Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu ai putea ști când ești fericit, dacă n-au fost momente, în care, totul se prăbușea și simțeai că nu mai găsești ieșirea.
Amintește-ți că, din cea mai întunecată noapte se nasc și razele dimineții.
Și, când noaptea este mai întunecată, atunci știi că răsăritul se apropie.
Lecțiile cu adevărat valoroase, acele care te vor transforma, sunt cele care te vor purifica prin durere.
Durerea este asemenea unui foc: arde tot ce este și nu se mai potrivește, lăsând loc frumuseții să se dezvăluie.
Așa cum aurul se purifică prin foc, conștiința ta se purifică prin durere.
Exact ca-ntre agonie și extaz!
Și, cu cât agonia este mai adâncă, cu atât mai puternic vei putea simți extazul.
Totul are un pret!


Inspirat din Henri de Lubac - "Durerea este firul cu care se țese stofa bucuriei."

(7 mai 2016)
Adăugat de Dacian NemeșSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Citate similare

durere
Durerea este firul cu care se țese stofa bucuriei.

definiție de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Splendor of the Church Paperback" de Henri De Lubac este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.
Denis Diderot

Nu e antidot mai puternic împotriva josniciei senzualității ca adorarea frumuseții! Partea cea mai înaltă a artei picturii este cu totul castă, oricare i-ar fi obiectul; ea purifică gândirea, după cum tragedia purifică pasiunile.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jacques the Fatalist" de Denis Diderot este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -88.00- 34.99 lei.

Din ziua în care mă îndrăgostisem de el, am decis așa este corect. M-am convins poți, ușor, fii fidel cuiva, când este la o mare depărtare de tine. De ce să înșeli pe cineva, doar pentru că ai nevoie de o plăcere fizică? Înseamnă ceea ce te leagă de acel om e doar bucurie trupească. Atât. Nu este iubire. Dacă, poate, ai nevoie de o consolare, o vorba bună și nu o primești de la omul care te iubește, doar pentru că este departe, citește o carte. Recitește sms-urile lui, cele mai tandre. Declarațiile de iubire. Amintește-ți cele mai frumoase momente, sau scrie-i tu. De ce să îl înșeli? Poate acel om nu se pricepe la cuvinte. Dar dacă îl iubești cu adevărat, simți în inima ta și în sufletul tău susținerea lui, și cea de care ai nevoie. Abia atunci când ești fidel unui om, îl meriți cu adevărat.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Ncio pasiune nu poate fi supusă, cu atât mai puțin cea care se naște din durere: căci este trufașă și nu îngăduie nici un leac. De aceea este mai bine o învingi decât o înșeli: căci durerea care e înșelată și îndepărtată cu plăceri și ocupații se înalță din nou și, la vreme de liniște, cu mai mult avânt se repede muște;în schimb, atunci când durerea a dat înapoi în fața rațiunii, se potolește pentru totdeauna.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Daniel Vișan-Dimitriu

Zboruri

De vor veni acele vremuri crunte
când nu vei fi și totul s-ar sfârși,
din pieptul meu, un geamăt ca din munte
cutremurat profund, s-ar auzi.

Cu aripi sprijinindu-se de cețuri,
cuvinte, doruri, gânduri, vor zbura
prin lumea nesfârșitelor înghețuri
în care, nesperând, vor mai spera.

Vor mai pieri, vor mai cădea în valuri,
vor fi rănite-n marile furtuni,
ori se vor regăsi în idealuri
de dincolo de tainice genuni.

Vor fi și-acelea pentru care zborul
va fi întăritor și vor putea
să-și fie, ele singure,-ajutorul
când altă colonie vor crea.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Grazia Deledda

Destinul a făcut nasc în inima singuraticei Sardinii. Dar chiar dacă m-aș fi născut la Roma sau la Stockholm, nu aș fi fost diferită. Aș fi fost mereu ceea ce sunt – un suflet pasionat de vicisitudinile vieții și care percepe limpede oamenii, așa cum sunt, crezând mereu pot fi mai buni și că nimeni în afară de ei nu-i împiedică creeze împărăția lui Dumnezeu pe pământ. Totul este ură, sânge, durere, dar poate că totul va putea fi cucerit într-o zi prin iubire și prin gânduri bune.

în Trestii în vânt
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Iedera" de Grazia Deledda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -9.99- 6.99 lei.

Călătoria prin viață nu este ca o plimbare liniștită în parc. Nu are niciun sens să te aștepți la asta și nici îți dorești asta. Dacă ai o astfel de așteptare, vei fi frecvent dezamăgit sau frustrat, iar dacă îți dorești fie totul lin și fără niciun fel de întâmplări neprevăzute nu vei putea să descoperi cât de puternic ești de fapt. Viața este o aventură. Are suișuri și coborâșuri, momente fericite și greutăți care îți sunt date să te întărească și să te facă să te descoperi cu toate valențele tale. Cu siguranță greutățile nu apar în viața ta ca să te transforme într-o victimă, ci într-un învingător - asta dacă te mobilizezi le depășești și nu le permiți să te definească. Poate ai observat și tu faptul că atunci când ai trecut prima dată printr-o greutate, te-ai speriat și ai suprareacționat. Apoi ai depășit-o, iar data viitoare când ai întâlnit ceva similar erai deja mult mai bine pregătit îi faci față. Acesta este rolul problemelor din viața ta - să te facă mai puternic și mai bine pregătit pentru tot ceea ce va urma. Să depășești cu succes greutățile și să știi să te bucuri cu adevărat de momentele frumoase - acesta este dezideratul unui învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întunericul este generos și este răbdător și învinge întotdeauna. Învinge întotdeauna pentru că este peste tot. Este în lemnul care arde în vatra ta și în oala de pe foc; este sub scaunul tău, sub masa ta și sub cearșafurile de pe patul tău. Mergi sub soarele amiezei și întunericul este cu tine, legat de tălpile tale. Lumina cea mai puternică aruncă umbra cea mai întunecată.

în Star Wars - Răzbunarea lui Sith
Adăugat de Culincu Diana CristinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iris: Înțeleg cum este să te simți cât mai mic și mai insignifiant pe cât este omenește posibil. Și cum este să simți durerea în părți pe care n-ai crezut le ai în interiorul tău. Și nu contează de câte ori îți schimbi tunsoarea, sau la câte săli de fitness te duci, sau câte pahare de vin bei cu prietenele... în continuare te duci la culcare în fiecare noapte, analizând fiecare detaliu și întrebându-te cu ce ai greșit sau ce anume nu ai înțeles. Și cum naiba ai putut crezi, chiar și pentru o clipă, erai fericită. Și uneori reușești chiar să te convingi el va avea o revelație și va apărea la ușa ta. Și după toate acestea, oricât de mult ar fi durat, o vei lua de la capăt. Vei cunoaște oameni noi care te vor face să simți că ești din nou apreciată. Și toate părțile sufletului tău vor fi din nou laolaltă. Iar toată acea perioadă nesigură, anii pe care i-ai irosit, vor începe, în cele din urmă, dispară.

replică din filmul artistic Vacanța, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
A.W. Tozer
credincios
Un adevărat credincios este o ciudățenie. El are o dragoste supremă pentru Cineva pe care niciodată nu l-a văzut; îi vorbește cu familiaritate, zi de zi, Unuia pe care nu-l poate vedea; el se așteaptă meargă în ceruri pe baza meritelor Altcuiva; se golește singur de sine pentru a fi umplut de Altcineva; recunoaște a greșit pentru a putea fi socotit drept; se coboară pentru a fi ridicat; este cel mai puternic atunci când este cel mai slab; este cel mai bogat când este cel mai sărac, cel mai fericit când îi merge cel mai rău. El moare pentru a putea trăi; pierde pentru a putea câștiga; dăruiește altora pentru a păstra pentru el. Vede nevăzutul; aude neauzitul și cunoaște necunoscutul.

definiție celebră de
Adăugat de Antonio RadoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ochii văd doar ceea ce mintea este pregătită vadă. Realitatea ta interioară, gândurile și emoțiile tale îți direcționează percepția exterioară. Observă și tu acest fenomen: când ai o zi "proastă" vei extrage din realitatea înconjurătoare acele elemente care sunt în acord cu ceea ce simți tu în interior. În mod similar, când ești bucuros, vei observa frumusețea din exteriorul tău. Lumea este un loc cu bune și mai puțin bune. Lucrurile pe care te focalizezi sau pe care le atragi sunt cele care intră în rezonanță cu starea ta interioară. Schimbă-ți starea și realitatea exterioară se schimbă și ea. De asemenea, adu-ți aminte mereu că ești un creator - creezi în exteriorul tău realitatea ta interioară. Dacă în interior hrănești gânduri pozitive - bucurie, acceptare, compasiune, și așa mai departe., asta vei aduce și în lume, prin tot ceea ce faci. Reciproca este și ea valabilă: fiind înnegurat în interior, vei crea o realitate negativă. Noi toți reprezentăm un întreg, iar contribuția ta la acest întreg este dată de felul în care alegi gândești și să trăiești. Tu ce aduci în lume?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Banii pe care tu îi ai sunt o extensie a ta. Dacă tu ești puternic și evoluat, dacă tu ești o persoană care are foarte mare valoare, care poate aducă valoare în viața altor oameni, tot așa vei avea inclusiv nivelul financiar. Cu cât ești mai puternic, cu atât acea putere pe care o dobândești va crește impactul tău în viața altora. De exemplu, vei putea să atragi în jurul tău oameni care să te susțină, vei putea să mobilizezi, -i faci pe oameni fie motivați. Toate acestea sunt defapt capacități pe care liderii le au, capacități pe care la un moment dat acești lideri le pot transforma în bani.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Relații conflictuale, situații neplăcute care tind să se repete, "ghinioane", suferință... Te-ai gândit vreodată poate nu ceilalți sau viața sunt de vină pentru ceea ce trăiești tu, ci tu - prin gândurile, comportamentele, atitudinile și alegerile tale - ești cauza tuturor întâmplărilor din viața ta? Pe cât de ușor este să dai vina pe alții, pe atât de inutil este să faci asta. Problemele cu care te confrunți sunt o modalitate prin care viața încearcă să te facă conștientizezi că nu faci bine ceva, că este necesar schimbi ceva la felul în care gândești, trăiești, alegi și acționezi. Lecțiile au tendința să se repete până le înveți. Odată învățate acele lecții, evoluezi și mergi mai departe. Dacă simți ca te învârti cumva în cerc, istoria se tot repetă, ar fi benefic analizezi care este contribuția ta la situațiile cu care te confrunți în viața ta. Conștientizare, asumare și apoi schimbarea care pornește din interior - aceasta este calea prin care poți depășești problemele. Lupta cu ceilalți sau cu viața nu îți vor aduce liniștea interioară și înțelepciunea pe care, cu siguranță, le meriți și le dorești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Popa

Luigi Farao: Noi știm totul chiar și despre oamenii care încă nu s-au născut.
Cezar Codreanu: Este posibil acest lucru? Glumiți sau...?
Luigi Farao: Bine, nu în sensul în care te gândești matale. Nu suntem și nici nu vrem părem prezicători. Ideea este că noi știm cum vor evolua oamenii de la naștere și până la moarte chiar înainte ca ei să se nască, cu unele marje de eroare, în funcție de mediile în care se nasc, mă înțelegi? Lucrăm cu studii de probabilitate. Dar rezultatul este, grosso modo, cel pe care am încercat -l concentrez în aforismul pe care l-am împărtășit adineauri cu matale.
Cezar Codreanu: Și prin totul... înțeleg știți de pe-acum traiectoria celor mai mici mișcări pe care noii oameni le vor întreprinde în decursul vieților lor?
Luigi Farao: Prin totul mă refer la tot ce contează, firește. Avem birocrația, în primul rând, pe care o folosim așa cum doctorul folosește stetoscopul pentru a asculta bătăile inimii unui pacient, însă diferența este că atunci când noi aplicăm instrumentul nostru, pacienții ne ascultă pe noi. Mai ales cei care nu doresc ia pulsul închisorilor.

replici din romanul În pregătire de
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Liber Amicorum Liviu Pop. Reforma dreptului privat roman in contextul federalismului juridic European" de Ionuț Popa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -180.00- 143.99 lei.
Stefan Zweig

Adulterul este în cele mai multe cazuri un hoț în întuneric. În astfel de momente, aproape fiecare femeie trădează secretele cele mai adânci ale soțului ei; devine o Dalila care se dezvăluie către un străin, dezvăluie amantului său misterele tăriei ori slăbiciunii bărbatului ei. Ceea ce mi se pare mie că este cu adevărat trădare nu este că acea femeie se dăruiește altuia, ci că este înclinată, prin ceea ce face, să se justifice față de ea însăși prin dezvăluirea goliciunii soțului ei, expunându-l privirii disprețuitoare și curioase a unui străin.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Impatience of the Heart" de Stefan Zweig este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 23.99 lei.
Dostoievski

Prin ce chinuri groaznice am trecut, cât m-a costat și cât mă costă încă această sete de a crede, care e cu atât mai puternică în sufletul meu, cu cât se găsesc mai multe argumente potrivnice. Și cu toate acestea, Dumnezeu îmi trimite uneori momente în care sunt cu desăvârșire liniștit. În aceste momente eu îi iubesc pe alții și găsesc că și alții mă iubesc pe mine. În asemenea clipe mi-am alcătuit un simbol de credință în care totul pentru mine este limpede și sfânt. Acest simbol este foarte simplu. Iată-l, cred că nu e nimic mai frumos, mai profund, mai simpatic, mai rațional, mai bărbătesc și mai desăvârșit decât Hristos. Și nu numai că nu este, ci mi-o spun cu dragoste geloasă, nici nu poate fi. Mai mult: dacă cineva mi-ar dovedi Hristos este în afară de sfera adevărului, aș prefera rămân mai bine cu Hristos decât cu adevărul.

în scrisoare către o decembristă
Adăugat de Ion StefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.
Vladimir Potlog

Să iubim pământul

Să iubim pământul care ne mai ține
este sfânt
Și bucățica cea de pâine,
Lucrată cu trudă de către țărani pe câmp.

Să iubim valul de mare
Și soarele care ne încălzește,
Să iubim și firul de iarbă
Care sub picioare crește.

Să iubim ființa dragă de lângă noi,
S-o iubim cu adevărat,
Căci atunci când ești în doi,
Durerea sau necazul este mai ușor de suportat.

Să iubim binele ce ne înconjoară
Și să nu iubim răul, care să naște în noi,
Să ascultăm cum cântă o vioară,
Ca uităm de greutăți și nevoi.

Să iubim, oameni buni, pământul
Și viața care o trăim,
Căci este cu adevărat frumoasă
Numai atunci când o prețuim.

poezie de (28 ianuarie 2018)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai mare Grație! Exact: Dacă ai înțeles cu adevărat Grația realizând-o, ai înțeles Totul! De abia acum realizezi A-Fi în prezența maestrului înseamnă a te bucura de cea mai nestăvilită Grație. Grația de a vedea Grația, când râde, când plânge, când doarme, când mănâncă, când e furioasă, când iubește, când părăsește efemerul pe care nu l-a vizitat niciodată. Susțin această binecuvântare de a fi în prezența maestrului este cea mai mare și cea mai eliberatoare Grație ce te va face realizezi tu însuți ești GRAȚIA! Aceasta este taina ashramului, a sangha, a satsang-ului de a te aduce cât mai aproape în prezența Grației ca și tu să te topești în ea. Dintre toate clipele petrecute pe acest tărâm de vis numit "Terra", cele petrecute în prezenta Guru-lui sunt cele mai pline de grație, chiar și atunci când "eu"-l pretinde că nu e așa și că mai bine ai petrece timpul în prezența lui plină de suferință.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile fi fost altfel și sperând va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Violența se naște din teamă. Un cățel este cel mai violent când îi este cel mai frică. Așa și un om – când îți e teamă că ai putea să pierzi ceva, devii violent. Când nu îți este teamă de nimic, violența nu are rost. Elimină complet tot ceea ce are legătură cu violența din viața ta și o vezi cum oamenii o să te perceapă diferit. Vor simți o liniște și un calm pe care îl aduci și de care nici măcar nu sunt conștienți pe deplin.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook