Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Românii care după 1989 au reușit să facă frumoase cariere în afara țării, au reușit acest lucru datorită școlii românești care, cu toate neajunsurile ei conjuncturale, a știut să compenseze pentru marele handicap al devalizării economiei românești de către clasa politică. De ce nu se spune în acest raport că învățământul privat din țările dezvoltate există tocmai pentru a suplini marele gol lăsat de un învățământ public dezvoltat pe coordonatele viziunii propuse de experții ISE? Cu alte cuvinte, în Occident se plătesc bani grei pentru ca elevii să facă, la școli private, lecții tradiționale, pentru ca să învețe – în condiții materiale superioare bineînțeles – cam ce se învață în școala românească tradițională.

în Deșcolarizarea României
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Noi cu siguranță avem o problemă națională, căci copiii merg după bani, mai degrabă decât după cariere "idioate". Alte țări ne blamează pentru calitatea și cantitatea de matematică și știință din învățământ, iar acest lucru nu poate decât ne rănească pe termen lung. Dar o educație a artelor liberale, în special în limba engleză, este un bun punct de pornire, o bază indiferent de specializarea aleasă. Eu vorbesc de obicei engleza.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Death of All Things Seen" de Michael Collins este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -50.00- 22.99 lei.

Marele dragon: Tânărul vrăjitor. Cu siguranță ești aici din cauza băiatului druid.
Merlin: Cum de ai știut?
Marele dragon: La fel ca și tine, îl aud vorbind.
Merlin: De ce îmi spune Emrys?
Marele dragon: Pentru ăsta e numele tău.
Merlin: Sunt destul de sigur numele meu e Merlin. A fost dintotdeauna.
Marele dragon: Ai multe nume.
Merlin: Da? De unde știe băiatul cine sunt? Nici măcar nu am văzut vreun druid.
Marele dragon: Sunt multe lucruri scrise despre tine pe care mai ai până le citești. Nu ar trebui îl protejezi pe acest băiat.
Merlin: De ce? Posedă magie. E la fel ca mine.
Marele dragon: Sunteți la fel de diferiți ca ziua si noaptea.

replici din filmul serial Merlin
Adăugat de Marin Irina, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michel de Montaigne

Cine nu-i om de omenie decât pentru că acest lucru va fi cunoscut în mod public și pentru că va fi mai mult stimat după ce se va afla, cine nu voiește să facă bine decât cu condiția ca virtutea sa ajungă la urechile oamenilor, acela nu-i om de la care să te aștepți la multe.

aforism celebru de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "On Solitude Paperback" de Michel de Montaigne este disponibilă pentru comandă online la 49.99 lei.

Contăm apropiem școala de popor, o facem fie iubită și respectată, fie centrul de unde pornească curentele cele bune și sănătoase pentru înălțarea și întărirea neamului. Căutăm a face ca învățământul nostru devină un învățământ național, de vreme ce ne silim a-l face să se potrivească țării noastre, în loc de a ne mulțumi -l luăm făcut gata, într-un timp și niște condiții care nu mai sunt ale noastre.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Operele lui Spiru Haret. Volumul I - Oficiale 1884-1888 1897-1899" de Spiru Haret este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.43- 20.99 lei.

Unghiul de atac asupra societății românești, a fost arestarea multor intelectuali români și aruncați în pușcării după modelul sovietic. Practic, clasa politică romănească era manipulată de către sovietici. Dar Dej a știu să facă tertipuri, jucându-și magistral rolul de șef de stat, sprijinit de câțiva de lângă el, toți români... mai puțin Maurer.

citat celebru din (1997)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Frumosii nebuni ai marilor orase" de Fănuș Neagu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.90- 10.99 lei.
Nicolae Titulescu

Nu dau dreptul nimănui din afară să se amestece în treburile noastre lăuntrice; cer, dimpotrivă, ca directivele politicii noastre interne fie pur românești. Cu această concepție și în acest spirit am condus politica externă a țării și afirm i-am asigurat o independență, cu privire la înrâuririle din afară, care n-a fost niciodată depășită în trecut. Dar tocmai pentru că vreau ca românul fie stăpân la el acasă, doresc găsească el singur, în plina lui suveranitate, normele cele mai bune pentru păstrarea unității noastre naționale.

în Discursuri
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare generație își caută un stil de viață specific ei, croit pe credințele și pe descoperirile politice pe care le face. La noi, generațiile anterioare războiului de reîntregire, obosite poate de marele efort pe care-l făcuseră pentru construirea României Mari și orbite oarecum de această înaltă misiune pe care le-o așternuse în față destinul și pe care au servit-o până la capăt cu mari sforțări și sacrificii, deveniseră arogante, statice și rutinate. Ele se creadeau în posesia unui adevăr politic absolut, pe care-l considerau singurul posibil în țara noastră și, deci, inamovibil. Aplecați prea mult peste trecutul lor glorios, nu mai priveau și spre alte orizonturi. Nu puteau intui neliniștile ce se frământau în jurul României. În credința lor, totul era definitiv rezolvat de ei și nu mai erau necesare agitațiile urmașilor. Ei au considerat îngrijorarea politico-socială a tineretului român ca o ingratitudine față de sforțările și realizările lor mărețe. Dar nu era așa. Ei se înșelau. Tineretul României, într-o altă circumstanță istorică, își căuta propriul lui drum. El își ascuțea propriile sale arme, cu care trebuia realizeze, în condiții majore, ambițiile colective românești. În realitate, acest tineret era continuatorul, cu alt stil și alte perspective, al sforțărilor comune ale tuturor generațiilor românești, pentru desăvârșirea în libertate și siguranță a Patriei lor.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așa îmi sfătuiesc românii

Le spun celor care vin din urmă
Și nu știu spre ce se-îndreaptă,
nu rămână doar o turmă.
Să aibă minte înțeleaptă.
De timpuriu să învețe
nu stea cu capu-n jos.
Să lupte, le dau povețe,
Când cuțitul e la os.
Să lupte pentru cetate.
S-alunge răul nemernic.
Să-și facă singuri dreptate.
Să iasă din întuneric.
Să iubească țara, pentru ea lupte.
În viață -și făurească un trai mai prosper.
Dușmanul de-aiurea, aprig -l înfrunte,
Pacea domnească pe al țării cer.
Așa îmi sfătuiesc românii.
Să lupte precum străbunii.
Oricâte bătălii purtară,
Ei n-au lăsat țara piară.

poezie de (decembrie 2018)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Este curios petrecem mai mult timp pentru a felicita oamenii care au reușit decât pentru a încuraja pe cei care nu au reușit.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Pentru a te trezi e nevoie înțelegi povestea vieții tale. Ce evenimente te-au ajutat fii ceea ce ești astăzi? Odată ce ai definit acele puncte cruciale din viața ta, încearcă vezi ce lecții ai învățat din fiecare și cum le poți folosi pentru a câștiga acest joc numit viață. Acest lucru te va ajuta de asemenea afli când ai descoperit punctele tale forte și cum le poți folosi pentru a evolua. Un alt lucru important care te va ajuta în acest proces este feedback-ul pe care îl vei primi de la oamenii apropiați ce îți pot oferi o percepție obiectivă a lucrurilor pe care le faci bine și cele pe care le poți îmbunătăți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sfântul Augustin

Acela este cu adevărat liber, care trăiește pentru Hristos. El se află deasupra tuturor nenorocirilor. Dacă el însuși nu va voi -și facă vreun rău, atunci niciodată altul nu va fi în stare -i facă acest lucru.

citat celebru din
Adăugat de Laura SoareSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Care mai e situația din învățământ

E curată nebunie
Ce e-n școala românească:
Unii învață să scrie,
Alții uită... citească.

epigramă de (26 noiembrie 2008)
Adăugat de Marian CioacăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tom: Toate astea sunt minicuni. Noi suntem niște mincinoși. Gândiți-vă. De ce cumpără oamenii felicitări? Nu pentru că vor spună ceea ce simt. Oamenii cumpără felicitări tocmai pentru că nu pot spune ceea ce simt sau se tem să facă asta. Iar noi le oferim acest serviciu care îi scoate din încurcătură. Știți ceva? La naiba cu toate. Să fim sinceri cu cei din țara asta. Sau măcar -i lăsăm pe ei să vorbească. Nu-i așa?

replică din filmul artistic (500) Days of Summer
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Reflectez la calitatea "specialiștilor" care au conceput proiectele legilor invățământului. Intr-o democrație minimală ar trebui la toate proiectele de lege să se facă publice numele celor care au "trudit" la elaborarea lor. Se lasă impresia obiectivele urmărite politic vizează promovarea in instituțiile școlare/universitare a cadrelor didactice protejate ca grupuri clientelare de partid, și-atunci desființezi instituții, le comasezi și în felul acesta, chiar dacă înalții specialiști în educație sunt titulari prin concurs rămân fără locuri de muncă și la discreția decidenților politici din Educație, sau de oriunde. Există o practică de tip mafiot guvernamentală, numești miniștrii să facă "reforme", adică dea legi de desființare instituțională, comasarea, infiltrezi propriile cadre în sistem, distrugi cariere de excepție din învățământ, după care miniștrii sunt extrași (au produs deja răul!) și mutați la alte ministere, tot pentru a le reforma."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea " Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice", Editura Pansofia, Bucuresti
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În închisoarea din Văcărești, din frământarea gândurilor Căpitanului, s-a născut prima schemă de organizare a tineretului țării românești. Organizației îi pune numele "Arhanghelul Mihail". Un nume cu rezonanțe mistico-cavalerești. Arhanghelul Mihail a fost cavalerul ceresc care a învins prin dragoste și vitejie, prin credință și lealitate față de Dumnezeu, puterile răului care se ridicaseră în contra ordinii create de El. Astfel, de la început, Corneliu Zelea Codreanu, într-un secol care se deschisese raționalismului sec și materialismului, își îndreaptă privirile spre Cer și imprimă, prin numele ce-l dă organizației sale, coordonatele și misiunea ei de bază: pe căile luminoase ale credinței, cu vitejie și lealitate pentru țară, să se înarmeze toată suflarea românească, spargă întunericul și deschidă un drum drept în istorie, pentru neamul nostru.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În filmul Braveheart, William Wallace spune: "Toți oamenii mor. Dar nu toți trăiesc." Și eu m-am numărat multă vreme printre acei oameni care trăiesc din inerție. Care se mulțumesc cu puțin din teama de a îndrăzni mai mult. Am ascultat toate vocile, mai puțin vocea mea interioară. Vocea sufletului meu. Pentru fiecare om are un suflet. Într-o zi o fac o colecție de materiale și cercetări care atestă în mod științific existența sufletului uman. Cuvântul "psyche" înseamnă "suflet" deci psihologia este știința despre suflet. Înțelepții din antichitate au știut asta, amatorii de azi se bălăcesc în ignoranța lor. Dar nu pentru multă vreme, pentru că adevărul nu poate fi ascuns. Asta e pasiunea mea. Psihologia. Potențialul. Personalitatea. Toate se leagă între ele. Nu am aflat asta decât în clipa în care am reușit să amuțesc toate vocile din afara mea. Vocea părinților, a profesorilor, a televizorului și a radioului, a prietenilor și chiar vocile din capul meu, din mintea mea rațională care a fost condiționată și educată gândească într-un anume fel.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a trăi o viață care să fie dominată în întregime de prudență și discreție și pentru a reuși extragem din experiență toate învățămintele ce le conține este absolut necesar privim constant înapoi-pentru a face un gen de recapitulare asupra a ceea ce am făcut, asupra impresiilor și senzațiilor, pentru a compara primele noastre judecăți cu cele din prezent-ceea ce ne-am propus inițial și ceea ce am reușit să realizăm, cu rezultatele obținute în prezent și satisfacțiile pe care le-am obținut. A face acest lucru înseamnă o repetiție a lecțiilor particulare obținute de experiență-lecții ce sunt predate fiecăruia dintre noi.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mihail Sebastian

Se întâmplă exact același lucru cu acest străvechi strigăt de moarte, care umblă mereu pe străzile românești, dar care nu se aude decât în răstimpuri. Ani de-a rândul trece pe la urechea omului de treabă, indiferent, grăbit, preocupat de alte gânduri, ani de-a rândul flutură și se agită pe toate drumurile – și nimeni nu-l aude. Într-o bună zi, din senin, iată-l brusc trezit din tăcerea care-l învăluia, iată-l răzbind din toate ascunzișurile, de sub toate pietrele. Din senin? Exagerez. Trebuie pentru asta un timp de oboseală, de enervare, un timp de așteptări extenuate, un timp descurajat. Atunci, vocile care nu se auzeau, se aud.

în De două mii de ani
Adăugat de Avramescu Norvegia-ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnal 1935-1944" de Mihail Sebastian este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -72.00- 50.99 lei.

Acest spectacol pe care-l prezint la Sibiu este pentru mine unul foarte personal – vorbește despre prietenia mea cu marele poet rus Joseph Brodsky, pe care îl cunosc de zeci de ani. Vorbește despre oameni și despre artă, despre literatură și poezie, adică exact despre ce sărbătorește acest festival în fiecare vară. Sunt puțin emoționat, pentru că sunt într-o țară în care doar câțiva oameni înțeleg rusa, limba în care voi juca, dar există o traducere bună, care e deja pregătită.

în ziarul Metropolis, interviu (13 iunie 2017)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lao Tse

Ea nu ți se arată, și din acest motiv, ea este observată. Ea nu se afirmă, iar pentru acest motiv este recunoscută. Ea nu se laudă și pentru acest motiv are merit. Ea nu se străduie și pentru acest motiv reușește. Exact pentru că ea nu se luptă, este motivul pentru care nimeni nu se luptă cu ea.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook