Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Scoate din viață CAUZA ȘI EFECTUL și mintea va colapsa nu din lipsa "înțelegerii", ci DIN CEA A CONTROLULUI și firește colapsul va veni deoarece cauza și efectul e cea mai esențială hrană pentru minte. Oare dacă nu știi, încetezi tu să fii?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Imaginea bolii e mult mai puțin limpede decât cea a sănătății. Poate din pricină că sănătatea e unică, iar bolile sunt atât de numeroase. Ori, inversând cauza cu efectul: bolile sunt multiple pentru că însăși starea de boală e complexă.

aforism de din Din Jurnalul lui Alceste (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Imposibila neutralitate" de Gheorghe Grigurcu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.72- 24.99 lei.

I: Ce înseamnă renunți la control? A. M: Tot timpul mintea încearcă "te ajute, te îmbunătățească, devii mai bun, îți atingi potențialul, etc. etc." Probabil ai auzit de șopârla în care mintea spune că îți folosești doar 4 la % din minte, ei bine, dacă îți îmbunătățești controlul, adică mintea, vei putea folosi 20 la %, 80% sau % la % din minte, adică din control, și atunci, cu siguranță asta ar însemna îți atingi apogeul. Adevărul este că cea mai mare binecuvântare enu folosești decât 4% din această jigodie, dacă omul ar fi folosit 10% din mintea lui, specia umană ar fi dispărut demult. E cea mai mare binecuvântare că nu folosești decât 4% din acest șarpe, care tot timpul spune: Divide et impera, desparte și controlează, stăpânește. Culmea e că, pentru a te elibera din ghearele acestei hiene, ar fi sublim să nu folosești nici măcar 0 la%, de ce? Pentru că, cu cât crezi că tu folosești mintea, cu atât mai mult ea te folosește pe tine pentru a îmbolnăvi cu duhoarea ei, pentru a virusa întreg pământul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fetelor, domnilor; oare de ce încearcă din răsputeri coana minte să vă convingă că "ea a depășit mintea" și să îmi spună și mie cu o convingere naivă și de-a dreptul hilară o astfel de cacealma? Expresii de genul: "În momentul acela am văzut îngerii, în orgasmul ăla de 5 zile încontinuu am fost tot timpul dincolo de minte, am trăit o adevărată revelație, mintea nu mai era doar Isus, se scremea, curajul e de dincolo de minte ca și un pârț sănătos, când am luat matrahoasca, când am luat ciuperci cu vrăji și vrăjitoare, etc, etc." Absolut toate aceste IDEI SUNT BANALE GÂNDURI DIN MINTE. Mintea aude la Maharaj de moartea minții sau a transcende mintea și imediat se gândește; "Ia vedem noi, oare când am transcens noi mintea?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești obsedat de control, pentru că ești obsedat de imagine, de validarea imaginii tale. Așadar, ce minte pretinzi tu că ai depășit, când tocmai mintea e obsedată de control? Persoana suferă de mania controlului pentru a-și întări imaginea falsă de sine. Fără control, persoana ar sucomba în secunda doi și a-i da divorț de minte. Cea mai mare frică a persoanei este că ea ar putea să nu existe, tocmai de aceea controlul o ajută supraviețuiască. Când controlorul sau "eu"-l fals este demascat, dăm jos din spate cea mai grea povară; "imaginea de sine"! Nu e nevoie controlezi nimic, nu ești în război decât cu propria imagine de sine, las-o moară și vei fi liber.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adrian Pintea

Cea de-a doua gigantică problemă a teatrului românesc este vulgaritatea. Din păcate, ea face parte din noua înfățișare a societății de astăzi, care suferă de efectul de rigolă. Să vă explic ce înseamnă asta! Efectul de rigolă apare după o furtună teribilă, cu ploaie mare-mare, care curăță orașul și atmosfera. Ceea ce e excelent. Însă, după ce urgia a trecut, observăm că din canale iese ceva. Și ce poate iasă? Mâzga, mizeria, murdăria și urâțenia. Acesta este efectul de rigolă.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vei cârpi efectul, cauza face noi găuri.

aforism de din Cuvinte cu dor de miez, Cauză - efect (2016)
Adăugat de Ștefan MîrzacSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Audrey: Am o teorie legată de tine. Vrei s-o auzi?
Joey: Nu.
Audrey: Iubești școala din cauza regulilor și urăști relațiile din cauza lipsei unor reguli. Joey, nu o te noteze nimeni pentru modul în care o te porți într-o relație. Nu o vină nimeni -ți spună ce se așteaptă de la tine ca să știi cum ai succes. Ralațiile sunt dezordonate. Așa sunt ele. Încep dezordonat și se termină la fel și dacă vrei să mai ai vreo altă relație în viața ta, atunci trebuie să încetezi să-ți mai faci griji pentru această dezordine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Zhang Jiuling

Orhidee și portocală (II)

Aici, la miazăzi de Yangzi, crește un portocal roșu.
Toată iarna frunzele lui sunt verzi,
Nu din cauza solului mai cald,
Ci pentru că așa îi este felul, obișnuit cu frigul.
Deși ți-ar putea încânta oaspeții, tu îl lași unde se află,
Departe, la poalele muntelui și lângă fluviu.
Împrejurărle guvernează destinul.
Cauza și efectul se înscriu într-un ciclu infinit.
Îți plantezi piersicii și prunii tăi,
Uitând de umbra altor pomi.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
efect poetic
Efectul poetic este efectul specific al unui enunț care realizează cea mai mare parte a relevanței sale printr-o gamă largă de implicații.

definiție de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

După plecarea lui, blonda oftă prelung. De ce oare? Din cauza lui Rikky, sau din cauza colegului ei? Nici ea nu-și dădea prea bine seama de ce, dar până și părinții ei prinseseră drag de tânărul comandant. Maria intră în camera cu acvarii, apoi în cea cu multe păsărele, în care, de obicei, stătea și papagalul Rikky; acum acesta nu mai era acolo. În curând, mama ei i se alătură, domnul Stoica rămânând în sufragerie, pentru a mai studia aprobările obținute.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vrei îți controlezi mintea și confunzi asta cu iluminarea, atunci da, poți îți ții ochii nemișcați. Dar dacă vrei cu adevărat scapi din ghearele ei, dacă vrei te iluminezi vei realiza cât de hilar, ca să nu spun de râsul curcilor este încerci ții mintea nemișcată cu mintea și să pretinzi că un astfel de butoi cu pulbere în clocot, ar fi iluminarea. Așadar, dacă realizezi că iluminarea NU ESTE PENTRU MINTE, CI DE MINTE, atunci ce face sau ce nu face mintea nu mai are nici o importanță. TU NU VREI SĂ CONTROLEZI MINTEA, CI SĂ SCAPI din condiționarea, hipnoza ei, o transcenzi. Dacă ai putut mă urmărești până aici fără ți se fi ars circuitele, vei realiza că a spune căci mișcare pupilelor înseamnă "activitate mentală" e cea mai mare escrocherie și o imensă idioțenie, pentru că procedând astfel, tu continui te uiți la minte, o scarpini în "fund", o controlezi în loc REALIZEZI CĂ TU NU EȘTI MINTEA, CI EȘTI CONȘTIINȚA INFINITĂ în care nu există nici o activitate mentală, psihologică în afară la acel 1 la % visat pe undeva la periferia conștiinței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paul Valery

Culegeți toate amănuntele posibile în legătură cu viața lui Racine, nu veți deduce de aici meșteșugu-i de a face versuri. Toată critica e dominată de acest principiu învechit: omul e cauza operei - așa cum criminalul e, în ochii legii, cauza crimei. Mai degrabă sunt efectul lor!

în Introducere la metoda lui Leonardo da Vinci
Adăugat de PsychEulSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Criza spiritului si alte eseuri" de Paul Valery este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.95- 18.99 lei.

Mintea va spune: "Hai, mă, că nu toate mințile iluminate din OMS și nu tonți cercetători și farmaciștii sunt răi intenționați, sau sclavi ai banului - nu, sunt ai ideilor, ai minții - banii sunt doar o altă idee/concept în minte, dar câți puteți vedea asta? Și eu îți zic; MINTEA TE PUNE SĂ TE UIȚI DUPĂ ROLURI, IAR MAHARAJ TE INVITĂ SĂ IEȘI DIN HIPNOZA SCLAVIEI LOR, înțelegi diferența? A crede în gând, în iluzie este de fapt, cea mai cumplită boală, suferința a acestei lumi, Buddha a văzut-o, IIsus a văzut-o. Maharaj o vede și te invit cu drag ieși din ea. Gândul și iadul sau Scaraoski sunt una. Gândim pentru că ne e frică de Viață incomensurabilă, infinită și fără formă pe care toți o suntem. NU PENTRU CĂ SUNTEM NOI DEȘTEPȚI! A GÂNDI ÎNSEAMNĂ A SUFERI - fără nici o excepție!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din cauza unui cui, potcoava nu a fost pusă. Din cauza unei potcoave, câmpul nu a fost arat. Din cauza câmpului nearat, o familei a murit de foame.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de andreiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dorel Schor

Când condamnăm numai efectul, cauza continuă.

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Costel Zăgan

Prostia este efectul, iar nu cauza ignoranței.

aforism de din Caratele... prostiei (4 decembrie 2009)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
David Boia

Despărțirea este cauza, iar împărțire efectul.

aforism de (19 iulie 2021)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Încăpățânarea poate fi cauza, dar și efectul ideilor fixe.

aforism de din Cuvinte cu dor de miez, Încăpățânare (2016)
Adăugat de Ștefan MîrzacSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este, până la urmă iubirea doar o boal㠖 și nu boala cea mai frumoasă, dar cea mai înspăimântătoare din câte există? Sau este ea o otravă, în care caz doar doza decide dacă efectul e unul binecuvântat sau devastator?

în Despre iubire și moarte
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Perfume: The Story of a Murderer Paperback" de Patrick Suskind este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 38.99 lei.

Fetelor, domnilor; oare de ce încearcă din răsputeri coana minte să vă convingă că "ea a depășit mintea" și să îmi spună și mie cu o convingere naivă și de-a dreptul hilară o astfel de cacealma? Expresii de genul: "În momentul acela am văzut îngerii, în orgasmul ala de 5 zile încontinuu am fost tot timpul dincolo de minte, am trăit o adevărată revelație. Mintea nu mai era, doar Isus se scremea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook