Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Osho

Singurul capabil să ucidă pentru un pretext oarecare, este omul. Oamenii așa zis religioși se omoară între ei, pentru ce? Pentru niște doctrine abstracte, pentru niște principii.
Nimeni nu aplică aceste principii în viața de zi cu zi, dar cu toții sunt dispuși să ucidă pentru ele. Dacă îi insulți Biblia, creștinul este gata să îți dea în cap, dar dacă îl întrebi: "Tu trăiești în acord cu Biblia ta?", el îți va răspunde: "Este foarte dificil". El nu este interesat să aplice Învățăturile, dar când vine vorba de distrugere, brusc devine interesat.

citat clasic din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Citate similare

Osho

Religiile au impus foarte superficial niște lucruri omului; subconștientul său nu este de acord cu ele. Fiecare om trăiește în dezacord cu el însuși. Așadar, ori de câte ori are ocazia – pentru o cauză nobilă, democrație, libertate, socialism, orice cuvânt frumos devine o umbrelă pentru a-și ascunde caracterul urât – vrea, pur și simplu distrugă și se bucură de distrugere.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii din jurul tău sunt doar niște spectatori. Ei asistă la spectacolul vieții tale și nu are nicio importanță dacă le place sau nu cum îți trăiești viața. Ai tot dreptul faci alegeri după bunul plac, cât timp trăiești după principii morale sănătoase. Dar părerea oamenilor nu este importantă. Fiindcă nu ceilalți trăiesc în locul tău, nu ei își vor asuma responsabilitățile deciziilor tale și nu ei vor plăti pentru greșelile tale. Nu ei trăiesc în locul tău, așa cum, la sfârșit, nu ei vor muri în locul tău.

în Insomnii
Adăugat de Irina BinderSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.
Rabindranath Tagore

Lăcomia câștigului nu are limite în spațiu și în timp pentru rapacitatea ei. Singurul ei obiectiv este de a produce și a consuma. Nu are milă nici pentru natura frumoasă și nici pentru ființele umane vii. Este gata ca, fără cruțare, distrugă frumusețea și să ucidă viața - transformându-le în bani.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gora Vol. 2" de Rabindranath Tagore este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 5.99 lei.
Biblia (vezi și Scriptura)
Biblia: o sursă de principii spirituale și un manual pentru studiul legilor universale.

definiție de în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.

Cu cât vei căuta mai multă dreptate, cu atât vei fi mai supărat pentrunu există dreptate. Există doar ce este acolo afară (în lumea reală). Asta e tot. Ideea e că trebuie reproiectăm acest mediu care produce un comportament aberant. Asta este problema. Nu bagi o persoană în pușcărie. De aceea judecători, avocați, "libertatea de a alege" - astfel de concepte sunt primejdioase pentruîți dau informație greșită despre o persoană că ar fi "rea" sau că acea persoană e un "criminal în serie". Criminalii în serie sunt făcuți așa, exact la fel cum și soldații devin criminali în serie când li se dă mitraliera în mână. Ei devin mașini de ucis, dar nimeni nu îi privește ca pe niște criminali sau ca pe niște asasini pentru că asta este ceva "natural" (ca soldații să ucidă). Așa că noi învinuim oamenii. Spunem lucruri ca: "Păi tipul ăla e un Nazist. El a torturat evrei." Nu, el a fost educat tortureze evrei."

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oare câți dintre voi realizați că rolul Bibliei nu este acela de a te duce la Dumnezeu, de a te mântui, sau a te duce în Rai; ci este doar acela de a te menține continuu în angoasa separării "smerite/cică-se" de la Dumnezeu. I: Dacă ai citești Biblia îți promit că îți vor ieși din cap toate aceste rahaturi spirituale. A. M: Iar EU, îți promit ca Dumnezeu, că atunci când vei începe -ți citești propria inimă vei uita toate aceste cuvinte deșarte, scrise în de oameni gregari plini de frici, dar cică în "Numele Meu". Știi ceva? De fapt, ceea ce nu știi tu și aceste minți pline cu otrava separării este faptul că EU, Dumnezeul tău, sunt mut. Deci, cum m-au auzit oamenii aceștia vorbind, de au scris cartea asta de adormit pruncii, numită Biblie, dacă EU Sunt Tăcere? Eu nu pot vorbi niciodată nimănui, pentrunu mă pot despărți/separa de nimeni.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Viața este scurtă, lumea este mică dar mai este și foarte largă. Când aveți o problemă întrebați-vă: "va mai conta asta peste un an sau doi?" și dacă răspunsul este "nu" gândiți-vă bine dacă merită vă irosiți atât de tare pentru ea. Sunt probleme care atunci când apar credem că s-a sfârșit lumea dar mai târziu realizăm că nu au fost decât niște noi începuturi sau niște oportunități.

în Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Eu, așa slab cum am fost mereu, am crezut tot timpul cu tărie că sunt capabil să aleg ce este important pentru mine. Și pun pariu că sunt foarte mulți ca mine. Adică, literatura nu poate fi notată preferențial, nu poți mă forțezi -mi placă ceva, pentru că deh, se pare că s-a demonstrat științific că dacă nu-ți place o operă literară, este imposibil s-o interpretezi corect, pentrunu o simți, o citești mecanic, dacă o citești. Pentru că trebuie. Dar ce să vezi? Trebuie poți faci asta, altfel rămâi corigent și, practic, îți distrugi viața.

citat din romanul Códice: Suspect din oficiu de (15 martie 2017)
Adăugat de Andrei SulugiucSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Nimeni nu trebuie mențină conștiința, ea e singurul loc în tine care este fără efort. Nu veni pentru nimic mai puțin decât trezirea completă. Dacă vii doar pentru un pic de adevăr, atunci va fi foarte, foarte greu. Dacă vii pentru tot Adevărul, este foarte ușor. Dacă ardoarea pentru libertate este puternic㠖 vei fi eliberat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.

Chiar și tu ai o șansă! Relaxează-te și ia lucrurile încet. Vindecă-te. Educă-te. Antrenează-te. Și va veni și șansa ta. Lumea nu e un loc bun sau rău, ci este așa cum o vezi tu prin prisma experiențelor tale de viață. Iar dacă lumea e rea, asta e pentru că tu ai cunoscut doar suferința. Dar îți promit că dacă ești perseverent și îți faci treaba, într-o zi vei vedea lumea ca pe un loc bun, plin de iubire, în care oamenii răi nu sunt decât niște oameni foarte răniți, judecați și împinși spre propria lor distrugere, ceea ce îi face devină foarte agresivi. Ca și un câine turbat. Și ei, însă, și tu, aveți nevoie de încurajare, blândețe și iubire pentru a vă vindeca, iar apoi veți putea vă exprimați adevărata măreție și măsură a potențialului vostru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar și tu ai o șansă! Relaxează-te și ia lucrurile încet. Vindecă-te. Educă-te. Antrenează-te. Și va veni și șansa ta. Lumea nu e un loc bun sau rău, ci este așa cum o vezi tu prin prisma experiențelor tale de viață. Iar dacă lumea e rea, asta e pentru că tu ai cunoscut doar suferința. Dar îți promit că dacă ești perseverent și îți faci treaba, într-o zi vei vedea lumea ca pe un loc bun, plin de iubire, în care oamenii răi nu sunt decât niște oameni foarte răniți, judecați ți împinși spre propria lor distrugere, ceea ce îi face devină foarte agresivi. Ca și un câine turbat. Și ei, însă, și tu, aveți nevoie de încurajare, blândețe și iubire pentru a vă vindeca, iar apoi veți putea vă exprimați adevărata măreție și măsură a potențialului vostru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred că omul înzestrat cu un cât de neînsemnat dar artistic - ca și omul de știință - este dator urmărească, necontenit, frumosul și adevărul. Dacă va reuși le descopere, cu atât mai bine pentru el și pentru semenii lui; dacă nu, viața este pentru învinși, ca și pentru învingători.

în Concluzii scrise. Epigrame Juridice și Laice (1926)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a dezvolta câmpul mental, trebuie înțelese două principii ale minții: unul este reducerea, celălalt dezvoltarea. Pentru a dezvolta câmpul mental omul trebuie învețe iubească, ajute pe alții, și ofere necondiționat; pentru a reduce câmpul mental omul ridică ziduri în jurul său, astfel devenind egoist, interesat doar de propriul câștig, și, în cele din urmă, profund nefericit.

în Calea focului și a luminii, volumul 2 (1988)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Meditation and Its Practice Paperback" de Swami Rama este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Iubirea este de departe cea mai importantă emoție pe care o poate avea cineva. Chiar dacă este vorba de iubirea față de Dumnezeu sau de iubirea pentru un alt om, este cea mai puternică, incredibilă și copleșitoare experiență. Momentul când îți dai seama că ești capabil să iubești pe cineva mai mult decât pe tine însuți este, foarte posibil, cel mai important moment din viața ta. Pentru mine, cel puțin, așa a fost.

citat din
Adăugat de Bogdan IonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Before" de Anna Todd este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -67.99- 27.42 lei.

Biblia vorbește despre cele două genuri, bărbat și femeie, iar principalul scop al uniunii dintre ei este să se înmulțească. Pentru noi, este important reafirmăm valorile tradiționale. Eu sunt foarte liberal, oamenii au dreptul își trăiască viața așa cum vor, dar nu trebuie fie agresivi și facă un show din asta.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "First Person: An Astonishingly Frank Self-Portrait by Russia's President Vladimir Putin Paperback" de Vladimir Putin este disponibilă pentru comandă online la 98.99 lei.

Dacă este ceva ce am învățat în viața mea, estenu trebuie -ți fie frică de responsabilitatea care vine cu grija pentru alte persoane. Ceea ce facem pentru dragoste: aceste lucruri rezistă; chiar dacă nu și oamenii pentru care le facem.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lord of Shadows" de Cassandra Clare este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -80.00- 33.99 lei.

Urare pentru un politician

Te zbați întruna, cică pentru țară,
Pentru popor și ca s-o ducem bine
Și ne implori, pentru a câta oară?
Să te votăm cu râvnă doar pe tine.

Căci toți sunt hoți, iar tu ne-aduci belșugul
Mai c-ai jura, dar Biblia nu-ți place
Și îți ascunzi cu grijă vicleșugul,
Dar scopul scuză orișice mijloace.

Noi însă știm că ție nici nu-ți pasă
De amărâți, de oamenii de jos
Cu toate-acestea, te votăm în masă
Că dintre toți, tu minți cel mai frumos.

Însă odată ce ți-ai luat mandatul
Te-apucă brusc o mare amnezie,
Iar noi vedem din nou cum candidatul
Ne-a spus aceeași veche poezie.

De-aceea îți urăm cu bucurie
De sărbători, când cade neaua dalbă,
Pentru a noastră scumpă Românie
Să ne trăiești ani mulți! (la Poarta Albă).

poezie de (16 noiembrie 2020)
Adăugat de Octavian CocoșSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alfred North Whitehead

Dacă un câine îți sare în poală, este pentru că te îndrăgește, dar dacă o pisică face același lucru, este pentruîn poala ta este mai cald.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Principia Mathematica - Volume One Paperback" de Alfred North Whitehead este disponibilă pentru comandă online la 163.99 lei.

Când te-ai oprit prea mult timp din drumul evoluției, viața îțiun impuls dureros pentru ca tu să îți continui dezvoltarea. Aceste impulsuri dureroase sunt necesare dacă nu ai priceput semnele mai subtile. Oamenii numesc aceste impulsuri, probleme. Când îți antrenezi mușchiul pentru a crește, fibra musculară se rupe și ai febră musculară. Când nu este antrenat, mușchiul se atrofiază. Spiritul funcționează la fel. Dacă te doare, înseamnă că ești în creștere. Dacă nu simți nimic, ești pe moarte. Nu te teme când te doare. Teme-te când nu simți nimic.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Du-te după ea! La naiba, nu mai sta acolo așteptând ca ea te sune. Du-te după ea pentru că asta ar trebui faci când iubești pe cineva, nu să aștepți -ți dea ea un semn care ar putea să nu vină niciodată. Nu lăsa oamenii fie o simplă întâmplare pentru tine. Ea nu este o nenorocită de emisiune TV sau o tornadă care ți se întâmplă. Sunt oameni pe care poate i-aș fi iubit dacă s-ar fi urcat într-un avion sau ar fi alergat pe stradă după mine sau m-ar fi sunat beți la 4 noaptea pentru că trebuia -mi vorbească chiar atunci și pentrunu vroiau regrete asta. Chiar dacă sunt poate singura persoană care face lucruri nebunești pentru alții ce nu ar da doi bani pe asta sau nu s-ar comporta ca niște idioți sau fie complet vulnerabili și onești. Să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine este ușor și nu poți stai acolo speriat, respirând în telefon. Nu este idea tuturor despre ce este dragostea, dar este ceea ce cred eu că ar trebui fie, pentru că eu așa fac. Așa că du-te strigă-i dragostea ta, și fii cu ea în moduri în care contează pentru că asta este frumos și este generos și asta înseamnă iubești pe cineva. Este nepoliticos și nesigur, dar nu contează.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook