Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Seneca

Ele, divinitățile, știu foarte bine care este momentul în care trebuie să-i ajute pe fiecare; eu unul îmi voi da toată silința să nu se rușineze să vină la mine.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.

Citate similare

Dida Drăgan

Iubirea vine de la Dumnezeu și se întoarce tot la Dumnezeu. În rest, când vreau zbor, mă apuc și scriu. Nu știu dacă scriu bine, dar, în general, textele mi le scriu singură. Nu știu dacă sunt poezii, dar puțin fior poetic, acolo, tot au! Îmi place și fac asta cu toată ființa mea. De fapt, în momentul în care nu voi mai putea face asta, înseamnă că voi muri.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

Bunurile întâmplătoare sunt foarte diferite între ele pentru că sunt prețuite după folosul pe care îl aduc celui ce le are. Bunurile adevărate însă au un singur țel: fie în armonie cu natura; iar trăsătura aceasta este egală în toate. Cel care le stăpânește fără rațiune nu le ține mult timp; chiar și fericirea, dacă nu e bine strunită, devine apăsătoare. La fel stau lucrurile și cu binele: un bine se manifestă în plăcerile intense, un altul în împrejurări triste și grele; unul este stăpân peste bunăvoința sorții, altul i-a îmblânzit cruzimea: amândouă sunt deopotrivă feluri de bine, chiar dacă unul a străbătut o cale lină și plăcută, iar celălalt o cale aspră.

în Scrisori morale către Lucilius
Adăugat de AuraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey (lăsându-i un mesaj pe telefon lui Dawson): Hei Dawson, eu sunt. Am vrut te sun. Sunt la o petrecere cu Jack, Jen și colega mea de cameră nebunatică. Ghici ce? Mă distrez pe cinste, dar oricât de bine ar fi, lipsește ceva: tu. Nu ești aici și știu că am spus că sunt în regulă cu faptul că nu ai venit weekendul acesta, dat știi ce? Nu este în regulă pentru că îmi lipsești. Și în seara asta era un băiat care se dădea la mine sau cel puțin așa cred. Și era foarte drăguț, iar eu l-am alungat și nu știu sigur de ce am făcut asta. Dar sunt destul de sigură că am făcut-o din cauza ta. Mi-am petrecut ultimele două luni sperând că o apari la ușa mea într-o bună zi, dar nu este așa. Tu ești undeva în lumea asta și îți urmezi visele și eu vreau faci asta. Dawson, cred că este timpul te las să-i contunui viața. Și îmi este foarte greu fac asta pentru că știu că există o parte din mine care te va iubi mereu. Dar toată situația asta, visatul cu ochii deschiși, fuga nu ne fac bine. Așa că asta fac acum, încerc ne eliberez, lucru pe care ar fi trebuit -l fac acum trei luni. Spun rămas bun, Dawson. Să mă suni. Pa.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă voiți într-adevăr faceți ceva nou, cei buni n-o ajute. Ei sunt mulțumiți de ei înșiși, sunt leneși, îl au pe bunul Dumnezeu și capul lor tare – așa că nu se poate face nimic cu ei. Lăsați oamenii grași să vină la mine: un rege care este unsul lui Dumnezeu poate spună aceasta, dar nu și un fuhrer care s-a creat el însuși. Lăsați ticăloșii să vină la mine... Cei răi, care au ceva pe conștiință, sunt indivizi serviabili, atenți la primele amenințări, pentru că știu cum se întâmplă lucrurile, dar și la câștig... Li se poate oferi ceva pentru că iau. Pentru că nu au scrupule. Pot fie spânzurați când nu sunt docili. Lăsați ticăloșii înrăiți să vină la mine – cu condiția dețin puterea, putere de viață și de moarte. Singur și unic depozitar, căruia nimeni să nu-i poată strica meseria... Ce știți voi despre posibilitățile existente în domeniul răului? De ce scrieți și filosofați, voi care nu cunoașteți decât virtutea și modul de a o cuceri, când, de fapt, lumea este pusă în mișcare de cu totul alte forțe.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vladimir Potlog

Să fim uniți

Fraților, hai rămânem frați la bine și la greu.
Cum suntem acum, așa fim mereu.

Suntem trei frați, hai totdeauna fim uniți.
Căci avem un tată, o mamă și trebuie să-i facem fericiți.

Eu țin la voi, cum țineți și voi la mine.
Când ne adunăm în jurul mesei îmi pare foarte bine.

Mama e bucuroasă, tata și cu mine suntem voioși
Când veniți acasă veseli și sănătoși.

Frați de sânge, iubiții mei frați,
Eu mă mândresc cu voi, că sunteți adevărați bărbați.

poezie de (9 ianuarie 2017)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Foarte puțini fotbaliști știu ce trebuie să facă în momentul în care nu sunt marcați. Câteodată le spui jucătorilor: acel atacant e foarte bun, dar nu-l marca.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "My Turn: A Life of Total Football Hardcover" de Johan Cruyff este disponibilă pentru comandă online la 110.99 lei.
Charles F. Kettering

Ori de câte ori te uiți la o lucrare și te gândești că tipul care a făcut-o a fost nebun, ar trebui te gândești mai bine. Unul dintre voi cu siguranță că este, și mai bine ai afla care dintre voi este acela. Acest lucru face toată diferența.

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Vânătoarea de mentori este probabil cea mai bănoasă acțiune pe care poți o dezvolți. Dacă nu ai experiență, faci de capul tău este o crimă. Dacă te aliezi cu oameni care nu știu nici ei, este contraproductiv și mai mult te împotmolește decât te ajute. Îți trebuie o persoană cu capul pe umeri, care a obținut deja rezultatele pe care tu le vrei. Trebuie îl tragi de mânecă și îl întrebi: "Nene, ce fac acum? Tu ce ai făcut când ai fost ca mine? Tu ce ai face în locul meu?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred în misiunea pe care o au azi soții, de-a demon­stra că se mai poate ca un cuplu căsătorit reziste tentațiilor, dar pentru asta e nevoie de două per­soane puternice, care să creadă unul în altul și care se cunosc foarte bine. Iar asta e un dar de la Dumnezeu. Trebuie să vină împachetat, doar scoți ce­lofanul!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Marketing-ul și copywriting-ul, pentru mine, reprezintă arta de a vindeca oamenii prin scris. Campaniile sunt povești, titlurile sunt promisiuni, paragrafele sunt motiv pentru speranță. Armele mele sunt două: un laptop pe care îl iau oriunde după mine și o conexiune de internet, care săajute ca scrierile mele ajungă către tine, cel care îmi citești în momentul ăsta rândurile. Cei care m-au întâlnit în toți anii ăștia, îmi spun că modul cum scriu este un talent – prin urmare imposibil de modelat. Dă-mi voie îi contrazic – pentru că sunt ferm convins că NU ESTE TALENT. Să scrii este o artă în aceeași măsură în care este și o știință. Iar eu m-am educat în a scrie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Bună! Nici nu știu de ce am venit. Mint. Uite, am venit aici în seara asta ca -ți spun, ca -ți spun că ai dat-o-n bară. Ai dat-o-n bară rău de tot. Și nu pentru că ai încălcat legea sau pentru că ai fost prins sau pentru că m-ai lăsat fără un tată. Ai dat-o-n bară pentru că nu mă cunoști. Sunt fiica ta și nu știi nimic despre mine. Deci cred că am venit doar -ți spun că sunt bine. Am crescut destul de bine. Și o fiu bine chiar și fără ajutorul tău. Am o singură întrebare. Mă iubești?
Dl. Potter: Mai mult decât o îți dai seama vreodată. Și îmi pare rău. Îmi pare rău.
Joey: Te gândești la mine?
Dl. Potter: Iubito, toată ziua, în fiecare zi, oră, minut.
Joey: Și chiar mă iubești? Pentru că am 15 ani și îmi petrec fiecare zi gândindu-mă că nu mă iubește nimeni.
Dl. Potter: Nu e adevărat. Și nu sunt singurul. Dawson Leery. Te iubește, Joey. Nu ți-a spus niciodată?
Joey: Niciodată.
Dl. Potter: Păi așa este. Sunt sigur.
Joey: Cum?
Dl. Potter: Pentru că te privește așa cum se uita mama ta la mine. Și tu îl iubești... I-ai spus? Trebuie să-i spui, Joey! Nu face aceeași greșeală ca mine. Nu aștepta până persoana pe care o iubești este răpusă de cancer și e pe moarte în timp ce tu stai deoparte...
Joey: Te iubesc, tată.
Dl. Potter: Și eu te iubesc.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Ce mai face Sid?
Sonya: Sid?! Lasă-l pe fratele meu, știi foarte bine ce face; el e singurul privilegiat, cu care te-ai întâlnit aproape zilnic în tot timpul ăsta. Chiar și ieri l-ai văzut.
Lucian: Așa-i, dar nu știu ce face acum, când nu mai e cu mine.
Sonya: Păi, drept -ți spun, nici eu nu știu exact ce face în acest moment. Dar, dacă vrei, putem afla foarte ușor.
Lucian: Nu; lasă. Nu-i nevoie -l deranjezi.
Sonya: Nu l-aș deranja deloc. Aș afla doar pe unde este, fără ca el știe nimic. Vei continua te întâlnești zilnic cu el?
Lucian: Desigur. E un bun profesor pentru mine, un bun îndrumător.
Sonya: Profesor? Îndrumător? Tu n-ai nevoie de așa ceva, te descurci întotdeauna foarte bine de unul singur, fără ajutor.
Lucian: Atunci îmi e un foarte bun prieten.
Sonya: Așa-i mult mai bine.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Albulescu

De aceea sunt oameni care sunt foarte fericiți: că au în față multe țeluri pe care trebuie să le îndeplinească; știutrebuie să fie sănătoși, deștepți, devreme acasă, bine îmbrăcați, bine hrăniți, pentru că mai au multe, foarte multe de făcut. Bine, pe multe nu le vei birui, nu vei avea bucuria lucrului definitiv dobândit.

în ziarul "Jurnalul Național" (aprilie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

Soarta, în fața celor foarte lași se dă înapoi, de parcă ar spune: "De ce mi-l aleg pe acesta drept adversar? Va lăsa armele jos deîndată, împotriva lui nu va fi nevoie de toată puterea mea; o amenințare ușoară îl va izgoni. Nu este în stare -mi susțină privirea. Mai bine să caut primprejur un altul cu care să pot porni la luptă. Îmi este rușine mă măsor cu un om pregătit să se dea bătut.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. House: Sunt peste tot, doctori, avocați, poștași, unora le merge foarte bine, altora le merge groaznic. O îți bazezi toată viața pe cei cu care te trezești în aceeași încăpere?
Eve: O bazez momentul de față pe cel cu care m-am trezit în aceeași încăpere! Asta e viața de fapt, o serie de încăperi și oamenii cu care suntem în ele, și asta formează viețile noastre.

replici din filmul serial Dr. House
Adăugat de Ioana TeodorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Medeea Marinescu

La teatru am ajuns căutând filmul. A fost o revelație a omului conștient, care trece de la copilărie la maturitate. Atunci mi s-a părut că au devenit foarte conștiente și raționale lucrurile acelea. M-am gândit așa: nu voi putea face și pian și film foarte bine în același timp. Îmi place filmul foarte mult, îmi place și muzica foarte mult. Ce pot fac mai bine? Am avut mai multă încredere în mine că pot fac film – spun film pentru că atunci nu știam că o fac și teatru – și răzbesc prin mine făcând film.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vanessa Loring: Ce părere ai?
Mark Loring: Nu prea cred că este momentul potrivit.
Vanessa Loring: Și care ar fi momentul potrivit după părerea ta, Mark?
Mark Loring: Mai sunt anumite lucruri pe care îmi doresc le fac.
Vanessa Loring: Ca de exemplu? Să devii un star rock?
Mark Loring: Nu râde de mine.
Vanessa Loring: Ceea ce vreau spun estenu se va întâmpla niciodată. Știi, tricoul tău nu are nici un rost. Maturizează-te. Dacă trebuie să aștept ca tu ajungi ca Kurt Cobain, eu nu o devin niciodata mamă.
Mark Loring: Nu am spus niciodata că voi fi un tată bun.

replici din filmul artistic Juno
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gând mărginit

Gând mărginit

Mai bine timid și miop

decât iubești cu ură ploile

numai pentru că ele îmi înfloresc zâmbetul

luminează mai mult decât ziua toridă

pe care, în mine o-ngrop...

Nu știu ce gând mărginit o -mi mai vină

dar urăsc spațiile înguste dintre oameni

oglinzile care se sparg

lăsându-mă și mai singur în lumină...

poezie de din VOLUM IN PREGATIRE, Amprente (20 aprilie 2021)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jerome K. Jerome

O doamnă: Sunteți niște creaturi foarte curioase, voi, bărbații. Habar nu aveți ce vă poate capul și din cauza asta nu știți niciodată ce vreți.
Un bărbat: Draga mea doamnă, acuzați pe cine nu trebuie. Mărturisesc că nu prea știu ce îmi poate capul și puținul care îl știu despre el nu îmi place. Nici nu l-am făcut eu, nici nu l-am ales eu. Sunt mai nemulțumit de el decât puteți fi dumneavoastră. Pentru mine constituie un mister mai mare decât pentru dumneavoastră și trebuie să îl accept așa.

replici de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Three Men in a Boat and Three Men on the Bummel" de Jerome K. Jerome este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.

Trec printr-o perioadă foarte grea din viața mea. Nu intru acum în detalii, îți spun doar că m-am decis mă căsătoresc. E inevitabil. Trebuie s-o fac, nu doar pentru mine, dar și pentru tine, Modest, și pentru toți cei pe care-i iubesc. Cred că pentru amândoi, orientările noastre (sexuale) sunt cele mai mari și mai irecuperabile obstacole către fericire, dar trebuie să luptăm împortiva naturii cu toate forțele noastre. În ce mă privește, voi face tot posibilul mă căsătoresc anul ăsta, și, dacă-mi lipsește curajul necesar, îmi voi abandona, oricum, obiceiurile pentru totdeauna. Desigur, îți dai seama cât de dureros este pentru mine să știu că oamenii simt milă pentru mine și mă iartă, pe câtă vreme eu nu mă simt vinovat de nimic. Cât e de stânjenitor că uneori celor care mă iubesc le e jenă cu mine. Pe scurt, mă gândesc mă căsătoresc sau, oricum, am o relație publică cu o femeie, ca închid gurile tuturor creaturilor ale căror opinii nu înseamnă nimic pentru mine dar care sunt de natură să-i stânjeneasscă pe cei care sunt în anturajul meu.

în scrisoare adresată fratelui său, Modest
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook