Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Scopul vieții nu este doar să satisfaci proiecțiile minții. Deși ne imaginăm o altfel de viață că ar fi una fericită, nu ar fi o viață bună. Îți irosești viața urmărind vântul. Dar să îți dedici viața Adevărului, asta e extraordinar. Și este o alegere insuflată de însăși Inima. Te rogi din Inimă: "Fie ca viața asta să fie una cu sursa ei." Aruncă-l afară pe vechiul chiriaș numit ego. Oferă această casă altfel încât să fie folosită în serviciul Ființei Supreme și să devină astfel un templu al luminii. Nu te vei mai întoarce niciodată să spui: Oh, nu-l mai vreau pe Dumnezeu să fie aici. Era mai bine când diavolul era aici." Nu, nu vei regreta niciodată asta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.

Citate similare

Alegere, Ai?! Da, chiar așa, și ce anume e alegerea decât situația în care gândul din stânga numit "eu" îl alege pe dracu de gând din dreapta. numit "viața". Ce parodie e asta, pe cine încercăm prostim? Noi credem alegem viața și de fapt tot ceea ce poate alege gândul sunt alte gânduri care ca orișice gând doar apare în viață, nu are nici o tangență cu viața. Nu ai observat asta? Mintea a scris mii de cărți și a făcut mii de filme despre puterea "alegerii", dar viața chiar acelor oameni care vorbesc sau scriu despre asta continuă să fie de rahat. Pentru că ei sunt naivi și dau crezare nenorocitului de gând în loc să fie viața. E tipul acela, Dale Caragiale care a scris și a ținut mii de seminarii despre cum să îți faci prieteni, era unul din cei mai amabili oamenii din SUA dar a murit singur. Pe cine dracu încearcă prostească gândul? Că viața nu se lasă chiar deloc prostită de ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doar scufundă-te în oceanul Ființării

Doar scufundă-te în oceanul Ființării.
Stai cu asta.

Folosește inteligent această viață.
Fii pe deplin Sinele tău.
Atunci iubirea ta poate îmbrățișa lumea întreagă,
și nu doar familia ta și prietenii.
Nu vei mai alege și selecta,
și nu vei mai judeca.

Adevărul este deja înlăuntrul tău.
Personalitatea nu e decât o mască.
Doar Sinele este real.

Fie ca semințele purei înțelegeri
înflorească total înlăuntrul Ființei tale.
Așa să fie.

poezie de din Mai Vast Decât Cerul, Mai Mare Decât Spațiul
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Măcar, din când în când, oprește-te din agitația ta zilnică, ascultă sunetul care provine din interiorul formelor de viață, respiră liniștit și spune-ți: sunt fericit cu desăvârșire. Nu căuta nici un motiv pentru această fericire pentru că această fericire nu ar mai fi decât dependență și s-ar sfârși odată cu sursa ei. Dar fericirea care este una cu viața tuturor formelor de viață nu se va sfârși niciodată pentru atunci când s-ar sfârși viața în univers de fapt s-ar sfârși și timpul și n-ar putea exista nici o secundă fără viață. De aceea, oricât de mult ar părea dureze posibila lipsă a vieții din nivers, ea nu va dura deloc și mereu va fi viață și mereu va fi Dumnezeu și mereu tu vei fi una cu el.

în Om înspre înger (2006)
Adăugat de Sanda MuresSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile să fi fost altfel și sperând va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui să fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Caragea

Dacă și niciodată dacă...

dacă greșești îți prelungești viața cu o părere de rău
dacă ești trist îți prelungești viața cu o lacrimă
dacă întâlnești un străin pe stradă
îți prelungești viața cu un surâs
dacă îți mai aduci aminte
de lucrurile frumoase din trecut
îți prelungești viața cu o visare
dacă ai încredere în oameni
îți prelungești viața renunțând la orele fixe
dacă ții la prieteni
îți prelungești viața cu o strângere de mână
și o vorbă spusă din suflet
dacă ai speranță îți prelungești viața cu o posibilitate
dacă ești conștient totul este posibil
îți prelungești viața cu o alegere bună
dacă ești credincios îți prelungești viața
cu un crez și o rugăciune
dacă ai căzut îți prelungești viața
ridicându-te din nou
dacă te lovești de un zid
îți prelungești viața imaginîndu-ți o ușă
imaginându-ți un zbor
dacă iubești îți prelungești viața
cu o altă viață
dacă ești poet îți prelungești viața
cu fiecare cuvânt
dacă și niciodată dacă...

poezie de din Suflet zilier (23 decembrie 2010)
Adăugat de Ionuț CarageaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.

Inima care râde

viața ta este viața ta
nu-o lăsa să fie îngenuncheată în mocirlă.
stai de veghe.
sunt multe uși deschise.
există o lumina undeva.
s-ar putea să nu fie foarte strălucitoare dar
ea învinge întunericul.
stai de veghe.
zeii îți vor oferi șanse.
cunoaște-le.
profită de ele.
nu poți înfrânge moartea dar
uneori o poți învinge rămânând în viață.
și cu cât înveți faci asta mai des
cu atât va fi mai multă lumină.
viața ta este viața ta.
cunoaște-o cât timp o ai.
ești nemaipomenit
zeii așteptă se bucure
de tine.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Pleasures of the Damned: Poems 1951-1993 Paperback" de Charles Bukowski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.

Călătoria prin viață nu este ca o plimbare liniștită în parc. Nu are niciun sens să te aștepți la asta și nici să îți dorești asta. Dacă ai o astfel de așteptare, vei fi frecvent dezamăgit sau frustrat, iar dacă îți dorești să fie totul lin și fără niciun fel de întâmplări neprevăzute nu vei putea descoperi cât de puternic ești de fapt. Viața este o aventură. Are suișuri și coborâșuri, momente fericite și greutăți care îți sunt date să te întărească și să te facă să te descoperi cu toate valențele tale. Cu siguranță greutățile nu apar în viața ta ca să te transforme într-o victimă, ci într-un învingător - asta dacă te mobilizezi le depășești și nu le permiți să te definească. Poate ai observat și tu faptul atunci când ai trecut prima dată printr-o greutate, te-ai speriat și ai suprareacționat. Apoi ai depășit-o, iar data viitoare când ai întâlnit ceva similar erai deja mult mai bine pregătit îi faci față. Acesta este rolul problemelor din viața ta - să te facă mai puternic și mai bine pregătit pentru tot ceea ce va urma. Să depășești cu succes greutățile și să știi să te bucuri cu adevărat de momentele frumoase - acesta este dezideratul unui învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Milionarii nu mai au nevoie neapărat de mine. Nici cei fericiți și nici cei care au dobândit succesul și sunt perfect mulțumiți de viața lor. Misiunea mea e să lucrez cu cei cărora le e greu. Asta înseamnă nici mie nu o să îmi fie ușor. Dar decisiv a fost gândul și sentimentul poate, prin munca mea, oamenii vor simți aceeași revelație pe care am simțit-o și eu. Acel sentiment extraordinar că deja ai și ești totul, doar că va fi nevoie de ceva timp ca să începi să și materializezi în lumea fizică comoara ce deja se află în tine. Acesta este cadoul pe care dacă îl pot da oamenilor, vreau să fac asta cât trăiesc. Să știi deja totul e în tine, că nu e nevoie să te stresezi și grăbești. Lasă tot trecutul în urmă. Definește visurile, obiectivele și dorințele. Stabilește de asemenea clar ce anume nu mai vrei trăiești, ce vrei să nu se mai regăsească niciodată în viața ta. Și apoi începe muncești. Imaginează-ți că în această viață poți avea totul. Și nu la sfârșitul vieții ci în 5-10 ani de acum. Orice vârstă ai, sigur mai trăiești 10-20-30-40 de ani. Merită investești 5 ani ca tot restul vieții să fie dincolo de tot ce îți poți imagina? Să îți dezvolți personalitatea, fii, să te simți și să ai totul? E asta o miză pentru care merită riști totul?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În afara religiei pe care ai învățat-o de mic de unde mai știi ești desprins de Dumnezeu? Dacă Dumnezeu este propria ta Inimă, cum si unde te-ai desprins de ea? Dumnezeu este veșnic Aici, iar acest Aici e la fel, fie că ești în cea mai pioasă mănăstire, fie că ești în cea mai desfrânat bordel sau crâșmă. Cum de nu poți vedea asta și la ce bun cauți un Dumnezeu căruia îi e frică sau scârbă de lume și se ascunde în răceala unei biserici? Unde și cum Iisus a predicat într-o biserică? Oare nu cumva când a spus: "Eu și Tatăl Una suntem!" a făcut-o sub cerul liber? Asta este adevărata biserică! Biserica a devenit o afacere și nu o cale spre mântuire! Dacă trebuie mergi la biserică pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu, nu o să-l cunoști niciodată! Tot ceea ce vei cunoaște vor fi veșnicele dogme ale separării, veșnica lor pomenire! Dumnezeu este mai aproape decât următoarea respirație și infinit mai aproape decât primul/următorul gând. Ai fi în stare bați mătănii la toate bisericile acestei lumi, simple clădiri din lemn sau din piatră care găzduiesc separarea. Dar Adevărata biserică este propria ta inimă, este chiar faptul tău de A FI, a ființa fără gânduri, Aici oare când ai mergi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Des-facerea

Ceea ce este trebuie se confirme prin sine
Căci altfel nu este;
Ce se vede trebuie se vadă singur,
Ce se aude trebuie se audă singur,
Ce se simte trebuie se simtă singur,
Ce miroase trebuie se miroasă singur,
Gustul trebuie se guste singur,
Căci altfel de ce ar avea nevoie să fie?!
Și din miezul tuturor acestor esențe
Se desface Universul
Care se DES-FACE în viață și moarte –
Viața prin ea însăși,
Moartea prin ea însăși,
Care se DES-FAC în ființe și neființe,
Separat, pentru fiecare ceea ce merită.
Și dacă nu te voi mai întâlni
Niciodată
Înseamnă că ne-am despărțit înfricoșător
De trist
În două lumi,
Una care există
Și una care nu există.

poezie de din Transparențe
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Artefacte" de Bujor Voinea este disponibilă pentru comandă online la numai 10.01 lei.
Stela Popescu

Am admirat-o pe Chirița întotdeauna și nu consider nici pe departe că era o înapoiată, ci un om de viitor. Era o femeie care, după părerea mea, anticipa egalitatea cu bărbatul, voia să fie la modă și preconiza o civilizație în devenire. Părea ridicolă pentru că era din provincie și pentru piesa s-a scris într-o perioadă în care tot ce venea "de afară" era luat peste picior și socotit extravagant. Nu era nevoie ca ea să fie o femeie grasă și un "jandarm". De ce să fie jandarm? O femeie cu autoritate, asta da; dar de ce-ar fi asta ridicol? A, vine Leonaș, care are 20 de ani și ea are 50-60 de ani, e altceva; aici este ridicolul, situația comică.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

TU ești VIAȚA și nu corpul. Doar mintea ta crede căci corpul are viață, adormi sau leșină - și o astfel de credință iluzorie va înceta și tu te vei trezi din somnul pe care fals mintea ta îl numește "Viața mea". TU EȘTI VIAȚA, nu ai viață. Căci dacă cu adevărat ai avea viață ai putea-o prelungi cât ai dori, nu? OARE O PAUZĂ ÎN PERCEPȚIA existenței să fie sfârșitul ei? Noaptea în somnul profund, în leșin, comă, tu ești, dar nu mai știi ești, de unde știi că nu exact la fel este și în Moarte? Când Prezența se resoarbe în Absență voi numiți fals asta moarte, când Absența se manifestă ca simplă Prezență voi numiți fals asta naștere, dar EU ABSOLUTUL sunt dincolo de orice efemeritate, naștere-moarte; apariție-dispariție!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adrian Păunescu

Descântec de viață și moarte

fie de dulce, să fie de vară,
fie de iarbă ajunsă la brâu,
fie de dragoste ultima oară,
fie de pietre spălate de-un râu.

fie de mine, să fie de tine,
fie cumva și de noi amândoi,
fie de rău și să fie de bine,
fie de mierea ascunsă-ntr-un roi.

fie de cer și să fie de munte,
fie de mâine, să fie de azi,
fie de tâmplele mele cărunte,
fie de ceața ieșită din brazi.

fie de zi și să fie de noapte,
fie de clipa când vrei să și mori,
fie de gustul cireșelor coapte,
fie de drumul spre Malu cu flori.

fie de calul ce mânzu-și învață,
Să pască în voie, s-alerge constrâns,
fie de ziua schimbării la față,
fie de purificare prin plâns.

fie de pas și să fie de pernă,
fie de toată intrarea-n destin,
fie de țara asta eternă,
Pe când o femeie îți iese cu plin.

fie de-a-nvinge, să fie de-a pierde,
fie de brazdă, să fie de spic,
fie de treflă, să fie de verde,
fie de mare, să fie de mic.

fie de viață, să fie de moarte,
fie de gustul de măr pădureț,
Fecioara mușcându-l cu buzele sparte,
fie de sângele ei fără preț.

fie de salcia plânsului veșnic,
Când teatrele lacrimi confiscă din ochi,
fie de ornic, să fie de sfeșnic,
fie de drag, spre a fi de deochi.

fie de toate în devălmășie,
Plătind consecvent cel din urmă pariu,
fie, să fie, dar cine să fie?
O știți fiecare. Eu asta n-o știu.

poezie celebră de
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Iubiti-va pe tunuri" de Adrian Păunescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.17- 10.99 lei.
Doina Bonescu

Și dacă...

Și dacă într-o zi nu voi mai fi
Vei bea cafeaua singură?
Imaginar, voi fi lângă tine.
nu exagerăm...
Nu vei vorbi de una singură,
Doar așa, dacă din greșeală
Vei vărsa o picătură de cafea
Te vei gândi că era bine
fie pusă în două cești...

Și dacă vântul va deschide o ușă,
Te vei uita vezi dacă vin?
Hai... fii veselă, nu s-a întâmplat nimic
Sunt aici, lângă tine...

poezie de din Clepsidra
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Doina Bonescu

Și dacă...

și dacă într-o zi
nu voi mai fi...
vei bea cafeaua
singură?

imaginar voi fi lângă tine.
să nu exagerăm
nu vei vorbi de una singură
așa doar
dacă din greșeală
vei vărsa
o picătură de cafea
te vei gândi
că era bine
să fie pusă in două cești

si dacă intâmplător
vântul va deschide o ușă
te vei uita
vezi dacă vin?
hai.... fii veselă....
nu s-a intâmplat nimic
sunt aici lângă tine!

poezie de din Clepsidra
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Doina Bonescu

Și dacă...

și dacă intr-o zi
nu voi mai fi...
vei bea cafeaua
singură?

Imaginar voi fi lângă tine.
să nu exagerăm...
nu vei vorbi de una singură,
așa doar,
dacă din greșeală
vei vărsa
o picătură de cafea,
te vei gândi
că era bine
să fie pusă in două cești

și dacă intâmplător,
vântul va deschide o ușă
te vei uita
vezi dacă vin?
hai.... fii veselă....
nu s-a intâmplat nimic
sunt aici lângă tine!

poezie de din Clepsidra
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Compania

Dacă faci compania umană prea importantă
nu îți vei descoperi adevăratul Sine.
Relațiile care nu sunt bazate pe adevăr
nu sunt niciodată de încredere
și foarte rar ele durează.

îți acorzi timp să te descoperi pe tine însuți
este cea mai bună folosire a timpului.
ca aceasta -ți fie prioritatea.
Nu ar trebui cauți în mod excesiv
parteneri sau prieteni.
Ar trebui cauți să te cunoști
și să fii tu însuți.

Pe măsură ce începi să te trezești la Adevăr,
începi observi ce bine curge viața
de una singură și ce bine are grijă de tine.
Viața susține nevoile fizice, emoționale,
mentale și spirituale ale celui
care e deschis către descoperirea de Sine.
Încrederea îți deschide ochii
către recunoașterea acestuia.
Abandonul îți permite să te contopești
în propria-ți Ființă Eternă.

poezie de
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

După Auschwitz

Furia,
incisivă ca o cange,
pune stăpânire pe mine.
Zilnic,
fiecare nazist,
ia, la ora 8:00 A. M., un copil
și îl prăjește pentru micul dejun
la tigaie.

Iar moartea, obișnuită cu aș ceva, privește impasibilă
și își curăța mizeria de sub unghii.

Omul este esența răutății,
spun asta în gura mare.
Omul este o buruiană
care trebuie arsă,
spun asta în gura mare.
Omul
este o pasăre plină de mâl,
spun asta în gura mare.

Iar moartea, obișnuită cu aș ceva, privește impasibilă
și se scarpină în cur.

Omul cu degete roze la picioare,
cu uimitoarele lui degete de la mâini
nu este un templu,
ci o magherniță,
spun asta în gura mare.
Fie ca omul să nu mai ridice niciodată ceașca lui de ceai.
Fie ca omul să nu mai scrie niciodată o carte.
Fie ca omul să nu-și mai încalțe niciodată pantofii.
Fie ca omul să nu-și mai poată ridica niciodată privirea
într-o noapte blândă de iulie.
Niciodată. Niciodată. Niciodată. Niciodată. Niciodată.
Rostesc aceste lucruri în gura mare.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau slăbesc, spune gura. Mănânc ca porcul, spune fapta. Pe cine credem? Eu cred fapta. Și când văd fapta, văd motivația. Motivația ta este să mănânci. De ce? Pentru mâncând, simți o ușurare și o liniște sufletească pentru câteva ore. Preferi mănânci decât înfrunți adevăratele probleme din viața ta așa cum un alcoolic preferă bea, iar un drogat se drogheze. Spui vrei bani, dar rămâi la același job sau stai cu părinții în continuare. Nu faci nimic pentru a ieși din situația actuală. Înseamnă ești motivat rămâi în situația asta. Beneficiile actuale sunt mai mari decât beneficiile ce ar rezulta din schimbare sau asta e ceea ce crezi tu. Spui vrei o viață mai bună, dar nu faci decât betonezi condițiile tale actuale de viață și să rămâi prins în vechile tipare de comportament, vechile obiceiuri care îți guvernează existența ce este pe pilot automat. Pentru că nu ai trăit beneficiile unei vieți mai bune, preferi siguranța actualei vieți proaste având iluzia că asta e tot ce există în viață. Tot ce pot fac pentru tine este să mă rog că vei suferi atât de mult și viața te va pune în situații atât de groaznice, vei pierde totul, bruma aia de siguranță, încât vei fi pentru prima oară o persoană liberă, vei da tot ce ai mai bun pentru că nu mai ai nimic de pierdut, vei ieși din zona de confort cu forța și vei gusta din adevărata frumusețe a vieții, a iubirii, a împlinirii și a autosuficienței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Niciodată numai simțisem așa de bine. Era mai bine decât atunci când mă masturbam. Am trecut de la un butoi la altul. Era ceva magic. De ce nu-mi spusese nimeni? Cu asta, viața era minunată, un bărbat care bea era perfect, nu-l mai putea atinge nimic.

în Șuncă pe pâine
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook