Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Spectacolul este o oglindă a vieții noastre la comun - de atunci și de acum; nimic nou - cu toate tarele și cutumele care încă ne definesc, din păcate, dovedind că, de fapt, în profunzime, omul nu se schimbă niciodată...

în Premiera de la TNB a piesei de teatru " Preșul'' (1972)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Leon: Când ne-am întâlnit prima dată în apartamentul meu, aveam eu vreo bănuială tu ai fi implicată în afacerea asta?
Ninotchka: Știi acum. Iar eu știu acum că ești un om care folosește în afaceri metode pentru care în Rusia ai fi condamnat la moarte.
Leon: Of, moarte, moarte! Mereu așa de sumbri! Cum rămâne cu viața, Ninotchka? Rușii nu se gândesc niciodată la viață? La momentul pe care îl trăiesc? Singurul pe care îl avem de fapt? Of, Ninotchka, nu lua lucrurile așa de în serios! Nimic nu merită, să știi. Te rog, relaxează-te... Sergent, te implor, zâmbește!
Ninotchka: Poftim?
Leon: Haide, zâmbește!
Ninotchka: De ce?
Leon: Zâmbește, atâta te rog.
Ninotchka: La ce?
Leon: La orice. La spectacolul ridicol al vieții. La oamenii prea serioși care își exagerează propria importanță. Dacă nu știi pentru ce, poți să zâmbești la noi.
Ninotchka: De ce?
Leon: Pentru suntem un cuplu ciudat.
Ninotchka: Atunci ar fi mai bine să te întorci la masa ta.
Leon: Nu, nu, nu pot să te las. Nu te voi lăsa, nu încă. Nu până când nu te văd zâmbești... măcar o dată.

replici din filmul artistic Ninotchka, după Melchior Lengyel (6 octombrie 1939)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ți-ai promis NU VEI UITA NICIODATĂ momentul ăla când de ziua ta nu ți-ai permis să îți scoți prietenii la o petrecere, momentul ăla în care erai tratat ca un sclav la job de un șef cu absolut nimic mai valoros sau inteligent decât tine, momentul când te-ai uitat în oglindă și ți-ai promis că nu îți vei mai neglija corpul niciodată, momentul când ți-ai promis că nu te vei opri din căutat până când nu vei găsi iubirea vieții tale. Și pe măsură ce îți aduci aminte toate aceste lucruri, începe să curgă prin venele tale o energie pe care nu ai mai simțit-o de foarte multă vreme, cam de când ai luat-o pe drumul adormirii. Este entuziasmul și plăcerea de a trăi din nou viața. Cu dureri și bucurii, cu înfrângeri și victorii, cu lecții învățate și multă muncă dar mai important ca orice, acum ești TREAZ și VIU. Trecutul este viu în memoria ta cu lecțiile și promisiunile din el, viitorul este viu în imaginația ta cu toate minunățiile ce te așteaptă dar prezentul este cel mai puternic dintre toate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimic nou

Nimic din ce se spune nu e nou
Și toate te transmit ca un ecou,
Năluci ce folosesc un indigo
Și-un fraier care se credea erou...
De fapt e vorba doar de un stilou,
Incontinent, nedezlipit de foaie,
Ce nu știe să fie lapidar
Și bate câmpii, în zadar,
Poetul se credea erou,
Eroul se credea poet,
Același vechi și tern tablou,
Nimic sub Soare nu e nou.

poezie de din Gânduri tipărite
Adăugat de Dor innaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Plutarch spunea că se servește de istorie ca de o oglindă ce face să se reflecte povestea vieții celor mai buni și încercați oameni pe care o narazează cu scopul de a servi drept pildă frumoasă legăturilor dintre oameni. Și pentru mine existența lui Eminescu reprezintă un fel de oglindă, o oglindă pe care noi, românii, am expus-o de-a lungul timpului aproape în toate împrejurările vieții noastre literare și politice. Eu n-am făcut decât să urmăresc imaginile jocurilor de lumină și umbră ce se reflectă în ea.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cruciada copiilor" de Florina Ilis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 17.99 lei.

Totul e să nu mă sperii de nimic. Singura mea armă de foc pe frontul vieții e liniștea, calmul în fața a totul și a toate, în fața întâmplării. Totul e o întâmplare. Viața însăși e o întâmplare...

în romanul Balanța
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Totul e să nu te sperii de nimic. Singura mea armă de foc pe frontul vieții e liniștea, calmul în fața a totul și a toate, în fața întîmplării. Totul e o întîmplare. Viața însăși e o întîmplare...

în romanul Balanța
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vă e frică de extincție pentru ÎNCĂ nu puteți vedea că atunci când Absolut nimic nu rămâne, Liniștea și Pacea eternă a Inimii noastre Infinite este singura care întotdeauna rămâne, pentru că niciodată nu a apărut. Cel care cu adevărat experimentează asta nu cunoaște nici moartea, dar nici nașterea, este etern dar niciodată tern! Tu ești Nenăscut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când spectacolul vieții e mut

Am grijă de mine deși se moare-ncet
încă de pe când eram vioară
când spectacolul vieții e mut
dă-mi voie sa plâng
sunt pe o urmă de rană...
nu-mi aminti cum am ajuns
femeie de foc din copilul de lut

Cât eram de frumoasă
știam de la tine,
astăzi nu mai știu de fel
dar învăț cum se moare-n picioare
de pe vremea când
aveam pe deget inel...

Și mă-ndepărtez de toate
să văd
până unde nu mă mai văd,
dacă vreau să uit,
să mă uit –
nimic nu mă ține
am voie să plâng,
să mor în picioare,
și să strig istovită după mine...

poezie de din de la Autor, Clipe (2 august 2020)
Adăugat de Daniela Pârvu DorinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea trebuie dezamăgită, deconspirată într-un mod sistematic. Odată ce mintea este dezamăgită ea va fi înghițită de propria-i ei depresie și astfel va sucomba în acest moment ca simplu fapt de "A-Fi" fără a ști/cunoaște. Odată recunoscută această conștiință, noi vedem implicit și fără ajutorul gândirii că de fapt, chiar această simplă prezență sau "Eu-Sunt" este Sinele cel veșnic. Odată recunoscut asta, singurul lucru care ne mai rămâne de făcut este să rămânem ca această simplitate șinu ne mai reîntoarcem la identificarea cu gândul efemer ce apare în ea. Privit din acest punct non-dual de abia acum realizăm cât de mult miez au avut toate momentele noastre de dezamăgire, depresie, anxietate etc. care, în fapt toate erau doar încercări de fracturare a minții și de a ieși din ea. Cineva își poate pune un target foarte înalt, dar vieții nu-i pasă de gândurile noastre, și când ființa respectivă va eșua, rezultatul inevitabil va fi depresia. Dar de ce face viața asta? Vrea oare să ne rănească? Firește că nu, ea vede mintea noastră devine de un ego matusalemic și atunci ne ajută prin eșec, să ne reîntoarcem din rătăcirea eternă a minții în frumusețea și simplitatea inimii. Doar așa recunoaștem că de fapt, suntem Viața/Sinele și nu gândul care o invadează.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Igor Stravinski

Expresia nu a fost niciodată proprietatea imanentă a muzicii și nu a putut condiționa în nici un caz rațiunea ei de a fi. Dacă, așa cum se întâmplă aproape întotdeauna, muzica pare să exprime ceva, este de fapt o iluzie și nicidecum o realitate. Este pur și simplu un element adăugat care, printr-o înțelegere tacită și înrădăcinată, i-a fost împrumutat, i-a fost impus, ca o etichetă, ca un protocol, în sfârșit, un aspect exterior care, din obișnuință și inconștiență, a ajuns să fie confundat cu esența ei. Muzica este singurul domeniu în care omul realizează prezentul. Din cauza imperfecțiunii naturii sale, omul este sortit să sufere trecerea timpului fără ca vreodată să poată face în așa fel ca prezentul să devină real și, deci, stabil. Fenomenul muzicii ne-a fost dat cu singurul scop de a pune o ordine în lucruri și, mai ales, o ordine între om și timp. Pentru a se materializa el pretinde așadar în mod necesar și unic o construcție. În momentul în care s-a desăvârșit construcția și s-a obținut ordinea, totul a fost spus. Ar fi în zadar să se caute șise aștepte altceva. Tocmai această construcție, această ordine la care s-a ajuns este cea care produce în noi o emoție cu totul deosebită, neavând nimic comun cu senzațiile obișnuite și cu reacțiile noastre datorate impresiilor vieții cotidiene.

în Cronica vieții mele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am fost învățați "a ști" este suprem ca "A-FI". Și "a ști" nu este deloc suprem. Este atât de relativ, este atât de efemer. Este atât de schimbător. Este o halucinație. Exersează acest fapt de "A-FI". Reîntoarce-te din nou și din nou. Lasă orice gând să cadă de pe tine și reîntoarce-te din nou și din nou în propria ta ființă, în propria ta inimă. Rămâi ca tăcerea abisală, nenăscută, necreată. Mai înainte de toți vecii și după toți vecii. Și adevărata spontaneitate a inimii va răsări. Va răsări ca Adevărul a Vieții Veșnice pe care-l Ești. Nu căuta să copiezi pe "A-FI", doar Fii. Urmărește acest dulce de neclintire ale Ființării. Tu nu ești doar în toate anotimpurile tale, ci și în toate Eternitățiile. Tu, Unicul, Ești chiar și atunci când nu ești. Nu încerca cu mintea să prinzi asta. Fii Asta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu te înclina la soartă

N-am avut atunci curajul
în ochii tăi să privesc,
ca să-ți descopăr necazul
și apoi să-l definesc.

Aveai obrazu-îmbujorat,
fruntea îți trăda tristeți,
pe care tu le-ai îndurat
dea-lungul acestei vieți.

Când te lovește un necaz,
pentru viață, luptă, orice-ar fi!
Când lacrimi îți curg pe obraz,
din drumul tău, nu te opri!

Nu te înclina la soartă!
Viața merge înainte.
Schimbă straiele și poartă,
ale vieții noi veșminte!

Eu înclin să cred, măi fată,
soarele va răsări.
Și cu fața luminată
vei putea din nou iubi.

poezie de (august 2016)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Din păcate, toate problemele noastre au o soluție pe care atunci când în sfârșit o acceptăm ca fiind bună, aceasta nu-și mai are sensul.


Adăugat de Victor RechițianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Senectute, frumoasă ești!

este senectutea timpul fericirii noastre?
animalul din noi a murit demult,
acum trăim cu sufletele noastre
printre forme luminoase și vagi ce nu-s încă beznă.
cuprindeam în brațe toate orașele
și câmpiile fără de sfârșit,
penumbra pe care o vedem este lentă și nu doare,
ea curge pe un povârniș, semănând cu eternitatea.
femeile au gustul melancoliei
și le găsim în paginile cărților nescrise,
toate astea nu trebuie să ne înspăimânte,
au o întoarcere a lor în timp,
drumurile noastre au fost ecouri și pași,
femei, bărbați, agonii, învieri, dezamăgiri, iluzii,
zile și nopți, răstimp între vise și vise,
iernile cu zăpezile frumoase,
verile cu tumultul vieții,
toamnele cu melancolii,
primăverile cu florile din inimi,
să le putem uita așa usor?
cartagina, infernul, glorii, între zori și amurg,
istoria ne topește pe toți în smalțul pământului,
nu rămâne decât
plânsul străvechi al mumei pe morminte...

poezie de (14 iulie 2010)
Adăugat de Ion Ionescu-BucovuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Senectute, frumoasă ești!

este senectutea timpul fericirii noastre?
animalul din noi a murit demult,
acum trăim cu sufletele noastre
printre forme luminoase și vagi ce nu-s încă beznă.
cuprindeam în brațe toate orașele
și câmpiile fără de sfârșit,
penumbra pe care o vedem este lentă și nu doare,
ea curge pe un povârniș, semănând cu eternitatea.
femeile au gustul melancoliei
și le găsim în paginile cărților nescrise,
toate astea nu trebuie să ne înspăimânte,
au o întoarcere a lor în timp,
drumurile noastre au fost ecouri și pași,
femei, bărbați, agonii, învieri, dezamăgiri, iluzii,
zile și nopți, răstimp între vise și vise,
iernile cu zăpezile frumoase,
verile cu tumultul vieții,
toamnele cu melancolii,
primăverile cu florile din inimi,
să le putem uita așa usor?
cartagina, infernul, glorii, între zori și amurg,
istoria ne topește pe toți în smalțul pământului,
nu rămâne decât
plânsul străvechi al mumei pe morminte...

poezie de (14 iulie 2010)
Adăugat de Ion Ionescu-BucovuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Senectute, frumoasă ești!

este senectutea timpul fericirii noastre?
animalul din noi a murit demult,
acum trăim cu sufletele noastre
printre forme luminoase și vagi ce nu-s încă beznă.
cuprindeam în brațe toate orașele
și câmpiile fără de sfârșit,
penumbra pe care o vedem este lentă și nu doare,
ea curge pe un povârniș, semănând cu eternitatea.
femeile au gustul melancoliei
și le găsim în paginile cărților nescrise,
toate astea nu trebuie să ne înspăimânte,
au o întoarcere a lor în timp,
drumurile noastre au fost ecouri și pași,
femei, bărbați, agonii, învieri, dezamăgiri, iluzii,
zile și nopți, răstimp între vise și vise,
iernile cu zăpezile frumoase,
verile cu tumultul vieții,
toamnele cu melancolii,
primăverile cu florile din inimi,
să le putem uita așa usor?
cartagina, infernul, glorii, între zori și amurg,
istoria ne topește pe toți în smalțul pământului,
nu rămâne decât
plânsul străvechi al mumei pe morminte...

poezie de (14 iulie 2010)
Adăugat de Ion Ionescu-BucovuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Aș fi putut. Nu vom ajunge niciodată să înțelegem semnificația acestor vorbe. Căci în toate momentele vieții noastre există lucruri care s-ar fi putut întâmpla, dar până la urmă nu s-au întâmplat. Există clipe magice care trec neobservate și – brusc – mâna destinului ne schimbă universul.

în La râul Piedra am șezut și-am plâns (1994)
Adăugat de Edith S.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Actorii noștri nu mor, nu mor de fapt niciodată, spiritul lor dăinuie mult dincolo de sfârșitul alcătuirii lor fizice, dăinuie atâta timp cât în noi mai găsim toate ipostazele vieții noastre: tristețe, bucurie, teamă, speranță, dor, dezamăgire, așteptare. Mi-am imaginat mereu actorii și artiștii ca pe niște ființe nobile menite a colora simplitatea vieții noastre...

în revista Catchy
Adăugat de Cosmin NeidoniSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scrisoare catre fiul meu" de Cosmin Neidoni este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.10- 16.99 lei.

Eu am avut parte în viață numai de femei ciudate, deosebite, poate nu numai din întâmplare, ci pentru îmi plac astfel de ființe, știu să mă apropii de ele și să le cultiv, mă pasionează comportarea lor ieșită din comun,

în romanul Balanța
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă cu adevărat realizezi în profunzime că nu ai spus niciodată nimic, de abia atunci Tăcerea va începe să spună prin tine Totul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook