Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În orice caz, nu se poate ca întreprinderile, chiar la nivel republican, să nu fie sub o îndrumare unitară, sigur, cu multă autonomie, cu multe drepturi. Cu vreo 20 de ani în urmă le-am dat și noi drepturi foarte multe și primul lucru pe care l-au făcut a fost să ia credite și să facă tot felul de investiții neeconomice. Atunci noi le-am restrâns drepturile și am gândit că trebuie să ținem în mână anumite lucruri, deoarece pentru România 11 miliarde de dolari datorie în 1980 constituia o situație foarte grea. De altfel trebuie să vă spun că în discuțiile pe care le-am avut atunci cu Brejnev, el mi-a spus de câteva ori: nu te duce să faci datorii. De câteva ori mi-a atras atenția asupra acestui lucru, însă am greșit, că am dat multe drepturi întreprinderilor și toți s-au apucat și au spus că dacă avem drepturi, atunci să luăm credite din străinătate.

în Dialogul ruso-român; Ceaușescu - Gorbaciov (4 decembrie 1989)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

La sfârșitul lunii Martie, am lichidat datoria externă a țării noastre care, în 1980, reprezenta peste 11 miliarde de dolari în total. Din 1975 și pănă în Martie 1989, am plătit cca. 21 miliarde de dolari, din care dobânzile au reprezentat peste 7 miliarde de dolari. În această datorie nu au fost cuprinse și datoriile pe care le-am avut în ruble, și care de asemenea au fost achitate demult. Așadar, suntem independenți cu adevărat.

în Plenara C.C. P.C.R (14 aprilie 1989)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tata mi-a spus multe povești în tinerețe, pe care mi le-am amintit - de multe ori, extrem de util. M-a marcat observația că nu trebuie niciodată -ți pară rău de ce ai pierdut, ci -ți faci socoteala a ceea ce ai câștigat din pierderea aceea. Și avea mare dreptate bătrânul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi lucrăm mult cu țările în curs de dezvoltare și vrem accentuăm această tendință. Avem acum posibilitatea să le acordăm chiar și ceva credite. De altfel, acum avem de încasat 2,7 miliarde de dolari de la aceste țări (...), acestea sunt creditele acordate de România mai multor țări în curs de dezvoltare.

în Dialogul bilateral cu Mihail Gorbaciov, Moscova, la întru­nirea Tratatului de la Var­șo­via (4 decembrie 1989)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
David Boia

Apropo de drepturi și îndatoriri. Unii au multe drepturi și puține îndatoriri ăștia sunt cei puțini, alți au puține drepturi și multe îndatoriri ăștia sunt cei mulți.

aforism de (25 octombrie 2017)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Mircea Albulescu

Lucrul de care mi-a fost frică cel mai tare a fost ca, la un moment dat, când va veni, firește, timpul ca eu să nu mai fiu, fiul meu să nu aibă un gol, o suferință din cauza asta. Atunci am vrut ne iubim ca aricii. Știm păstram o anumită distanță. Să nu fie dependent de mine. Deși mi-ar fi plăcut foarte mult spună "măi tată, eu nu pot fără tine". În egoismul părintesc asta funcționează de foarte multe ori! Pentru răul copilului, și nu spre binele lui. De aceea mi-a reușit acest lucru. Să fie el însuși. Costă teribil! Dar n-are importanță. Sunt foarte bucuros că avem o relație prietenească.

în revista "Q Magazine" (octombrie 2009)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mahomed

O, oameni buni, soțiile voastre au anumite drepturi asupra voastră și voi aveți anumite drepturi asupra lor. Purtați- bine cu ele și fiți buni cu ele, pentru că ele sunt partenerele, sprijinul vostru.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Repet, îmi pare rău! Cred că am interpretat greșit unele lucruri și m-am lăsat influențat de acestea...
Lia: N-ai putea vorbi mai clar?! Ce lucruri?!
Lucian: Păi, lucruri... Însă, de curând am aflat că te-ai implicat foarte mult în realizarea cadoului meu și îți mulțumesc pentru asta.
Lia: Nu trebuie să-mi mulțumești doar mie. Se pare ești greșit informat. Toți au contribuit cu ceva la realizarea lui.
Lucian: Da, știu. Iar celorlalți le-am mulțumit deja. Însă ție doream -ți mulțumesc separat, într-un mod deosebit decât celorlalți.
Lia: De ce?
Lucian: Pentru tu ai avut o contribuție mai mare în acest sens. Și nu încerca negi, pentru că știu sigur că așa e. Toți ceilalți au recunoscut deja acest lucru. Mi-au spus că te-ai zbătut foarte mult. De ce-ai făcut asta, pentru mine?
Lia: N-am făcut-o pentru tine, în mod deosebit. Însă ar trebui -ți dai seama meriți efortul.
Lucian: Adevărat?! Chiar merit?!
Lia: Evident meriți.
Lucian: Chiar și după tot ceea ce am făcut în ultimul timp?
Lia: Dacă ar fi ne luăm doar după aceste ultime fapte, atunci ai dreptate, nu prea meriți! Însă n-ar fi fost corect să luăm în calcul doar această ultimă perioadă. Prin urmare, toți am căzut de acord meriți totuși acest cadou, pe care l-ai și primit. În plus, demarasem deja lucrul înainte ca tu ... Nu puteam da înapoi.
Lucian: Înțeleg. Oricum, îți mulțumesc mult. Apreciez ceea ce ai făcut pentru mine. În plus.
Lia: Ai dreptate! Chiar e adorabil.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Corbu

Noi și drepturile omului

Multe drepturi; între ele
Dreptul de-a urla la stele...

distih de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Am încercat îmbunătățesc telescoapele, pentru a vedea mai bine cu ele. Aceste instrumente mi-au dezvăluit câteva trucuri, pe care le-am descoperit în sfârșit, după ce le-am folosit de multe ori.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Reed Bennett: Majoritatea sfaturilor pe care le-am primit de la tatăl meu în copilărie erau prostii. Dar mi-a spus un lucru genial... mi-a spus că dacă voi avea vreodată vreo relație cu o fată înseamnă este prea mult pentru mine și că ar trebui mă însor cu ea.

replică din filmul artistic Ziua îndrăgostiților
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să știți că nu avem intenția soluționăm problema materiilor prime numai cu Uniunea Societică. Noi lucrăm mult cu țările în curs de dezvoltare și vrem accentuăm această tendință. Avem acum posibilitatea să le acordăm chiar și ceva credite. De altfel, acum avem de încasat 2,7 miliarde dolari de la aceste țări.
Vrem participăm mai activ la dezvoltarea acestor țări și în cadrul acesta ne asigurăm și unele materii prime.

în Dialogul ruso-român; Ceaușescu - Gorbaciov (4 decembrie 1989)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Lipsa de drepturi a femeii nu stă în faptul ea nu poate vota sau nu poate deține funcția de judecător - aceste îndeletniciri nu-ți dau nici un fel de drepturi; a avea drepturi înseamnă pentru femeie să fie egala bărbatului în relațiile sexuale, înseamnă poată accepta sau respinge după voia ei solicitarea bărbatului, să-și aleagă bărbatul după dorința ei, nu să fie aleasă.

în Sonata Kreutzer
Adăugat de Emilia NedelcoffSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Știi unde sunt cele mai bune soluții? În experiența altora care au avut aceleași probleme și le-au rezolvat. La orice problemă pe care o ai în viața ta, acum, poți fi sigur că cineva din șase miliarde de oameni a găsit soluția. Este un lucru fascinant poți intra într-o librărie și să poți cumpăra cu o sumă oarecare munca de douăzeci de ani a unui om. Există informații care pot duce la rezolvarea oricărei probleme, care funcționează, dar trebuie să lucrezi tu însuți la rezolvarea problemei care te frământă; ca mușchiul la sala de forță. Trebuie înveți, pentru că nimeni nu o să facă asta pentru tine. Adevărata încredere în tine nu este arăți altora de ce ești în stare. Caută în tine și vezi ce îți place să faci; și fă asta fără frică. Încrederea e de multe ori confundată cu aroganța. Dacă ce faci faci pentru tine, fără vrei demonstrezi lumii ceva, atuncidin toată inima, fără îți fie teamă de invidioși. De ce anume ți-e frică? În ce domeniu al vieții dai dovadă de lașitate?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și nu trebuie să ne entuziasmăm

Și nu trebuie să ne entuziasmăm. Pentru unui translator
Nu-i este permis entuziasmul. Calmi, trebuie să trecem
Cuvintele de la bărbat la fiu, de la o limbă
Pe buzele altora, ne-
Știutori, ca un tată care trece
Trăsăturile părintelui mort către fiul său,
El nesemănând cu niciunul dintre ei. Doar un mediator.

Noi trebuie să ne-amintim lucrurile pe care le-am avut în mâini
Și care ne-au scăpat.
Ceea ce am și ceea ce n-am în posesia mea.

Nu trebuie să ne entuziasmăm.
Chemările și cei care chemau s-au înecat. Sau, iubita
Mi-a lăsat câteva cuvinte înainte de plecare –
Ca să le păstrez pentru ea.

Și nu mai trebuie să povestim ceea ce ni s-a spus
Altor povestitori. Tăcerea ca mărturisire. Nu trebuie
Să ne entuziasmăm.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Poems of Jerusalem and Love Poems Paperback" de Yehuda Amichai este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Atunci când creierul masculin observă femeia de lângă el își verifică telefonul de câteva ori în timpul cinei sau al unei conversații, acesta înțelege că nu este suficient de important pentru parteneră. Acest lucru se întâmplă deoarece creierul bărbaților este «programat» să facă un singur lucru, nu mai multe în același timp, și filtrează astfel toți ceilalți stimuli.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Brain Fog Fix: Reclaim Your Focus Memory and Joy in Just 3 Weeks Paperback" de Mike Dow este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.
Buckminster Fuller

Lucrurile care trebuie făcute sunt: lucrurile care necesită făcute, care vezi tu că trebuie făcute, și pe care nimeni altcineva nu le vede că trebuie făcute. Apoi îți vei concepe propriul mod de a face ceea ce necesită făcut - acel lucru care nimeni altcineva nu ți-a spus să îl faci sau cum îl faci. Acest lucru va scoate la iveală sinele tău adevărat care de multe ori ajunge să fie îngropat în interiorul unui personaj care a dobândit o gamă superficială de comportamente induse sau impuse de alții asupra sa.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Untaru

Se dă lumea în scrânciob

Vorbește presa despre drepturi
Mă rog, acesta-i dreptul ei
Îndreptăție în câte piepturi
Nemulțumirile se strâng temei

Greve, mitinguri, zaveră
Încitații, incitații
Peste tot o filieră
Zeii soma beau. Somații,

Nimeni nu mai ține seama
De la Cotroceni în jos
Dacă teama sau doar zeama
Ne-a întors mințile pe dos!

Peste tot e câte un clinci
Când se ocupă o uzină
Cu pancarte și lozinci
Și canistre de banzină!!!

Geme țara de avarii
Spor în nici un fel de fel
Dacă noi vrem doar salarii
Și la muncă n-avem zel

Drepturi, drepturi, numai drepturi
tot ei și numai iei
Câte ofuri strang în piepturi
Toți acarii din Carei

Că plătim la oale sparte
Nu știu cin' le-a făcut zob
Și de dragul cărei arte,
Se dă lumea în scrânciob

poezie de
Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Comunitățile nu au drepturi. Numai indivizii din comunități au drepturi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine ne influențează în principal? Părinții, anturajul, figurile autoritare, profesori, lideri religioși, media și cultura, ca să enumerăm sursele principale. Însă cea mai importantă influență asupra noastră o au părinții pentru că ei sunt primul nostru contact cu lumea și fac parte din anturajul nostru încă de la început. Amprenta lor se simte cel mai puternic și chiar pentru oamenii care la un moment dat se revoltă împotriva părinților, acest lucru se simte foarte puternic pentru că dacă faci un lucru altfel de cum au spus ei, tot ești influențat în subconștient de părinți. Și dacă în loc să te duci la muncă așa cum îți spun părinții te revolți într-un mod incorect împortiva lor și te apuci de băut, înseamnă influența lor asupra ta a fost una negativă. Știu multe cazuri de părinți care își iubesc copii însă îi influențează negativ, iar această influență negativă vine din următoare surse: Supraprotejare. Lipsa de atenție și afecțiune. Educație greșită transmisă mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nichita Stănescu

Construcție

Eu sunt un mare Dom care dorm.
Eu sunt o mare stea care A.
Degeaba curgeți voi, le-am spus
celor care curgeau,
Degeaba ați fost, le-am spus celor
care erau.

Nu există un viitor al trecutului.
Nu se poate spune ce ar fi fost
dacă ar fi fost.
Singurul lucru din viitor
nu există încă.

Și tot n-am să fiu iubit
pentru că lașitatea
este zidul cel falnic și de granit.

- Dar tu, dar tu ce faci?
zise Îngerul...
- Ce fac,
trec!...

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook