Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

"Orice veți evita în viață se va întoarce, iar și iar, până când sunteți dispus să vă confruntați - pentru a privi profund adevărata sa natură. Din nou, singura modalitate de a ști că am văzut adevărata natură a ceva este că povestea pe care ne-o spunem noi o publică. Nu este văzut doar ca fiind o iluzie; se simte a fi iluzie.
Aceasta este alegerea pe care o aveți - să fiți victima propriilor idei și credințe sau să vă simțiți în ele până când se lasă departe ".

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The End of Your World: Uncensored Straight Talk on the Nature of Enlightenment Paperback" de Adyashanti este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.

Citate similare

Adevărata natură, esența sufletului este valoroasă, merită aprecierea iubirii, nu pentru că îi dă ceva, nu pentru că se adaugă ei, nu pentru că o eliberează, ci întrucât este frumoasă. Valoarea sa constă în frumusețea și perfecțiunea ei. Adevărul său este valoarea sa, iar acest adevăr este esența întregii frumuseți. Frumusețea formei se dovedește a fi această transparență către adevărata natură. Cu cât mai mult o formă manifestă exprimă și întrupează adevărata natură cu trăsăturile sale atemporale, cu atât mai mult ochii sufletului observă că este frumoasă. Frumusețea este reflecția adevărului, și este cea din urmă și autentică natură. Iar dimensiunea naturii autentice este cea care relevă această frumusețe esențială este cea a unei iubiri divine.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Adevărata casă a noastră este în natură, iar orașul nu este decât natură denaturată.

aforism de din Dumnezeu este lumina conștiinței noastre, II (1 martie 2021)
Adăugat de cinepaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

I: Faptul dormim și visăm și ne trezim apoi dimineața, e felul prin care Dumnezeu ne arată suntem într-un vis fără sens pe care îl continuăm. Dar până ne trezim cu adevărat din el sau "vedem" ce e Real. M-am trezit dimineața cu asta. Pășim iar și iar in vis, dacă nu deschidem ochiul conștiinței! Pare că ne mișcăm în conștiința IMUABILĂ, ca și conștiință când de fapt doar visăm... A. M: Excelent! Excelent! Exact, oare câți dintre voi vedeți că în timp ce trupul doarme neclintit, iluzia visului creează o lume umblătoare? Și exact așa dormiți și în ceea ce fals mintea numește: "viața asta; viața mea; aceasta reîncarnare", etc. etc. Buddha spune: "Absolut Totul este iluzie!", iar Hristos spune: "Caci umbră și vis este lumea aceasta!" Realizarea Ultimă nu este Posibilă fără a vedea complet asta, pentru că așa totul este un vis, este o iluzie, dar coronavirus este real, sau e în nu știu ce lume, de parcă ar fi mai multe! Până nu vedeți Totul este iluzie creată de gând, gândul coronavirus, yoga, boga sau misticismul tibetan, par atât de reale! Noi de fapt nu dormim niciodată pentru că nici nu suntem născuți, dar câți pot vedea această profunzime tulburătoare a Conștiinței?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce depinde de timp, sau ia timp este Maya, iluzia. Dacă vine și pleacă chiar un milion de ani de ar rămâne este iluzoriu. Iluzia este doar o vrajă care ți se pare reală, dar nu e. Exact cum vezi un număr de iluzionism la circ, tot așa fără realitate este această lume. Când privești un film și te identifici cu acțiunea, personajele de pe ecran par reale, dar în fapt sunt doar imaginare. Exact cum spune IIsus când afirmă: "Umbră și vis este lumea acesta, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor!" Iar Buddha spune: "Absolut totul este iluzie!" Ceea ce nu are permanență, ceea ce se schimbă, se transformă, ceea ce ia timp așa cum sunt toate practicile sau așa-zisele căi spirituale, religii, absolut toate acestea sunt iluzorii, după cum întreaga manifestare este iluzie. Singurul care este Real fiind atemporal este Sinele, Este Dumnezeu, este Supremul. Fiind veșnic necreat nenăscut, mai înainte de toți veci El este adevărata noastră ființă. Noi suntem Dumnezeu cel veșnic fără formă dar ne credem o formă muritoare și de aici rezultă întreaga suferință umană. Nu vedem tot ceea ce este născut este iluzie, este vis și că noi în fapt nu am fost născuți vreodată, ci doar mintea visează asta. Tot ceea ce este efemer chiar și milioane de ani de ar rămâne este iluzie, după cum ceea ce este etern este fără formă și este unicul Real!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Nu uitați: adevărata dumneavoastră natură este spiritul pur. Conștientizați acest spirit oriunde v-ați afla, emiteți cu seninătate dorințele pe care le aveți, iar universul se va ocupa de amănunte.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.
Albert Einstein

Ființa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp și spațiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile și sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conștiinței sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toții și care ne limitează la dorințele noastre personale și la afecțiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii astfel încât aceasta îmbrățișeze toate creaturile vii și întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăși încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare și reprezintă un fundament pentru siguranța noastră interioară.

citat celebru din
Adăugat de Radu LiviuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
Deepak Chopra

Pe măsură ce veți căpăta un acces din ce în ce mai profund la adevărata dumneavoastră natură, veți începe receptați în mod spontan gânduri creative, căci câmpul potențialității pure este și câmpul creativității infinite și al cunoașterii pure.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poate singura diferență dintre mine și tine este că eu chiar sunt un nimic în sensul real al cuvântului, pe când tu chiar și când afirmi căci "cunoști" nimicul ești tot un mare "CINEVA"!. Tu în fața mea afirmi: "Chiar sunt un nimic, sunt nimeni!" dar imediat cum te întâlnești cu 898989, uiți nimicul și devii brusc "Cineva"! Nu e nimic nenatural în atracție, dar de ce uiți adevărata ta natură pentru ea? Fără ca adevărata ta natură să existe, atracția dintre un bărbat și o femeie ar exista? Fără ca mai întâi SĂ FII, poți fi bărbat sau femeie? Prima condiție este "A-FI". Recunoaște-o degrevată de orice gând, ea este natura ta reală, este libertatea. Când erai prunc făceai pe tine și habar nu aveai de bărbăția ta. La 90 de ani datorită Alzhemer-ului vei face pe tine și vei uita de toate rolurile tale. Află cine ești tu, pentru că mintea care se dă spirituală acum e top cea mai bună comedie!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De-a lungul secolelor din nou și din nou, descoperirile cosmice ne-au retrogradat imaginea de sine. Cândva Pământul era considerat din punct de vedere astronomic ca fiind unic, până când astronomii au aflat Pământul este doar o altă planetă care orbitează în jurul soarelui. Apoi, noi am presupus Soarele este unic, până când am aflat stelele nenumărate de pe cerul nopții sunt și ele sori. Apoi am presupus galaxia noastră, Calea Lactee, era întregul univers cunoscut, până când am stabilit nenumăratele lucruri difuze de pe cer sunt alte galaxii care împânzesc peisajul universului cunoscut de noi. În prezent, cât de ușor este să presupunem un singur univers este tot ce există. Totuși, teoriile emergenete de cosmologie modernă și continua reafirmare a improbabilității că ceva este unic, ne cer râmânem deschiși la ultimul asalt asupra pledoariei noastre pentru unicitate: universuri multiple, altfel cunoscute drept "Multivers", în care universul nostru este doar unul din nenumăratele baloane care se desprind mai departe din structura cosmosului.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Un val este ocean, și când se ridică, i se dă numele "val". Când i se dă acest nume, este ca și cum ar avea o existență independentă. Pare că se rostogolește de-a lungul suprafeței, care este tot apă - apă care curge în apă - și pe aceasta o numim viață. Apoi dispare și aceasta se numește moarte. De fapt, nimic nu s-a întâmplat cu apa. Este doar o mișcare naturală, dar pentru că îi sunt atribute un nume și o formă, apare ca o existență separată, sau entitate distinctă. În tot acest timp, este doar joaca apei care crește, curge, scade - nicio poveste. Mintea inventează povestea prin crearea unei identități iluzorii. În adevărata înțelegere, totul este unicul. Când identitatea se ridică, o sărbătorim ca pe o naștere și când curge, o numim viață. Când dispare, îi spunem moarte și întristare. Dar, într-adevăr, dacă privești din perspectiva Absolutului unic, Adevărului, nimic nu s-a întâmplat cu adevărat, cu excepția faptului viața visată a unei fantome ajunge la sfârșit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.

Când te uiți la o ființă umană și simți o mare iubire pentru ea sau când tu și frumusețea naturii rezonați împreună, închide-ți ochii câteva clipe și simte esența acelei iubiri sau a acelei frumuseți, inseparabile de cine ești tu, de adevărata ta natură. Forma externă este o reflexie temporară a ceea ce ești în interior, în esența ta. Acesta este motivul pentru care iubirea și frumusețea nu te vor părăsi niciodată, deși alte forme exterioare o vor face.

în În «Linistea vorbește», traducere de Ovidiu George Vitan
Adăugat de ValentishSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose Paperback" de Eckhart Tolle este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.

Am ajuns la concluzia că o viață pe care o trăiești doar pentru a-i ajuta pe ceilalți este singura modalitate de a trăi care contează, iar aceasta este datoria mea... E cea mai bună și mai importantă alegere ca ființă umană.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Zen nu urmărește concentrarea, nici lipsa acesteia. Încetarea concepțiilor duale este Calea, având ca finalitate eliminarea iluziei subiect-obiect. Abia când mintea este înțeleasă ca fiind non-minte, adevărata natură a minții este relevată.


Adăugat de Catalin LunguSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Muguri de brad" de Catalin Lungu este disponibilă pentru comandă online la numai 10.00 lei.

Percepția a ceea ce alții pot da sau lua de la sine este o iluzie. Nimeni nu poate să vă dea ceea ce nu aveți sau să vă ia ceea ce aveți. Numai ceea ce este iluzoriu poate fi dat și luat. Numai judecățile, interpretările, părerile și aprobările pot fi date și luate. Dacă acceptați aceste daruri false, ca să vă întăriți încrederea în sine, fiți pregătiți pentru momentul în care ele vă vor fi luate cu forța.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Da, "formator de opinie", dar nu cumva cea mai desăvârșită opinie este să scapi de tirania oricărei opinii? Ce sunt "opiniile", alte idei sterile despre libertate care ca și cele de până acum nu duc nicăieri, ci doar te fac victima minții. Fii mai degrabă formatoare de non-formare și astfel te vei preda tu mai întâi vieții care este adevărata libertate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Regina Elisabeta: Cincizeci de lire! O sumă prețioasă pentru o întrebare pe măsură. Poate o piesă să ne arate adevărata natură a iubirii? Pun un martor la pariul acesta ca să fie judecător când va fi nevoie. N-am văzut nimic pentru a lua o decizie, încă.

replică din filmul artistic Shakespeare îndrăgostit
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henryk Sienkiewicz

Lumea se bazează pe șarlatanie, iar viața este o iluzie. Și sufletul este tot o iluzie. Trebuie doar să te pricepi a deosebi iluziile plăcute de cele neplăcute.

în Quo vadis
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Quo Vadis: A Tale of the Time of Nero Paperback" de Henryk Sienkiewicz este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Faceți doar lucrurile care considerați cu adevărat merită. Este extrem de important să fiți fericite, dar nu uitați și de cei din jur, nu sunteți singure pe lume, iar dacă oferiți dragoste și fericire, aceste lucruri se vor întoarce înapoi către voi și doar așa veți avea terenul propice pentru a ajunge o persoană de succes.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ce-am facut cand am tacut" de Andreea Esca este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -30.83- 21.99 lei.

Priviți în jurul dumneavoastră și, oriunde v-ați afla, veți remarca ușor marea majoritate a oamenilor se risipesc în preocupări exterioare; doar cei cu adevărat înțelepți se preocupă intens de descoperirea formidabilelor lumi subtile și spirituale din interiorul lor. Amintiți-vă că lumea interioară este formată din chiar gândurile, sentimentele și imaginile mentale care creează lumea exterioară. Ca urmare, singura și adevărata putere creatoare este lumea din noi și orice fenomen cu care ne confruntăm în exterior este de fapt creat chiar de noi înșine, în mod conștient sau inconștient, în universul interior.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Alin Ghiorghieș

Uni-versuri

Până și un pocnit din degete poate avea vedere la mare așa cum orice pește rătăcit în profunzimea apelor poate din degete pocnească încântătoarea stare a tresăririi. Poezia ca substanță are forma prin care transferul clepsidrei poate fi făcut de la mic spre mare și iar spre mic așa cum marea poate fi transferată de la iluzie la înec și iar la iluzie. Când un copil sare coarda
putem spune acea coardă râde cu sfoara până
la urechile copilului iar privitorul lor se scurge din amintire în prezent și reamintire.
Poezia frânează pasul care pământului îi fuge de sub picioare.
Prin ea umbra devine cea statică în timp ce oamenii se rotesc în funcție de lumina înțelesului...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook