Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Furt

A fura înseamnă a lua ceva care nu este al tău,
împotriva voinței proprietarului.
Și dacă cineva fură coperțile și pasaje din cărțile publicate de autor,
înregistrate la Biblioteca Națională a României
pentru a le posta pe alte site-uri înșelătoare în interesul său financiar,
(așa cum se arată în linkul de mai sus),
se numește în continuare F U R T.

Dragi vânători fără "chip" vă informăm:
Cartea este ''protejată'' de un sistem de alarmă
numit:
Ambiție.
Aprobare.
Aventură.
Bucurie.
Căldură.
Capacitate.
Dragoste.
Omenie.
Stima de sine
și respect pentru cei din jur.
Știu bine că furtul
este pentru oamenii serioși!
Eu,
cel mult,
pot merge la muncă!...

***

'Pâinea furată se transformă în piatră înainte de a fi mâncată'.
(Proverb italian)

poezie de din Agonia.ro sau WordPress.com (6 septembrie 2021)
Adăugat de Radu Tudoran MaiorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Știu bine că furtul este pentru oamenii serioși! Eu, cel mult, pot merge la muncă!

aforism de din Cuvântul din lumina condeiului, Literatură pentru minte, inimă și suflet (12 octombrie 2021)
Adăugat de Ana Maria RădulescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Pâinea furată se transformă în piatră înainte de a fi mâncată.

aforism de din WordPress.com, Cuvântul din lumina condeiului - Literatură pentru minte, inimă și suflet (12 octombrie 2021), traducere de Camelia Oprița
Adăugat de Ana Maria RădulescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Krishnamurti

În mod clar, nu există dragoste acolo unde nu este un adevărat respect, când nu respecți pe un altul, indiferent dacă este servitorul tău sau partenerul tău de cuplu. Nu ai observat că nu ești respectuos, bun, generos cu servitorii tăi, cu oamenii pe care îi consideri a fi dedesuptul tău? Ai respect pentru cei de deasupra ta, pentru șeful tău, pentru milionar, pentru omul înalt, cu un job mai bun, de la care poți capătă ceva. Îi lovești însă pe cei de dedesuptul tău, ai un limbaj special pentru ei.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mulți mă întreabă dacă în era revoluției digitale, va supraviețui cartea sau va dispărea? Răspunsul este da, cartea va rezista. De ce?

Oamenii preferă și astăzi cărțile tipărite pe hârtie pentru că le pot împrumuta sau le pot da, ca orice alt obiect. Este un sentiment de satisfacție estetică care continuă să fie relevant din punct de vedere cultural.

în Zidul gândurilor (aprilie 2020)
Adăugat de Filip MariaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți avea încredere în sine prea multă? Nu. Pentru încrederea în sine înseamnă să te cunoști în mod realist pe tine la adevărata ta valoare și capacitate. Aroganța este exact opusul. Să nu te cunoști pe tine deloc și să te supraevaluezi pentru ca apoi să fii adus la realitate de diverse lovituri pe care viața sau oamenii din jur ți le dau, așa cum și Icar a nesocotit sfatul tatălui de a nu se apropia prea mult de soare. Oamenii cu multă încredere în sine se concentrează pe fericirea lor prima oară știind doar atunci când suntem noi fericiți și avem tot ce ne trebuie putem să oferim și celor din jur ajutor. De exemplu, când nu aveam bani și mă luptam să fiu eu un om împlinit și fericit, nu puteam să îmi tratez părinții cu iubire și înțelegere pentru că aveam prea multe frustrări și îi consideram vinovați pentru anumite lucruri din viața mea. Când mi-am dobândit independența pe toate planurile și am devenit un om împlinit sufletește, am ajuns să îmi iubesc părinții mai mult ca pe oricine, să îi respect, să îmi fac timp pentru ei și să îmi doresc să îi ajut cât de mult pot. O schimbare de 180 de grade! Tu cât ești de împlinit în acest moment? Cât ești de dispus să oferi celorlalți din preaplinul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Totul este simptomatic pentru ceva. Este simptomatic fie pentru ceva bun, fie pentru ceva rău. Iată de ce este înțelept să nu ignori simptomele. În cazul în care ceva din viața ta nu merge așa cum trebuie, ele acționează ca un sistem de avertizare din timp, anunțând tuturor celor ce vor să asculte că ceva trebuie să se schimbe.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Rolul jucat de timp la începutul universului eu cred că este cheia finală spre a elimina nevoia de un Mare Arhitect (Dumnezeu), și pentru a dezvălui modul în care universul s-a auto-creat... Timpul în sine trebuie să ajungă la o oprire [la singularitate]. Nu se poate ajunge la un timp înainte de Big Bang, pentru că nu a existat timp înainte de Big Bang. Am găsit în sfârșit ceva ce nu are o cauză, deoarece nu a existat timp în care să existe o cauză. Pentru mine acest lucru înseamnă că nu există nici o posibilitate de a avea un creator, deoarece nu este timp în carefi existat un creator. Din moment ce timpul a început în momentul Big Bang-ului, a fost un eveniment care nu ar fi putut fi provocat sau creat de cineva sau ceva... Așa atunci când oamenii mă întreabă dacă un Dumnezeu a creat universul, eu le spun întrebarea în sine nu are sens. Timpul nu a existat înainte de Big Bang, așa că nu este timp în care Dumnezeu să poată să facă universul. Este ca și cum ai cere indicații pentru a ajunge la marginea Pământului. Pământul este o sferă. Nu are o margine, așa că a o căuta este un exercițiu inutil.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Cele mai agreabile persoane din jur sunt cele împăcate cu sine. Doar cine se află în armonie cu sine, doar cine se place pe sine (sau măcar încearcă), este capabil să-i placă și pe cei din jur șise facă plăcut și de ei. Cine se înfățișează exact așa cum este, fărăse prefacă, și nu vrea să fie un exemplu pentru nimeni este per se o persoană agreabilă. În schimb, cine se străduiește cu îndârjire nu reușește decât să îi calce pe nervi pe toți cei din jur.

în Arta conversației sau eleganța ignoranței (2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tot ceea ce ati dorit sa stiti despre regi si nu ati indraznit sa intrebati niciodata" de Alexander von Schonburg este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.90- 19.99 lei.

Bibliotecarul: Ei bine, să-ti zic eu ceva, băiețaș. Știi ștampila aia mică pe care scrie Biblioteca Publică New York? Poate că nu înseamnă nimic pentru tine, însă pentru mine înseamnă al dracului de mult. Sigur, n-ai decât să râzi. Știu eu genul tău: insipid, care face scene și încalcă normele. Da, știu eu ce gândești: De ce face tipul ăsta atâta tămbălau de niște cărțulii vechi? Să-ți dau un indiciu, puștiulică. Poate oamenii ca tine și ca mine pot trăi fără biblioteci. Poate. Desigur, suntem prea bătrâni pentru a schimba lumea. Dar copilul acela, care se așează și deschide o carte, chiar în momentul ăsta, într-o aripă a bibliotecii locale, și găsește desene cu penisuri în The Cat in the Hat sau The Five Chinese Brothers. Nu merită ceva mai bun? Uite, dacă tu crezi că este vorba despre plata întârziată a unor amenzi și cărti care lipsesc, greșești. Este vorba despre dreptul acelui copil de a citi o carte fără ca mintea să i se pervertească. Sau poate asta te excită, Seinfeld. Poate așa te simti bine, tu și prietenii tăi. Am o veste pentru tine, puștiule: S-a terminat cu distracția. Ai 7 zile la dispoziție, Seinfeld. Adică o săptămână.

replici din filmul serial Seinfeld
Adăugat de Alina-Olimpia MironSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
A.W. Tozer
credincios
Un adevărat credincios este o ciudățenie. El are o dragoste supremă pentru Cineva pe care niciodată nu l-a văzut; îi vorbește cu familiaritate, zi de zi, Unuia pe care nu-l poate vedea; el se așteaptă să meargă în ceruri pe baza meritelor Altcuiva; se golește singur de sine pentru a fi umplut de Altcineva; recunoaște că a greșit pentru a putea fi socotit drept; se coboară pentru a fi ridicat; este cel mai puternic atunci când este cel mai slab; este cel mai bogat când este cel mai sărac, cel mai fericit când îi merge cel mai rău. El moare pentru a putea trăi; pierde pentru a putea câștiga; dăruiește altora pentru a păstra pentru el. Vede nevăzutul; aude neauzitul și cunoaște necunoscutul.

definiție celebră de
Adăugat de Antonio RadoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie să le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă e bine să faci schimbări înainte să îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie să ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți să îți câștigi banii de care ai nevoie, să economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi va veni cineva să facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă să vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără să ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine poate descrie rănile din interiorul sufletului tău? Nimeni. Și nimeni nu poate simți asta pentru el decât tu cel care îl învelești.
Când corpul nostru este lovit de o boală, chemăm doctorul, cheltuim o mulțime de bani pentru medicamentele necesare. Dar când sufletul ne este chinuit, plânge. Când este în deznădejde, ce poate să -l vindece altceva dacă nu iubirea? Dacă sufletul tău plânge, nu înseamnă că ești slab, înseamnă că el e atât de rănit, încât lumina din interiorul lui e difuză cu efect de întunecare.

în Fără dragoste, e singurătate; un timp spre nicăieri...
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mesajul meu către lume, adevărul la care am ajuns eu, este că atunci când un om își descoperă vocația, toate stelelele din viața lui se aliniază și va avea nu doar bani, relații faine, sănătate și putere, dar va avea un sens în viață, un motiv pentru a se trezi în fiecare dimineață, o muncă de la care nu va dori pauze, weekenduri și concedii pentru că vocația lui este vacanța lui. Care este mesajul tău pentru cei din jur? Care este adevărul pe care l-ai descoperit și știi că dacă oamenii din jurul tău l-ar știi, le-ar face viața mai bună?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Respectarea obiceiurilor și tradițiilor românești este un ajutor, nu un obstacol. Sunt rădăcini care leagă copiii de strămoșii lor. Sunt ca dulceața fructelor coapte, ca pâinea și sarea în bucate oferite oaspeților de la nord la est, de la sud la vest. A fost o vreme când omul de la sat lua din rodul Pământului ceea ce era necesar și nimic mai mult, acolo fiecare avea locul și scopul său. Obiceiurile și lucrurile făcute de părinții, bunicii și străbunicii săi au fost transmise din generație în generație, iar onoarea și demnitatea caracteristice cu care s-a născut omul satului românesc au fost păstrate până la sfârșitul vieții sale, lăsându-le moștenire pentru generațiile următoare. Pe lângă admirația personală a acestui univers, mi s-a părut important să ne amintim de frumusețile cu care a fost înzestrat cel mai frumos sat din România; Al tău.
Pentru că cel mai frumos sat din România este în primul rând Satul tău.

în Odă satului românesc (septembrie 2016)
Adăugat de Ioan MariaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Andy Dufresne: Asta-i frumusețea muzicii. Nu-ți pot lua asta... N-ai simțit niciodată așa față de muzică?
Red: Când eram mai tânăr obișnuiam să cânt la muzicuță. Dar mi-am pierdut interesul. Nu prea avea sens aici.
Andy Dufresne: Tocmai aici are cel mai mult sens. Ai nevoie de el pentru a-ți aminti.
Red: Pentru a-ți aminti?
Andy Dufresne: Pentru a-ți aminti ... în lume există locuri care nu sunt făcute din piatră. Că există ceva lăuntric... ceva la care ei nu pot ajunge, ceva ce ei nu pot atinge. Îți aparține.
Red: Despre ce vorbești?
Andy Dufresne: Despre speranță.

replici din filmul artistic Închisoarea îngerilor
Adăugat de Cristiana Ghiță, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Moda este un instrument... pentru a concura în viață, în afara casei. Oamenii te admiră mai mult, fără să știe de ce, pentru că oamenii reacționează mereu bine dacă le place cum arată o persoană.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel care este doar un "bun" muncitor, făcându-și treaba cât de bine se pricepe și este mulțumit cu aceste lucruri, este prețuit de patronul său; iar patronul nu are nici un interes să-l promoveze, este mult mai valoros acolo unde se află. Pentru a fi sigur promovezi, e nevoie de ceva mai mult decât să devii prea bun pentru locul de muncă actual.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Dacă te întreb care este visul sau obiectivul tău, care este planul de acțiune și câte etape are și cât anume procentual din plan ai îndeplinit, știi să îmi spui? Oamenii care reușesc în viață știu ce înseamnă reușita pentru ei. Cum ar putea să reușească orbește și cum ar putea ști au ajuns la final dacă nu știu clar care e începutul, care e finalul și care e drumul de parcurs? Care sunt șansele să te rătăcești în timp ce faci o plimbare și să ajungi pe vârful Everest, deși nu acesta era un scop al tău? Ei bine, aceleași șanse le ai să reușești în viață, la orice capitol, dacă nu ai intenția clară. Oamenii care reușesc în viață și-au definit al dracului de bine ce înseamnă această reușită pentru ei. Ceilalți, rătăcesc și plâng că nu ajung. "Unde anume vrei să ajungi?", iartă-mă te întreb.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sergiu Celibidache

Mai întâi, pe om îl fascinează stabilitatea descoperirii sale: de fiecare dată când creează aceleași condiții îi e dată aceeași trăire. Mediul său, bine cunoscut lui, nestatornic, nu-i înlesnește asemenea trăiri. A înțeles cât de efemeră este lume sa înconjurătoare și tot ce se poate afla în ea. Chiar și tonul care vibrează constant este efemer. El întruchipează însă, de-a lungul dăinuirii sale, o identitate neîntreruptă, care revine continuu – cumva este mereu acolo. Prin această descoperire se naște o nouă bucurie, care nu este altceva decât trăirea de sine însuși. Se produce o egalizare, la nivel emoțional, cu fenomenul sunetului dezvăluit. Pentru până și în omul în sine – acest chip atât de asemnănător imaginii divine – există ceva ce este constant. Acea forță propriu-zisă ce se înnoiește și se pune în mișcare pe sine, cea care îl lasă să zăbovească în continuare asupra descoperirii sale, este noua stare de bine. Iar așa ceva nu s-a mai întâlnit până acum.

în Despre fenomenologia muzicală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Foarte mulți oameni, pentru că nu cred merită ceva mai bun, au stima de sine scăzută și nu se iubesc pe sine suficient. Iar din acest motiv atrag în viața lor oameni nesimțiți. Oameni care abuzează de ei. Se poate întâmpla să nu cunoști suficient de bine o persoană și să îi dai ocazia să abuzeze de tine odată. Când ai simțit ești tratat cu lipsă de respect, e important să acționezi proactiv și asertiv și să pui acea persoană cu botul pe labe. Nimeni nu te poate trata cu lipsă de respect fără acordul tău. Dacă ești într-o situație care ți se pare fără ieșire între oameni care abuzează de tine, gândește-te la tot procesul prin care ai ajuns să fii între acești oameni. Tu i-ai ales și alegi în fiecare zi prezența și abuzurile lor. Poți oricând să pleci și cel mai mare rău ce ți-l poți face este să tolerezi abuzurile repetate. Iar abuzurile repetate sunt de multe feluri. Pot să fie fizice, emoționale, verbale. Dacă cineva te face să te simți rău în mod constant, pleci sau îndepărtezi acea persoană.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook