Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Patru uși ( extras din ‘Numele vântului' )

Poate că cea mai mare însușire a minții noastre
este abilitatea de a face față durerii.
Gândirea clasică ne arată care sunt cele patru uși ale minții
prin care fiecare trecem în funcție de propriile necesități.

Prima este ușa somnului.
Somnul ne oferă un refugiu
unde putem să ne ascundem de lume și de toate durerile ei.
Somnul marchează trecerea timpului,
distanțându-ne de lucrurile care ne-au rănit.
Când o persoană este rănită, de multe ori își pierde conștiența.
Similar, cineva care primește vești traumatizante
devine adesea letargic sau leșină.
Acesta este felul în care mintea se protejează de suferință,
trecând pragul primei uși.

A doua este ușa uitării.
Unele răni sunt prea adânci pentru a putea fi vindecate
sau prea adânci pentru a fi vindecate repede.
Mai mult, unele amintiri sunt pur și simplu chinuitoare
și pentru ele nu există leacuri.
Dictonul "timpul vindecă toate rănile" nu exprimă adevărul.
Timpul vindecă cele mai multe răni,
celelalte se ascund după această ușă.

A treia este ușa nebuniei.
Sunt momente când mintea primește-o lovitură atât de cumplită
încât se afundă în nebunie.
Deși așa ceva nu pare un beneficiu, de fapt este.
Sunt momente când realitatea nu-i decât o perpetuă suferință,
iar pentru a se elibera, mintea trebuie să evite realitatea.

Ultima este ușa morții.
Opțiunea finală.
Nimic nu ne mai poate vătăma după ce am murit.
Cel puțin așa ni s-a tot spus.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Numele vantului" de Patrick Rothfuss este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.99- 29.99 lei.

Citate similare

Când o relație se încheie, accepți realitatea este mult mai sănătos decât să suferi pentru că iluziile tale nu s-au materializat. Mare parte din suferința pe care o simțim când o relație se încheie este dată de imaginile mentale pe care le-am construit de unii singuri, de iluziile și speranțele nerealiste pe care ni le-am hrănit în ciuda evidentelor, din orgoliul rănit și din egoismul care nu ne-a fost satisfăcut. Un om rațional nu are nevoie de povesti și iluzii pentru a putea să se bucure de viață. Ia lucrurile așa cum sunt, le acceptă și nu-și creează suferințe inutile pentru că realitatea este diferită de fanteziile din mintea sa. Realitatea, dacă știi te bucuri de ea exact așa cum este, nu are nevoie de înflorituri și fantasme. Iar atunci când trăiești ancorat în realitate, așa cum este ea, o accepți fără îți dorești fie alta. Astfel, trăiești cu ochii deschiși o relație, îi simți etapele, îmbunătățești acolo unde se poate, însă dacă ea se termină, accepți cu demnitate, închizi capitolul și mergi mai departe. Trăind în acest fel eviți multă suferință inutilă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scopul este cel spre care se tinde. Direcția este ceea ce ne face să ajungem mai ușor la scop. Căci oricine urmărește un scop își conduce acțiunea după el și cine se îndreaptă mai perseverent spre capăt ajunge mai repede. Căci există bunuri spre care nici chiar mai multe mișcări nu produc un avans prea mare, pe când altele aduc cu efort puțin roade bogate. Deci, ceea ce trebuie distins și mai ales este ceea ce este mai util. Căci toate cele mai utile sunt mai bune și fiecare lucrare trebuie judecată după roadele sale. Fiindcă mulți nu au acest discernământ, au depus mult efort și au avansat puțin, pentru că au avut ochiul îndreptat doar exterior, spre înfățișarea lucrării, și nu interior, spre rodul virtuții. În fapt, ei se bucurau mai mult să facă lucruri mari decât să se exerseze în cele folositoare și le-au preferat pe cele prin care puteau fi mai degrabă admirați decât îndreptați.

în Meditații spirituale
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Didascalicon. Editie bilingva" de Hugo de Saint-Victor este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.

Tot ceea ce există este pace. Nu trebuie să faci nimic pentru realizare. Dumnezeu sălășluiește în tine, ca fiind tu. Realitatea este întotdeauna aceasta. Noi NU CREEM NIMIC NOU și nici nu dobândim ceva ce nu am avut înainte. "EU EXIST-EU-SUNT" – este unica și permanenta dovadă a Sinelui experimentată de fiecare dintre noi. Nimic altceva nu este atât de evident ca "Eu-Sunt". "Eu-Sunt" este realitatea. Eu sunt aceea sau cealaltă, este ireal. "Eu-Sunt" este Adevărul, acesta e un alt Nume dat unicului Sine. Realizarea Sinelui este cel mai mare realizare pe care îl poți face umanității. ADEVĂRUL ESTE ATÂT DE SIMPLU. CEEA CE AM REALIZAT E POSIBIL PENTRU FIECARE DINTRE VOI. Tu ești Sinele Acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Spiritual Teaching of Ramana Maharshi Paperback" de Ramana Maharshi este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

nu îndrăznești îmi vorbești despre pace, pentru că mintea nu a cunoscut și în veci nu poate cunoaște așa ceva. Tot ceea ce a cunoscut și mintea definește ca fiind "pace" e doar pauza sau acalmia aparentă, dintre două războaie, dintre două gânduri. Recunoaște conștiința, ea este pacea non-duală însăși și nu un gând de liniștit sau pacificat. NU EXISTĂ AȘA CEVA PRECUM PACEA GÂNDULUI, A MINȚII, Pentru asta ar fi culmea absurdului din temelii. Nu cumva gândul este tocmai definiția fulminantă a dualității îmbuibată de propria-i confuzie? "Pacea minții" sau "Pacea minții" este cea mai mare utopie. TU NU EȘTI MINTEA, această fantomă care crede "știe, face, vrea, poate, etc.", e tocmai mama rătăcirii de întreg.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Indiferent cum s-ar travesti mintea, ea rămâne problema. Pe când transcenderea ei sau mai exact sesizarea, ce anume este chiar Acum, chiar Aici este Sinele nostru, este soluția. Ce crede "eu" despre Sine este exact blocajul în care te ține. Eu-l despre Sine crede că este pentru anumite "momente". Sinele este pentru dintotdeauna și pentru totdeauna. Eu-l este doar o manifestare temporară, nu este ceea ce Suntem. Eu-l este efemer, prin natura lui. Și firește, când spun Sinele este eterna soluție, o spun între ghilimele pentru simplul fapt că Sinele nu are nevoie de soluții. Pentru Sine nu există soluții și nici probleme. Aș putea spune Este doar ceea ce Este, însă ar suna puțin zen. Așa că o să spun: este doar această pace nediluată de gând. Absolut toți suntem Sinele. Ați avut momente în existență când ați sesizat acest Sine. Doar n-ați realizat, n-ați recunoscut că este vorba despre El. Mintea, prima oară când observă acest Sine, pentru ea este ca o tăcere absurdă, ca un zgomot de fond sau un sunet de fond, fără sunet. Culmea, pentru minte, Sinele, această pace din spatele minții, pare a fi un zgomot.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este uimitor cum pot să se saboteze oamenii atunci când deschid gura sau când rămân singuri cu ei înșiși. De la Buddha, acum 2600 de ani care spunea: "Suntem ceea ce gândim, cu gândurile noastre facem lumea", până la Napoleon Hill care zicea în 1937: "Autosugestia este singura cale de a schimba și influența mintea subconștientă." și până la majoritatea ramurilor psihologice de azi care spun obsesiv "Tot ceea ce ai este rezultatul gândirii tale." Așadar, cum gândim? Foarte simplu. Folosim vocabularul ce îl avem pentru a gândi, pentru a sta de vorbă cu noi înșine, pentru că asta este până la urmă gânditul. Un dialog interior. Problema cea mare este că acest dialog interior se petrece de cele mai multe ori pe pilot automat. Și de cele mai multe ori pilotul automat este setat pe negativ. Gândurile și cuvintele ce le vom planta în mintea și sufletul nostru, sunt viitoarele recolte ce le vom culege. Așa cum ghinda devine stejar, cuvântul și gândul devin faptă, comportament, obicei și împreună, ele sunt chiar viața noastră. Ce recoltă vrei strângi? De buruieni sau de hrană și bunăstare?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sau poate că ceea ce mintea numește fals drept "apariția așa-zișilor cunoscători" este doar propria înțelepciune perenă a inimii? Pentru doar ea este singura care nu apare și nu dispare fiind așa cum bine zici "ceea ce este". Altfel ar fi o contradicție duală pentru că noi nu suntem eticheta minții de/ca "ființe umane", nu apărem, nu dispărem, nu ne naștem, nu murim. Toate aceste dualități nu aparțin de "ceea ce este", ci doar de efemeritatea visului numit corp-minte. Doar mintea crede "așa-zișii cunoscători" mai exact înțelepții sunt despărțiți de propria noastră inimă, când în fapt ei sunt unica noastră inimă non-duală. În afara falsei idei a "ego"-ului "eu sunt forma" unde altundeva mai există despărțire, separare? Mintea creează iluzia formei și induce falsul sentiment al separării ce nici măcar dragostea nu-l mai poate aboli,. dar imediat ce am depășit limitarea numită "mintea mea" noi vedem că așa cum aerul unește toate formele între ele. Spiritul unic din care ele se nasc și dispar îl suntem noi toți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atât ceea ce este teoretic cât și ceea ce este practic, răsar și apun în Sine. Dar Sinele nu poate fi apucat de nimic. Adevărul este Liniștea din care răsar cuvintele, nu cuvintele. Tot ceea ce cunoaștem despre spiritualitate, Sine, Spirit sunt concepte, Sinele nu poate fi cunoscut. Atât practica, cât și teoria apar în Ceea Ce noi Suntem. Credem că putem prinde în mrejele minții Infinitul pentru a-l folosi în scopuri personale, inclusiv în cel al practicii. De fapt, noi suntem Cel Care Vede mintea, nu suntem mintea. Spiritualitatea este extensia minții iar mintea e un mit. Acest Acasă este de o Veșnicie Aici. Aici-ul nu se schimbă.

în Acest Acasă este de o Veșnicie Aici. – Satsang cu Atmaji, partea a II-a
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Până în ce punct folosesc mintea? A. M: Namaste! Exact până în punctul în care realizezi existența este complet liberă de ea. Un copac de Sequoia nu are minte, dar Dumnezeu cel viu sau faptul de "A-Fi" dansează extatic în el 5000 de ani. Noaptea în somnul profund apare fără știm o regenerare și o detensionare profundă care ne face să fim fresh, plini de energie a doua zi tocmai pentru că i-am spus minții "ciao". O folosești mintea exact până în punctul în care realizezi tributul pe care ți-l cere te obosește până la epuizare, apoi vei da divorț de ea. Copilul e preocupat de jucării, dar mama e preocupată de copil. În mod similar mintea este preocupată de exterior, dar tu ești preocupat să o observi și să realizezi doleanțele, vrerea, obligațiile, fricile ei sunt interminabile. Când vezi asta, interesul pentru ea, pentru efemer dispare și o dată cu dispariția interesului se dizolvă natural și folosirea ei. Când un lucru nu te mai interesează nu o să-l mai folosești, nu-i așa? La fel stau lucrurile și în ceea ce privește instrumentul psihologic numit mintea care l-ai folosit în exces și pare acum te-a luat în posesie, înțelegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Timpul va alina durerea

Tristețea acestor zile
Este închisă și limitată-n timp,
Ea se mișcă spre viitor
Într-un urcuș încărcat de suferințe.
Dar toate aceste sentimente, care acum
Sunt atât de vii și de prezente,
Nu-și pot menține proaspătă intensitatea
Pe măsură ce timpul începe vindecarea.
Oricum, o rană atât de adâncă
Nu va putea fi vreodată acoperită -n întregime;
Însă fiecare suferință devine,
De la o zi la alta, din ce în ce mai mică.
Nimeni și nimic nu poate șterge definitiv
Urmele durerii înscrise în mintea ta;
Dar acolo sunt și alte amintiri, mai luminoase,
Pe care timpul te va lăsa le descoperi.
Deși inima nu va permite, pur și simplu,
Amărăciunii dispară,
Ecourile se vor diminua –
Chiar dacă memoria rămâne.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poate ai simțit și tu, ca și mine, de multe ori, deși depui eforturi mari pentru a progresa, pentru a obține ceea ce îți dorești, progresul este greoi sau inexistent. Ba uneori poate chiar te simți dat înapoi. Ei bine, asta se întâmplă pentru că toate traumele noastre, care au lăsat urme adânci în felul în care funcționează creierul și emoțiile noastre, sunt fiecare dintre ele ca o piatră de moară. Cum poți alergi când ai pietre de moară la gât? Cum poți urci munți sau să zbori cu pietrele de moară după tine? Mai degrabă te îneci și ești doborât. De aceea spun că ce nu te omoară, rareori te face mai puternic. De multe ori te slăbește, te îmbolnăvește și te traumatizează într-un fel care te va afecta pentru tot restul vieții. Asta dacă nu folosești singura cale posibilă de a lega ceea ce simți, emoțiile tale, de puterea ta mentală, de a înțelege, de a vindeca aceste emoții și traume, iar astfel devii, poate pentru prima oară după copilărie, cu adevărat liber.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este dovedit faptul cel care amână mereu căsătoria sa, după trecerea anilor caută și nu mai găsește. Atunci când este tânăr, alege el; apoi, însă, îl aleg alții pe el. De aceea spun că în problema aceasta este trebuință uneori și de puțină nebunie. Este bine treacă cu vederea unele cusururi care nu sunt esențiale, pentru că altfel niciodată nu-i vor veni toate așa cum le așteaptă el.

în Viața de familie, Cuvinte duhovnicești vol. IV (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata, slujba, paraclisul si acatistul Parintelui Paisie Aghioritul" de Paisie Aghioritul este disponibilă pentru comandă online la numai 6.00 lei.

E doar gândul care salvează gândul. Gândul că sunt o persoanăface să fiu o persoană. Nu numai că nu găsești nimic, afli tu ești Nimic. Trebuie fii Vidul, ca poți găzduiești o manifestare. Trebuie fii Nimicul, ca poți găzduiești ceva - o persoană. Atâta timp cât eu nu plec cu mintea să cumpăr viața, pur și simplu rămân ca Viața, rămân ca "Eu-Sunt"! Toate găurile negre din pământ le vizitezi doar în speranța ca acest zbucium interior înceteze. Dar atâta timp cât mintea există, zbuciumul nu va înceta. Trebuie vezi că mai este ceva în afara minții, este însăși Conștiința. Când această Conștiință este văzută, zbuciumul încetează. Urmărește vezi Acum, în Această Clipă, dar nu ceea ce spune (a spus) nici Adyashanti, nici Mooji, nici Atmaji, ci Ceea Ce Este Acum, Aici! Îi lipsește ceva acestui Ceea Ce Este, ca eu mă duc pe ceea ce cineva a spus? Pentru atâta timp cât trăim în minte, simțul separației există, chiar și atunci când două ființe se iubesc uluitor de mult.

în Acela dinainte de "Eu-Sunt" mai poate fi pierdut?, Partea 4
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Afectează cu adevărat Viața felul în care mintea mea vede viața și felul în care mintea mea prescrie rețeta despre viață? Și viața, domn'le, nu, nu vrea meargă după ea, pur și simplu, viața asta e o răzvrătită, nu vrea să se ducă după minte! Dar dacă este exact invers și mintea ar trebui curgă odată cu fluxul Vieții și nu viața trudească la minte? Ar putea mintea ta precizeze care este locul potrivit al Aceluia care este Incomensurabil prin El Însuși? Unde anume va găsi El un loc potrivit? Care este locul potrivit al Infinitului? Dacă El este Totul din Întreg, are El o micuță parte care să spună: "Ăsta e locul meu potrivit!?" Este doar realizarea faptului că lucrurile curg în Existență într-un mod desăvârșit! Ești chiar în locul care trebuie, în minutul care trebuie, în spațiul care trebuie, nu e nimic altceva de adăugat acestui moment. Toate lucrurile pe care noi le reușim sunt efemere. Ce anume este Absolut în tot ceea ce este efemer?

în EL te așteaptă AICI din Veșnicia Veșniciei!
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea noastră funcționează prin crearea de convingeri. Adică își repetă un gând de suficiente ori până când crede acea convingere este un adevăr, însă nu există adevăr absolut pe care omul îl poată deține. Adevărul de ieri nu mai este adevărul de azi. Exemplu – pământul e rotund. Sau "te iubesc și fac orice pentru tine". Era adevărat ieri, dar azi poate nu mai e adevărat. Apoi, cam orice adevăr care este dovedit ca fiind adevăr, de obicei opusul lui este la fel de adevărat. De exemplu, dacă te îngrași prea mult poți mori. Dar și opusul, dacă slăbești prea mult, poți mori, este la fel de adevărat. Rezultatele noastre în viață sunt date de convingerile noastre iar convingerile ne creează realitatea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Cele mai distrugătoare arme nu sunt lancea sau berbecele – care pot răni trupul și nărui ziduri. Cea mai cumplită dintre toate armele este cuvântul – care distruge o viață fără verse sânge și ale cărui cicatrici nu se vindecă niciodată.

în Manuscrisul găsit la Accra
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Ochii văd doar ceea ce mintea este pregătită vadă. Realitatea ta interioară, gândurile și emoțiile tale îți direcționează percepția exterioară. Observă și tu acest fenomen: când ai o zi "proastă" vei extrage din realitatea înconjurătoare acele elemente care sunt în acord cu ceea ce simți tu în interior. În mod similar, când ești bucuros, vei observa frumusețea din exteriorul tău. Lumea este un loc cu bune și mai puțin bune. Lucrurile pe care te focalizezi sau pe care le atragi sunt cele care intră în rezonanță cu starea ta interioară. Schimbă-ți starea și realitatea exterioară se schimbă și ea. De asemenea, adu-ți aminte mereu ești un creator - creezi în exteriorul tău realitatea ta interioară. Dacă în interior hrănești gânduri pozitive - bucurie, acceptare, compasiune, și așa mai departe., asta vei aduce și în lume, prin tot ceea ce faci. Reciproca este și ea valabilă: fiind înnegurat în interior, vei crea o realitate negativă. Noi toți reprezentăm un întreg, iar contribuția ta la acest întreg este dată de felul în care alegi gândești și să trăiești. Tu ce aduci în lume?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În decursul vieții durerea sau suferința este inevitabilă. Trecem prin diferite situații care nu ne sunt pe plac, pierdem ființe dragi, ne confruntăm cu eșecul s. a. m. d. Toate aceste momente definesc o existentă normală umană. Însă ele sunt doar momente pe care le depășim și le integrăm într-o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Pe de altă parte, există suferință continuă la care ne supunem singuri atunci când stăm în situații disfuncționale sau toxice: relații de diferite tipuri, job-uri cu care nu rezonăm, tipare mentale și gânduri pe care le hrănim și care ne determină accesăm emoții negative etc. Acest tip de suferință autoindusă nu trece de la sine, fără acționăm și să schimbăm ceva în felul în care gândim și trăim. Ea nu are nicio valoare evolutivă, nu ne ajută la nimic, ci este doar o formă de autoabuz la care ne supunem conștient sau inconștient. Suferința pe care o accepți, pe care ți-o induci singur obligându-te stai în diferite situații negative, nu-ți aduce nimic altceva decât boală fizică și psihică.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate să lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci -l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Hal: Este prea elaborată. Eu nici măcar nu înțeleg cea mai mare parte din ea.
Catherine: Crezi că este prea elaborată?
Hal: Da.
Catherine: Este prea elaborată pentru tine.
Hal: Tu nu ai fi putut face așa ceva.
Catherine: Și dacă am putut?
Hal: Ei, și ce?
Catherine: Ar fi un adevărat dezastru pentru tine. Nu-i așa? Pentru tine și ceilalți tocilari care abia au reușit să-și dea doctoratul și care își pierd timpul făcând cercetări jalnice, lăudându-se cu conferințele la care merg. Uau. Cântând într-o trupă îngrozitoare și plângându-se că la 26 de ani sunt mult prea inteligenți pentru a face asta, pentru că așa este!

replici din filmul artistic Dovada, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Proof: A Play Paperback" de David Auburn este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook