Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Exact, dacă tot timpul ne identificăm cu gândul nu observăm că el fuge de la o dorință la alta și ne bagă în bucluc, dar când ne oprim nițel din alergatul după el, identificarea încetează și rămânem cruciți de cât de multă suferință atrage prin dualitatea lui. Mintea azi vrea ceva, mâine altceva și totuși tot ei i se pare asta în regulă. Dar când vine vorba de ceilalți și de mintea lor, mintea noastră etern instabilă le cere statornicie. Nu ai putea iubi un bărbat care azi e cu una, mâine cu alta, nimeni nu ar angaja un om care azi lucrează la el și mâine la o altă companie. Cu cât observi mai profund și mai des mintea cu atât mai repede realizezi că tu nu poți fi gândul schimbător, ci Acela etern neschimbător care îl vede. Gândurile se schimbă și caută "schimbarea, transformarea, evoluție" zice mama lor mintea, dar Acela din tine care de mic vede apariția gândurilor schimbătoare, nu se schimbă niciodată. Când văzătorul unui film nu se mai identifică cu imaginea de pe ecran, adică cu lucru văzut, el realizează că tot ceea ce este schimbător este efemer, după cum unicul neschimbător din ființa noastră, etern imuabil este doar Absolutul sau Sinele.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Tot ceea ce depinde de timp, sau ia timp este Maya, iluzia. Dacă vine și pleacă chiar un milion de ani de ar rămâne este iluzoriu. Iluzia este doar o vrajă care ți se pare reală, dar nu e. Exact cum vezi un număr de iluzionism la circ, tot așa fără realitate este această lume. Când privești un film și te identifici cu acțiunea, personajele de pe ecran par reale, dar în fapt sunt doar imaginare. Exact cum spune IIsus când afirmă: "Umbră și vis este lumea acesta, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor!" Iar Buddha spune: "Absolut totul este iluzie!" Ceea ce nu are permanență, ceea ce se schimbă, se transformă, ceea ce ia timp așa cum sunt toate practicile sau așa-zisele căi spirituale, religii, absolut toate acestea sunt iluzorii, după cum întreaga manifestare este iluzie. Singurul care este Real fiind atemporal este Sinele, Este Dumnezeu, este Supremul. Fiind veșnic necreat nenăscut, mai înainte de toți veci El este adevărata noastră ființă. Noi suntem Dumnezeu cel veșnic fără formă dar ne credem o formă muritoare și de aici rezultă întreaga suferință umană. Nu vedem că tot ceea ce este născut este iluzie, este vis și că noi în fapt nu am fost născuți vreodată, ci doar mintea visează asta. Tot ceea ce este efemer chiar și milioane de ani de ar rămâne este iluzie, după cum ceea ce este etern este fără formă și este unicul Real!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea trebuie dezamăgită, deconspirată într-un mod sistematic. Odată ce mintea este dezamăgită ea va fi înghițită de propria-i ei depresie și astfel va sucomba în acest moment ca simplu fapt de "A-Fi" fără a ști/cunoaște. Odată recunoscută această conștiință, noi vedem implicit și fără ajutorul gândirii că de fapt, chiar această simplă prezență sau "Eu-Sunt" este Sinele cel veșnic. Odată recunoscut asta, singurul lucru care ne mai rămâne de făcut esterămânem ca această simplitate șinu ne mai reîntoarcem la identificarea cu gândul efemer ce apare în ea. Privit din acest punct non-dual de abia acum realizăm cât de mult miez au avut toate momentele noastre de dezamăgire, depresie, anxietate etc. care, în fapt toate erau doar încercări de fracturare a minții și de a ieși din ea. Cineva își poate pune un target foarte înalt, dar vieții nu-i pasă de gândurile noastre, și când ființa respectivă va eșua, rezultatul inevitabil va fi depresia. Dar de ce face viața asta? Vrea oare să ne rănească? Firește că nu, ea vede că mintea noastră devine de un ego matusalemic și atunci ne ajută prin eșec, să ne reîntoarcem din rătăcirea eternă a minții în frumusețea și simplitatea inimii. Doar așa recunoaștem că de fapt, suntem Viața/Sinele și nu gândul care o invadează.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și oare la ce anume se referă persoana când spune "ea chiar privește in interior!"? Se referă la doamna minte, nu-i așa? Dar a privi în interior nu înseamnă deloc a privi mintea, pentru că tot ceea ce e în minte e doar "exterior" cu pretenții de interior. A privi cu adevărat în interior nu înseamnă a privi tot exteriorul prin minte ci înseamnă a vedea în spatele minții! Ai recunoscut tu această neclintire eternă a Conștiinței? A privi în interior înseamnă a privii, a te topi fulgerător în oceanul imobilității veșniciei, și nu a privi la gândurile care nu se mai termină. Mintea se mișcă încontinuu și vede, dar cel care vede mintea agitată se mișcă? Se schimbă vreodată? Îi pasă lui de ce vrea sau nu vrea mintea? A privi în interioritate înseamnă a te scufunda în neclintirea vieții veșnice, în conștiință, în Sine. E atât de simplu și e atât de evident!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi nu putem fi mintea, pentru că mintea e doar un conglomerat de gânduri ce se bazează pe un depozit de amintiri, impregnări, credințe, emoții, experiențe, trăiri toate venite din afara noastră. În Roman unde am locuit până pe la 19 ani era un bătrân care noi îi spuneam "Nea Turbincă" el era un gen de om al străzii, tot timpul nespălat cu o barbă sură murdară și căra tot timpul cu el saci sau cutii de tablă legate de el care făceau zgomot. Nea Turbincă nu era chiar deloc prost, dincolo de înfățișarea respingătoare fusese, profesor a avut o fată, deci o familie etc. De ce îți spun toate astea, pentru deși gândul nu vrea să recunoască asta despre mama lui mintea, mintea e mai degrabă ca o căruță țigănească de vechituri de care noi suntem foarte mândri. Cum era Nea Turbincă la exterior este mintea omului la interior. În concluzie, noi nu putem fi gândul, mintea/corp/materie/energie pentru că le vedem și pentru toate acestea vin și pleacă în fața noastră. Noi rămânem văzătorul din spatele a toate acestea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dar dacă inima ta, dragostea ta pentru Dumnezeu, pentru Adevăr a devenit torța care-ți arde mintea, atunci ești al meu.
I: Da, dar unii dintre cei care au fost aproape de tine acum te vorbesc de rău? A. M: Așa, și de ce îți faci tu atât de multe grijii? Nu cumva este doar mintea lor care pune etichete despre viață? Oare chiar îi pasă vieții de gândurile minții umane? Mintea omului este mai evanescentă și schimbătoare ca și timpul, dar inima jnaninului care o cunoaște rămâne etern disponibilă pentru inimă, nu pentru mintea ta. Mintea omului are exact același efect asupra jnaninului ca picăturile de ploaie pe penele de lebădă. Oare au reușit vreodată apa să le umezească? Lebăda Sinelui sau jnaninul plutește pe deasupra minții umane ca oricare alt om, dar în timp ce oamenii sunt pătrunși uneori înecați de/în propria lor minte/Maya, jnaninul rămâne veșnic neatins. Eu nu mă uit după mintea ta, ea este doar încăpățânare și obidă. Dar dacă inima ta, dragostea ta pentru Dumnezeu, pentru Adevăr a devenit torța care-ți arde mintea, atunci ești al meu. Mai bine cercetează-te pe tine, uită de ceilalți. Și nu veni Aici pentru ei.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Afectează cu adevărat Viața felul în care mintea mea vede viața și felul în care mintea mea prescrie rețeta despre viață? Și viața, domn'le, nu, nu vrea să meargă după ea, pur și simplu, viața asta e o răzvrătită, nu vrease ducă după minte! Dar dacă este exact invers și mintea ar trebui să curgă odată cu fluxul Vieții și nu viața să trudească la minte? Ar putea mintea ta să precizeze care este locul potrivit al Aceluia care este Incomensurabil prin El Însuși? Unde anume va găsi El un loc potrivit? Care este locul potrivit al Infinitului? Dacă El este Totul din Întreg, are El o micuță parte care să spună: "Ăsta e locul meu potrivit!?" Este doar realizarea faptului lucrurile curg în Existență într-un mod desăvârșit! Ești chiar în locul care trebuie, în minutul care trebuie, în spațiul care trebuie, nu e nimic altceva de adăugat acestui moment. Toate lucrurile pe care noi le reușim sunt efemere. Ce anume este Absolut în tot ceea ce este efemer?

în EL te așteaptă AICI din Veșnicia Veșniciei!
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atât ceea ce este teoretic cât și ceea ce este practic, răsar și apun în Sine. Dar Sinele nu poate fi apucat de nimic. Adevărul este Liniștea din care răsar cuvintele, nu cuvintele. Tot ceea ce cunoaștem despre spiritualitate, Sine, Spirit sunt concepte, Sinele nu poate fi cunoscut. Atât practica, cât și teoria apar în Ceea Ce noi Suntem. Credem putem prinde în mrejele minții Infinitul pentru a-l folosi în scopuri personale, inclusiv în cel al practicii. De fapt, noi suntem Cel Care Vede mintea, nu suntem mintea. Spiritualitatea este extensia minții iar mintea e un mit. Acest Acasă este de o Veșnicie Aici. Aici-ul nu se schimbă.

în Acest Acasă este de o Veșnicie Aici. – Satsang cu Atmaji, partea a II-a
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fii Atent când spui: "Dar singurul dușman suntem noi" oare nu cumva chiar la propria minte te referi? Dincolo de gluma de mai sus oare ai realizat tu cuvintele lui Buddha că etern Adevăr în tine, și anume: "Cel mai mare dușman al omului este propria minte!" Pentru că ceea ce mintea ta și nu tu afirmă mai sus e doar o glumă strașnică, și nu vezi că mintea nu poate prin nici o "înțelegere" unifica ceva, pentru natura ei este etichetarea, adică separarea. Așadar toate "înțelegerile" minții sunt efemere, doar apă bâhlită de ploaie, nu te aștepta la nici o unificare din partea ei. Cât privește invenția minții numită suflet, arunc-o în primul tomberon cu tot cu minte și vei vedea că ceea ce dinaintea nașterii tale este unitate va rămâne unitar și după moartea ta. Mintea ta de astăzi te unifică cu o femeie și mâine de abia așteaptă să te desparți de ea. Află cine ești tu, pentru că în această direcție mintea nu te poate ajuta absolut deloc.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Până în ce punct folosesc mintea? A. M: Namaste! Exact până în punctul în care realizezi că existența este complet liberă de ea. Un copac de Sequoia nu are minte, dar Dumnezeu cel viu sau faptul de "A-Fi" dansează extatic în el 5000 de ani. Noaptea în somnul profund apare fără să știm o regenerare și o detensionare profundă care ne face să fim fresh, plini de energie a doua zi tocmai pentru că i-am spus minții "ciao". O să folosești mintea exact până în punctul în care realizezi că tributul pe care ți-l cere te obosește până la epuizare, apoi vei da divorț de ea. Copilul e preocupat de jucării, dar mama e preocupată de copil. În mod similar mintea este preocupată de exterior, dar tu ești preocupat să o observi șirealizezi că doleanțele, vrerea, obligațiile, fricile ei sunt interminabile. Când vezi asta, interesul pentru ea, pentru efemer dispare și o dată cu dispariția interesului se dizolvă natural și folosirea ei. Când un lucru nu te mai interesează nu o să-l mai folosești, nu-i așa? La fel stau lucrurile și în ceea ce privește instrumentul psihologic numit mintea care l-ai folosit în exces și pare acum te-a luat în posesie, înțelegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Absolut orice încercare de a vindeca mintea este în fapt sortită eșecului. Pentru cea care vrea să vindece mintea este de fapt tot mintea. Chimioterapia nu are aici nici un cuvânt de spus. Singura soluție este să recunoști conștiința. Ea este deja vindecătorul suprem. Ea îți va vindeca mintea și nimeni sau nimic altceva. Altfel încercarea de a vindeca mintea este ca și cum ai vrea să vindeci o fantomă pe care în fapt nu o prinzi niciodată! A vindeca cu adevărat mintea înseamnă să vezi nemijlocit de gând că tu nu ești mintea! Mintea e doar un bagaj psihologic și un mit social!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gândul își imaginează într-o zi și el va fi "sinele". După cum, în tot acest timp, tu nu ai fost, nu ești și nu poți fi nimic altceva decât Sinele. Pentru gând, Sinele fie e veșnic acolo, fie e o absurditate, abstractă, care "DE FAPT", nu există. După cum pentru cel realizat; gândul, mintea e un mit. Iar Sinele e singurul fapt de o concretețe Absolută. Tu cum de nu vezi asta? Cum de nu vezi că gândul care îți promite îți va da Sinele; dacă urmezi condițiile lui veșnic interminabile? De fapt, tot ceea ce îți oferă gândul, e si mai multă "devenire", el nu ți-l poate da, pentru că Sinele, libertatea fiind infinită este și incognoscibilă! Dacă nu ar fi acum gândul care să te eticheteze, să te definească întru veșnica lui separare și limitare, tu cine mai Ești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acesta este rolul Absenței ce se manifestă ca prezență de a-ți dizolva limitata minte și a te lăsa ca infinitul etern nelimitat ce una îl suntem. Păi ce ar vrea el să îi spună mintea lui, în afara faptului că e un "păcătos"? Cum l-ar mai putea controla mintea cu frica dacă nu ar fi un păcătos? Cum s-ar mai închina fricilor ei dacă nu e un păcătos? Exact cum am spus: Zamolxismul îi învăța pe daci sunt nemuritori, acesta este adevărata lor natură. Creștinismul îi învață sunt niște păcătoși, cică pentru ai "smeri" și de fapt doar îi SMINTEȘTE rămânând bieți slugi la gând toată viața. Dar nu vorbim aici de creștinismul lui Hristos chiar deloc, ci de cretinismul minții care seprin cunoașterea lui deșartă drept Hristos! Așadar gândul va rămâne un păcătos pentru că gândul este cel mai mare păcat, este separare închipuită și suferință iluzorie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ține minte, tot ceea ce poți controla nu ești tu, adevărata ta ființă, care este Inima vieții veșnice, Sinele sau Dumnezeu, este fără efort, deci fără control. Dar deseori, cei care mă citesc și sunt la dispoziția gândului, spun: "Bine, fără control, o să trec strada cu ochii închiși, atunci..." dar de fapt, exact controlorul, adică mintea/gândul, îi pune să facă asta, pentru a demonstra cât de important este controlul lui. A fi fără control, a fi vulnerabil, înseamnă a curge odată cu viața ca Viață, și nu ca sincoparea obsesivă a gândului, a nesațului lui de a dobândi și mai mult în toate direcțiile, nesaț hulpav pe care tot gândul îl numește "evoluție".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea are obiceiul de a se "supraalimenta" cu exact ceea ce deja există în ea. Adică dacă ești vesel, mintea caută și găsește și mai multă veselie, dar dacă ești trist, o să cauți tot ceva care să îți întrețină tristețea. Acest lucru eu îl numesc inerție a minții. Este ca și cum mintea nu dorește să își schimbe starea inițială, ci preferă să păstreze starea pe care deja o are.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Caută să nu mai cauți, ci doar observă ființa infinită ce se arată în absența gândului. Chiar și gândul "eu" – căutătorul - cu care te identifici apare în conștiința infinită și fără formă care o ești. Caută să nu mai cauți, doar astfel căutătorul își va găsi sfârșitul în pacea care este reînceputul eternei tale veșnicii. Și ea, pacea este dintotdeauna Aici. Cel care caută este gândul care pleacă din această clipă să își găsească sfârșitul în următoarea. Dar în prezența, grația Gurului, Sinelui, gândul își găsește sfârșitul chiar acum. Guru nu te pune să cauți nicăieri, nu te trimite într-o nouă călătorie spirituală, el îți arată prin propria lui Prezență, născută din Absență că și tu ești Acasă chiar acum, iar gândul care caută este doar un veșnic pribeag ce trebuie abandonat grației de "A-Fi" chiar în această clipă! A recunoaște că niciodată nu ai fost gândul înseamnă a fi veșnicul Sine. Nu poți face absolut nimic pentru asta, poți doar abandona orice facere Pentru asta. Tu ești viața, Sinele care există etern în această clipă, și nu rătăcitul gând ce mereu apare în ea și caută ceva. Doar clipa de față o ai tot timpul, dar mintea îți spune că ai rătăcitul ei copil gândul care apare și pribegește în ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Expresia, întrebarea pe care ai auzit-o de mic: "Tu nu gândești?", atunci când părinții, profesorii și alți trepăduși încercau sa te corijeze, controleze, era de fapt: "Tu nu te controlezi?". Mintea e foarte convinsă căci controlează mintea și controlul înseamnă nu doar putere, ci mai ales "evoluție"; uită-te un pic în jur, blocuri, străzi, mașini, avioane, bombe atomice, războaie, baraje, centrale nucleare, modă, etc, etc., toate au fost posibile datorită controlului, a "evoluției", dar de fapt toate acestea te-au dus și mai mult în exterior și te-au înstrăinat și mai tare de tine însuți. Mintea pretinde că prin "control" vei fi în siguranță, când de fapt, adevărata siguranță este să vezi că tu nu ești mintea și în acest abandon îți vei recunoaște pe deplin Sinele tău etern perfect, care nu poate fi nici știrbit, nici îmbunătățit. Toți oamenii au încercat și încearcă să exerseze controlul pentru a se îmbunătăți, și cu cât încearcă mai tare, cu atât înnebunesc mai repede. NIMENI NU ESTE FERICIT CÂND ESTE CONFUNDAT CU UN OBIECT ȘI ESTE CONTROLAT DE UN ALTUL, DAR "EU"-L NU POATE SUPRAVIEȚUI FĂRĂ SĂ EXERSEZE MĂCAR "UN PIC" DE CONTROL.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Necesitatea minții este de a întreține separarea, nu de a-ți aduce unitatea. Normal că se poate fără ca ea să apară. Uită-te în jur, plantele, animalele, faptul de A-Fi le este de ajuns. Absolut totul este întâmplător dacă vezi ești într-un vis, dar dacă te crezi un gând atunci nimic nu mai este întâmplător și vei vrea să înțelegi totul ca să controlezi totul. Mintea care nu poate supraviețui decât prin rost, printr-un scop, întreabă dacă are și ea un scop? Doar acela de a te ține înlănțuit. Când vine vorba de anumite elemente pragmatice mintea e în regulă, dar în căutarea lui Dumnezeu mintea nu are decât rolul unui escroc notoriu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Falsului întotdeauna îi este frică de real. Iată de ce mintea pretinde Adevărul dar trăiește o frică paralizantă față de el. Iată de ce oamenii spun: "Dar eu te iubesc Atmaji." Dar în fapt ei nu vin niciodată în Satsang, ei păstrează distanța pentru că mintea se pricepe cel mai bine la asta. Mintea zice toate astea, mintea pretinde că vrea libertatea, dar nu vine niciodată în Satsang care e libertatea libertății. Minciuna are o frică paralizantă față de Adevăr, căci Adevărul oricând ar putea-o demasca, tocmai de aceea pretinde -l iubește dar îl ocolește. Mintea ta va găsi orice motiv ca să nu te expui în Satsang să păstrezi distanța în timp ce inima spune: "Nu-mi pasă nici dacă mă ucizi vreau să fiu a ta, vreau să fiu Libertatea dintotdeauna și pentru totdeauna!" Mulți dintre voi vreți să întrebați ceva, dar dracul de gând își bagă coada și zice: "Dar ce să întrebi, acum totul e liniște, tu ești liniștea". Mintea în Satsang și mintea la doctorul stomatolog e la fel; când ajungi la cabinet aproape nici nu mai știi care e MĂSEAUA CE NU TE-A LĂSAT SĂ DORMI 10 NOPȚI LA RÂND? Și totuși continui să trăiești în teamă și înstrăinare de tine însuți. Continui să tânjești după iubire când ai putea-o împărtăși oricând. Ce paradox și câtă suferință, doar pentru că mintea ta mă evită?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul, cu cât joacă mai mult un rol mai nobil, mai "pozitiv" cu atât crede că se apropie de Dumnezeu, dar de fapt fără să bănuiască el se apropie și mai mult de rătăcita lui mămică mintea care i l-a scris. Iar această abulie el o numește "evoluție spirituală". Mintea nici în ruptul capului nu va accepta că tu ești deja Spiritul complet și etern liber de ea și tot ce trebuie să faci esteo îngropi adânc în pământ. Tu nu ești o persoană, persoana este visul utopic al minții.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea tot timpul vrea ceva, ea are nevoie de o motivație la fel cum au plămânii de aer. Când se întâmplă să nu mai vrei nimic, sa nu te mai atragă nimic în exterior, mintea va coapsa, în depresie. Dar ce altceva e depresia decât o criză de identitate? Ce altceva e depresia decât o invitație înapoi la cea mai mare simplitate; facultatea ta naturală de "A-Fi", cea mai înainte de orice cunoaștere, de absolut orice învățătură. Iar prima și cea mai periculoasă și devastatoare învățătură este aceea "De a fi Om", odată ce începi să înveți gândul - pentru toți oamenii gândesc, nu-i așa? - și el te învață ești suferință ambulantă numita "om", tu uiți că în fapt, ești Viața Divină, Sinele sau Dumnezeu și nu WC-ul ambulant pe care mintea îl numește om. "FERICE DE CEI SARACI CU DUHUL GÂNDIRII, CĂCI A LOR ESTE DEJA ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR!" Nu ai nevoie să te posede vreun demon cu coarne și cu ochi de foc, dacă te posedă gândul de nici un alt diavol nu mai e nevoie!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook