Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Chris Keller: Ai văzut-o pe fosta mea soție, Bonnie. Când am cunoscut-o, era singură și foarte nefericită. Știam că o pot face să se îndragostească ușor de mine. Dar ceea ce nu știam... era că va continua să mă iubească și după ce i-am frânt inima. (Face o pauză.) Vezi, eu sunt un nimeni. Nu valorez nimic. Sunt cât se poate de rău... și să știu că există cineva care mă iubește mereu, oricât de rău... (Face o pauză.) Ești mulțumită acum? M-ai făcut să mă deschid și să îmi vărs toate măruntaiele la tine pe masă.

replică din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Chris Keller: O ne vedem azi, nu?
Sora Peter Marie Reimondo: La trei ai o vizită. Una din fostele tale soții.
Chris Keller: Da.
Sora Peter Marie Reimondo: Care din ele? Kitty sau Angelique?
Chris Keller: Bonnie, soția numărul 2 și 4, e cea mai bună.
Sora Peter Marie Reimondo: Hmmm.
Chris Keller: Iat-o.
Sora Peter Marie Reimondo: Aha, o roșcată.
Chris Keller: Nu, cealaltă.
Sora Peter Marie Reimondo: Chris, e...
Chris Keller: Enormă.
Sora Peter Marie Reimondo: Ei bine, a luat ceva kilograme în plus după divorț?
Chris Keller: Nu. Așa era când m-am însurat cu ea. De fiecare dată. Pa. (O duce pe Bonnie în camera de vizită)

replici din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Alice Kingsleigh: Îmi pare rău, Hamish. Nu mă pot căsători cu tine. Nu ești bărbatul potrivit pentru mine. Și îmi pare rău dacă asta îți va cauza probleme cu digestia. (Se întoarce către sora ei.) Te iubesc, Margaret. Dar asta e viața mea și eu sunt cea care decide ce face cu ea. (Alice se întoarce către Lowell, întâlnindu-i privirea aspră.) Ești foarte norocos să o ai pe sora mea drept soție, Lowell. Să te porți frumos cu ea. Te voi urmări cu atenție. (Alice se duce la mătușa Imogen și o ia de mână.) Nu există niciun prinț, mătușă Imogen. Trebuie vorbești cu cineva despre halucinațiile tale. (Alice trece pe lângă Lady Ascot, uitându-se urât la ea.) Se întâmplă -mi placă iepurii. În special, cei albi. (Se duce la mama ei.) Nu-ți face griji, mamă. Voi găsi eu ceva folositor de făcut cu viața mea. (Se întoarce către surorile Chattaway.) Voi două îmi amintiți de doi băieți hazlii pe care i-am întâlnit într-un vis.
Lordul Ascot: Pe mine m-ai uitat.
Alice Kingsleigh: Ba nu, domnule. Dumneavoastră și cu mine avem de discutat despre afaceri.
Lordul Ascot: Am putea merge la mine în birou? (Alice zâmbește și se îndreaptă spre casă, când, deodată, se întoarce cu fața către mulțime.)
Alice Kingsleigh: Și încă ceva. (Alice își ridică marginea fustei până la genunchi și începe dansese futterwacken.)

replici din filmul artistic Alice în Țara Minunilor, după Lewis Carroll (3 martie 2010)
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mr. McPhee: Nu ești homosexual.
Jack: Ba da, sunt! Și tu știi asta. Am văzut cum te uiți la mine și știu că știi. Gândeș-te la cum te-ai purtat cu mine și la cum te-ai purtat cu Tim. Pentru el era adevăratul fiu, iar eu eram diferit. Și oricât ai încercat faci dispară și să ignori asta, eu m-am străduit și mai mult. Eu am încercat mai mult decât tine, fiu tăcut, uit și să nu-mi deranjez familia cu problema mea. Dar nu mai pot face asta pentru e dureros. Îmi pare rău, tată. Îmi pare rău, Andie. Nu vreau trec prin asta, dar trebuie.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Margaret Mitchell

Era așa limpede eram făcuți unul pentru altul. Era limpede eram singurul bărbat dintre toți cei din jurul tău care te putea iubi. Cunoscându-te așa cumm ești în realitate - dură, lacomă de bani și fără scrupule, ca mine. Te-am iubit și am riscat. Am încercat totul și nimic n-a folosit. Te-am iubit atât de mult, Scarlett! Dacă m-ai fi lăsat, aș fi fost cu tine iubitor și apropiat cum e un bărbat când iubește o femeie. Dar nu puteam -ți arăt dragostea mea, pentu m-ai fi crezut slab și ai fi încercat s-o folosești împotriva mea. Și veșnic era el! Era îngrozitor stau în fiecare seară în fața ta, la masă, știind că ai fi vrut fie el în locul meu. Și seara, când te luam în brațe și știam... În sfârșit, astăzi nu mai are importanță. Mă mir acum de durerea de atunci.

citat celebru din romanul Pe aripile vântului de
Adăugat de CRISTEA GEORGIANASemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Gone with the Wind Paperback" de Margaret Mitchell este disponibilă pentru comandă online la 47.99 lei.

Ricky Lipman: Nu o să-ți permit să o faci pe Janey sufere iar. Ai ințeles? În plus, eu o iubesc.
Jake: Și eu la fel.
Ricky Lipman (după o pauză scurtă): Da, dar eu sunt cel mai bun prieten al ei, și am stat în fața ei tot timpul, iar ea... nu și-a dat seama până acum, dar o va face.
Jake: Eu sunt tipul grozav care și-a dat seama de greșelile pe care le-a făcut. Ea îmi va ierta toate greșelile și își va da seama că o iubesc cu adevărat.
Ricky Lipman (după o pauză): Fir-ar fie, așa e.

replici din filmul artistic Încă un film despre adolescenți?!
Adăugat de Dana Țugui MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Richard Brautigan

Luna versus noi, care nu vom mai dormi niciodată împreună

Stau aici, eu, demolatorul romantismului,
gândindu-mă la tine. Oh, îmi pare rău
te-am făcut nefericită, dar nu puteam face altceva,
trebuia fiu cumva liber.

Poate lucrurile ar fi stat altfel
dacă ai fi rămas la masă sau mi-ai fi cerut
ies cu tine afară și să privim luna,
dar tu te-ai ridicat și m-ai lăsat singur cu
ea.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Trout Fishing in America Paperback" de Richard Brautigan este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.
Cornelia Georgescu

Lucian: Off, Sonya... Nu-i vina ta, nu ție trebuie -ți pară rău. Tot eu am greșit și față de tine. Am fost un neghiob, un prost, un idiot! Cât de tâmpit pot fi uneori... Nu-mi vine cred! Cum am putut oare? Nu-mi dau seama... Nu trebuia te las -ți faci speranțe în ceea ce mă privește. Ți-am spus încă de atunci să nu-ți faci iluzii în privința mea; repet, n-am vrut și nici nu vreau suferi din cauza mea. Tot ceea ce doream era să te înveselesc puțin, -ți îndepărtez gândul de la colega mea, Maria și de la proaspătul ei soț, Nick, dar se pare că am greșit, din nou. Atât de mult... Scuză-, te rog, dacă poți. Cred că nu trebuia ne fi întâlnit vreodată...
Sonya: Nu din cauza asta m-am îndrăgostit de tine, nu atunci când ne-am întâlnit, nu pentru m-ai îmbrățișat și m-ai sărutat, ci de cum te-am văzut prima oară; mi-ai atras imediat atenția asupra ta, deci nu te considera chiar atât de vinovat. De atunci m-am tot gândit la tine, deși parcă știam că n-ar trebui, nu doream -mi fac iluzii în ceea ce te privește, dar s-a întâmplat, fără voia mea. De aceea vreau să știu acum dacă ești îndrăgostit sau nu, de altcineva; adică, mai exact, de ea? Sau dacă ești cumva liber; liber pentru mine?
Lucian: Off, Sonya... Ce-aș putea -ți zic? De moment ce lucrurile au luat o asemenea întorsătură și au devenit atât de serioase, cred n-am încotro, trebuie recunosc adevărul, deși știu că e dureros. Sonya, eu... Tu... Îmi placi, foarte mult, vreau -mi fii și să-mi rămâi în continuare prietenă, dar... Îmi pare rău, nu te iubesc, adică nu sunt îndrăgostit de tine. N-aș fi vrut spun asta, dar e adevărul și nu-l pot evita. Aș vrea însă să nu suferi, nu din cauza mea. Repet, îmi pare rău...
Sonya: Nu-i nimic. Apreciez sinceritatea ta.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plânge ești ratat, neatent sau incompetent ci realizează atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți asta te trage în jos, poți considera partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri. Nu-ți irosi energie pentru a-ți confirma suspiciunile, folosește-o pentru a deveni puternic în interior. Asta te va face un om superior, căruia nimeni nu îi poate face rău. Și nu uita atragi oameni asemeni ție, rezultatele tale în lumea exterioară sunt expresia a ceea ce ești tu în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeriu Butulescu

Mișu (la telefon): Ramona!... Te rog, verifică știrea... Altfel, sunt nevoit opresc tiparul...(Pauză.) Poftim? Ai verificat-o? (Pauză.) Serios? N-a fost nici un viol? Păi atunci de ce țipa idiotul acela de consilier? (Pauză.) Da, știu! Nu era consilier! Era paznic de noapte... Dar de ce țipa? Așa țipă paznicii de noapte? (Pauză.) Poftim? A fost o înscenare? Făceau repetiție pentru un film? Un film artistic, de acțiune?... Ah!...

replică din piesa de teatru Bun de tipar, scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Cineva ca tine

Visam de multe ori la cineva ca tine
Care să mă ajute, să mă-nțeleagă bine
îmi iubească râsul și ochii să-i iubească
Și-atunci când sunt speriată el să mă ocrotească.
Și-acum când ești aici eu nu știu ce să fac
E uimitor ce fluturi am astăzi în stomac
Te văd ești real și toată topesc
Cu fiecare zi eu mai mult te iubesc
Când viața lovește cu al ei aspru bici
Cu inima ta bună tu ești mereu aici
Ești lumea mea, ești cerul, ești o frumoasă stea
Să schimb ceva la tine în veci nu aș putea
Probleme și necazuri acum dispar de tot
Căci tu ții în brațe când simt că nu mai pot
Mă tem de-un singur lucru și-l spun fără rușine
Că n-aș putea trăi fără un om ca tine.

poezie de , traducere de Octavian Cocoș
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o grămadă de gelozie în lume. Iubesc toate rasele, iubesc toți oamenii, dar uneori există ceva rău în oameni, și devin geloși. De fiecare dată când există cineva care merge mai departe de înțelegerea unui om, acesta tinde devină gelos și să-l dărâme. Dar cu mine nu vor putea face asta, pentru că sunt foarte, foarte puternic.

în interviu (august 2003)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Moonwalk Hardcover" de Michael Jackson este disponibilă pentru comandă online la 102.99 lei.

Chris Keller: Îți spun eu că Allah cel Mare știe noi i-am ucis pe Shemin și pe Brown și că i-am pus lui crimele în cârcă.
Ryan O'Reily: Cum ar putea? Eu nu i-am spus, tu nici atât.
Chris Keller: Hei, poate și-a dat și singur seama. Amândoi fuseseră "fetițele" lui Beecher.
Ryan O'Reily: Atunci poate crede tu ai făcut-o, nu eu.
Chris Keller: Ce, ai de gând să mă bagi pe mine la înaintare, O'Reily?
Ryan O'Reily: Nu. Uite, poate o să trec pe la Allah, văd ce știe de fapt. Poți să ai încredere în mine.
Chris Keller: Nu am de ales.

replici din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îngerul pe gheața subțire

De ce m-ai părăsit, de ce m-ai părăsit? îi strigam
Îngerului care dansa pe gheața subțire,
Dar el nu auzea, era beat de lumină,
Era beat de muzică, era beat de iubire.

Eu al cui sunt, pe mine cine apără?
Cine va sta în preajma mea ca un scut?
Întrebam mereu, dar el nu spunea nimic
Și din când în când se făcea nevăzut.

Valsa nebun cu femeia aceea albastră,
O pământeancă neînchipuit de frumoasă,
Ningea sălbatic peste gheața subțire,
Voiam plec, dar nu mai știam drumul spre casă.

Când dintr-odată îngerul m-a privit,
A întrerupt dansul și a venit aproape de mine,
M-a mângâiat pe față și doar atât mi-a spus:
Ține tu aripile și ai grijă de tine.

poezie de
Adăugat de dory58Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dialogurile însingurării

spune-mi ceva frumos
aș vrea dar nu știu prea bine ce și n-aș vrea rănesc
spune-mi ...
ai o casă frumoasă, ai o mașină super și îmi plac toate lucrurile tale
ceea ce dovedește că ai gust
știu. am gust, am miros, scot sunete și pot fi pipăit
îmi plac postările tale pe facebook și pe twitter
s-ar putea -ți placă și patul dacă ajungi în el
și bucătăria, și micul dejun preparat
și barul și biblioteca
și cred nici prezervativele nu-s chiar așa de urâte
vezi? știam că o să te superi. din cauza asta...
nu văd... tăcerile m-au orbit
și cuvintele, cuvintele s-au îmbrăcat cu trupul meu
ducându-mă de nas
eu nu știu să vorbesc așa ca tine, dar
darurile se dau de Paște și de Crăciun adică la naștere și la moarte
de ce ești așa de rău
eu? rău? glumești
cum poți spune despre cineva că e rău dacă nu îl cunoști?
îmi știi casa, mașina, hainele
dar pe mine, pe mine mă cunoști? dacă aș dispărea ce ar rămâne în urmă?

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În acel moment, când am înțeles suferința nu era decât un mijloc de a scăpa de platitudine, de a atinge sublimul, aveam șaptesprezece ani. Și totuși, nu această încercare și nu durerea pe care mi-a pricinuit-o și încă mi-o pricinuiește au făcut din mine ceea ce sunt. Nu știu nimic despre deznădejdea care urlă în mine și împotriva căreia nu pot face nimic.

în Hell, capitolul 4 (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dintotdeauna mi-a fost teamă -mi voi trăi tinerețea singură, și că voi îmbătrâni tot de una singură, fără cineva drag lângă mine. Am fost mereu mai retrasă, e adevărat, mi-a plăcut solitudinea; dar era frumos și mă simțeam puternică atâta vreme, cât eram sănătoasă și în orice moment știam că pot să mă înconjor de oameni. De data aceasta, însă, e altfel. De data aceasta îmi e teamă singurătatea nu mai este o opțiune, ci mai degrabă o sentință. Îmi era teamă că acum singurătatea va pune ea stăpânire pe mine, și ca nu voi mai avea nicio putere asupra ei.

în Scrisul, între vindecare și destin (2014)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Joey (lăsându-i un mesaj pe telefon lui Dawson): Hei Dawson, eu sunt. Am vrut te sun. Sunt la o petrecere cu Jack, Jen și colega mea de cameră nebunatică. Ghici ce? Mă distrez pe cinste, dar oricât de bine ar fi, lipsește ceva: tu. Nu ești aici și știu că am spus că sunt în regulă cu faptul că nu ai venit weekendul acesta, dat știi ce? Nu este în regulă pentru că îmi lipsești. Și în seara asta era un băiat care se dădea la mine sau cel puțin așa cred. Și era foarte drăguț, iar eu l-am alungat și nu știu sigur de ce am făcut asta. Dar sunt destul de sigură că am făcut-o din cauza ta. Mi-am petrecut ultimele două luni sperând că o să apari la ușa mea într-o bună zi, dar nu este așa. Tu ești undeva în lumea asta și îți urmezi visele și eu vreau faci asta. Dawson, cred este timpul te las să-i contunui viața. Și îmi este foarte greu fac asta pentru că știu că există o parte din mine care te va iubi mereu. Dar toată situația asta, visatul cu ochii deschiși, fuga nu ne fac bine. Așa asta fac acum, încerc ne eliberez, lucru pe care ar fi trebuit -l fac acum trei luni. Spun rămas bun, Dawson. Să suni. Pa.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vladimir Potlog

Nu mă iubește nimeni

Nu mă iubește nimeni,
Sunt trist și sufletul mi-i amărât...
Am crezut că mă iubești,
Dar tu m-ai părăsit.

Nu mă iubește nimeni,
Stau ca într-o închisoare închis
Și vreau fug în paradis,
Dar acesta e doar un vis!

Nu mă iubește nimeni,
Și inima mă doare!
De ce? Că nu pot merge.
De ce? Că n-am picioare.

Nu mă iubește nimeni,
Numai părinții și cei doi frați,
Care de la Dumnezeu
Îmi sunt dați!

Nu mă iubește nimeni,
Dar eu nu regret,
Eu o să iubesc și o să trăiesc
Până o să-mi bată inima în piept!

poezie de (14 decembrie 2005)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Sunt un bulgăr de nimic

Sunt un bulgăr de nimic,
sunt un strop de rouă-n soare;
dar cu cât mă foc mai mic,
cu-atât Tu,
cu-atât Tu te vezi mai mare.
Dacă-n lume m-ai făcut
o fereastră către Tine,
cu cât sunt mai nevăzut,
cu-atât Tu,
cu-atât Tu te vezi mai bine.

Doamne, când suntem noi doi,
n-are cel viclean ce-mi face.
Și cu cât îi duc război,
cu-atât Tu,
cu-atât Tu -mbraci cu pace.

Vin din cer mi-ai dat sorb
și pe ochi m-ai uns cu tină.
Dar cu cât eram mai orb,
cu-atât Tu,
cu-atât Tu mi-ai dat lumină.

Iar de toate câte-n Rai
le păstrezi Tu pentru mine,
nu mi-e dor de tot ce-mi dai,
cât mi-e dor,
Doamne, cât mi-e dor de Tine.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Helen Keller

Sunt doar un om, dar sunt cineva; nu pot face totul, dar pot face ceva; nu voi refuza fac acel lucru pe care pot să-l fac.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Story of My Life Paperback" de Helen Keller este disponibilă pentru comandă online la numai 24.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook