Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ileana Vulpescu

Cel mai minunat dar pe care ni l-a dat natura e gândirea. Păcat că acordăm atât de puțin timp acestei esențe a ființei noastre. Când înțelegi viața, rosturile ei adânci, parcă te-ai afla pe o stâncă de o înălțime incomensurabilă, de unde privești nu cu superioritate, ci cu liniște, acea liniște-n care toate vanitățile s-au stins.

citat din
Adăugat de andraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.

Citate similare

Ileana Vulpescu

Ai intrat în viața mea dornic probabil nu de ceva mai bun, ci de ceva nou. Ai dat suficient de repede semne de oboseală, e vina mea m-am agățat de tine ca înecatul de firul de pai. Dar toate cele la care nu știm să renunțăm la timp se răzbună cu vârf și-ndesat. Am ispășit toată dragostea și toate iluziile pe care mi le-am făcut despre tine și despre dragostea noastră.

în Candidații la fericire, Scrisoare către un cunoscut
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Jesse: Știi care-i cel mai rău lucru într-o despărțire? E atunci când îți amintești cât de puțin te-ai gândit la oamenii de care te-ai despărțit și realizezi tot atât de puțin s-au gândit și ei la tine. Ai vrea să crezi sunteți amândoi parte din toată această durere, dar ei spun doar "Ce bine c-ai plecat".

replică din filmul artistic Înainte de apus
Adăugat de Cotoarbă Gina Liliana, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

O femeie nu iartă un bărbat care o părăsește nici dacă nu l-a iubit. Dar când l-a iubit!

în De amor, de amar de inimă albastră
Adăugat de roxănelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

Consideram sărăcia "darul" pe care mi l-a hărăzise destinul. N-am făcut din sărăcie nici motiv de inferioritate, nici de superioritate. Ceea ce pentru sărac este eveniment, pentru omul înlesnit nu-nseamnă nimic.

în De-amor, de-amar, de inimă albastră (2005)
Adăugat de roxănelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

Se spune ochii care nu se văd se uită. E drept, și așa se întâmplă cel mai adesea. Dar cineva, cu-o memorie care nu lasă rănile să se-nchidă, spusese distanța stinge focul mic, în timp ce-l întețește pe cel mare.

în De-amor, de-amar, de inimă albastră (2005)
Adăugat de roxănelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

E atâta rutină și atât de puțin adevăr, dar pentru adevărul acesta puțin și rar merită să trăim.

în Arta conversației
Adăugat de tantziSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

De când e lumea și pământul, există o categorie sufletească de oameni puși pe capătuială, pentru care banul e mai presus de orice, e singura valoare în care cred și căreia i se închină, pentru banul e cel mai bun prieten, cel mai bun protector, el n-are miros și deschide toate ușile. Și cum omul, spre deosebire de animale, mănâncă mai mult decât pentru a-și astâmpăra foamea, bea mai mult decât pentru a-și astâmpăra setea, face amor nu numai pentru a-și reproduce specia, ucide cu premeditare, fără să-și mănânce prada, acumulează mai mult decât ar avea nevoie chiar pentru un trai îmbelșugat, e rapace, pentru acumularea îi dă senzația de siguranță și de superioritate asupra altuia. Asta dovedește cât de puțin evoluează mentalitatea oamenilor.

în Arta conversației
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Dumnezeu știe în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii. De-abia s-au deschis și începe drama. Să privești fără să înțelegi, acesta-i paradisul. Infernul ar fi deci, locul în care înțelegi, în care înțelegi prea mult...

în Despre neajunsul de a te fi născut
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Viața a apărut din necesitatea materiei de a se organiza pe sine din ce în ce mai complex, în tendința ei de a atinge forme perfecte, tendință care este rezultanta însăși a organizării sale. În marele său șantier de creație, Natura a dat strălucire stelelor, perfecțiune cristalelor, amețitoare înălțime munților, albastru de topaz mărilor, toate fiind în ele înșile niște miracole, dar, dintre toate miracolele lumii, cel mai frumos rămâne miracolul vieții, cu expresia sa suprem㠖 Omul.

în Miracolul vieții, miracolul eredității
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

Curios, dacă asta se poate numi curios, dintr-o dată cel care nu te mai iubește, cu toate că este același, îl anihilează pe cel care a iubit.

în Viață, viață, legată cu ață
Adăugat de RoxanelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Răspunsul este iubirea

Marea dilemă a vieților noastre, a destinelor noastre, este lipsa de iubire.
Atunci când iubim, nu putem răni - să nu crezi ceea ce trăiești este iubire, te rog, nu te minți.
Ascultă atent, este o voce, ce îți șoptește zi de zi, un cântec dulce, de iubire - nu încerca să-l înțelegi, doar fii.

Ce cheamă ploaia către pământ?
Ce împinge soarele către apus?
Ce împodobește munții cu zăpadă și oferă strălucire mării?
Unde te cheamă vântul atunci când îți șoptește?
Ce îți răspunde luna atunci când o privești?
Unde te poartă frica, atunci când nu încerci să o oprești?

Unde te poartă toate - înapoi la tine; pe canalul îngust al minții obosite de atât învârtit, încercând să-și prindă coada.

Ridică-te, locul tău nu este în genunchi.

Prieten drag, nu te ruga la stele, nu arunca blesteme, iubește-ți fiii, adună-ți turma; ceva te cheamă către casă... chiar și cel mai neiscusit cioban știe când e timpul să se întoarcă acasă. Ai călătorit departe, picioarele ți-au obosit, pământul pare greu sub tălpi. Te uiți în față, drumul se-ntinde, se șerpuiește-n orizont, la infinit. Drumu-ți promite, dacă mergi încă puțin, te-mbogățește, te face prinț peste oceane și rege între oameni - dar tu nu îl asculți, ai obosit. Îți amintești de măgarul harnic, căruia îi sunt promise mărețe împliniri și care își duce-n spate, povara veșnică și grea a propriei nemulțumiri.

Te uiți în spate; ce mult ai mers... vii de departe. Au trecut parcă veacuri întregi de la primul căscat, de la primul pas și prima vorbă - ce entuziasm aveai odată; luai orice provocare în piept cu dăruire, promițând că ai s-aduci în lume, mult căutată mântuire. Ai zâmbit și te-ai jucat - ce suflet drag, ce bucurie.

Dar parcă este mult de atunci - nisipul stă împrăștiat peste trecut; se văd prin ceață, fragmentele amintirilor de demult. Nu are sens să răscolești trecutul, o știi prea bine – din asta nu a ieșit nicicând ceva bun; poate doar plâns, orbire și scrum.

Nu mai este timp de-ntoarcere acum - te uiți din nou în față, privești din nou în spate. Ai căutat, ai luat notițe și ai scris în jurnal - ceva nu este bine; viața ar trebui să facă sens, dar sensul nu e de găsit niciunde. Te uiți în sus, la cer - e prea departe. Te uiți în jos, la pământul crud, proaspăt și viu - îi mulțumești în gând pentru o clipă, realizând însă el doar te poartă, nu te ridică.

Cum se face că ai căutat peste tot... și tot n-ai pace; cum se face?

E evident - nu mai există cale; nu mai există drum carete poarte acolo unde vrei să mergi, să îți ofere ceea ce cu disperare îți dorești. Răspunsul nu e aici, nu e acolo; nu e în timp și nici în lipsa lui - căci timpul trece atât de repede în joacă și atât de greu în muncă. Te-ai uitat și pe unde ai venit și pe unde ai fi putut să mergi – te-ai uitat la cer, dar ți se pare prea departe, decizi să-l lași în grija păsărilor de noapte; te-ai uitat în pământ, însă el te-a privit tăcut, flămând, cu ochi de frunze.

Răspunsul nu e de găsit.
Răspunsul e iubirea.

poezie de
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dincolo de ce se vede, este adevărata realitate și una din legile acestei realități spune înainte să ai ceva, trebuie să devii ceva. Înainte de a avea bani, trebuie să devii omul capabil să înțeleagă ce sunt banii, să înțelegi principiile după care funcționează banii, cum circulă ei și cum te poți poziționa astfel încât să devii un om prosper. Înainte de a avea iubire, trebuie să devii omul capabil să ofere și să primescă iubire, să înțelegi principiile de funcționare a iubirii, cum anume relaționează oamenii între ei, care este sursa iubirii și rolul ei în viața noastră. Înainte de a avea succes, reputație, obiecte materiale, înainte de a trăi stările sufletești dorite, e nevoie să înțelegi ce sunt ele, cum funcționează, cum poți tu să le obții. Deci, secretul este pentru tot ceea ce se vede, trebuie să dezvolți ceva ce nu se vede. Cel puțin nu dacă privești doar cu simțul vizual, cel mai superficial dintre toate simțurile cu care am fost dotați.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Luna de zăpadă

rosturile lumii sunt cu totul altele
adânci, necuprinse
fericiți sunt cei care nu pot înțelege
nu pot transmite, nu pot îmbrățișa

un nu carete poată defini

ce repede uiți, cât de repede
pleacă oamenii din interiorul altor oameni
umbrele lor
felul lor de a-și lua rămas-bun
nu-l mai poți pătrunde
niciodată nu ți-au cunoscut
numele
răsuflarea
nici modul tău în care atât de înverșunat
ai învățat
să taci

și câte altele
trupuri de aer, trupuri de litere
trupuri de dragoste
în interiorul altor interioare
comunicând prin stimuli electrici

e bine aici, e binee
lumea ta plină de anxietate se evaporă
spune nu și cineva nu te va aștepta
sub luna ca o pată pe o radiografie a cutiei toracice

luna ta de zăpadă
cum țipă
cum țipă
cum țipă

cu un aer
care avea el însuși propriul lui aer
altfel s-ar fi sufocat
ți-a înfășat picioarele

alea care atât de mult te-au purtat
până când nu ai mai venit
alea care atât de mult s-au alungit
până au ajuns șine de cale ferată
gări
traverse
peroane

nefericiți sunt cei care rămân în urmă
ei sunt cei care numără, care țin rosturile lumii
cei nemângâiați
care-și plâng în pumni
și noaptea nu-i satură

nefericiți sunt cei care au apucat să te îmbrățișeze
și tu i-ai oprit

adânci, necuprinse
rosturile lumii sunt cu totul altele
ești singurul care levitează
și nu are habar

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

E atâta rutină pe lume și atât de puțin adevăr ... Dar pentru adevărul ăsta puțin și rar, pentru acest miracol merită să trăiești.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înainte de a avea iubire, trebuie să devii omul capabil să ofere și să primească iubire, să înțelegi principiile de funcționare a iubirii, cum anume relaționează oamenii între ei, care este sursa iubirii și rolul ei în viața noastră. Înainte de a avea succes, reputație, obiecte materiale, înainte de a trăi stările sufletești dorite, e nevoie să înțelegi ce sunt ele, cum funcționează, cum poți tu să le obții. Deci, secretul e că pentru tot ceea ce se vede, trebuie să dezvolți ceva ce nu se vede. Cel puțin nu dacă privești doar cu simțul vizual, cel mai superficial dintre toate simțurile cu care am fost dotați.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Femeii mele

Când te-am privit întâia oară, știu
Că încetasem singur să mai fiu.
Fântână-n zori cu apa neatinsă,
Foșnea ca marea, dimineața, încă
Zăloaga nopții cât statuia-n stâncă.
Nu m-ai respins, nu te-ai predat învinsă,
Ci ai avut în ochii râzători
Atât de mulți, ca firmamentul, sori
Ce ne-au resfrânt prin trâmbițe de raze
Privirile în ochi și în obraze.
Acea lumină limpede a fost
La început, și ea a dat un rost
Tăcerii surde ce-aștepta în mine.
Ai fost, deci, bună-vestea de lumine
Și ai rămas, cu gestul, carnea, vocea
Din țara grea de vis și zări, Dobrogea,
Și văd în fiul care mi l-ai dat:
Amprente de lumini s-au mai păstrat.

poezie clasică de din Laude și alte poeme (1967)
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cantece tiganesti si alte poeme" de Miron Radu Paraschivescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 7.99 lei.

Mulți s-au gândit la un moment dat să aducă, să transforme cumva personajele basmului popular românesc într-un fel de Superman, Batman etc. Au fost încercări și de genul acesta, cred din cauza acestei întrebări constante - ne mai spune ceva basmul, îi mai interesează pe copii, mai poate fi Făt-Frumos sau Ileana Cosânzeana, mai pot fi un model de urmat în zilele noastre când sunt atâtea brand-uri care au cucerit copilăria celor mici.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

Niciodată nu putem ști ce proporții iau faptele noastre în viața celuilat. Răul pe care i l-am făcut rămâne bun-făcut.

în Arta conversației
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Tânărul comandant avea cel puțin 13 ani la dispoziție pentru a afla adevărul în privința Liei, pentru a-i descoperi adevăratul ei suflet. Zâmbi la acest gând, care-l liniștea, îl mulțumea, deși îi promisese atât ei, cât și tatălui ei, va păstra în tot acest timp, între ei doi, o relație de strictă colegialitate. Ce conta oare acea promisiune, care în acest timp ar putea fi uitată de părțile între care fusese încheiată? Și atunci, ce importanță ar avea, dacă la un moment dat, în cine știe ce împrejurări, el avea să-și încalce această promisiune, deși nu-i stătea în caracter să procedeze astfel? De obicei, se ținea de cuvântul dat, își respecta promisiunile, dar în acest caz... Cum ar fi oare posibil să-și respecte o asemenea promisiune, când în mintea lui, ea era aproape mereu prezentă, în mod chinuitor pentru el? Se întrebase de ce oare făcuse o asemenea promisiune absurdă și ar fi dorit să retracteze tot ce spusese față de ea și tatăl ei, dar era cam prea târziu pentru un asemenea gest, deci, n-avea decât să încerce să-și respecte acea promisiune stupidă. Până când însă?! Acest amănunt nu i se părea deloc clar, nu-l stabiliseră sigur, deci, variantele i se păreau nelimitate; va trebui doar s-o aleagă pe cea mai convenabilă la un moment dat...

citat din romanul Proxima de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sufletul nostru, adevăratul nostru sine, este dimensiunea esențială, cea mai misterioasă, și mai magică a ființei noastre. De fapt, nu este o realitate separată, așa cum este considerat în gândirea occidentală, ci forța coezivă care ne unește trupul, inima și mintea. Nu este o fantomă prinsă cumva în capcana mașinăriei fizice a trupurilor noastre, ci chiar esența ființei noastre.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info
Cineva are nevoie de răspunsul tău: În ce țară se muncește cel mai puțin? Fii primul care răspunde!
Direcționează
2%
către Asociația Culturală Citatepedia!

Citește detalii »

Fani pe Facebook

 
Poți promova cultura română în lume: Intră pe www.intercogito.ro și distribuie o cugetare românească într-o altă limbă!