Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Zilele noastre se prezintă puțin bizare. La 20 de ani, semidoctul de mine, ca și semidoctul de tine, încearcă să mascheze cât mai mult acest aspect pe care, indiferent de unde venim, ce facultăți am terminat și cu cine ne-am culcat, nu îl putem ascunde. Semidoctismul unui om este ca și păcatul strămoșesc: pentru creștini, este acolo, se simt vinovați de acel act mitologic. Pentru oamenii care nu mai pot crede în basmele citite de "mămica" înainte de culcare, semidoctismul este ca și publicarea unei cărți: corectezi cartea și o publici, lăsând greșeli pe care nu cunoști a le îndrepta și pe care speri să nu le observe nimeni.

în 20, Introducere (septembrie 2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Claudiu Dumitrache este un simbol pentru viitorul creației intelectuale care nu trebuie sa moară niciodată, oricât de digitalizați am deveni. Iar faptul că îmbină literatura cu muzica, e un semn foarte bun pentru muze, care ne vin de la vechii greci. Omul este o ființă capabilă de creație intelectuală, singura, de altminteri, iar Claudiu ilustrează acest lucru. El va duce literatura română și artele mai departe. Acum este multă umbră, dar va veni lumina. Claudiu Dumitrache este un intelectual care poate coagula suflete, ceea ce nu este puțin lucru.

în Dicționarul enciclopedic al scriitorilor români la începutul mileniului al III-lea – MILENARIUM, vol, Claudiu Dumitrache
Adăugat de Ionel CioabaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Identitatea romaneasca" de Ioan-Aurel Pop este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.30- 20.99 lei.

Până la 20 de ani credeam că lumea e spațiul în care orice este posibil. După 20 de ani am început înțeleg că fiecare dintre noi avem o lume a noastră, în care ne trăim bucuriile, iubirile, dezamăgirile, împlinirile, completând traiectoriile noastre, astfel încât fim fericiți.
Creativitatea lui Claudiu Dumitrache și modul în care își prezintă sufletul de artist, reflectă o astfel de lume în care inocența deschide ușa unei maturități și a unui caracter bogat în trăiri, în extreme... așa cum le poți simți la 20 ani. În cuvinte, în muzicalitate, în expresie, descopăr nevoia lui de sinceritate, o virtute destul de rară și care nu face altceva decât îi deschidă ochii către lucrurile și valorile care contează pentru un om și pentru artist. Am încredere în Claudiu, pentru că are încredere în el. E primul pas important către a fi integru, bun, echilibrat și ancorat în realitatea vieții. Claudiu scrie și cântă așa cum este el și pentru asta are parte de toată susținerea mea.

în 20, Introducere (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Meditez în fiecare zi ... la tine, soția mea ...

... Meditez
în fiecare zi la tine soția mea,
în liniște găsesc
adevărata ta stare de a fi,
în tăcere inimi și a minți
aud respirația sufletului tău
și a lui Dumnezeu...

... Mă întreab... mă screm... insist...
ca eu -i dau măcar un sfert de oră,
sau o mică clipă de profundă dragoste,
în fiecare dimineață
... lui Dumnezeu...
ș-un sfert de oră... sau poate mai mult,
în fiecare seară
... lui Dumnezeu...

... Eu sunt toată înțelepciunea, iubirea,
și adevărul esteîn orice moment
de ele voi avea vreodată nevoie,
pentru ca acel moment fie vindecat,
prin iubirea mea pentru tine...

... Dragostea mea adevărată
este atunci când conștientizez
cât de mult te iubesc din toata inima meu,
din tot sufletul meu,
și indiferent ce obstacole
ar apărea în calea iubirii mele,
nu mă voi da la o parte
... pentru iubirea ta...

... Adică,
voi face orice pentru acea iubire,
pentru soția mea,
care este nebună în iubirea ei,
pentru mine soțul ei... amantul ei...

... Dragostea adevărată
este acel sentiment,
pe care îl putem simți numai împreună,
este acel sentiment pentru care merită
stau în genunchi în fața ei,
mă sacrific din iubirea pentru ea,
indiferent cât de adânci sunt
și vor fi rănile trupului și inimii mele...

... Soția mea
este tot timpul lângă mine,
ea este freamătul zorilor
când trecem îmreună pe stradă...
este mirosul proaspăt al florilor,
este grija obsesivă pentru sănătatea mea,
atunci când ea credenusimt bine...

... Iubirea ta
este în râsul tău sănătos,
în zâmbetul tremurat al buzelor tale,
care este transceans
în fiecare picătură de lacrimă... de iubire...
în sexul divin al corpurilor noastre...

... Iubirea este locul de unde venim,
este inima lui Dumnezeu,
și este calea pe care o urmăm împreună,
cu fiecare pas
pe care îl facem în viață...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Semidoctul

Abecedaru-a fost și îi
Tot cartea lui de căpătâi...

distih de din Spinul, nr. 16 (decembrie 2009)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Semidoctul

El nu-i așa, un fitecine,
Dar n-are cine să-l asculte:
Vorbește mult - despre puține
Și tace despre foarte multe!

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A-l frecventa pe Bach nu este niciun act indiferent și nici actul unui indiferent. Niciun muzician, poate chiar niciun creator nu este atât de compromițător în același grad precum Bach. Bach crede, convinge, antrenează. Dacă vă este teamă mergeți acolo unde duce acest fluviu, un Nil roditor care este în același timp și un torent, atunci rămâneți cuminți pe malul său, nu-l ascultați decât pentru formă, e o formă foarte frumoasă, poate fie și suficientă.

în Dictionnaire amoureux de la Musique (2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poezia nu a murit, – nu va muri, pentru că ea este o componentă esențială a sensibilității umane; – ea își are locul discret în adâncul ființei umane, un modus vivendi a naturii noastre. Așa credea și poetul național al românilor, acum mai bine de un secol, așa crede azi și un tânăr poet al vremii noastre Claudiu Dumitrache, – pe același meridian, cu alt limbaj, cu alte orizonturi ale recepției lirice, cu alt conținut în vălmășagul realităților contemporane! Lumea cuvintelor încărcate de înțelesuri e purtătoare de mesaje ale poetului care mai crede în miracolul poeziei, în arta sublimării adevărului subiectiv, dar care vorbește inimii semenilor săi. Astfel, în "Boemia unui mort" descoperim aceste versuri puse într-o matrice însuși existenței poetului, a percepției sale. (...) Lirism, modernitate, expresivitate autentică în densitatea și culorile verbului, poezia lui Claudiu Dumitrache este mesajul unui talent literar în configurația tinerei lirici de azi...

în Confluențe Literare (1 septembrie 2020)
Adăugat de Ionel CioabaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt cica 4,5 miliarde de ani de când din "CHAOS"-ul începuturilor s-a născut acest Pământ, pe care îl locuim noi, oamenii, împreună cu alte milioane de specii de viețuitoare, de la cele mai simple bacterii până la rudele noastre cele mai apropiate – maimuțele antropoide, cu înfățișare care nu este prea departe de a semenilor noștri. Mult și totuși puțin timp; mult pentru viața planetei noastre, puțin pentru cea a Universului infinit în timp și spațiu.

în Miracolul vieții, miracolul eredității
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Acest lucru este valabil înainte de toate pentru creștini: unitatea poate ajunge numai ca rod al rugăciunii. Eforturile diplomatice și dialogurile academice nu sunt suficiente. Isus știa asta și ne-a deschis calea, rugându-se. Astfel, rugăciunea noastră pentru unitate este o umilă, dar încrezătoare participare la rugăciunea Domnului, care a promis că fiecare rugăciune făcută în numele său va fi ascultată de Tatăl (cf. In 15,7). În acest moment putem să ne întrebăm: "Eu mă rog pentru unitate?". Este voința lui Isus, însă dacă trecem în revistă intențiile pentru care ne rugăm probabil că ne vom da seama că ne-am rugat puțin, poate că niciodată, pentru unitatea creștinilor. Totuși de ea depinde credința lumii; de fapt, Domnul a cerut unitatea dintre noi "pentru ca lumea creadă" (In 17,21). Lumea nu va crede pentruo vom convinge cu argumente bune, ci dacă vom mărturisi iubirea care ne unește și ne face apropiați de toți."

citat din
Adăugat de Alexandru RăduțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli" de Papa Francisc este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 23.99 lei.

Isus ne spune mie și ție: "Vreau împărtășesc cu tine ceea ce am obținut. Vreau trăiesc în tine." Cum putem obține aceasta? Nu putem să o cumpărăm, nu putem să o câștigăm, nici nu putem lucra pentru a o obține, indiferent cât de mult ne-am strădui. De fapt, cu cât încercăm mai mult, cu atât avem șanse mai mici de a o obține, pentrueste un dar fără preț. Noi putem să obținem asta fără preț. Obținem asta prin har, adică prin Isus Hristos care trăiește în noi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

2021, prin definiție, este anul în care obișnuim să ne manifestăm fricile ce provin din sfera neputinței noastre, temerile legate de oamenii care ne înconjoară, palpitațiile produse de impactul dintre adevăr și minciună.... Haosul de zi cu zi imortalizează agitația sufletelor noastre în fel și fel de ipostaze frustrante pentru noi și pentru cei de lângă noi... Frustrarea este arma mortală care ucide încrederea în oameni.... încrederea când piere ne zidește în propria "blană"unde considerăm că este suficient de cald... locul cu care ne obișnuim și îl vedem din ce în ce mai luxos, unde pentru alții nu se numește altfel decât un cavou, răcoros.... Neîncrederea naște monștri precum egoismul, acolo unde intuițiile și emoțiile dispar ca printr-un sunet de ecou, îndepărtându-se de noi... Fricile din ce în ce mai întunecate umbresc chiar și sensibiltatea noastră, lăsând locul unei pete din ce am putea fi, fără teama de a părea vulnerabili.. ATUNCI? Gândiți-vă la ceea ce puteți deveni oferind cheia încăperii voastre, sufletului vostru, acolo unde oamenii pot decora trăirile și sentimentele voastre..

(30 aprilie 2021)
Adăugat de Vlad MilonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Iată cartea cea mai stranie, în ochii noștri, pe care am scris-o, cartea care este cea mai puțin personală. O carte lugubră, care mai mult ne mâhnește decât ne îngrozește și care ne-a umplut de tristețe tot timpul cât am lucrat la ea. Astăzi, este ca un mort întins pe năsălie pe care suntem zoriți -l scoatem afară... Ce este cartea aceasta? Într-adevăr, nu știu și aștept, cu o anumită curiozitate, părerea altora.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dostoievski
semidoctism
Semidoctismul este cel mai cumplit flagel al omenirii, mai cumplit decât molima, foametea și războiul, un flagel necunoscut până-n secolul nostru. Semidoctismul este un despot, cum n-a existat niciodată până acum. Un despot care-și are slujitorii lui, sacerdoții și sclavii, un despot în fața căruia totul s-a prosternat cu dragoste și superstiție, cum nimeni nu și-ar fi putut imagina până acum, în fața căruia știința însăși tremură și-i cântă-n strună înr-un mod rușinos.

definiție celebră de în Demonii
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.
Beatrice Vaisman

Nu știu cine a fost deșteptul care a spus că înainte de a te enerva sau certa pentru ceva, trebuie te gândești ce importanță va avea acest fapt pentru tine peste 5 ani. Deci cu 5 ani înainte de pensionare n-am pus nimic la inimă, iar acuma, și mai puțin.

citat din (11 iunie 2020)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Cei mai mulți dintre noi, care trăim azi pe Terra, am pierdut această legătură cu Eul nostru adevărat, această stare a ființei în care nu ne temeam abordăm ceea ce este posibil și să tindem către stele. Nu știm cine suntem. Ne-am transformat în oameni care se comportă egoist, mânați de frică și de durere. Acest comportament nu reflectă natura noastră esențială, este o consecință a rănilor pe care le-am suferit pe măsură ce am părăsit inocența cu care ne-am născut și am călătorit prin viață. Doar oamenii care suferă pot provoca suferința. Doar oamenii cu inimile închise pot acționa într-un mod lipsit de iubire. Suntem cu toții conectați la un nivel invizibil. Vindecându-te pe tine, ajuți la vindecarea lumii. Lucrând la tine pentru a-ți atinge potențialul maxim, devii model pentru ceilalți și îi motivezi urmeze această cale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Convingerea mea estevenim pe lume pentru a progresa și a ne valorifica potențialul nelimitat care există în fiecare dintre noi. Fiindcă acest potențial nu are limite, trebuie să ne străduim cât putem mai mult.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Carrey

Indiferent cât de reale par toate fricile noastre și indiferent cât de mult încearcă mintea noastră își impună autenticitatea, adevărul este că frica este doar o iluzie, o iluzie creată de mintea noastră, pe când iubirea este singurul lucru care este cu adevărat real și este singurul lucru care contează.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "How Roland Rolls Hardcover" de Jim Carrey este disponibilă pentru comandă online la 69.99 lei.
Maica Tereza

Să zâmbești unui om care este supărat; vizitezi, chiar și pentru puțin timp, pe cineva care este singur; oferi adăpost sub umbrela ta cuiva aflat în ploaie; citești ceva unui orb; aceste acțiuni și multe altele pot părea mărunte, dar astfel noi putem să dăm iubirii noastre pentru Dumnezeu o formă concretă.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Joey: Știi, voiam tac și să te las pleci. Dar nu aș fi eu. Ar fi ca într-un film de Merchant Ivory unde oamenii suferă în tăcere, iar tu ar trebui fii atât de impresionat de cumpătarea lor. Îmi pare rău, dar la naiba cu asta. Prietenul meu cel mai bun din toată lumea pleacă mâine și o mare parte din mine vrea ca el rămână. Așa că sper să nu mă urăști.
Dawosn: Nu aș putea te urăsc niciodată, Joey. Nu că nu aș fi încercat asta.
Joey: Ultimii doi ani au fost o adevărată telenovelă. Dar nu i-aș da înapoi, nu aș șterge nimic, dar... Mă bucur că s-a terminat. Pentru că îmi place cum stau lucrurile acum. Viața mea fiind mereu o glumă nesărată, acum că lucrurile merg bine... tu pleci.
Dawson: Jo, dacă aș crede măcar pentru o secundă că ar fi decizia corectă, aș rămâne, dar este timpul plec. Este timpul ca eu ies din camera asta și este timpul ca tu descoperi cine ești fără noi. Capitolul acesta s-a încheiat, Joey. Simt asta.
Joey (cu lacrimi pe obraji): Crezi în magie? Eu nu credeam. Cum aș putea? 13 ani, mama ta moare. Și totuși mai speri în ceva magic, ceva care să facă totul mai bine. Dar nu se întâmplă așa și te uiți la tatăl tău care nu e în stare să-și învingă punctele slabe. Fără abracadabra în cazul acesta. Și apoi mai e Pacey. Orice magie a fost între noi s-a terminat, nu-i așa? Dar apoi mai ești și tu. E o dovadă că există cineva acolo care se gândește la mine. Prietenul meu care a fost mereu alături de mine. E magie curată. Cred că e doar un mod lung și tărăgănat de a-ți spune că o să-mi fie dor de tine, Dawson.
Dawson: Și mie o să-mi fie dor de tine, Joey.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți avea încredere în sine prea multă? Nu. Pentru că încrederea în sine înseamnă te cunoști în mod realist pe tine la adevărata ta valoare și capacitate. Aroganța este exact opusul. Să nu te cunoști pe tine deloc și să te supraevaluezi pentru ca apoi fii adus la realitate de diverse lovituri pe care viața sau oamenii din jur ți le dau, așa cum și Icar a nesocotit sfatul tatălui de a nu se apropia prea mult de soare. Oamenii cu multă încredere în sine se concentrează pe fericirea lor prima oară știind că doar atunci când suntem noi fericiți și avem tot ce ne trebuie putem să oferim și celor din jur ajutor. De exemplu, când nu aveam bani și mă luptam fiu eu un om împlinit și fericit, nu puteam îmi tratez părinții cu iubire și înțelegere pentru că aveam prea multe frustrări și îi consideram vinovați pentru anumite lucruri din viața mea. Când mi-am dobândit independența pe toate planurile și am devenit un om împlinit sufletește, am ajuns îmi iubesc părinții mai mult ca pe oricine, îi respect, îmi fac timp pentru ei și să îmi doresc îi ajut cât de mult pot. O schimbare de 180 de grade! Tu cât ești de împlinit în acest moment? Cât ești de dispus oferi celorlalți din preaplinul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook