Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Claudiu Dumitrache este un simbol pentru viitorul creației intelectuale care nu trebuie sa moară niciodată, oricât de digitalizați am deveni. Iar faptul că îmbină literatura cu muzica, e un semn foarte bun pentru muze, care ne vin de la vechii greci. Omul este o ființă capabilă de creație intelectuală, singura, de altminteri, iar Claudiu ilustrează acest lucru. El va duce literatura română și artele mai departe. Acum este multă umbră, dar va veni lumina. Claudiu Dumitrache este un intelectual care poate coagula suflete, ceea ce nu este puțin lucru.

în Dicționarul enciclopedic al scriitorilor români la începutul mileniului al III-lea – MILENARIUM, vol, Claudiu Dumitrache
Adăugat de Ionel CioabaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Identitatea romaneasca" de Ioan-Aurel Pop este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.30- 20.99 lei.

Citate similare

Citind poemele lui Claudiu Dumitrache am descoperit o profundă sensibilitate pentru priviri lăuntrice și dialoguri cu sinele. Auzindu-l cântând, m-am lăsat cucerit de o voce caldă, cu o personalitate unică în peisajul românesc. Vizionând videoclipurile sale, m-a impresionat modul strălucit în care îmbină elementele vizuale, coreografia și muzica pentru a crea mici bijuterii cinematografice. Apoi am realizat că e vorba de un singur artist cu talent pentru liteatură, muzică și film demn de a înconjura lumea.
Și ARTISTUL are doar 21 de ani! Prin Claudiu Dumitrache, noile generații ne asigură pe noi, adulții, ARTA ramâne pe mâini deosebit de bune!

(23 septembrie 2020)
Adăugat de Andrei ZincăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Claudiu Dumitrache este un tânăr cu un talent deosebit, care mi-a atras atenția datorită complexității sale artistice. Scrie versuri, compune muzică, cântă cu multă pasiune și are, cum se spune, firul din barba lui Dumnezeu, acel ceva care te face să simți lumina ce izvorăște neîncetat din inima lui, lumină în care ne scăldăm toți cei ce ajungem în contact cu el.
Claudiu, încântă-ne cu preaplinul sufletului tău!

în 20, Introducere (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ingeniozitatea lui Claudiu depășește cu mult barierele normalului. Creativitatea sa este o cale viscerală între artist și iubitorii de frumos. Claudiu Dumitrache face parte din acea categorie a tinerilor geniali, dornic și totodată pregătit să își întrebuințeze la maximum calitățile cu care a fost înzestrat pe această lume în care i s-a dat șansa să reziste. Da! Viața este o șansă, iar Claudiu știe cum să o exploateze, desigur, în modul real al viziunii sale, exact așa cum socotește îi este menirea. Fiecare zi din viața sa pare să fie un nou început, o nouă provocare. Cred în capacitatea sa de creator și îl încurajez să continue modelarea experienței vieții, prin versuri și muzică!

în 20 (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Până la 20 de ani credeam lumea e spațiul în care orice este posibil. După 20 de ani am început să înțeleg fiecare dintre noi avem o lume a noastră, în care ne trăim bucuriile, iubirile, dezamăgirile, împlinirile, completând traiectoriile noastre, astfel încât să fim fericiți.
Creativitatea lui Claudiu Dumitrache și modul în care își prezintă sufletul de artist, reflectă o astfel de lume în care inocența deschide ușa unei maturități și a unui caracter bogat în trăiri, în extreme... așa cum le poți simți la 20 ani. În cuvinte, în muzicalitate, în expresie, descopăr nevoia lui de sinceritate, o virtute destul de rară și care nu face altceva decât să îi deschidă ochii către lucrurile și valorile care contează pentru un om și pentru artist. Am încredere în Claudiu, pentru că are încredere în el. E primul pas important către a fi integru, bun, echilibrat și ancorat în realitatea vieții. Claudiu scrie și cântă așa cum este el și pentru asta are parte de toată susținerea mea.

în 20, Introducere (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Zilele noastre se prezintă puțin bizare. La 20 de ani, semidoctul de mine, ca și semidoctul de tine, încearcă să mascheze cât mai mult acest aspect pe care, indiferent de unde venim, ce facultăți am terminat și cu cine ne-am culcat, nu îl putem ascunde. Semidoctismul unui om este ca și păcatul strămoșesc: pentru creștini, este acolo, se simt vinovați de acel act mitologic. Pentru oamenii care nu mai pot crede în basmele citite de "mămica" înainte de culcare, semidoctismul este ca și publicarea unei cărți: corectezi cartea și o publici, lăsând greșeli pe care nu cunoști a le îndrepta și pe care speri să nu le observe nimeni.

în 20, Introducere (septembrie 2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poezie cu înger

Poezia lui Claudiu Dumitrache are înger.
Ea are cursivitate, e firească, parcă s-ar alcătui singură.
Sau – ca și cum s-ar scrie pe dinăuntru.
De partea cealaltă, nevăzută de la cititor.
Ca să poată comunica cu eventualul ei lector – precum cu reflecția lui, de pe idei, metafore, cuvinte.
Monologul devine astfel un dialog, cu lumea, cu semenii, cu sine.
Claudiu Dumitrache e un fidel slujitor al lui Apollo, zeul luminii, profeției și muzicii, care ținea într-o mână lira, iar în cealalt㠖 arcul.

Tânărul poet, atunci când se întreabă:

Cât vom mai putea, sărmani, să-i cităm pe tirani

Să păstrăm din melodie, dragoste și poezie?,

sugerează poezia e chemată să schimbe lumea, misiunea ei fiind să facă omul mai bun, mai sensibil la dragoste și frumos, ajutându-l să nu i se "lase seara în suflet".

El depoetizează, scriind o poezie originală, izvorâtă din bucuria de a cânta, de a crea, de a fi.
Ritmurile lumii în care trăiește coincid cu bătăile inimii sale. Dragostea cu care se apropie de cuvânt, îl însuflețește pe acesta și-l singularizează.
Acestea sunt câteva dintre semnele harului.
Claudiu Dumitrache e un poet cu viitor.

poezie clasică de din revista Poduri de Dor (12 februarie 2021)
Adăugat de Diana CiugureanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Manifest de unire" de Nicolae Dabija este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 18.99 lei.

Poezia nu a murit, – nu va muri, pentru că ea este o componentă esențială a sensibilității umane; – ea își are locul discret în adâncul ființei umane, un modus vivendi a naturii noastre. Așa credea și poetul național al românilor, acum mai bine de un secol, așa crede azi și un tânăr poet al vremii noastre Claudiu Dumitrache, – pe același meridian, cu alt limbaj, cu alte orizonturi ale recepției lirice, cu alt conținut în vălmășagul realităților contemporane! Lumea cuvintelor încărcate de înțelesuri e purtătoare de mesaje ale poetului care mai crede în miracolul poeziei, în arta sublimării adevărului subiectiv, dar care vorbește inimii semenilor săi. Astfel, în "Boemia unui mort" descoperim aceste versuri puse într-o matrice însuși existenței poetului, a percepției sale. (...) Lirism, modernitate, expresivitate autentică în densitatea și culorile verbului, poezia lui Claudiu Dumitrache este mesajul unui talent literar în configurația tinerei lirici de azi...

în Confluențe Literare (1 septembrie 2020)
Adăugat de Ionel CioabaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
om (vezi și ființă umană)
Omul este singurul animal care știe că trebuiemoară și asta i-a dat lacrima. Dar este, în același timp, și singura ființă care știe știe acest lucru și asta i-a dat zâmbetul.

definiție clasică de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Moartea este, pentru mulți dintre noi, trecerea în neființă. Inima nu mai bate, corpul nu mai e viu. Ce este timpul irosit? Ce este timpul înecat sub glia neroditoare? Ce este viața fără libertate? Ce este omul fără caracter și fără personalitate? Ce este omul hrănit de disperare? Ce este setea de perfecțiune? Ce este arșița agonisirii materiale nesfârșite? Ce este omul pansat în minciunile celor care conduc o țară? Ce este părintele care vede cum fiul și fiica lui nu au nici un viitor într-un sistem stropit de promisiuni deșarte și udat de impotență? Mintea mă poate ajuta să înșir sute de pagini, un șir nesfârșit de întrebări. Aceasta este moartea pentru mine. Aceasta este moartea, faptul că viu fiind trebuie să lupt cu moartea când scopul vieții este acela de a trăi viața.

în Chip printre monologuri
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce viața ar putea deveni în 40 de ani. Trebuie să subliniem ceea ce este posibil și ceea ce este imposibil cu resursele neregenerabile ale Pământului. Ce rol va juca îmbunătățirea tehnologică? Luând în considerare acest lucru, ce fel de viață putem produce în cel mai bun mod pentru 10 miliarde de oameni? Aceasta este o problemă care trebuie rezolvată.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Momentele trecut, prezent și viitor sunt făcute de minte și, în ultimă instanță, iluzorii. Trecutul și viitorul sunt forme ale gândirii, abstracții mentale. Nu-ți poți aduce aminte de trecut decât în clipa Acum. Ceea ce îți amintești este un eveniment care a avut loc în clipa Acum, iar tu ți-l amintești în clipa Acum. Viitorul, când va veni, este clipa Acum. Așa singurul lucru adevărat, singurul lucru care există este clipa Acum.

în Linistea vorbește, traducere de Ovidiu George Vitan
Adăugat de ValentishSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Ceea ce faci în acest moment este viitorul tău. Dacă faci bine pentru alții, pentru întreaga societate, pentru umanitate, atunci viitorul tău va fi bun. Norocul și ghinionul ți le faci singur. Ceea ce faci acum este foarte important pentru viitorul tău. Nu este nevoie să încerci să-ți ghicești viitorul. Este suficient să privești și să analizezi trecutul și prezentul vieții tale, iar viitorul va fi o consecință a gândurilor și faptelor tale. Aceasta constituie o tehnică înaltă în qigong. Un prim efect al acesteia este sănătatea ta. Dacă vrei să ai o sănătate bună, inima ta trebuie să fie deschisă, iar gândul tău să fie îndreptat mereu către alții. Atunci vei avea parte de fericire, iar aceasta îți va aduce sănătate.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Mustrarea de cuget este un soi de tristețe care provine din îndoiala noastră că un lucru pe care îl facem sau l-am făcut nu este bun. Ea presupune neapărat îndoiala. Căci dacă am avea deplină siguranță că ceea ce facem este rău, ne-am abține de la a face acest lucru, pentru că voința aspiră numai spre lucruri care au măcar aparența sunt bune. Iar dacă am fi siguri că ceea ce am și făcut este rău, am simți căință, iar nu numai mustrare de cuget. Dar rolul acestei pasiuni constă în a ne face să cercetăm dacă lucrul de care ne îndoim este bun sau nu și a ne împiedica de a-l mai face altădată, cât timp nu ne-am asigurat că este bun. Dar întrucât ea presupune răul, cel mai bine ar fi să nu avem niciodată prilejul de a o simți. O putem de altfel preveni prin aceleași mijloace prin care ne putem lipsi de nehotărâre.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Graham: Mai am un scenariu pentru tine.
Amanda: Ce bine.
Graham: Te iubesc. Îmi cer scuze pentru dezvăluirea foarte directă, dar oricât de complicat ar fi acest lucru, sunt îndrăgostit. De tine. Și nu simt asta doar pentru că pleci, și nici pentru că e un sentiment plăcut – care, că veni vorba, chiar este, sau era înainte să te înfurii așa. Nu-mi pot da seama de logica acestui lucru, știu doar te iubesc. Nu-mi vine să cred de câte ori spun asta. N-am crezut voi mai simți asta vreodată, așa că e aproape incredibil. Dar îmi dau seama că vin cu o ofert㠖 3 la preț de 1. Și poate că la lumina zilei ambalajul meu nu este chiar așa de minunat, dar, în final, știu ce îmi doresc, iar asta e un miracol în sine. Și tu ești ceea ce îmi doresc.
Amanda: Nu mă așteptam la "te iubesc". Poți să numai privești așa? Încerc să găsesc cuvintele potrivite.
Graham: Cred dacă răspunsul evident nu îți vine imediat în minte, atunci am putea vorbi despre altceva. Cum ar fi despre cât sunt eu de ridicol. Îmi aduc aminte faptul că mi-ai promis că nu te vei îndrăgosti de mine. Ar fi trebuit să fiu mai atent.
Amanda: Nu am mai întâlnit până acum un tip care să vorbească la fel de mult ca mine. Dar pentru moment, nu mai vorbi.

replici din filmul artistic Vacanța, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Femeia este o ființă ce inspiră iubire și admirație. Femeia este ființa ce se dezvoltă înconjurată de iubire. Femeia care nu știe să se facă iubită este o stâncă golașă renegată de natura însăși. Femeia neglijată este un înger pedepsit.

în Chip printre monologuri (2011)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Este, desigur, o minciună ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată în mod sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și niciodată nu m-am dezis de acest lucru, ci l-am exprimat clar. Dacă există ceva în mine care poate fi numit religios, atunci acel lucru este nemărginita admirație pentru structura lumii, atât cât știința ne-a arătat-o până acum.

citat celebru din (1954)
Adăugat de AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Omul nu este o creație încheiată. Fiecare om este nu numai ceea ce este astăzi, dar și ceea ce poate deveni mâine – bun sau rău.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O situație care apare foarte des este aceea în care constați planul este bun, funcționează, dar necesită mai mult timp, mai multă energie, experiență și resurse pentru a-1 face să producă rezultate; în acest caz, este la latitudinea ta ce să faci mai departe.

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.
Theodore Roosevelt

De departe, cel mai bun lucru pe care viața îl poate oferi este șansa de a munci din greu pentru un lucru care merită făcut.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Strenuous Life: Essays and Addresses Paperback" de Theodore Roosevelt este disponibilă pentru comandă online la numai 20.99 lei.
Carl Sagan

Pământul este singura lume cunoscută până acum care conține viață. Nu există un alt loc, cel puțin în viitorul apropiat, unde specia noastră ar putea să migreze. Să viziteze? Da. Să se stabilească? Nu încă. Că ne place sau nu, pentru moment, Pământul este locul unde ne înfruntăm soarta. Se spune astronomia te umple de umilință, și că este o experiență care construiește caracterul... Pentru mine, aceasta subliniază, responsabilitatea noastră de a ne comporta unii cu alții cu mai multă amabilitate, și să păstrăm și să prețuim acest palid punct albastru, singura casă pe care noi am cunoscut-o vreodată.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook