Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Viorel Muha

Nimeni nu are dreptul ca prin lege sau în orice mod să-și stabilească singur drepturile excluzând pe cei care produc plus valoare directă, să-și judece propria cauză, să-și administreze sau să-și aloce drepturi, bunuri materiale și valori pentru sine sau prin/pentru cei care împreună constituie o pătură socială. Privilegiile nu sunt o componentă a democrației!

(decembrie 2019)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cel care se adresează (transmițătorul) trimite un mesaj destinatarului (receptorul). Pentru ca mesajul să-și îndeplinească funcția, el are nevoie de un context la care se referă, pe care destinatarul -l poată pricepe și care să fie sau verbal sau capabil de a fi verbalizat; de un cod, întru totul sau cel puțin parțial comun atât expeditorului cât și destinatarului; în fine, are nevoie de un contact, conductă, materiala sau legatura psihologică dintre cei doi, care le dă posibilitatea să stabilească și să mențină comunicarea.

în Lingvistică și poetică
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Giacomo Leopardi

Omul este sortit sau să-și risipească fără rost tinerețea, singura vârstă care poate da roade pentru viitor și-i pregătește situația socială, ori să și-o irosească năzuind să-și procure plăceri pentru acea perioadă a vieții sale când nu va mai fi în stare se bucure de ele.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Operette morali/Mici opere morale" de Giacomo Leopardi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 29.99 lei.
Arthur Schopenhauer

Ce este apa pentru foc, mila este pentru supărare. De aceea sfătuiesc pe acela care se teme facă un rău aproapelui sau, stăpânit fiind de supărare, să-și reprezinte răul deja făcut, să-și vadă următoarea victimă în culmea durerii și să-și spună "Iată fapta mea!". Această imagine i-ar liniști mânia, căci mila este antidotul necazului, prin acest artificiu reușind se stăpânească la vreme.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.
Octav Bibere

Cei ce ajung să-și dea de capăt, nu au de ce să-și mai pună întrebări, iar cei care își pun întrebări, nu au de ce să-și dea de capăt!

citat din
Adăugat de J.Louis MashSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Albert Einstein

Sunt conștient de faptul că pentru ca o organizație să-și atingă țelurile, cineva trebuie gândească, să stabilească direcția și în general poarte responsabilitatea. Dar cei conduși nu trebuie forțați, trebuie fie capabili să-și aleagă liderul. În opinia mea, un sistem autocratic degenerează rapid; forța atrage oameni fără moralitate.

în Cum văd eu lumea
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
Valeriu Butulescu

Prostirea unui popor e simplă. Dă-i, formal, drepturi peste drepturi, lasă-i pe cei mărunți să-și vadă de găinăriile lor, lansează fumigenele anticorupției pentru ca trepădușii aleși democratic, sau acoliții lor poată jefui țara nestingheriți, uneori chiar sub paravanul legii.

aforism de din Discursuri politice (2008)
Adăugat de alejandroSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Cultura consumului – și, de fapt, însăși societatea modernă așa cum o cunoaștem – s-ar prăbuși dacă oamenii ar înceta mai consume în număr mare sau să mai consume suficient. Unii analiști i-au numit pe acești oameni "consumatori periculoși". Dacă nu consumă suficient sau consumă ceea ce nu trebuie (haine la mână a două, zicem), ei pun în pericol nu numai cultura consumului, ci și societatea în ansamblul ei. Prin urmare, cei care poartă, de exemplu, haine la mâna a doua sau chiar haine demodate sunt de multe ori priviți cam pieziș de semenii lor, iar asemenea priviri sunt, de obicei, de ajuns pentru a-i convinge să-și modifice obiceiurile de cumpărare și să-și reînnoiască garderoba.

în Globalizarea nimicului
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Baruch Spinoza

Năzuința prin care fiecare lucru tinde să-și mențină existența nu include un timp finit, ci unul nedefinit. Lucrurile singulare sunt moduri prin care atributele lui dumnezeu sunt exprimate într-un fel cert și determinat, adică sunt lucruri care exprimă într-un fel cert și determinat puterea lui Dumnezeu, prin care acesta există și lucrează. Nici un lucru nu are în sine ceva prin care să poată fi distrus sau care să-i suprime existența, ci dimpotrivă, se opune la tot ceea ce ar putea -i suprime existența;și de aceea cât poate și depinde de el, năzuiește să-și mențină existența.

în Etica
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Culmi ale ipocriziei: Călăul să-și onoreze victima; securistul -l onoreze pe nevinovatul pe care l-a trimis la ani grei de temniță; Turnătorul -l onoreze pe cel pe care l-a turnat la securitate; Comuniștii -l onoreze pe regele pe care l-au detronat și l-au izgonit din țară etc. E greu de spus care din aceste culmi este mai mare, dar ele reprezintă un mod prin care ticăloșii încearcă să-și ascundă ticăloșia sau să le fie uitată; vor pară buni pentru a nu se vedea că sunt răi.

în Dicționarul ipocriziei (24 mai 2014)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Un lucru foarte interesant în programarea socială, poate ai observat, în momentul în care un om este nonconformist, în momentul în care un om încearcă să-și exprime personalitatea într-un anumit fel, vine cu un păr colorat sau vine cu o haină mai ciudată sau are un comportament mai ciudat, această programare socială i-a făcut pe oameni în așa fel încât a format o armată întreagă care să sară îl atace pe omul care vrea iasă din turmă, pe omul care vrea se diferențieze, fie nonconformist prin orice, prin aspect, prin comportament, prin valori, prin dorințe, prin visuri. Așadar, în momentul în care vei dori fii altfel, faci ceva, -ți descoperi talentul, vei vedea că de la părinți la anturaj vor sări toți pe tine, agresiv, chiar te vor jigni, te vor umili sau cel puțin vor încerca facă lucrul acesta. Este important fii puternic în interior și să nu te lași jignit și umilit de remarcile lor pentru că atunci când vei reuși, vei deveni un exemplu pentru toți cei din jur pentru că așa este în viață. Parcă Ghandi spunea că la început toți ignoră ideea, apoi toți râd de ea apoi la sfârșit tu câștigi. În ideea că într-adevăr așteaptă-te la toată opoziția din lume când vei porni pe acest drum al tău care este drumul tău propriu, vocația ta chemarea ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oportunitate

Sunt stăpânul destinelor – alături de mine nimeni n-o să plângă;
Faima, iubirea și norocul pe urmele-mi așteaptă.
Cutreier prin orașe și peste câmpuri. Pașii mi se-îndreaptă
Înspre deșerturi și mări îndepărtate. Trec pe lângă

Colibe, palate, iarmaroace.... Mai devreme sau la oră mai târzie,
Bat nepoftit la fiecare ușă sau intrare doar o dată.
De dormi, trezește-te; de chefuiești, ridică-te și ieși la poartă
"Nainte ca eu fi plecat. E ceasul chemării, când soarta ți se scrie.

Cei care mă urmează vor atinge, încântați, sublimul
La care visează toți muritorii, învingând orice-adversitate,
Mai puțin moartea; dar cei ezitând între sentimente-amestecate
Sunt condamnați, fii ai pieirii, să-și dureze și să-și îndure chinul.

Vor implora zadarnic trimit alt Noe pe arcă -i îmbarce.
Nu voi răspunde. Și nici nu mă voi mai întoarce.

sonet de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Richard Brautigan

Să călătorim într-o casă americană nou-nouță

Sunt uși
care se vor eliberate
din balamale pentru
a zbura împreuna cu norii.

Sunt geamuri
care se vor
scoase din ramele lor
pentru a alerga
împreună cu căprioarele prin
iarba unor imașuri fără hotar.

Sunt ziduri
care vor se înalțe
cu munții
prin crepusculul străveziu
al zorilor.

Sunt pardosele
care vor să să-și transfere
substanța în
flori sau în copaci.

Sunt acoperișuri
care vor călătorească,
grațioase,
cu stelele pe
orbite de întuneric.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Trout Fishing in America Paperback" de Richard Brautigan este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.
Costel Avrămescu

Rondelul iordănitului fetelor

Pun busuioc sub pernă sau la grindă
De Bobotează, să-și viseze ursitul,
Neprihănitele, sperând le prindă
Cu Făt-Frumosul în brațe, răsăritul.

În zori-de-zi, cu mintea întreprindă,
Fiindcă nu le-a proliferat socotitul
Cu busuiocul sub pernă sau la grindă,
De Bobotează ca să-și viseze ursitul,

Nădăjduind să-și găsească potrivitul,
Din lumea fecioarelor, le desprindă,
Se-adună-n ceată și merg cu stropitul
– Obicei menit speranța le-aprind㠖
De Bobotează, să-și găsească ursitul.

rondel de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Costel Avrămescu

Rondelul Iordănitului fetelor

De Bobotează, să-și viseze ursitul,
Pun busuioc sub perină sau la grindă
Neprihănitele, sperând le prindă
Cu Făt-Frumosul în brațe, răsăritul.

În zorii de zi, cu mintea întreprindă,
Fiindcă n-a proliferat socotitul,
De Bobotează, să-și viseze ursitul,
Cu busuioc pus sub pernă sau la grindă,

Nădăjduind să-și găsească potrivitul,
Din lumea fecioarelor, le desprindă,
Se adună-n ceată și merg cu stropitul
– Obicei menit speranța le-aprind㠖

De Bobotează, să-și găsească ursitul.

hipersonet de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-și umple goliciunea interioară și acele persoane foarte rare și deosebite care încearcă să-și vadă această goliciune.

citat celebru din
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

O familie sau un sistem educațional, care nu hrănesc creativitatea și munca de echipă, nu-și fac treaba. Într-o societate iluminată, copiii sunt încurajați să-și cinstească și să-și prețuiască procesul creator și să-1 respecte pe al altora.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
David Boia

Cei care produc valori nu sunt principalii beneficiari, mai de grabă cei care le comercializează, le tranzacționează sau dispun de ele.

aforism de (10 decembrie 2018)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Cercetările au arătat că majoritatea britanicilor îi socotesc pe cei săraci ca fiind responsabili pentru propria sărăcie și îi privesc cu neîncredere pe cei care trăiesc "gratis" din "ajutoare guvernamentale". Mulți sunt de părere că persoanele care trăiesc din ajutor social ar avea posibilitatea să-și găsească de lucru dacă ar fi hotărâți facă acest lucru. Aceste păreri nu sunt conforme cu realitatea sărăciei. Aproximativ un sfert dintre cei care trăiesc în sărăcie se află oricum în câmpul muncii, dar câștigă prea puțin pentru a depăși pragul de sărăcie. Dintre cei rămași, majoritatea o reprezintă copiii sub 14 ani, cei trecuți de 64 de ani, precum și cei bolnavi sau handicapați. În ciuda părerilor populare despre înaltul nivel al fraudelor în domeniul asigurărilor sociale, mai puțin de 1% din cererile de ajutor social implică fraude - cu mult mai puțin decât în cazul obligațiilor legale de a întocmi o declarație a veniturilor anuale care urmează a fi impozitate, unde se estimează că mai mult de 10% din impozit se pierde prin raportări false sau evaziune fiscală.

în Sociologie
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 11 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Sociologie. Editia a V-a" de Anthony Giddens este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.90- 53.99 lei.
Sigmund Freud

Într-o epocă pe care o putem numi preștiințifică, umanității nu-i era greu să-și interpreteze visele. Cei care și le aminteau la trezire, le considerau ca o manifestare binevoitoare sau ostilă a puterilor superioare, zei sau demoni.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Matei Vișniec

Literatura nu poate fi niciodată denunțare directă. Denunțarea directă o fac ziariștii, politicienii, istoricii, cei care au suferit și care scriu mărturii. Literatura, atunci când denunță în mod direct, devine didactică. Literatura trebuie abordeze într-un alt mod durerile istoriei. E nevoie de o situație dramatică interesantă, comică și aberantă, în același timp, care să provoace în spectatori senzația de explozie, care să-și spună că nimic mai absurd nu se poate concepe.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tara lui Gufi" de Matei Vișniec este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -48.07- 24.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook