Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când corpul acționează spontan, asta se numește instinct. Când sufletul acționează spontan, asta se numește intuiție. Ele seamănă și totuși sunt departe una de cealaltă. Instinctul e al corpului - grosierul; iar intuiția e a sufletului - subtilul. Iar intre cele două se află mintea, expertul, care nu funcționează niciodată spontan. Mintea înseamnă cunoaștere. Cunoașterea nu poate fi niciodată spontană. Instinctul este mai jos decât intelectul, intuiția este superioară imtelectului. Amândouă sunt dincolo de intelect, și amândouă sunt bune.

în Intuiția - cunoașterea de dincolo de logică
Adăugat de GabiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Omul are trei in-uri principale: instinct, intelect si intuiție. Unii rămân doar cu instinctul, alții prin cultură dezvoltă intelectul, iar roada credinței este intuiția care vine prin intermediul Duhului Sfânt.

în Dreapta Credință, Conectarea la Hristos (februarie 2013)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Intuiția este cea mai înaltă treaptă a scării, scara conștiinței. Această scară are trei trepte: prima și cea mai de jos este instinctul; a doua, cea din mijloc, este intelectul; iar a treia, cea mai de sus, este intuiția. În toate trei este folosită particula "in". Lucrul acesta este semnificativ. El înseamnă că aceste calități sunt înnăscute. Ele nu se pot învăța, nu există niciun mod de a le dezvolta cu ajutor din afară.

în Intuiția - Cunoașterea de dincolo de logică
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Tu îți asculți intuiția? Sunt momente în viață când ceva din interiorul tău îți spune să faci un lucru, să o iei pe o anumită cale, în ciuda logicii sau a șanselor de reușită pe care le calculează mintea ta. Uneori, intuiția ta te îndeamnă să spui sau să faci un lucru, chiar dacă asta înseamnă să ieși din zona de confort, să ignori ceea ce te sfătuiesc alții, să acționezi contrar cu credințele tale din acel moment. Sunt anumite momente în viață în care toată existența ta se poate schimba, dacă ai curajul să-ți urmezi intuiția. Fă-ți curaj și acționează în acord cu chemarea care vine din interiorul tău și vei vedea că se va întâmpla ceva minunat. Doar ascultă de tine, ai încredere și acționează!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este cunoscut faptul că de la începutul creației sale, sau a ființei sale sufletul omului este ca o tablă ștearsă și are o facultatea prin care este dispus să primească forme sau intenții ale lucrurilor, iar o asemenea facultate se numește intelect posibil;el se aseamănă cu materia, căci tot așa cum materia este în potență față de diferite forme, tot așa intelectul posibil este în potență față de cunoașterile diverse. Însă intelectul este în act atunci când sufletul este desăvârșit de cunoașteri sau de intenții sau de intențiile lucrurilor inteligibile: așa încât, atunci când el dorește, iese în actul acelui care înțelege și produce acele intenții care îi sunt prezentate în act, iar sufletul desăvârșit astfel și dispus astfel se numește intelect în act.

în Cartea Definițiilor
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Canon of Medicine Hardcover" de Avicenna este disponibilă pentru comandă online la 451.99 lei.
Lao Tse

Oamenii superiori nu au virtute lumească, ei au Virtute. Cei ce țin la virtutea lor nu au virtute. Virtutea superioară corespunde Non-Acțiunii, ea nu are intenții. Virtutea comună nu acționează decât cu intenția ascunsă de a fi apreciată și recunoscută. Bunătatea superioară acționează întotdeauna fără intenții. Justiția înaltă acționează însă cu intenții. Ceremoniile care acționează ca și cum nimeni nu li se supune, sfârșesc prin violență. Când omenirea a pierdut cunoașterea, nu a mai avut decât Virtutea. Pierzând Virtutea, i-a rămas bunătatea; pierzând bunătatea, a găsit dreptatea; pierzând dreptatea, a stabilit în final ceremoniile. Dar ele nu sunt decât umbra virtuții și izvor de dezordine. Cunoașterea falsă este aparența Cărării și începutul prostiei. Omul de seamă prețuiește ceea ce este de seamă și nu ceea ce este ușuratic; el are în vedere fructul, nu floarea; pe aceasta o nesocotește și se alătură rodului.

în Tao Te King, 38
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Eu "nu știu", este eterna mea cunoaștere; iar "eu sunt" este eterna mea Iubire. Între acestea "două" curge spontan oceanul eternei mele Libertăți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neale Donald Walsch

Alegerile spiritului sunt întotdeauna alegerile cele mai înalte. Nu e nevoie să te întorci asupra lor. Ele nu mai trebuie analizate sau evaluate. Trebuie doar să le urmezi și să acționezi conform lor. Când trupul, mintea și sufletul nu acționează la unison-procesul de creație acționează la toate nivelurile, producând rezultate amestecate.

citat din
Adăugat de AndreeaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.
E.E. Cummings

De vreme ce emoțiile sunt cele dintâi

De vreme ce emoțiile sunt cele dintâi
care dau atenție
sintaxei lucrurilor
nu te vor săruta niciodată deplin;

acceptând să fie luat de fraier
când primăvara sosește în lume

sângele meu trăiește deplin –
iar săruturile vădesc un mai bun destin
decât înțelepciunea,
doamnă jur asta pe toate florile din lume. Nu plânge
–cel mai bun reflex al creierului meu înseamnă mai puțin decât
clipirea pleoapelor tale care spun

noi existăm una pentru cealaltă: atunci
râzi, sprijinită cu spatele în brațele mele,
pentru că viața nu este un paragraf.

Iar moartea – cred – nu este o paranteză.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eliberarea de gânduri

Mintea rămâne indecisă în marele Vid.
Aici cea mai înaltă cunoaștere este nețărmurită.
Cel care face ca lucrurile să fie așa cum sunt nu poate fi izolat de lucruri.
Astfel, atunci când vorbim de ‘limite', rămânem închiși în lucruri limitate.
Limita nelimitatului se numește ‘plenitudine.'
Nemărginirea a ceea ce este limitat se numește ‘vacuum.'
Tao este sursa amândurora.
Dar el însuși nu este nici plenitudine și nici vacuum.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

"Amândouă sunt foarte uzate pentru că sunt sculele pe care le folosesc cel mai des," a explicat, chicotind, Satana. "Nu vreau să sară prea mult în ochi pentru că, în acest caz, oamenii ar ajunge să știe cum să se protejeze față de ele. Merită, însă, cu prisosință prețul cerut: una este Îndoiala, iar cealaltă Simțul inferiorității. Când toate celelalte ispite eșuează, acestea două nu dau greș!"

în Povești pentru părinți, copii și nepoți
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

TU ești VIAȚA și nu corpul. Doar mintea ta crede căci corpul are viață, adormi sau leșină - și o astfel de credință iluzorie va înceta și tu te vei trezi din somnul pe care fals mintea ta îl numește "Viața mea". TU EȘTI VIAȚA, nu ai viață. Căci dacă cu adevărat ai avea viață ai putea-o prelungi cât ai dori, nu? OARE O PAUZĂ ÎN PERCEPȚIA existenței să fie sfârșitul ei? Noaptea în somnul profund, în leșin, comă, tu ești, dar nu mai știi că ești, de unde știi că nu exact la fel este și în Moarte? Când Prezența se resoarbe în Absență voi numiți fals asta moarte, când Absența se manifestă ca simplă Prezență voi numiți fals asta naștere, dar EU ABSOLUTUL sunt dincolo de orice efemeritate, naștere-moarte; apariție-dispariție!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rațiunea și memoria sunt ca două jumătăți ale aceleiași nuci: nu sunt identice, dar împreună formează întregul. Și rațiunea mea, și memoria mea mi-s la fel de dragi și amândouă m-au ajutat la fel de mult în viață, iar ele s-au ajutat una pe alta la fel de mult și niciodată una n-a încercat s-o domine pe alta, s-o facă servitoarea ei. Amândouă sunt conștiente de acest mare adevăr: Ce-ar fi memoria fără rațiune? Ce-ar fi rațiunea fără memorie?

aforism de din Rațiunea și Memoria în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (4 iulie 2021)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Mintea este un dar prețios de la Dumnezeu care este destinată să călăuzească sufletul omului la cele bune și plăcute Lui. Mintea este în suflet, iar sufletul este în trup. În minte este cuvântul, iar cuvântul este este sluga minții, căci ce voiește mintea, aceia tâlcuiește cuvântul.


Adăugat de Aurel RoșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar și în cele mai înalte stări mintea refuză să creadă că ea nu există ca entitate. Corpul este făcut din hrană așa cum mintea este făcută din gânduri. Privește-le așa cum sunt. Non-identificarea, atunci când e naturală și spontană, e eliberare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Experience of Nothingness: Sri Nisargadatta Maharaj's Talks on Realizing the Infinite Paperback" de Nisargadatta Maharaj este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Intuiția nu greșește niciodată, dar acționează mai des sub forma unor avertismente împotriva a ceva.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu "nu știu" este eterna mea cunoaștere; iar "Eu-Sunt" este eterna mea iubire. Între acestea "două", curge spontan oceanul eternei mele Libertăți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Ursei

Protest spontan populist

La mitingul lor spontan,
Aveau un unison slogan,
Că s-a scumpit fabulos
Hârtia de șters la dos.

epigramă de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul ar trebui să fie constructorul societății în care trăiește și nu prizonierul ei. Este adevărat că, pe măsură ce înaintează în vârstă, corpul i se îngreunează și mișcările devin din ce în ce mai lente, dar mintea devine la fel de ageră și activă, căci este inspirată de subconștient, care se află și acționează dincolo de influența timpului.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

TU EȘTI NENĂSCUT! Tu nu ești corpul-minte, aceasta este doar fantoma de zi care pâlpâie în tine. Tu nu exiști, doar Dumnezeu este real. Nu, nu, faci o confuzie; corpul nu ți l-a dat părinții. Părinții ți-au dat doar o bucată de muci, adică un ovul și un spermatozoid. Corpul ți l-a dat supermarketul din colț. Ce altceva e corpul decât pastramă, cașcaval și ceva bulion? Iar mintea nu cumva e reamintire, deci memorie? Fără memorie poți vorbi de o minte? Mintea înseamnă un tomberon de gânduri a cărui fermentație putridă se numește "eu"-l. Așadar, să revenim: de ce ești așa de mândră de frumusețea corpului și de sclipirea inteligenței, pentru că nu sunt chiar deloc tu și implicit nu sunt ale tale. Tot ceea ce crezi că ești sunt roluri pe care alții le-au scris în scurgerea timpului. Dar la 80 ani frumusețea ta fizică se va nărui, sclipirea inteligenței va piei înlocuită de Alzheimer. Așadar, nu mai bine te afli pe tine aici și acum? Tu nu ești corpul-minte, aceasta este doar fantoma de zi care pâlpâie în tine. Doar credința ta că ești o formă, te-a rătăcit de întreg și te-a izolat dureros într-o micuță și neputincioasă parte. TU EȘTI NENĂSCUT!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Experiența directă înseamnă extincția experimentatorului. Pentru minte asta este ca și cum i-ai trage un glonț în cap. Ori tocmai asta este, ca în momentul în care mori înainte de a muri, vezi că tu ești viața veșnică. Faptul de A-FI sau EU-SUNT este Conștiința, în care apare gândul, iar gândul încearcă să croiască o minte. A cui minte? Mintea mea. Ce este mintea mea? O căruță de gânduri trecute, viitoare, și așa mai departe. Toate acestea sunt doar efemeritate învățată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook