Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Omul e animalul care seamănă, care economisește, care îmbătrânește și moare. Universul e lipsit de sens. Oamenii se nasc fără nicio justificare, nu există plan. Crește iarba, se nasc copii. Asta-i situația. Mii de ani au tot născocit interpretări: viața e o încercare a caracterului omului; răsplata și pedeapsa vin după moarte, după planurile unui zeu, paradisul lui Allah, plin de fete frumoase pentru toți; Nirvana lui Buddha - asta se capătă pe gratis, nu vezi nimic, nu simți nimic; evoluție, forme superioare, progresul societății; Utopia - mașini zburătoare, șireturi de bocanci ameliorate - toate apă de ploaie.

în Ziua a 8-a
Adăugat de iuliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ziua a opta" de Thornton Wilder este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.72- 20.99 lei.

Citate similare

În căutarea Omului divin

În căutarea Omului divin
De mii de ani pe lumea asta vin,
De mii de ani tot mor și totnasc
Cu chipul de român cu sufletul de dac.

Întru triumful Sensului sublim
Un Univers de stele tot colind,
De mii de ani tot căutând răspuns la întrebări
Ascunse prin galactici-exlamări.

Deschide-mi, Doamne, taina ta de nepătruns
Și spune-mi cine sunt și unde am ajuns,
Ca setea să-mi alin de existențial
Mă lasă să mai sorb din veșnicul tău har.

În cautarea Eu-lui divin
De mii e ani pe lumea asta vin,
De mii de ani tot mor și totnasc
Cu suflet de român cu inimă de dac...

poezie de (17 august 2011)
Adăugat de Iurie OsoianuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Deoarece există o lege așa cum este gravitația, Universul poate și se va crea singur, din nimic. Creația spontană este motivul pentru care există ceva în locul a nimic, motivul pentru care Universul și noi existăm. Nu este necesară invocarea lui Dumnezeu care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul în mișcare. Între știință și religie, știința va câștiga întotdeauna. De ce? Pentru că funcționează!

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Tot ceea ce numim "supraviețuire" e doar mintea care continuă sub orice preț să își păstreze corpul. Oamenii aceștia vorbesc despre: "Lumea de apoi sau viața de după moarte", de viața astrală, de rai, de hyrania loka, de reîncarnare, etc. etc. Atunci de ce ne e frică să murim? Dacă mintea omului e atât de sigură că există reîncarnare și o viață după moarte de ce îi e frică să moară? Dacă mintea e atât de sigură că ea există și în afara corpului de ce trăiește frica paralizantă la moartea lui? Ceva nu se leagă, realizați asta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marin Preda

Viața omului se poate scurge pe pământ și ca o apă liniștită, împlinindu-se simplu în moarte, care vine ca o soluție a unei probleme insolubile: ce să facă ființa umană după ce a asistat la un număr de douăzeci sau treizeci de mii de răsărituri și apusuri de soare și a lăsat în urma lui înlocuitori? Dar viața lui se poate scurge și într-o permanentă dezordine, ca o revoltă împotriva soluțiilor invariabile ale acestei existențe, atacând sălbatic pe toți cei care o acceptă astfel, adică pe majoritatea oamenilor.

în Marele singuratic
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Morometii" de Marin Preda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.00- 35.99 lei.

Am ajuns în secolul XXI și cu toate astea trăim tot pe tărâmul fanteziei. De fapt, nu suntem cu mult mai avansați decât amărâții ăia de troieni! Toată planeta suferă de amăgire cronică în masă. Unii urlă pentru creștinism, alții pentru iudaism, alții pentru islamism. Cu toții sunt gata să moară apărând până-n pânzele albe fiece cuvințel din cărțile lor sfinte, despre originile cărora de fapt nu știu mai nimic. Pe ce se bazează ele? Pe legende sau mituri de acum nu știu câte mii de ani? Tu chiar crezi povestea asta a lui Avraam, care - dacă e să te iei după ce scrie în Vechiul Testament - a devenit tată la frageda vârstă de o sută de ani și care a mai trăit pe urmă alți șaptezeci și cinci? Ți se pare firesc că oamenii încă își ghidează viața după o grămadă de aiureli care mai de care mai amuzante?

citat din romanul Ultimul templier de (mai 2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Last Templar Paperback" de Raymond Khoury este disponibilă pentru comandă online la 41.99 lei.
Adina-Cristinela Ghinescu

Nedrept... (Cu inimă curată...!)

Nimic nu e întâmplător sub soare,
Pe cine am cunoscut, sau am iubit...
Viața nu este-o întâmplare,
Și nu trăiești doar să fii împlinit!

Nimic din ce trăiești nu este
Lipsit de sens, fără un scop sau drum...
Ceața, elementul ce viața definește,
Și uneori te simți pierdut în fum...

Și unii vin și alții pleacă...
Așa a fost dintotdeauna, chin...
Viața mereu a fost nedreaptă,
Și recompense ce-ai meritat... nu vin.

Și totul este totuși despre tine...
Și câte lecții mai ai să mai înveți,
Viața te poate duce la ruine,
Dar tu ridică-te și mergi printre corecți!

Și multe pietre se nasc într-un destin,
Capcane și vipere în chip de oaie...
Paharul uneori nu-l mai vezi plin,
Și credința începe să se-nmoaie.

Dar cei puternici au rănile pe ei...
Și nu se-opresc din mers ei niciodată!
Curajul nu poți nicicând să-l iei,
Celor drepți, cu inimă curată...!

poezie de din Șoptit de Dumnezeu
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Mahomed le-a promis drept-credincioșilor musulmani (bărbați) că, drept răsplată pentru credința lor, vor ajunge în Paradis, unde vor avea parte fiecare de câte 72 de hurii, adică de câte 72 de fecioare (virgine) deosebit de frumoase, veșnic tinere, care, după cum spun exegeții în Coran, "au vagine apetisante și redevin virgine" după ce drept-credinciosul face sex cu ele; mai mult, "penisul celui ales este veșnic erect", nu se înmoaie niciodată, nici nu suferă vreodată de impotență, deci își poate regula toate huriile odată, una după alta, cât timp vrea el, după pofta inimii. Primul lucru ciudat: răsplata pentru credința în Allah este de natură sexuală, nu spirituală, și nu una oarecare, fericiților aleși nu li se oferă niște femei, nici femei frumoase, ci "fecioare deosebit de frumoase și de voluptoase". Al doilea lucru ciudat, care dovedește și atitudine misogină: femeilor drept-credincioase nu li se oferă în Paradis nici feciori (virgini) deosebit de frumoși și de voluptoși, cu "penisuri veșnic erecte", nici bărbați frumoși, nici măcar niște moși. Al treilea lucru ciudat: credincioșii lui Allah care în timpul vieții au preferat să facă sex cu bărbați, în Paradis nu vor avea parte de bărbați, ci fiecare va fi obligat să facă sex cu cele 72 de fecioare care-i revin; păi, pentru aceștia, asta e pedeapsă, nu răsplată, iar pentru ei Paradisul promis e, de fapt, Infernul!...

în Femeia de la A la Z în Aforisme, Epigrame, Poezii, Pamflete și Satire (8 martie 2020)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Petre Ispirescu

A fost odată un om și o femeie. Ei erau atât de săraci, încât n-aveau după ce bea apă. Nici tu casă, nici tu masă, nimic, nimic, dară nimic n-aveau după sufletul lor. Muncea bietul om de dimineața până seara târziu, alături cu muierea, de-i treceau nădușelele, și ca să dea și ei în spor, ba. Se ținea, vezi, norocul după dânșii ca pulberea după câini, cum se zice. Umblau cu tărăbuțele de colo până colo, și ca să se statornicească și ei la un loc, nu găseau. Căci cine era să-i priimească pe ei, doi calici, cu leaota de copii după dânșii?! Adică uitasem să vă spui. Aveau acești oameni o spuză de copii. Din acești copii, cei mai mari erau numai fete, iară băieții erau mărunței și stau lângă dânșii ca ulcelușele. Să nu vă fi dus Dumnezeu vrodată să fiți față când venea omul de la muncă, că v-ați fi luat câmpii. Ieșeau toți afară înaintea lui, jigăriți și hărtăniți, ca niște netoți, subțiratici și pițigăiați, mă rog, leșinați de foame, și tăbărau pe bietul om cu gura: tată, mi-e foame, tată, mor de foame. Tatăl lor se zăpăcea și nu știa către carese întoarcă mai întâi și le da toată agoniseala lui dintr-o zi. Dară de unde să le ajungă ce brumă le aducea el? Abia puneau p-o măsea.

citat clasic din povestea Fata săracului cea isteață de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Greuceanu" de Petre Ispirescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.44- 28.99 lei.
Luminița Potîrniche

Alergând după noi

la pamplona oamenii aleargă un animal cald,
niște coarne, tropotul de copite înghesuit în carne.
se zice că se bucură, sunt liberi și drepți,
prigonesc fricile care tremură și fug.
mulțimile și le subordonează și progresul începe
de unde frica agonizează într-un mod umil,
în bătaie de joc, în bătaie de viață.
nu se delimitează eroi, hoardele acestea
nici nu au vreun staroste, nici vreun scop.
animalul moare după ce s-a răspândit în fiecare.
cine a spus că animalul moare...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Denis Diderot

Faceți ca binele fiecăruia să fie atât de strâns legat de binele general încât nici un cetățean să nu poată dăuna societății, fără să-și dăuneze lui însuși; asigurați răsplata pentru virtute după cum ați asigurat pedeapsa pentru ticăloșie.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Jacques the Fatalist" de Denis Diderot este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -88.00- 34.99 lei.

Cu gândul la Olimp

În continuă schimbare
Este lumea pe pământ.
Unul naște, altul moare,
Toți se nasc și mor pe rând.

Cel bătrân pleacă din lume,
Se duce la locul lui.
Nou născutul mai rămâne
Să trăiască timpul lui.

Ca și omul, mai dispare
Tot ce crește pe pământ.
După un timp, iar răsare
În natură, nou veșmânt.

Totul este în schimbare:
Climă, aer, anotimp.
În univers reapare
Mult prea râvnitul Olimp.

poezie de (5 februarie 2014)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Octavian Paler

Concertele sunt ca și noi. Accidente ale tăcerii. O, dacă am putea să ne întoarcem de la jumătatea unui concert înapoi spre începutul lui! Dar nu se poate. Un cântec îmbătrânește în timpul cât îl cântăm. El începe tânăr, luminos, plin de încredere și de speranța. Se maturizează, continuă îngândurat, apoi deodată îmbătrânește. Uneori îmbătrânește solemn, alteori îmbătrânește melancolic. Asta n-are importanță. Ceea ce contează ese aproprie de sfârșit și de moarte. O moarte somptuoasă nu e mai puțin moarte...

în Viața pe un peron
Adăugat de Ioana FaurSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Gândul își imaginează că într-o zi și el va fi "sinele". După cum, în tot acest timp, tu nu ai fost, nu ești și nu poți fi nimic altceva decât Sinele. Pentru gând, Sinele fie e veșnic acolo, fie e o absurditate, abstractă, care "DE FAPT", nu există. După cum pentru cel realizat; gândul, mintea e un mit. Iar Sinele e singurul fapt de o concretețe Absolută. Tu cum de nu vezi asta? Cum de nu vezi că gândul care îți promite că îți va da Sinele; dacă urmezi condițiile lui veșnic interminabile? De fapt, tot ceea ce îți oferă gândul, e si mai multă "devenire", el nu ți-l poate da, pentru că Sinele, libertatea fiind infinită este și incognoscibilă! Dacă nu ar fi acum gândul care să te eticheteze, să te definească întru veșnica lui separare și limitare, tu cine mai Ești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicolae Vălăreanu Sârbu

Cu aripi de ploaie

în nopțile mele visele devin păsări
cu aripi de ploaie
zboară peste întinderi aride

dincolo de margini lichide
lumina-și capătă surâsul senin și blând
ca o iubită după sărut.

timpul este o linie nesfârșită
nu știe nimic
își caută noi puncte prin care să treacă

din palmele mele muncite
adun puține monede în buzunare
să-mi cumpăr liniștea vândută de monștri

Doamne tu știi mai bine
gândurile care se nasc din suflet
și nu mă lași în păcat

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Datele statistice pe care le-am extras arată că farfuriile zburătoare nu sunt mașini stabile care necesită combustibil, întreținere și suport logistic. Sunt, după toate probabilitățile, transmodificări de energie și nu există în același mod în care există aceste cărți. Nu sunt construcții permanente ale materiei.

în OZN-urile: Operațiunea calul troian
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vladimir Potlog

Așa trece viața

După soare vine ploaie,
După ploaie vine vânt.
Dar de veacuri oamenii,
Beau, râd și plâng.

După lacrimi de iubire
Vin și lacrimi de durere.
După ce gustăm din fagure de miere,
Bem și puțină fiere.

După ce ne naștem în pace,
Facem un război răzbunător.
După ce vedem o rază de lumină
Ne adâncim într-un întuneric necruțător.

Și așa trece viața
Și cu bune și cu rele.
După ploaie vine soare
Și pe cer răsar mii de stele!

poezie de (18 septembrie 2021)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Any Drăgoianu

Prin lentilele tale oamenii capătă forme cuminți

dumnezeiești
neîncepute
chiar
ca fructele date în pârg
uneori taci să nu le zdrobești culoarea
cu un cuvânt
poate că greșești
sau poate că nu
și eu te ispitesc
aruncându-ți în minte gânduri
despre care nu aveai habar

m-aș bucura să tresari când versurile astea
vor trece prin lentilele tale
ca mărgelele prin firul subțire
sau ca stropii de apă pe buzele arse
dar nu se va întâmpla nimic
nici măcar o așteptare
nu aștept
nici măcar o tăcere

prin lentilele tale oamenii capătă forme cuminți
dumnezeiești
eu nu
eu nimic
nu pot să fiu începutul zdravăn
în care ne simțeam
minunat

și nici soldatul ucis
eu nu
eu nimic

m-aș bucura să te rogi pentru mine măcar
în miezul nopții

când îmi strâng neputința în cercul de foc
și visez că tinerețea ta
mă frământă mai mult
decât o poezie nescrisă

prin lentilele tale oamenii nu au nimic în comun
cu iluziile
sunt cuminți
eu nu
eu nimic

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

În afară de iarbă, nimic nu crește

În afară de iarbă, nimic nu crește.
Nimic nu atrage privirea, cu excepția unei pietre funerare
și a ceea ce aceasta conține și protejează.
Aici, departe de țărm,
departe de locul unde apa
restituie adesea
metale ruginite, lemne mucegăite,
leșul unui delfin sau al unei țestoase.
Vântul nu suflă cu putere
pentru a ne duce departe, așa cum a promis atunci.

Minutele care trec devin ore,
însă niciodată zile, devin nopți
care niciodată nu acceptă să fie ani,
veacuri în care cineva moare,
iar altcineva, care nu știe asta, scoate-un căscat.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lemuel Idzik: Nu îți dai seama? Tot ce facem noi, planurile pe care ni le facem, speranțele pe care le nutrim, toate sunt inutile. Să fii bun într-o meserie, pe asta am făcut-o, să construiești o casă, și pe asta am făcut-o, să întemeiezi o familie... aveam o familie... nimic din toate astea nu valorează nimic, pentru că oricât de tare am încerca, oricât de mult ne-am chinui și am lupta, ajungem în același punct mort. Viața e o pierdere de vreme. De asta contez pe tine să mă ucizi. O vei face, nu?

replică din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața este foarte nedreaptă. Ca să dobândești măiestria în orice domeniu, e nevoie de antrenament și exercițiu zilnic, ani de zile. Eșecuri, lecții, toane, furie, toate acesta sunt doar condimentele în drumul spre măiestrie. Și totuși, pentru fiecare om angajat în munca pe calea măiestriei, există zece care își doresc aceleași beneficii fără să facă această muncă. Cel care se trezește cu cola și țigara în bot de dimineață, vrea sănătatea și corpul celui care bagă sală la aceeași oră. Cel care nu s-a educat în viața lui legat de relații de cuplu și consideră fericirea de domeniul "norocului", visează la aceleași relații și fericire ca și cel care și-a asumat procesul de învățare și evoluție. Cel care nu riscă nimic, nu are abilități dezvoltate și nu s-a străduit să înțeleagă cu adevărat banii își dorește aceleași beneficii și stil de viață ca și antreprenorul care după 10 ani de eșecuri, chin și încercări și învățăminte și-a făcut sistemul să funcționeze. Viața este cu adevărat incorectă pentru că permite să existe așteptări și speranțe atât de nerealiste pentru atât de mulți oameni.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook