Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nela, care nu suporta bărbații frumoși, considerându-i artificioși și cinici, simțise din prima clipă o atracție irezistibilă față de el, o fascina siguranța cu care se mișca printre ceilalți oameni, detașarea și calmul cu care privea lumea și pe el însuși, nimic nu părea să-l sperie și să-l oprească din drumul lui. «Cred că ăsta-i omul care-mi trebuie, își spuse ea chiar în clipa in care hotărîse să plece cu el în excursie, ce noroc că mi-a apărut în cale de la început.

în romanul Balanța
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Era vorba de o familie compusă din zece persoane, majoritatea trecute simțitor de prima parte a vieții, ființe sobre, pensionare, cu titluri în diferite științe și chiar arte. Ne-au privit îndelung și în tăcere, după care cineva, care părea chiriaș principal și șef de masă, ne-a zis, scurt: "Dați-i drumul". Firește, i-am dat drumul, adică am început să ne producem, fiecare după posibilități.

în Umor la domiciliu, ed. Sport- Turism (1981)
Adăugat de Mitu SticleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeria Seciu

Reușitele mele datează din clipa în care, încetul cu încetul, am început să capăt distanță față de personaj. Jocul acela atât de tulburător, de periculos, de crud cu personajul, pe care începi să-l mânuiești, să-l așezi, să-l dirijezi, dar în același timp și el te influențează, te determină.

în interviu
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O rochie minunată este aceea față de care o femeie simte o atracție irezistibilă s-o îmbrace, iar un bărbat simte o atracție irezistibilă să i-o dea jos.

aforism de din Femeia de la A la Z în Aforisme, Epigrame, Poezii, Pamflete și Satire (6 iulie 2019)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Cornelia Georgescu

Cu frumusețea ei naturală, Lia putea concura cu orice top model al vremii. Și din acestă cauză, ca din multe altele, Lucian se simțise atras de ea, de cum o văzuse, de prima oară, deși părea că ea nu i-ar agrea deloc prezența lui, respingându-l mereu, iar ori de câte ori el încerca să-i vorbească, ea făcea tot ce putea pentru a-l îndepărta, fiind singura persoană care susținea cu tărie că nu-i plăcea caracterul și felul de a fi al lui Lucian, motiv pentru care nu pierdea niciodată ocazia de a-l cicăli, de a-l tachina, de a-l provoca, de a-l determina să-și piardă calmul, sau obișnuitul său control de sine, ceea ce nu se întâmpla, căci nu era ușor să-l facă pe Lucian să se enerveze (mai ales pe ea), însă ea nu se lăsa deloc, continua să-l încerce, ceea ce-l determina pe Lucian s-o admire din ce în ce mai mult.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Silvia Velea

Azi-dimineață, mergând fără chef spre serviciu, mi-a sărit în față un corcoduș abia înflorit. Care mi-a deschis ochii, căci am început să văd tot felul de lucruri: păsări, de exemplu, nori, muguri... Și un gard din beton, albastru, urât. Mă pregăteam să-l dărâm cu puterea gândului, însă chiar în clipa aceea mi-au atras atenția balansoarele și toboganele din parc, care-mi făceau cu mâna. M-a lovit așa o fericire în coșul pieptului, încât mi-am zis: "Doamne, ce bine că lumea nu-i așa cum îmi place mie!" Fiindcă eu n-aș fi construit grosolănia aceea de zid, dar nici balansoare și tobogane...

în Memoriile păsării Phoenix (2020)
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Cornelia Georgescu

Lucian nu era deloc obișnuit să-l vadă astfel pe tatăl lui, nu așa-l cunoștea... Unde era omul nepăsător, pe care nimic nu reușea să-l scoată din starea lui? Acum, dintr-o dată, parcă i se înfățișa un altul, pe care nu-l recunoștea...

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michael Laitman

Când toți se ocupă cu întrebarea, dacă continue cu întreruperea
focului, sau să-l oprească, dacă încerce ajungă la tratatul de pace, sau să-l alunge pe Arafat, sunt care compară pe cei ce își pun aceste întrebări cu salvatorul care se află în cabina de salvare și vede un om care se îneacă și, în loc fugă să-l salveze, încearcă decidă în problema de "principiu", care să fie culoarea costumul de baie cu care să intre în apă.

în 1000 de sfaturi pentru viață, XX - Arabii sunt numai un mijloc de a ne trezi pentru sfârșitul corecției
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vreți să-l transformați pe criminal, trebuie să încetați de a-l mai pedepsi și să începeți să-l iubiți. Nimic altceva nu funcționează. Dragostea nu este o recompensă pentru greșelile lui. Este un mod de a-i reface sufletul, îl redă lui însuși, îl transferă, scoțându-1 din circuitul reactiv în care el se dezumanizează și îi face și pe alții decadă.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
Vladimir Potlog

Oameni cu chipuri meschine

Oameni cu măști pe față,
Care pe alții îi învață ce e bine sau rău
Și cum trebuie să-l iubescă pe Dumnezeu,
Dar ei umblă cu diavolul în gând mereu.

Oameni cu măști pe față,
Care pot curma o viață
Și zic că nu sunt ei vinovați,
Dar omoară chiar și pe ai lor frați.

Oameni cu măști pe față,
Care au inimi de gheață
Și suflete întunecate
De-atâta lăcomie și nedreptate.

Voi, oamenii cu chipuri meschine,
Care omorâți ale noastre destine,
Scoateți-vă măștile, că nu vă stă bine.

poezie de (7 august 2012)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
W. Somerset Maugham
Tao
Tao este drumul și drumețul. Drumul fără început și fără sfârșit pe care îl bătătoresc toți muritorii, dar pe care nimeni nu l-a creat, căci drumul acesta este viața însăși. El este totul și nimic. Din el purced toate, toți trec pe aici, îndreptându-se spre același infinit, se adaptează lui, ca să se întoarcă tot acolo de unde au plecat. Este un pătrat fără colțuri, un sunet pe care auzul nu-l poate percepe, o imagine cu forme neînchegate. Este o plasă imensă ale cărei ochiuri sunt largi ca nesfârșitul mărilor, și totuși nimic nu se poate strecura printre el. Este sanctuarul unde își găsesc cu toții refugiu. Nu este nicăieri, dar nu e nevoie te uiți pe fereastră, ca să-l vezi lângă tine. De la el înveți taina să nu mai dorești dorințe, ci lași lucrurile să-și urmeze cursul lor. Este cel care se umilește pentru a se mântui, căci cel ce se umilește se va înălța și trufașul se va umili. Decăderea este însăși esența succesului, iar succesul nu este el însuși decât o intermitență a decăderii, căci cine ți-ar putea spune dinainte clipa când înfățișarea unui lucru va întoarce cealaltă față. Cel care tânjește după dragoste, o va găsi în liniștea și inocența începutului. Blândețea asigură izbânda celui care atacă și mântuire celui care se apară. Ca fii puternic, va trebui -ți înfrângi înainte de toate, propriile tale porniri.

definiție de în Fumul amăgirilor, XLVIII
Adăugat de Oana DimaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Catalina" de W. Somerset Maugham este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.92- 8.99 lei.

Nela: Eu nu sunt mistică, nu mi-am făcut în viața mea o cruce, nu cred m Dumnezeu și în lumea cealaltă, dar fenomenul religios mă interesează și mă impresionează.
Preotul: După părerea mea intimă, dragă domnișoară, religia e o poezie.
Nela: Interesant. Asta n-am mai auzit.
Preotul: Da, religia e una dintre cele mai sublime poezii pe care le-a cunoscut umanitatea. Poezia Necunoscutului, a Incertitudinii, a Speranței.

replici celebre de , după filmul: Balanța (1992)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a putea renunța la lumea aceasta, trebuie să nu iubim lucrurile trecătoare, tindem cu mintea în smerenie față de Dumnezeu și apropiații noștri, ne păstrăm răbdarea în fața insultelor și, cu pază răbdătoare, respingem durerea răutății din inimă, ne dăm bunurile celor săraci, să nu râvnim la ale altora, să-l prețuim pe prieten în Dumnezeu, să-l iubim chiar și pe cel dușman nouă pe seama lui Dumnezeu, ne îndurerăm de necazul aproapelui, nu să ne bucurăm la moartea cuiva care ne este rival, aceasta este ființa cea nouă pe care Stăpânul neamurilor o caută cu cu ochi atent printre ceilalți ucenici, spunând: "Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi".

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tina Modotti: Eu nu cred în căsătorie. (Mulțimea râde.) Vorbesc serios, chiar nu cred. Să vă explic de ce. Cred că în cel mai rău caz este un act de politică ostilă, un mod prin care bărbații înguști la minte își țin femeile închise în casă și departe de calea lor, totul învăluit într-o aură tradițională și în prostiile normelor religioase. În cel mai bun caz, este o iluzie a fericirii - despre acești oameni care se iubesc cu adevărat și care habar nu au sunt pe cale de a-și face viața un chin unul celuilalt și, totuși, se hotărăsc să se căsătorescă, nu cred este nimic tradițional sau iluzoriu. Dimpotrivă, cred este o decizie curajoasă, radicală și foarte romantică. În cinstea lui Diego și a Fridei.

replică din filmul artistic Frida, după Hayden Herrera
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexandru Paleologu

Ca devii modelul altuia, prima condiție este n-o dorești. Trebuie ai tu un model bine ales, bine asimilat și pe care să-l imiți în mod propriu: a accede, prin inteligență și imaginație, la ceea ce este esența acelui model. Modelele se iau mai puțin din lumea contemporană, chiar dacă sunt oameni pe care îi admiri și cu care ai vrea semeni. În mod clasic, modelele sunt luate din cultură. Modelul te ajută te construiești pe tine.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Cornelia Georgescu

Acțiunea aceasta era binevenită, desigur, dacă totul era, de fapt, după cum constată uimit, în favoarea lui. Incredibil... Crezuse va fi criticat în fel și chip, dar nu auzise nimic rău la adresa lui, care să-l deranjeze cu ceva. Desigur, nici el nu spusese nimic rău despre Lia; doar adevărul, așa cum îl vedea el. Mai răspunseră la câteva întrebări, apoi vicepreședintele Comisiei, domnul Sever Forțan îi invită pe amândoi să-și semneze declarațiile date. Amândoi înaintară, venind din direcții opuse și inevitabil, se întâlniră în față, în dreptul vicepreședintelui, unde se opriră. "Cadet Enka..." spuse dânsul, indicându-i foaia pe care trebuia s-o semneze. Lucian se aplecă, pentru a semna. Înainte însă, privi o clipă spre colega lui, zâmbindu-i îngăduitor; și chiar o privi cu admirație. Ea se simți oarecum frustrată și încercă să nu-l ia în seamă, să-l ignore. Apoi semnă și ea.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Foarte puțini oameni frumoși sunt în lumea teatrului, cred că și în lume la fel. Nu zic eu sunt unul dintre ei, că și eu am răutățile mele, dar măcar cei care sunt la început de drum trebuie ajutați chiar și cu picioare în fund. Dar trebuie ajutați să se ducă mai departe puțin.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Tudor Arghezi

Nu-i primejdios omul care te urăște și se războiește cu tine; pe el știi de unde să-l apuci și primejdiile luptei sunt împărtășite. Primejdia vine de la omul care te iubește din cale afară de mult și care la înmormântare îți trimite o coroană de orhidee.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pagini Alese - Versuri Proza" de Tudor Arghezi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.00- 13.99 lei.
Albert Camus

Hăul care există între siguranța pe care o am despre existența mea și înțelesul pe care încerc să-l dau acestei siguranțe, nu poate fi umplut cu nimic.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Carnete" de Albert Camus este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.00- 22.99 lei.

Caută să nu mai cauți, ci doar observă ființa infinită ce se arată în absența gândului. Chiar și gândul "eu" – căutătorul - cu care te identifici apare în conștiința infinită și fără formă care o ești. Caută să nu mai cauți, doar astfel căutătorul își va găsi sfârșitul în pacea care este reînceputul eternei tale veșnicii. Și ea, pacea este dintotdeauna Aici. Cel care caută este gândul care pleacă din această clipă să își găsească sfârșitul în următoarea. Dar în prezența, grația Gurului, Sinelui, gândul își găsește sfârșitul chiar acum. Guru nu te pune cauți nicăieri, nu te trimite într-o nouă călătorie spirituală, el îți arată prin propria lui Prezență, născută din Absență că și tu ești Acasă chiar acum, iar gândul care caută este doar un veșnic pribeag ce trebuie abandonat grației de "A-Fi" chiar în această clipă! A recunoaște niciodată nu ai fost gândul înseamnă a fi veșnicul Sine. Nu poți face absolut nimic pentru asta, poți doar abandona orice facere Pentru asta. Tu ești viața, Sinele care există etern în această clipă, și nu rătăcitul gând ce mereu apare în ea și caută ceva. Doar clipa de față o ai tot timpul, dar mintea îți spune ai rătăcitul ei copil gândul care apare și pribegește în ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bărbatul încearcă, e datoria iui de bărbat. Dar femeia trebuie să știe care e rostul ei și să-1 oprească de la păcat.

în romanul Balanța
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook