Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ce rost are să alergi prin îndoieli fără sfârșit? Apetitul tău va fi satisfăcut dacă vor mânca alții în locul tău sau dacă vei mânca tu însuți mâncarea? Ce rost are să-ți irosești timpul întrebând despre oameni sau lucruri? Tu uiți de tine și alergi în jurul cerului și al pământului, căutând și întrebând: "Ce este fericirea?" Întâi trebuie să-ți pui întrebarea: "Cine sunt eu, cel care merge de jur-împrejur și pune întrebări?" Dacă te întrebi astfel despre propriul Sine, nicio altă întrebare nu se va mai ivi, a spus Bhagavan.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Spiritual Teaching of Ramana Maharshi Paperback" de Ramana Maharshi este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Citate similare

William: Voi călări eu în locul lui.
Roland: Care este numele tău, William? Te rog pe tine, William Thatcher, -mi răspunzi care este numele tău? Nu este Sir William. Nu este contele sau ducele William. Și cu siguranță nu este regele William.
William: Știu foarte bine lucrul ăsta.
Roland: Trebuie ai origini nobile pentru a putea concura!
William: E doar un amănunt. Imaginea de ansamblu este mâncarea. Vrei ai ce mânca sau nu?
Roland: Dacă ceilalți nobili din turnir află cine ești, vor fi mai răi ca diavolul ce vine să-ți cumpere sufletul.
William: Atunci ne rugăm să nu afle.

replici din filmul artistic Povestea unui cavaler, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Încrederea ta în tine trebuie să fie condiționată doar de măsura în care îți atingi propriile tale obiective, de puterea de a-ți urmări și atinge visurile și de abilitățile pe care le pui în slujba calității vieții tale. Încrederea în tine nu trebuie să aibă nicio legătură cu ce spun alții despre tine sau cu gradul în care corespunzi nevoilor sau așteptărilor lor. Dacă încrederea ta în tine este influențată de cuvintele altor oameni vei fi mereu dependent de ei, vei fi dispus faci compromisuri și să te pierzi pe tine doar ca primești laudele sau să te ferești de criticile lor. Trăind astfel, viața ta nu îți mai aparține, iar încrederea ta în tine va fi condiționată de alții. Nu le permite altora să-ți decidă valoarea. Stabilește-ți propriile obiective, atinge-le cu determinare și perseverență și fii mândru de tine!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Codrin Ștefan Țapu

Întrebați un adevărat credincios cine este pentru el Dumnezeu și, indiferent de religie, vă va spune cam așa: Nu am răspuns la întrebarea "Cine este Dumnezeu?". Nu mă interesează dacă într-adevăr se numește așa și nici măcar dacă "există sau nu". Acestea sunt întrebări meschine. Despre ce mă întrebi tu nu se poate gândi sau vorbi, este mai presus de orice gând sau cuvânt omenesc. Nu mi-a "poruncit" nimic, nu mi-a promis nicio recompensă și nu m-a amenințat cu nicio pedeapsă. Eu știu doar că fără "El" nu pot trăi și nici muri, oricine ar fi, orice ar fi.

citat din
Adăugat de JohnwrSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea care încearcă îi mintă pe alții începe întotdeauna cu tine. Dacă un om are între 50 de mii și 70 de mii de gânduri pe zi oare cum vei controla un astfel de vacarm de infern si la ce bun? Cu excepția lui Pantanjali și a altor rătăciți yoghini toți mari realizați spirituali îți vor spune recunoști mai întâi Sinele și mintea se va resorbi aici instantaneu. Cu cât încerci controlezi mintea cu atât ego-ul este mai puternic pentru că de fapt e mintea cea care încearcă controleze mintea. Asta am încercat și eu și Iisus, și Buddha și Nisargadatta, etc și fără excepție am eșuat. Așadar, recunoaște doar Sinele și "eu"-l psihologic sau ceea ce fals numești "mintea mea" se va evapora instantaneu. Adevărul sau Sinele nu se ocupă cu scamatorii referitoare la pornirea sau oprirea minții, ci cu simpla prezență în care toți acești scamatori sau mincinoși vor veni și vor pleca. Spun mincinoși pentru că cel care spune că el controlează mintea minte. Sri Ramana Maharshi, Sri Mooji și implicit și eu ți-o spun din experiență directă. Tu recunoaște mai întâi Sinele și apoi el va fi cel care va face totul și nu ego-ul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Holly Kennedy: Tot ce știu estedacă nu reușești îți faci un rost în viață și nu contează dacă realizezi opere de artă sau taco sau chiar o pereche de șosete, vei rămâne un om obișnuit! Creează ceva... nou și astfel rămâne o parte din tine în lumea asta, o parte a ta pe care o poți vedea, auzi, citi sau simți... și astfel afli mai multe despre... tine. Puțin mai mult decât știu ceilalți despre ei înșiși... Are vreun sens ce spun?
Gerry Kennedy: Da... ceea ce spui tu e că vrei pictezi șosete.
Holly Kennedy (entuziasmată): Poate!

replici din filmul artistic P.S. Te iubesc, după Cecelia Ahern
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lao Tse

Faima sau integritatea: care este mai importantă? Banii sau fericirea: care este mai de valoare? Succesul sau eșecul: care este mai distructiv? Dacă vei căuta împlinire la alții, tu nu vei fi niciodată cu adevărat împlinit. Dacă fericirea ta depinde de bani, tu nu vei fi niciodată fericit cu tine însuți. Fii mulțumit cu ceea ce ai; găsește bucurie în felul în care stau lucrurile. Când vei realiza că nu lipsește nimic, întreaga lume îți va aparține.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Oamenii din jurul tău sunt doar niște spectatori. Ei asistă la spectacolul vieții tale și nu are nicio importanță dacă le place sau nu cum îți trăiești viața. Ai tot dreptul faci alegeri după bunul plac, cât timp trăiești după principii morale sănătoase. Dar părerea oamenilor nu este importantă. Fiindcă nu ceilalți trăiesc în locul tău, nu ei își vor asuma responsabilitățile deciziilor tale și nu ei vor plăti pentru greșelile tale. Nu ei trăiesc în locul tău, așa cum, la sfârșit, nu ei vor muri în locul tău.

în Insomnii
Adăugat de Irina BinderSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.

E trist când ajungi faci lucruri doar ca vadă alții ce viață frumoasă ai. Când îți pozezi mâncarea, când nu intri în piscină fără o poză, când nu te faci mort în club fără sa faci un live în care crezi că ești funny, când te duci la bibliotecă fără să pui un status despre ce carte citești. Oh, scuze de ultima parte, mă luase somnul scriind. Când o să-ți dai seama că viața se poate opri oricând, o întelegi și că scopul ar trebui fie unul personal: să te bucuri de fiecare clipă și să te simți bine. TU, pentru TINE. Amintirile și trăirile cele mai frumoase nu sunt nici în poze, nici în hârtii, nici pe buzele altora. Sunt în capul tău. Sau în sufletul tău. Și stii ce e tare?! Că de acolo poți le dai play și să le accesezi oricând. Chiar dacă n-ai baterie la telefon sau chiar daca se închide facebookul. Cea mai bună zi din viața ta este aceea în care decizi că viața îți aparține!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă te întrebi de ce nu ai parte de anumite lucruri deși ți le dorești foarte mult, pune-ți întrebarea dacă la rândul tău ai dăruit ție și celor din jur ceea ce tu ceri. Pentru a primi trebuie mai întâi dăruiești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și viața

Și viața care merge înainte
și fără tine, și fără tine, și fără tine
triumfătoare viață pe ruine,

pe oase și pe părul tău de lună,
pe ceea ce a fost și nu e,
pe ceea ce coboară, pe ce suie,

pe ceea ce nici nu știm dacă e,
pe ceea ce nici nu știm dacă a fost,
și cu ce rost, și cu ce rost, și cu ce rost,

pe ceea ce ai vrea întorci și nu se poate,
pe ceea ce-i aproape și-i departe,
pe ceea ce desparte.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar dacă...

Chiar dacă îți apune "soarele " bucuriei,
știi că există " luna " înțelepciuni.
Chiar dacă două mâini te lovesc,
ai și tu tot două cu care să te aperi.
Chiar dacă îți pierzi o speranță,
sădește alta în locul ei,
nu se știe când se va adăuga
buchetului de împliniri și te vei bucura mult.
Chiar dacă alții te îndrumă spre drumuri greșite
care să te ducă la răscruci de rătăcire,
tu mergi mână în mână cu încrederea în tine
și cu înțelepciunea având mult curaj.
Chiar dacă tu ți-ai greșit drumul,
să nu crezi asta,
trebuie să înțelegi lecția lui de viață.
Chiar dacă pierzi,
știi că pierzi mai mult
dacă te oprești la această pierdere tot regretând,
nu ai timp pierzi și timpul continuă,
ca câștigi altă rundă.
Chiar dacă unii își bat joc de tine,
nu îi lua în seamă.
Ia în seamă calitățile și capacitățile tale!
Nu te cunosc ei mai bine decât te știi tu!
Chiar dacă bate " vântul " dezamăgirilor,
nu te bate tu singur cu bolovanii pesimismului,
mângâie-ți sufletul cu optimism, zâmbește!
Plângând faci pe alții să se bucure
și tu vei deveni mai slab în increderea în tine!
Chiar dacă unii îți arată sabia,
tu arată-le teaca!
Chiar dacă vor să te orbească,
tu ai ochi gândirii dar și ochii sufletului.
Ia uită-te mai bine!!
Chiar dacă vor să vorbească în locul tău,
pot vorbească,
nu pot vorbi ei în locul tău și prin fapte!!
Chiar dacă nu vezi cât de adâncă
este "marea " sufletului celor din jur,
cel puțin poți fi sceptic(ă) și precaut(ă).
Poți vedea cât de "limpede " este caracterul.
Chiar dacă ai căzut,
fii propriul scripete și ridică-te,
să nu cumva îți pună
și mai mult cineva piedici!!
Tu, trebuie să mergi,
mergi spre victorie și bucurie.
Chiar dacă nu este "dacă " tu poți reuși!
Nu depinzi de un " dacă ", este "chiar " o greșeală!!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

După vârsta de 20 de ani, în mod natural lucrurile încep meargă împotriva ta. Dacă nu te preocupi de sănătatea ta, ea nu va deveni mai bună de la sine și cel mai probabil se va deteriora. Dacă nu te preocupi de banii pe care îi faci și acumulezi, ei nu se vor aduna de la sine ci probabil vei începe să te afunzi în datorii și suferințe cauzate de lipsa banilor. Dacă nu te preocupi de relațiile cu cei din jurul tău și îi igonori pe oameni, crezi că relațiile se vor îmbunătăți? Cel mai probabil vei rămâne singur. Nimic din ce nu este îmbunătățit prin intenție clară și muncă asiduă, nu va deveni mai bun. Tu din ce categorie de oameni faci parte?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți să-ți dai cu părerea despre un bun ascultător întrebând, la finalul discuției, pe cel care vorbește care este poziția ascultătorului cu privire la subiectul discutat. Dacă vorbitorul nu știe, înseamnă că ascultătorul fie a făcut o treabă bună, fie a ascultat.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Ei condamnă dragostea de sine așa cum nu condamnă nimic altceva, și și-au pus la punct învățătura astfel încât pară foarte logică. Ei zic: "Dacă te iubești pe tine însuți vei deveni egoist, dacă te iubești pe tine însuți vei deveni narcisist." Nu este adevărat. Un om care se iubește pe sine descoperă că nu există un ego în el. Numai iubindu-i pe alții, fără să te iubești pe tine, își face apariția egoul.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Știm toți că a pune suflet în orice facem, ne aduce rezultate. Imaginează-ți munca în care pui suflet și cea în care nu pui. Relația în care pui suflet și cea în care nu. Viziunea pentru viitor în care pui suflet și cea în care nu. Data viitoare când apare întrebarea "De ce nu am încă ce vreau", gândește-te dacă mai știi să pui suflet în ce faci. Dacă mai știi ce e sufletul sau dacă ai știut vreodată ce e și cum se pune el în ceea ce faci. Cu răspunsul la aceste întrebări poate începe transformarea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I; D: Cine se retrage? Cine rămâne în tăcere? A. M: Cel care întreabă, firește. Credeai că e vorba despre un altul și nu despre tine? "eu"-l care este "isteț" și întreabă e musai să se retragă! Oare o să te prinzi, au, ba? I; D: Implici că ar exista un "eu" care poate să se retragă sau să rămână în tăcere? A. M: Nu știu, Dane, NU ȘTIU CEEA CE POT DOAR SĂ FIU. Dar aș vrea știu doar cine s-a implicat întrebând pe YouTube prima oară? Cine vrea știe Acum despre implicare la munte sau la mare? Îl cunoști pe curios? Pentru că daca n-o fi "eu"-l atunci o fi Prometeul, cine știe? Dar cu siguranță curiosul TREBUIE SĂ SE RETRAGĂ. Oare te prinzi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți imaginezi că într-o relație de cuplu intri ca iei de la partener, vei suferi atunci când aștepți primești și nu ți se dă. Dacă îți imaginezi că relația de cuplu este ca să te facă fericit, vei suferi atunci când te trezești singur pentru o clipă și îți dai seama ce viață de rahat ai. Dacă îți imaginezi că iubirea "se primește" de la celălalt, vei suferi atunci când vei uita că iubirea se "autogenerează" în fabrica din sufletul tău. Dacă îți imaginezi că într-o relație de cuplu trebuie să îți lași deoparte libertatea, propriile nevoi, hobby-urile și prietenii, vei suferi de fiecare dată când vei fi șantajat în numele iubirii renunți la tine iar la sfârșit – suferința suprem㠖 când ești părăsit pentru că ești un om fără coloană vertebrală care a renunțat așa ușor la propriul suflet. Iar cea mai mare suferință este atunci când ți-ai format părerea despre iubire din ce spune religia, mass-media și anturajul tău. Ai un compas perfect al iubirii în inima ta. Acolo știi tot timpul ce e bine și ce e rău, știi când mergi pe un drum greșit sau unul al împlinirii, când e timpul să se încheie o relație sau să înceapă una. Nu asculta pe nimeni, nici pe mine, când vine vorba de iubire. Dar ascultă-ți vocea interioară cu sinceritate brutală. Și atunci vei știi tot ce ai nevoie știi despre iubire, relații, îndrăgostire, fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lucrurile care au preț în viață, nu pot fi obținute nici fără efort, nici fără costuri; dacă dorești ai drepturi, trebuie să-ți asumi îndatoriri; dacă vrei să te cinstească cetatea, trebuie să o servești; dacă vrei fii recunoscut, trebuie să știi la rândul tău să îi recunoști pe alții; binele pe care îl ceri, trebuie mai întâi îl dai; dacă vrei liniștea păcii, trebuie să stăpânești duritățile războiului; protecția cetății se obține prin serviciu în slujba legilor ei; pe scurt, mintea are nevoie de cultivare, sufletul de străduință, iar drepturile de îndatoriri.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Partea nevazuta decide totul" de Horia-Roman Patapievici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -47.20- 33.99 lei.
Ileana Vulpescu

Între doi oameni care alcătuiesc un cuplu sau vor să alcătuiască un cuplu trebuie să se potrivească mai multe lucruri. Dacă la unele dintre potrivirile acestea se mai poate lua de ici și pune colo, una este însă indispensabilă și fără tocmeală: concepția despre lume.

în Arta conversației
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.

Sunt două întrebări pe care un om trebuie să și le pună. Prima ar fi: "Unde mă duc?"; iar a doua: "Cine va merge cu mine?" Dacă vreodată îți vei pune aceste întrebări în ordinea greșită, vei fi în mare pericol!

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fire in the Belly: On Being a Man Paperback" de Sam Keen este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook