Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Măreția unui om nu vine doar din ceea ce are înnăscut. Trebuie să treacă și prin împrejurări favorabile. Aceste circumstanțe sunt, adeseori, condițiile nefaste care înconjoară un om și-i formează caracterul, aproape ca și cum ar încerca să-l tortureze. Când dușmanii lui au dobândit toate formele cu putință, atât văzute cât și nevăzute, și se aliază pentru a-l face să se confrunte cu toate greutățile posibile, omul are de trecut adevărata probă a măreției.

în Taiko
Adăugat de albastru.nemarginitSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Povestea familiei Heike" de Eiji Yoshikawa este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Citate similare

Ce înseamnă fii un «om frumos»? Un om frumos a cunoscut greutățile, suferința, înfrângerea, pierderea și a trecut prin aceste momente cu ochii în lacrimi și cu sufletul îndurerat, însă a găsit în interiorul lui curajul și puterea meargă mai departe. Un om frumos a învățat lecțiile pe care viața i le-a dat și nu a lăsat ca greutățile să-i înnegrească mintea și sufletul. Trecerea prin toate momentele neprielnice l-au făcut aducă la lumină, din interiorul lui, cele mai minunate atribute umane: sensibilitate, blândețe, înțelegerea existenței în toate formele ei care-l face să privească viața cu compasiune și cu o preocupare plină de iubire. Oamenii frumoși nu apar pur și simplu... ei devin frumoși pentru că permit vieții să-i șlefuiască în diamante care reflectă Lumina.

în Iubire, relații și viață. Reflecții
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ciclul etern al suișurilor și coborâșurilor din viața unui om nu ține doar de bucuriile și de tristețile temporare.

în Taiko
Adăugat de albastru.nemarginitSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul este constituit din două părți: esență și personalitate. Esența omului este ceea ce este el. Per­sonalitatea omului este "ceea ce nu este el". "Ceea ce nu este el" înseamnă: ceea ce este venit din afară, ceea ce a învățat, sau ceea ce reflectă toate urmele impresiilor exterioare lăsate în memorie și în senzații, toate cuvin­tele și toate mișcările care i-au fost inoculate, toate aceste sentimente create prin imitație, toate acestea "care nu sunt el", toate alcătuiesc personalitatea.

în Fragment dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Democrit

Toate marile binecuvântări ale vieții sunt o sursă de neliniște și nicicând nuomul dovadă de mai puțină înțelepciune încrezându-se în soartă decât atunci când aceasta este foarte bună;pentru păstrarea prosperității este nevoie de altă prosperitate, și în locul rugăciunilor care s-au împlinit trebuie facem alte rugăciuni. Căci tot ceea ce vine adus de întâmplare este instabil, și cu cât mai sus se va înălța, cu atât este mai predispus la cădere. Mai mult decât atât, ceea ce stă cadă nu aduce nimănui plăcere;prin urmare, foarte tristă, nu doar foarte scurtă, trebuie fie viața celor care caută câștige cu multă trudă ceea ce trebuie păstreze și cu mai multă trudă. Muncind din greu dobândesc ceea ce vor și plini de neliniște stăpânesc ceea ce au dobândit;în vremea aceasta nu țin nici o socoteală a timpului, care niciodată nu se va mai întoarce. Ocupații noi vin le ia locul celor vechi, speranța incită la o nouă speranță, ambiția-la o nouă ambiție.

în Euthymia
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Cu frumusețea ei naturală, Lia putea concura cu orice top model al vremii. Și din acestă cauză, ca din multe altele, Lucian se simțise atras de ea, de cum o văzuse, de prima oară, deși părea că ea nu i-ar agrea deloc prezența lui, respingându-l mereu, iar ori de câte ori el încerca să-i vorbească, ea făcea tot ce putea pentru a-l îndepărta, fiind singura persoană care susținea cu tărie că nu-i plăcea caracterul și felul de a fi al lui Lucian, motiv pentru care nu pierdea niciodată ocazia de a-l cicăli, de a-l tachina, de a-l provoca, de a-l determina să-și piardă calmul, sau obișnuitul său control de sine, ceea ce nu se întâmpla, căci nu era ușor să-l facă pe Lucian să se enerveze (mai ales pe ea), însă ea nu se lăsa deloc, continua să-l încerce, ceea ce-l determina pe Lucian s-o admire din ce în ce mai mult.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cântec fără cuvinte

Tot ceea ce te atinge o clipă
Se topește în treacăt ca neaua,
Ca neaua atinsă
De răsuflarea lui martie.

Privești vulturii care zboară
În cercuri largi peste munți
Și simți cum toate alunecă
Din inima ta și dispar.

Dar iată vine iarna și din nou
Zăpada reapare peste câmpuri
Și toate clipele prin care ai trecut
Prind iar ființă-n jurul tău și murmură.

Și ca fluxul pe plajele galbene
Îți crește-n suflet propriul tău trecut...
Vai, cât de rău e atuncea să nu ai pe nimeni aproape
Ca -ți pleci fruntea pe umărul lui.

poezie clasică de din Fluxul memoriei (1967)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Biserica neagra. Echinoxul nebunilor si alte povestiri" de A.E. Baconsky este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 6.99 lei.

Dumnezeu este același pentru toți cei care Îl caută și omul nu trebuie fie extraordinar ca să-l urmeze. Aceasta este greșeala pe care o faceți - insistați asupra măreției, ca și cum numai măreția poate fi spirituală.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mila nesfârșită a lui Dumnezeu se folosește de toate căile posibile pentru a-l apropia pe om de Sine și a-l mântui.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În fiecare zi urmăriți pe cât posibil învățați ceva nou, atât despre voi, cât și despre ființele pe care le iubiți. În fiecare zi focalizați-vă, măcar din când în când, cât mai stăruitor, atenția și urmăriți deveniți cât mai conștienți de toate cele care sunt atât de frumoase, atât în cei dragi careînconjoară, cât și de toate cele bune și frumoase care se află în universul vostru lăuntric. Vegheați și nu-i lăsați niciodată pe cei sceptici sau pe cei cu sufletul mort, care sunt perverși și răuvoitori, vă convingă prin sugestiile lor calomnioase, viclene și veninoase, de contrariu.

în Aforisme pline de înțelepciune pentru fiecare zi
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.
La Rochefoucauld

Mila este, uneori, o îndemânatică prevedere a nenorocirilor ce ne pândesc; ajutăm pe alții pentru ca și ei ne ajute în împrejurări asemănătoare. Clemența este, aparent, o varietate a milei. În realitate, ea se practică uneori din vanitate, alteori din lene, adeseori din frică, și aproape întotdeauna din toate aceste trei motive laolaltă.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "La Rochefoucauld Maxims Paperback" de La Rochefoucauld este disponibilă pentru comandă online la 28.99 lei.

Cât poți face ceva "tu" fără obosești? Pentru că noi suntem Prezența, nu experimentăm prezența, iar prezența este fără formă, fără identitatea falsa separatistă a unui "eu" care face ceva, fără efort, înțelegi? CÂND RECUNOȘTI PREZENȚA ATÂT CORPUL CÂT ȘI "eu"-L FALS INTRĂ ÎN ABSENȚĂ, și atunci ce poți spune despre propria ta Absență? Dacă tu nu exiști, doar mintea ta a creat un "eu" fals desprins de existență, atunci ce condiții vei pune pentru "A-Fi"? Pentru că toate condițiile pe care le pui lui A-Fi te vor duce în "A-Face". ȘI ACEASTĂ ILUZIE/MAYA ȚINE ÎNTREAGA LUME ÎN SCLAVIE LA GÂND. ȘI FĂRĂ EXCEPȚIE TOT CEEA CE FACI TU VEI PIERDE odată ce corpul dispare. Cum vei mai sta tu în prezență sau cum n-o -ți miști pupila, cum vei face dragoste cu continență ore în șir? Voi nu realizați că e vorba despre cel etern care nu cunoaște chiar deloc perspectiva efemeră corp-minte. Iată de ce nu mă auziți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prin diverse metode, omul încearcă scape de "eu". A auzit că "eu" este problema, că "eu" este dușmanul și se apucă de treabă. Nu știe cine este acest "eu", dar vrea scape de el. Evident, eșuează lamentabil. Cu cât încearcă mai mult, cu atât devine mai frustrat. Puțini sunt cei care înțeleg că nu poți scăpa de ceva până când nu îl vezi. Și mai puțini înțeleg că "eu" pe care pretind că îl au, nu este al lor. Ceea ce consideră a fi "eu" este un puzzle construit din piese împrumutate. Sunt cioburi adunate de ici-de colo, unite prin asumare și identificare, formând un "eu" fracturat și scindat. Un "eu" în care cioburile sunt în continuu conflict pentrunu aparțin nimănui și aparțin tuturor. În aceste condiții, cum poți scăpa de el? E ca și cum ai lupta cu umbrele. Pentru a "scăpa" de "eu" este necesar ca acesta devină evident, clar, cristalizat. Omul trebuie știe ce este al său și ce nu, ce e împrumutat și ce e propria sa creație. Trebuie să devină egoist, își consolideze și să își lustruiască în mod conștient "eu-l", până când îi observă toate componentele și fațetele. Abia când "eu" este solid, conturat, personal, abia atunci omul poate renunța de bunăvoie la el.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Când unei femei îi displace bărbatul care o curtează, ea îl alungă în mod inteligent, ca o salcie în vânt.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

S-a mai stins o stea (Lui Grigore Vieru)

Motto:

Sculați-vă, sculați-vă, sculați-vă
Din somnul cel de moarte!
Salvați-vă, salvați-vă, salvați-vă
Prin limbă si prin carte!

(Grigore Vieru)

Cum vine omul, numai, numai zâmbet!
Cum pleacă omul, numai, numai plânset!
Mai bună, lumea, cu un gram o lasă.
Tribut plăteste pentru el, o viață!

Cum vine omul, numai, numai soare,
Și-i noapte grea a lui plecare.
Un nume bun, un nume drag ne lasă
Și-o întristare pentru-o-ntreagă viață!

Cum vine omul, numai, numai miere
Cum pleacă omul, inimă-n durere:
Câte-o fărâmă pentru fiecare,
Cât are omul, inima, de mare!

poezie de din Între verde și albastru
Adăugat de Ioana Voicilă DobreSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Apucăturile fac omul. Spiritul face omul. Căminul face omul. Educația primită în cămin nu influențează numai spiritul și manierele, ci și caracterul. Casa părintească este aceea care face să înflorească inimile, care formează obiceiurile, care trezește spiritul și care împinge caracterul spre bine sau spre rău.

în Fii om de caracter!..., Puterea căminului
Adăugat de VioletaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O lege politică bună sporește numai posibilitatea faptelor bune, dar nuși motivarea acestor fapte; motivarea vine din sufletul individual. Din bogăția acestui suflet individual răsar toate bunurile sociale: legile, moravurile, știința, arta și toată cultura societății; fără el nimic nu se produce; cum fără sămânță nu poate răsări nici firul de iarbă, cu toate că atmosfera dimprejurul lui ar fi în condițiile cele mai prielnice. Politica reglementează numai condițiile externe ale vieții sociale, sămânța faptelor sociale stă însă în sufletul fiecărui cetățean. Fără calitatea acestei semințe, nici-un progres nu este cu putinț㠖 oricâte legi politice s-ar face...

în Psihologia poporului român
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Puterea Sufleteasca. Editia definitiva" de Constantin Rădulescu-Motru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.14- 19.99 lei.

Multe oportunități, circumstanțe favorabile se creează când omul se află în a lui Dumnezeu pază.

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Omul cu adevărat superior este omul prudent atunci când chibzuiește, pentru că analizează toate riscurile posibile, dar care este cutezător când trebuie acționeze.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești atât de simplu! Faptul de "A-Fi" este deja ceea ce dintotdeauna ești, și nu stările, trăirile, experiențele, comportamentul sau caracterul, nu simțirile, adică întreaga gândire cu deșertăciunea ei numită cunoaștere. Trebuie să realizezi că dacă vine și pleacă, dacă apare și dispare nu ești tu... Nici una din toate aceste efemerități nu te ating, tu nu ești descriptibil pentrunu ai fost născut vreodată. Înainte de a fi tu ești! Contemplă asta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu visezi viața de ce mori? Dacă tu "ai viață" cum moare viața când doar corpul moare în ea? Dacă nu ești într-un vis de ce nu durezi veșnic? Este viața trecătoare sau doar corpurile ce se nasc și pier în ea? Tot ceea ce vine și pleacă are natura unui vis chiar de ar dura un miliard de ani. Credem că suntem reali ca "și corp" și de aceea nu vedem cât sunt de temporare Toate formele? Doar umbra și vis este lumea acesta, tu nu ești născut.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook