Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fii un om minunat...

Vrei o casă grozavă?
Nu te aștepta să te ajute cineva.
Sunt atâțea oameni în jur,
Dar nu vei avea de la nimeni,
Ajutor, sau o mângâiere,
Toată lumea e pentru ea,
Apoi apare și invidia.
Ce-ți trebuie ajutor,
Tu nu ești în stare?
Ai diplome, ai înțelepciune,
Dar ai nevoie și de bani,
Banii vin încet cu muncă multă,
Cu sănătate, fericire și frumusețe.
Există frumusețea sufletului,
A sufletului bun și milostiv.
Dacă simți durere, ești în viață,
Dar poți să simți și durerea altora,
Ești om, nu fi nepăsător,
Ajută și vei avea de toate în viață.

poezie de (15 noiembrie 2019)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Ai încredere în Dumnezeu , dar și în tine

Omule,
Când simținu mai poți, nu dispera. Închide ochii și gând bun la Dumnezeu.
Dacă îl ai pe Dumnezeu în suflet, doar El îți dă puterea mergi mai departe. Mulțumește-i pentru viața ce ți-a dat și tot El îți va arăta dragostea și grija pentru sufletul tău. Îți va oferi zile însorite atunci când în viața ta vei avea și momente înnourate.
Cu încredere în Dumnezeu, dar și în tine, lasă în urmă trecutul. Fii bucuros că ai îndrăzneala mergi mai departe. Ai încredere și în forțele tale.
Nu lăsa pe nimeni să-ți omoare, sau să-ți fure comorile sufletului. Ai încredere în ziua de mâine. Sigur vor veni și zile care îți vor deschide calea spre îndeplinirea celor ce-ți dorești. Atunci oamenii te vor prețui mai mult. Numai astfel vei simțiești capabil construiești și tu ceva. Nu uita că ai o importantă datorie față de lumea în care trăiești, dar și față de tine.
Fiind mai bun meriți fii fericit. Și nu uita că în viață nu trebuie să fii copia nimănui. Este suficient adaptezi totul la propria-ți persoană.
Fii tu etalonul, nu clona altuia.

poezie de (octombrie 2020)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Fusesem lovită și încercam -mi găsesc, sau la nevoie să-mi fabric "anticorpi". Îmi dădeam seama că un foarte valoros anticorp este indiferența, dar altul și mai bun ești tu însuți. Adică: ai singur grijă de tine. Nu aștepta ajutor. Dă-l, dacă poți; dar nu-l aștepta.

în Claudia
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Banii pe care tu îi ai sunt o extensie a ta. Dacă tu ești puternic și evoluat, dacă tu ești o persoană care are foarte mare valoare, care poate aducă valoare în viața altor oameni, tot așa vei avea inclusiv nivelul financiar. Cu cât ești mai puternic, cu atât acea putere pe care o dobândești va crește impactul tău în viața altora. De exemplu, vei putea atragi în jurul tău oameni care să te susțină, vei putea mobilizezi, -i faci pe oameni să fie motivați. Toate acestea sunt defapt capacități pe care liderii le au, capacități pe care la un moment dat acești lideri le pot transforma în bani.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu vrei fericire? Vrei împlinire, bucurie? Vrei sănătate, bani și iubire? Vrei să ai un sens al vieții clar și limpede? Vrei toate frumusețile și comorile acestei lumi? Atunci de ce ești o victimă? De ce te plângi cât e de greu, în loc îți repeți întrebarea "ce pot face găsesc soluții la problemele mele?" Tu cauți soluții și evoluție sau cauți confirmarea că ești praf șivei fi o persoană necăjită și depresivă toată viața? Tu vrei iubire sau de fapt îți place suferi când ești tratat ca un preș de șters picioarele de către parteneri? Pentru că iubirea și un partener care își bate joc de tine, nu au ce caute la un loc. Faptul că nu am haine frumoase și de firmă, că merg cu troleibuzul saunu am prieteni nu înseamnă că nu sunt bun și valoros. Ceea ce am în interiorul meu este ceea ce îmi dă o putere uriașă care poate schimba totul în viața mea. Haine, mașină și prieteni, precum și relații de cuplu sau vocație pot avea, făcând niște pași concreți pentru asta. Dar nu voi avea nimic dacă în interiorul meu NU ÎMI DORESC CU ADEVĂRAT ASTA.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei avea destui bani ca să poți să te ocupi de relațiile cu cei din jur pentru a crea armonie, iubire, prietenie? Când vei avea destulă validare socială, respect și admirație, încredere în sine ca să poți merge pe calea ta fără să te mai lași definit de percepția altora? Când vei fi câștigat destule competiții ca să poți să cooperezi fără nevoia de a mai câștiga tot tu și de a oferi și altora această bucurie? Când vei avea destulă bogăție în viața ta, materială, emoțională și sufletească să te poți trezi de dimineață astfel încât să simți nevoia de a te dărui cu iubire pe tine, munca ta și eforturile tale întregii societăți și planetei tale? Când vei simțiai făcut destule astfel încât să poți face mintea tacă și să te odihnești în minunata stare de "a fi" pur și simplu, fără mai faci vreun efort? Când vei descoperi că ai evoluat atât de mult încât să simți că îți depășești condiția, umanitatea și mortalitatea astfel încât atingi iluminarea și să devii una cu energia universală?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plânge că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizează că atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți că asta te trage în jos, poți considera că partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri. Nu-ți irosi energie pentru a-ți confirma suspiciunile, folosește-o pentru a deveni puternic în interior. Asta te va face un om superior, căruia nimeni nu îi poate face rău. Și nu uita că atragi oameni asemeni ție, că rezultatele tale în lumea exterioară sunt expresia a ceea ce ești tu în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iris: Înțeleg cum este să te simți cât mai mic și mai insignifiant pe cât este omenește posibil. Și cum este să simți durerea în părți pe care n-ai crezut că le ai în interiorul tău. Și nu contează de câte ori îți schimbi tunsoarea, sau la câte săli de fitness te duci, sau câte pahare de vin bei cu prietenele... în continuare te duci la culcare în fiecare noapte, analizând fiecare detaliu și întrebându-te cu ce ai greșit sau ce anume nu ai înțeles. Și cum naiba ai putut crezi, chiar și pentru o clipă, că erai fericită. Și uneori reușești chiar să te convingi că el va avea o revelație și va apărea la ușa ta. Și după toate acestea, oricât de mult ar fi durat, o vei lua de la capăt. Vei cunoaște oameni noi care te vor face să simțiești din nou apreciată. Și toate părțile sufletului tău vor fi din nou laolaltă. Iar toată acea perioadă nesigură, anii pe care i-ai irosit, vor începe, în cele din urmă, dispară.

replică din filmul artistic Vacanța, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Bertrand Russell

O viață bună e o viață fericită. Dar asta nu înseamnă că dacă ești bun vei fi fericit, ci că dacă ești fericit vei fi bun.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Problems of Philosophy" de Bertrand Russell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 23.99 lei.

Când vei înțelege că dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie să dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama că cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce ai făcut azi pentru ce e cel mai important pentru tine în viață? Dar ieri? Ce vei face mâine? Concret, măsurabil, specific, fără iluzii și automințire. Unde este caietul sau fișierul care îți măsoară progresul? Câți bani ai pus deoparte pentru zilele când nu vei putea mai produci bani? Ți-ai strâns în brațe iubitul sau iubita, copiii, părinții, bunicii, prietenii? Le-ai spus că îi iubești? Pentru sănătatea ta ce ai făcut? Dacă lași corpul fizic pe cont propriu el o ia la vale, îl cheamă gravitația. Dacă vrei storci maxim din viața asta trebuie să lupți, și pentru asta ai nevoie ca aliat de fiecare celulă și neuron din trupul tău. Pe cine ai inspirat azi? Care este calitatea ta numărul 1? Ai făcut muncă de autocunoaștere și dezvoltare personală permanentă, de care e nevoie pentru a evolua? Ești o victimă sau ești o Personalitate Alfa?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vasile Vulpașu

Ajută, cât poți, omul; cândva, poate vei avea și tu nevoie de ajutor.

aforism de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Dacă nu ești bogat azi, nu vei fi nici peste noapte. Dacă nu ești vedetă, nici asta nu vei fi peste noapte. Există pentru cei care nu au nimic și nici nu știu de unde înceapă, un lucru mai puternic decât orice altceva și la care poți începe lucrezi chiar din această clipă. Personalitatea ta. Ea îți va aduce toate rezultatele pe care le vrei în lumea reală, ea îți va aduce în sfârșit confirmarea în lumea reală că, într-adevăr, tu ești în realitate așa cum te simți în interior și te va ajuta transformi visurile în realitate."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă azi mai ești în viață

Dacă azi mai ești în viață
Încă nu ești chiar pierdut
Căci ți sa mai dat o șansa
Să răscumperi ce-ai pirdut.

Iar acesta este timpul
Cel ce a trecut mereu
Dar tu n-ai luat aminte
Și-ai făcut numai ce-i rău.

Ți-ai ales cărări straine
Departe de Dumnezeu
N-ai vrut ca iei aminte
La jertfa Fiului Său.

Inima ți-a fost departe
Să faci bani, faci avere
Nu uita căci tot ce-ai face
În lumea aceasta piere.

Catva timp poate ți-e bine
Dar cu timpul vei vedea
Căci un gol îți va rămâne
Și pace nu vei avea.

Se va apropia și ziua
Când linie vei trăgea
Se va cântarii atuncea
Tu cu ce vei rămânea?

Astăzi vezi, încă se poate
Răscumpără tot ce poți
Adunați in Cer comoara
Nu te trudi pentru hoți.

Căci acol-unde-ai comoare
Va fii și inima ta
De-o îndrepți spre veșnicie
Viața ta se va schimba.

Dumnezeu încă te așteaptă
Nu mai sta nepăsător
Alearga cât se mai poate
a bunul nostru "Păstor".
AMIN

poezie de (2009)
Adăugat de AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Nu există fericire în afara moralității, there's no such thing on this planet, in the entire world... poate o formă de fericire, una falsă, creadă alții că cineva e fericit. Dacă ești moral, dacă respecți principiile etice, vei fi fericit, ceva vei simți în suflet...

în Secretomanul Șarmant
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Când vei înțelege că dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie să dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama că cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere în tine, că acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară că totul este așa cum trebuie să fie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Umbra

Ești mai sărac cu duhul
Sau ești un om deștept,
Ai inima de gheață
Sau simți o torță-n piept,
Nu te iubește nimeni
Sau ești divinizat,
N-ai bani nici de mâncare,
Sau ești super bogat,
Ești ticălos, nemernic,
Sau bun și generos,
Urât ca o maimuță
Sau ai un chip frumos,
Ești gras și scund sau poate
Ai trupul zvelt, înalt,
Oricum ai fi, ești numai
O umbră pe asfalt.

poezie de (13 mai 2022)
Adăugat de Octavian CocoșSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chip de înger

O clipă mă opresc din drumul meu întunecat,
mă uit în zare și văd un chip de înger,
ce se uită la mine cu gingășie
ș-îl întreb "Ce vrei de la mine"?
Vrei să fii tu raza mea de speranță,
ce poposește o clipă-n viața mea?
Și poate tu mă poți ajuta,
în toată durerea asta grea.
Ești ca o stea ce-o vezi aproape,
dar ea strălucește de departe
și eu aș vrea -l pot îmbrățișa,
dar nu pot, m-amăgesc,
ești speranța mea de viață,
vreau vii în visul meu,
mă porți-n drumul tău,
dar acum se-ntâmplă ceva cu mine
și chiar aș vrea să-ți mulțumesc,
te-ai purtat frumos cu mine
și chiar tu de ești destinul meu,
tu ești îngerul meu ceresc,
lângă tine vreau mă trezesc,
dar păcat că frumos visam
ș-acum mă trezesc la realitate
și durerea dispare în totalitate.

poezie de (29 septembrie 2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ești un om educat și evoluat în interior, vei putea privești ce e bun în oameni, lași deoparte defectele lor, să nu judeci asupru și să poți să discerni ce e bun la toți cei din jur și să înveți. Astfel, devenind tu un om mai bun și mai prosper. Dacă îți vei alege oamenii ce îți plac și pe care îi admiri după criteriul "perfecțiunii", vei rămâne singur pe lume, înecat în propria ta prostie și ignoranță. Nu e nimeni perfect și fără păcate. Dar tu ia ce e bun, nobil și util de la toți, admirându-i pentru aceste lucruri. Admirația deschide canalele de învățare și transmitere a informației și a înțelepciunii. Invidia și judecata închid aceste canale. Deci ce alegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce ți-e frică spui "te iubesc"? Pentru că asta te face vulnerabil și poate celălalt nu îți va răspunde pe măsura așteptărilor? Nu îți face griji, oricum o să crăpați amândoi și ocazia asta nu o vei mai avea. Poate prin moarte vei scăpa de rușinea de a-ți deschide inima. De ce ți-e frică îți urmezi pasiunile, faci munca ce o iubești? Poate nu vei câștiga destui bani? Stai liniștit, făcând munca ce NU îți place nu îți va aduce mai mulți bani. Dimpotrivă. Poate când vei vedea că după zece ani de muncă pentru patron tot e nevoie să iei bani împrumut ca îți înmormântezi bunicii și părinții, ai să îți dai seama dacă merită sau nu să îți urmezi vocația în viață. De ce ți-e frică trăiești clipa prezentă? Trecutul nu îl poți schimba, viitorul e un mister și este oricum opera ta prin acțiunile făcute ÎN PREZENT. Vrei să ai foarte multe regrete și nici o putere de a le schimba peste mulți ani de acum. Atunci caută siguranța iluzorie în locul acțiunii de azi. Ce trebuie să se întâmple ca să te deschizi complet în fața clipei prezente? Nu ai înțeles că dacă că ești acum în viață este singurul lucru concret, real și palpabil, aici și acum? Doar acum poți să iubești, să te bucuri, să simți, trăiești. Doar acum. Și acum. Și acum. Și nicicând altcândva. Doar acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ești sănătos, te vei simți mai bine, iar dacă te simți mai bine, vei avea o perspectivă pozitivă. Totul este conectat.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook