Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Henry Ford
viață
Viața este o serie de experiențe, fiecare dintre ele ne face mai mari, chiar dacă uneori este greu să ne dăm seama de asta. Pentru că lumea a fost creată pentru dezvoltarea caracterului și trebuie să învățăm că aceste eșecuri și amărăciuni pe care le îndurăm ne ajută în mersul nostru înainte.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "My Life and Work: An Autobiography of Henry Ford Paperback" de Henry Ford este disponibilă pentru comandă online la 41.99 lei.

Citate similare

Dacă ne împingem copiii în experiențe sexuale precoce, începând de la grădiniță, dacă îi învățăm contracepția la școală și îi pregătim pentru "prima dată", tinerii, înainte de a se maturiza suficient încât aibă drept de vot, vor avea o mulțime de experiențe dureroase. Și vor începe se îndoiască și să-și piardă capacitatea de a se mai atașa de altă persoană. Atașamentul este necesar pentru căsătorie, pentru familie. Dacă ai suferit mult înainte să împlinești 18 sau chiar 20 de ani, îți pierzi acest ideal: "Da, vreau îmi găsesc pe cineva. Da, vreau am o familie". Pierzi acest lucru. Nu mai îndrăznești, nu mai crezi în asta. Așadar, le distrugem abilitatea de a-și întemeia o familie, ceea ce intră în contradicție cu însăși dorința tinerilor.

în interviu (noiembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henry Ford

Acest palton a fost al tatălui meu și el l-a purtat, dar asta nu are nicio importanță, căci și în acest palton eu sunt Henry Ford. Fiul meu este încă tânăr și fără experiență, de aceea îi este frică de ceea ce vor crede oamenii dacă el se va caza într-un hotel ieftin. Pe mine nu mă preocupă părerea celorlalți oameni, fiincă îmi cunosc adevărata valoare. Iar miliardar încă nu am devenit, pentru că știu număr banii și fac diferența dintre valorile adevărate și cele false.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Universul este o mare Prezență Vie, mereu îndreptându-se către mai multă viață și deplină dezvoltare. Natura este creată pentru dezvoltarea vieții; motorul care o pune în mișcare este creșterea vieții. Din această cauză, orice ajută viața este furnizat din plin; nu poate exista lipsa, pentru că atunci Dumnezeu s-ar contrazice și și-ar anula întreaga lucrare.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

"Fiecare dintre noi are nevoie de asta. De fapt, ne dăm seama că nu suntem capabili păstrăm unitatea nici măcar în noi înșine. Și Apostolul Paul simțea înlăuntrul său un conflict sfâșietor: a voi binele și a fi înclinat spre rău (cf. Rom 7,19). Astfel a perceput rădăcina atâtor diviziuni care există în jurul nostru – între persoane, în familie, în societate, între popoare și chiar între credincioși – este înlăuntrul nostru. Conciliul al II-lea din Vatican afirmă "dezechilibrele de care suferă lumea de astăzi sunt, de fapt, legate de un dezechilibru mai fundamental, înrădăcinat în inima omului. Într-adevăr, în însuși interiorul ființei omului, mai multe elemente se luptă între ele. [...] De aceea este divizat înlăuntrul său și de aici se nasc atât de multe și de mari dezbinări în societate" (Gaudium et spes, 10). Așadar, soluția la diviziuni nu este opoziția față de cineva, pentru că discordia generează altă discordie. Adevăratul remediu începe de la a cere lui Dumnezeu pacea, reconcilierea, unitatea."

citat din
Adăugat de Alexandru RăduțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli" de Papa Francisc este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 23.99 lei.

Când încercăm îi schimbăm pe alții și să le spunem sfaturile noastre, poate ar trebui tăcem din gură și să ne dăm seama dacă noi înșine suntem un exemplu și facem ceea ce cerem altora facă. Apoi, dacă chiar vrem fim de folos, ar fi bine tăcem, ascultăm și să înțelegem ce vrea celălalt. Dacă oamenii nu cer fie ajutați, LASĂ-I ÎN PACE. Viziunea fiecăruia dintre noi despre lume este atât de limitată și îngustă încât e o dovadă de aroganță maximă crezi știi ce e mai bine pentru altul când nici tu nu ai rezolvat multe dintre problemele de bază ale vieții. Ne credem superiori altora, însă la o simplă privire ne dăm seama cu smerenie nu avem nici un drept intrăm cu bocancii în viața altora și, mai mult, vom plăti un preț uriaș pentru asta. Știu poate nu este ce vrei auzi acum, însă mesajul acesta va face diferența în lumea în care trăim. Să lucrăm cu noi prima oară și să nu ne mai batem capul cu ce fac alții până când noi nu suntem întruchiparea a ceea ce vrem transmitem lumii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viețile noastre nu vorbesc doar prin gânduri și cuvinte. Acțiunile și reacțiile noastre, intuiția și instinctul, sentimentele și stările corpului nostru, toate ne vorbesc. Viața ne atrage spre anumite experiențe și ne respinge față de altele. Dacă învățăm să citim propriile răspunsuri legate de propriile noastre experiențe vom primi răspunsurile pe care le căutăm pentru a trăi vieți mai autentice. Să nu uităm însă că dacă vreau ca viața îmi vorbească lucruri pe care vreau să le aud și pe care le-aș spune și altora, sunt nevoit las viața îmi spună și lucruri pe care nu aș vrea să le aud. Viața mea nu este doar despre virtuți și calități, este și despre lipsuri și limite, greșelile mele și umbra mea. Ca fiu întreg, trebuie să îmi accept și lumina și întunericul. Să acceptăm și lucrurile de care suntem mândri și cele de care ne este rușine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henry Ford

Una dintre cele mai mari descoperiri pe care le poate face omul, una din marile sale surprize, este să afle poate face lucruri pe care nu le făcuse, fiindu-i frică nu reușească.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Acest lucru este valabil înainte de toate pentru creștini: unitatea poate ajunge numai ca rod al rugăciunii. Eforturile diplomatice și dialogurile academice nu sunt suficiente. Isus știa asta și ne-a deschis calea, rugându-se. Astfel, rugăciunea noastră pentru unitate este o umilă, dar încrezătoare participare la rugăciunea Domnului, care a promis că fiecare rugăciune făcută în numele său va fi ascultată de Tatăl (cf. In 15,7). În acest moment putem să ne întrebăm: "Eu mă rog pentru unitate?". Este voința lui Isus, însă dacă trecem în revistă intențiile pentru care ne rugăm probabil că ne vom da seama că ne-am rugat puțin, poate niciodată, pentru unitatea creștinilor. Totuși de ea depinde credința lumii; de fapt, Domnul a cerut unitatea dintre noi "pentru ca lumea să creadă" (In 17,21). Lumea nu va crede pentru că o vom convinge cu argumente bune, ci dacă vom mărturisi iubirea care ne unește și ne face apropiați de toți."

citat din
Adăugat de Alexandru RăduțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poate ai simțit și tu, ca și mine, de multe ori, deși depui eforturi mari pentru a progresa, pentru a obține ceea ce îți dorești, progresul este greoi sau inexistent. Ba uneori poate chiar te simți dat înapoi. Ei bine, asta se întâmplă pentru că toate traumele noastre, care au lăsat urme adânci în felul în care funcționează creierul și emoțiile noastre, sunt fiecare dintre ele ca o piatră de moară. Cum poți alergi când ai pietre de moară la gât? Cum poți urci munți sau zbori cu pietrele de moară după tine? Mai degrabă te îneci și ești doborât. De aceea spun ce nu te omoară, rareori te face mai puternic. De multe ori te slăbește, te îmbolnăvește și te traumatizează într-un fel care te va afecta pentru tot restul vieții. Asta dacă nu folosești singura cale posibilă de a lega ceea ce simți, emoțiile tale, de puterea ta mentală, de a înțelege, de a vindeca aceste emoții și traume, iar astfel devii, poate pentru prima oară după copilărie, cu adevărat liber.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Angoasa, neliniștea, este o consecință a prăbușirii societății închise. Ea se face simțită încă și în zilele noastre, mai ales în perioadele de schimbare socială. Este angoasa creată de efortul pe care viața într-o societate deschisă și parțial abstractă îl pretinde în permanență de la noi. Trebuie suportăm această solicitare ca preț ce trebuie plătit pentru fiecare spor de cunoaștere, de raționalitate, de cooperare și ajutorare reciprocă. Este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru faptul de a fi oameni.

în Societatea deschisă și dușmanii ei
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Popper Selections Paperback" de Karl R. Popper este disponibilă pentru comandă online la 164.99 lei.
Henry Ford

Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a mări șansele este să calculăm riscurile implicate, estimăm abilitatea noastră de a ne descurca cu ele, iar apoi se facem planurile cu încredere!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Cum știm de asemenea sufletul nostru este unit cu un corp? Trebuie conchidem de asemenea un anumit corp este mai strâns unit cu sufletul nostru decât toate celelalte care sunt în lume, pentru că ne dăm seama în mod clar durerea și multe alte sentimente ne vin fără să le fi prevăzut, și că sufletul nostru, printr-o cunoaștere care-i este firească, socoate că aceste sentimente nu purced din el singur, întrucât el este unit cu un lucru întins, care se mișcă datorită dispoziției organelor sale și care se numește în mod propriu corpul unui om.

în Pasiunile
Adăugat de AndreiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Dați-i unui muncitor obișnuit oricare dintre aceste picturi, iar el nu va putea spune care este partea de sus și de jos... arta pentru specialiști nu este artă... trebuie creată o nouă artă germană pentru popor.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Platon

Socrate (către Charmides): Zamolxe, regele nostru, care este un zeu, ne spune după cum nu trebuie a încerca îngrijim ochii fără ținem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit, neținându-se seama de corp. Tot astfel trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul, și iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli. Pentru că ei nu cunosc întregul pe care îl au de îngrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă căci, toate lucrurile bune și rele pentru corp și pentru om în întregul său, vinde la suflet și de acolo curg ca dintr-un izvor, ca de la cap la ochi. Trebuie deci, mai ales și în primul rând, tămăduim izvorul răului pentru ca se poată bucura de sănătate capul și tot restul trupului. Prietene, sufletul se vindecă prin descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac se nască în suflete înțelepciunea.

replică celebră din povestirea Charmides de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.

Dacă este ceva ce am învățat în viața mea, este că nu trebuie să-ți fie frică de responsabilitatea care vine cu grija pentru alte persoane. Ceea ce facem pentru dragoste: aceste lucruri rezistă; chiar dacă nu și oamenii pentru care le facem.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lord of Shadows" de Cassandra Clare este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -80.00- 33.99 lei.

Femeia

Femeia este ceva minunat
În viața fiecăruia bărbat
Ea face bărbatului viața frumoasă
Chiar și cu o vorbă duioasă

Și-n fiecare zi ea este cu el
La bine, chiar și când e rău,
Ea știe mereu cum trebuie să facă
Să-i fie bărbatului viața dragă.

Femeia-n viața fiecărui bărbat
Este ca o rază de lumină
Arde mereu și niciodată nu se stinge,
Dă numai caldură și nu frige.

Ea îl iubește zi de zi necontenit,
Îl face pe bărbat ca se simtă iubit
Și chiar de nu simte iubire, ea
Face ca bărbatului mereu -i fie bine.

Femeia e ca un vis real,
Un vis ce zi de zi noi îl trăim,
O vezi, dar este greu s-o înțelegi,
O simți, dar este greu să o atingi.

Și inima e greu ca i-o frângi
Pentru că niciodată nu se dă bătută
Pentru că femeia în fiece zi luptă
Chiar și atunci când nimeni nu vrea s-o asculte.

Ea nu lasă un lucru neterminat,
Gândește diferit față de bărbat
Și duce la sfârșit orice început
Chiar dacă are doar de suferit.

Femeie rea pe pămant nu există,
Există doar femeii rău prețuite
Pentru că insuși cuvântul femeie
E cel mai bun lucru din lume.

Femeia este ca un talisman
Și peste tot bărbatul dorește s-o ia
Pentru că ea are grijă de el
Și îl păzește de tot ce este rău.

Curaj femeia îi dă unui bărbat
Chiar dacă nu-i bărbat adevărat,
Și face din el un învingător
Chiar și atunci când e pe locul doi.

Nu poți cunoaște o femeie cu adevărat
Chiar dacă crezi multe ai aflat,
Să afli tot despre o femeie
E ca și cum ar treubui zbori la stele.

Nici timp nu am avea destul
Ca cunoaștem un ideal necunoscut,
Ca cunoști măcar puțin pe o femeie
Mai bine las-o să te cunoască ea pe tine.

Fară femeie viața unui bărbat
E fară sens, el pare neînsemnat,
Așa că trebuie mereu să le iubim
le stimăm și să le prețuim.

Și chiar de uneori ele ne par rele
De fapt ele sunt cele mai bune,
Așa e stilul lor de a ne spune
Că ceva noi am făcut greșit

Sau poate puțin noi le-am iubit
Și vor să le iubim puțin mai mult,
le-aratăm în fiecare zi
Cât de importante pentru noi ele sunt.

Și ele sunt ceea ce ne-am dorit
Și nu ne dorim altceva nimic,
Doar timp ca să le putem iubi
Și să le arătăm tot ce simțim.

Femeia iubește-o zi de zi,
În brațe mereu trebuie s-o ții,
Că daca ea va obosi
Viața frumoasă noi nu vom mai simți.

Și de aceea trebuie să știm
Cum să le-alinăm, cum să le prețuim,
Ca nicioadată nu ne plictisim
Lângă femeia pe care o iubim.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henry Miller

Lumea nu a fost creată pentru a fi ordonată, căci ea este ordinea întruchipată. Este de datoria noastră fim la unison cu ordinea ei.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tropic of Capricorn Paperback" de Henry Miller este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 33.99 lei.

Diferența dintre un criminal în serie și un sfânt este mediul în care a fost crescut. Acesta este un lucru foarte greu de acceptat pentru că ridică o mulțime de întrebări.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Da, trebuie să înțelegem Anul Nou mai bine; trebuie să îl întâlnim cu convingerea adâncă că este o ființă vie, cu înzestrări înalte, care ne aduce cadouri prețioase; trebuie să învățăm să ne pregătim un mare spațiu înăuntrul nostru astfel încât fim capabili primim această bogăție de daruri; trebuie să învățăm să îndepărtăm continuu tot gunoiul vechi care se adună în inimile și mințile noastre, și să facem loc Anului Nou chiar înainte să vină.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.
Henry Ford

Uneori o greșeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.

citat celebru din
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiEste disponibil și textul în spaniolă.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook