dar momentan al morții unui scelerat este pentru crimă o frână mai slabă decât lungul și continuul exemplu al unui om privat de libertatea sa.

în Despre delicte și pedepse (1764)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu este întru totul inocent sau pur. Cel puțin o parte din corpul cuiva este necinstită și supusă greșelii.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook